Pakolásnál nem kell túlzásokba esni, egy bõröndnyi motyó elég. 3-4 rövidnadrág, 5-7 poló és egy hosszú cucc, és sok törölközõ. Papucs, kényelmes cipõ a túrázóknak, és a járulékos (tisztálkodási szerek) dolgok.
Minden megvehetõ kinn, csak pénz kell hozzá.
Pakolásnál nem kell túlzásokba esni, egy bõröndnyi motyó elég. 3-4 rövidnadrág, 5-7 poló és egy hosszú cucc, és sok törölközõ. Papucs, kényelmes cipõ a túrázóknak, és a járulékos (tisztálkodási szerek) dolgok.
Minden megvehetõ kinn, csak pénz kell hozzá.
Aki már használta, az tudja mi a különbség, aki meg nem annak viszont ajánlom. Az egyik fõ jellemzõje, hogy jelentõsen szûri a csillogást (elõttünk haladó kocsiról visszaverõdik a napfény pontszerûen)
Maga a szemüveg igen drága (7000-12000 Ft, persze ez nem mindenkinek drága), de vannak olcsóbbak is, csak meg kell keresni. Nekem egy cseh gyártású (egyszer véletlenül volt az Auch.-ban) van és elégedett vagyok vele, pláne az ára volt jó (2004-ben 2500 Ft), de tavaly sikerült venni a Corában 2200-ért is, ami jól is néz ki (nem a polárszûrõsök közt volt, csak egy kósza felirat jelezte, hogy az lehet = gyorstesztnek meg is felelt. ASTORE A618 2005-ös modelje).
Gyorsteszt:
Ha nincs ellenõrzésre kitett felirat akkor fogj egy másik szemüveget, tedd a két szemüveget egymás mögé, nézz át rajtuk. Sötétítve átlátsz. Majd fordítsd el 90°-kal az egyiket, és ha az az eredmény hogy fekete, nem átlátszó a terület, akkor nyudodt lehetsz, mert mindkét szemüveg polárszûrõs.
Mi mindig az abroszt felejtjük itthon, így tavaly is Toloban az elsõ beszerzésünk egy strandkendõ volt, amit erre a célra használtunk fel, valamint 6 egyforma "univerzális" pohár", mert a két studióban nem volt olyan pohár, amibõl szivesen inni tudtunk volna, fõleg négyesben!
Myra!
Kis családom leveses, tányér gondunk nem volt még egyik apartmanban sem. Viszont merõkanál az a lehetõ legritkábban fordul elõ. Eleinte évente vettünk egyet-egyet, mostmár - ha nem felejtjük el - visszük azt, amit odakinn vettünk. Mûanyag, könnyû, és be lehet szorítani valahova.
Jah kérem az más, én is szretem, de a múlt hét türhetetlen volt itthon is
de gondolom ott lent erre nem is figyeltetek annyira ,volt jobb és fontosabb dolgotok is épp
Sziasztok!Mi ma jöttünk haza Platamonból.Nagyon jó idõnk volt,még éjszaka is rövid cuccokban flangáltunk.A buszra mi felvittük a melegítõ alsó-felsõt,ezt el lehetett rakni a fejünk felett levõ poggyásztartóba.A lábunknál kaja pia hûtõtáskában,plusz az értékeink kistatyóban.A cuccokat be lehet tolni az ülés alá.Nyakpárnát az Intersparban lehetett venni az Árkádban,de csak 1-hez jutottunk hozzá,úgy szétkapkodták.Amúgy 500-ért vettünk végül.Nekünk nagyon bejött a gyékény+lepedõ mint strandkellék,ezt egybetekertük és fel a csomagok mellé.A törölközõ nagyon megkeményedik.Vigyetek szúnyogriasztó sprayt az esti barangoláshoz,mert este baromi sok szúnyog van a part mellett.Még ami fontos!Aki kavicsos partszakaszra megy ,vigyen magával szörfcipõt,mi az utolsó pillanatban vettünk az Auchanban,999.-ért.plusz még egy búvárszemüveg,nem kell márkás, a célnak megfelel bármelyik,fantasztikus világba lehet belecsöppenni,ha lebuksz a víz alá,a cipõben pedig a sziklás részekre is el lehet menni,ahol kagylók,rákok ,korallok és sünik vannak.Sõt még egy tengeri csillaggal is találkoztunk,gyönyörû!1 medúzát láttunk,a fiúk kihalászták a búvárszemüveggel/még erre is jó/így közelebbrõl is megvizsgálhattuk.Platamonban iható a víz,gyógyszert vittünk egy rakattal,hál'Isten nem volt rá szükség.Erõs napkrém is kell,mert úgy éget a nap a parton hogy szinte fáj.Mondjuk ez 45 fokban volt.Most hirtelen ennyi,üdv mindenkinek
Szúnyogból idén van bõven kinn, de a szobában megvédett az elektromos riasztó amit vittünk.
Az elsõ esti pálmafa alatti fényképezkedésem eredménye 5 csípés volt
sziaszttok!!ÉN 2hét múlva indulok Thesszalonikibe és környékére és vadkempingezést tervezek!!MIk a tapasztaltaok?A rendõrök nagyon keresik a vadkempingezõket?LÁttatok másokat is esetleg vadkempingezni vhol Görögben?
Én úgy hallottam, hogy nem nagyon értékelik a vadkempingezést odakint. A Halkidiki amúgy ideális helyszín lenne hozzá. Sani Beach -en nagyon szuper kempinget láttam. A szúnyog témáról pedíg annyit, hogy
tíz éve járunk ki, de engem még nem csípett meg szúnyog.
sziaszttok!!ÉN 2hét múlva indulok Thesszalonikibe és környékére és vadkempingezést tervezek!!MIk a tapasztaltaok?A rendõrök nagyon keresik a vadkempingezõket?LÁttatok másokat is esetleg vadkempingezni vhol Görögben?Szerintetek elég egy hálózsák vag szükséges a sátor is?bár ettöl a szunyogos dologtol beijedtem...tényleg mindenhol annak szunyogok mert mikor párszor horvátba voltam ott nem nagyon voltak!?
Tapalasztaitokat elõre is köszönöm
A családomban csak a férjemért rajonganak a szunyogok. Neki tök mindegy, hogy 1 vagy 100 szunyog garázdálkodik a szobában, reggelre dagadtra csípik.
Mivel indulás elõtt egy hónappal kezdek pakolni, a következõ a sorrend: könyvek, utinapló, szunyogriasztó, stb...
Mivel nõbõl vagyok, kicsit önzõ is vagyok. Csak a személyes szükségletem után következik a szunyogriasztó. De sohasem feledkezem meg róla. Szeretem, ha a férjem vezet, ezért óvni kell a vérszopóktól.