#1390942010-06-14 14:27:55 Válasz a #139087. hsz-ra
Szia Vanda!
Mi egy hónapja voltunk Prágába.
Tavalyelőtt amikor a nagyobbik másfél éves volt, akkor Horvátországba mentünk autóval. Este indultunk, úgy hogy még beleférjen elalvás előtt egy - másfél óra nézelődés, mert szeret utazni. Hajnalban nagyon korán ébredt.
Döbbenet, hogy milyen korán kel a nap...
Az utolsó pár óra kicsit nehézkes volt. Többször megáltunk futkározni, hogy aztán nyugton maradjon.
Nemrég kaptunk egy jó ötletet.
Ismerősök úgy utaztak tavaly, hogy beszereztek egy aukciós oldalon használt hordozható DVD-t és elvitték a kedvenc meséket + még nem látott mesét. Csak akkor rukkoltak elő vele, amikor kezdődött (volna) a nyafi. A hatás nem maradt el!
Ha belegondolsz, hogy pl. a Verdák hány perces...
Amikor hazajöttek, visszarakták az aukciós oldalra és ugyanannyiért el is adták. Idén ezt mi is kipróbáljuk. Persze, ha a gyerekeknek van már ilyen és még az oviig is DVD-znek, akkor BOCSIKA! Ez nem a jó módszer. Ez esetben a szülők nem nyertek csak meccset...
Mi sem tartjuk majd meg, az már tuti.
Remélem segíthettem egy jó tippel.
Több rövidebb hozzászólásban írom le a dolgokat hátha úgy nem száll el:)
Először is , vki írta már előttem , hogy az óvárosban egy kis vendéglőben van az 1,70-es gyros aki nagy étkű annak kevés lesz az az adag.
Ajánlani tudom mindenkinek Sassos-t mint motor mint étterem-ként mert finomak a kaják hatalmas adagok vannak és nagyon kedves kiszolgálás na meg sok ouzo ha már ott vagy alap ,hogy adnak ott a gyros 2,50 és nem számol felárat a tzatziki-ért (én azzal eszem) nem úgy mint az Ovelix-be ahol 0,30eurot elkért még pluszba arról nem is beszélve,hogy a sithon traveles kártyára nem adta meg a 10% kedvezményt....és iszonyú bunkók voltak az ott dolgozók ....no comment .
Motor árak 50ccm-es 10 euro/nap 80ccm 15 euro/nap de kapsz kedvezményt ha több napra bérled mi 2 napra a 80ccm-st 25 euroért kaptuk meg.
#1390972010-06-14 14:32:53 Válasz a #139094. hsz-ra
Szia,
Mi is erre gondoltunk! :)De aztán mi éjjel megyünk majd,úgy döntött a csapat! Este 10kor indulunk és akkor talán aludni fog,hiszen sötét lesz és nem nagyon fog tudni nézelődni,mert majd jól lefárasztom aznap:),de azért még is félelmetes,mert 12-13 órás az út! Sokszor még egy felnőtt is nehezen viseli. :( Aztán majd kiderül,hogy mi lesz,nincs vissza út! :)
Már nagyon várom.
A narancsparton vannak ernyők meg ágyak is természetesen fogyasztás ellenében , mi vettünk ott egy frappét meg egy dobozos kólát 5,50 eurot fizettem...nem túl gazdaságos...de aki ott tölti utána az egész napot annak megéri .
Amúgy 4 euroért vannak napernyők a boltokban , sztem jobban jár aki azt veszi.
Frappéról jut eszembe , nagyon jó hely a Cafe Paps iszonyú finom náluk a frappé , főleg a baileys-es 3,50 az ára a sima meg 2,50 adnak hozzá mindíg 0,5L-es ásványvizet továbbá ott is kapsz ouzo-t ha elidőzöl egy kicsit .
A tulaj nagyon jó fej Christos-nak hívják a párja magyar Mónika a neve mindenkinek csak ajánlom őket!
Van wifi -free is náluk nem mellesleg
Ami gáz szerintem ,hogy a Siton travel welcome-ján bemutatnak minden helyet ahol elvileg kapsz 10% és még ki tudja mennyi kedvezményt ha felmutatod a kártyád, nos ez sok helyen nem igaz sőt....
Pl a Relax nevű hely ahol két külön étlapot tartanak kéket és pirosat mi mindig a pirosat kaptuk meg előszőr azt hittük azért mert abba alapból kedvezményes árak vannak stb de meglestük a másikat is és teljesen egyforma a kettő.....pedig a pincér (itt is mindenki magyar) azt mondta amikor rákérdeztünk a kedvezményre,hogy eleve úgy számolják...bla bla....ez nem igaz.
30cm-es pizza 7,50 euro ami marha drága ha utána számolunk....amúgy finomnak finom.
Volt ott a parton pár jó hely ahol alapból kérdezés meg minden nélkül adták a 10% kedvezményt meg vmi ajándék sütit vagy ouzo-t.
A Relaxba van egy akció ha 2 pizzát rendelsz kap mellé még 1-et vagy salit vagy fagyit...mi rendeltünk igy 3 pizzát meg 2 kólát 2 sört és fizettünk : 44 eurot
Onnan nem messze vki már írta elötem a hely nevét nekem most nem jut eszembe asszem "K" betűs ott van polip 9 euro hal több féle 8-9 euro persze ezek mind körettel.
Az éttermekbe szinte mindenhol 3euro a sör és 1,50 a kóla ....
Ha közértbe mész a kóla (dobozos) 0,70-0,90 euro , red bull 1,45 euro , egy csomag felvágott (sonka ) kb 1,70euro , csomagolt sajt kb 10deka 3euro , margarin 2,30 (ez a kicsi dobozos ) .
Pékségben a kenyér 0,80-1,50 euro közt van attól függ milyet veszel.
Zsömléhez hasonló mini kenyér (én így hívom) és kiflik 0,30 - 0,50 euro
Sütik 8,40 euro/kg
#1391062010-06-14 14:53:03 Válasz a #139103. hsz-ra
Szia Tina!
Köszi, hogy megosztod ezt a sok hasznos infó
Úgy tudom van ott valami csúszdapark féleség a közelben. Voltatok?
Kisgyerekekkel is tudunk jó programokat szervezni szerinted?
Nálunk az a szitu, hogy egy Last Minute -ra fizettünk be a Sarti Beach Aparthotel-ra egy hetet, de minimum két hetet maradnánk és arra gondoltunk, hogy ott a helyszínen nézünk további szállást.
Ez Horviba mindíg bejött.
Szerinted Sarti-ba is működni fog?
#1391152010-06-14 15:18:01 Válasz a #139106. hsz-ra
Szia!
Nem tudom mekkorák a gyerekeid , de nagyon sok családos volt Sartin kisgyerekekkel.
Szép homokos a part ha mást nem homokozni lehet , egy pár szállásnál láttam van hinta meg csúszda , ill. az éttermeknél a parton is van egy játszótér.
A csúszda park amire gondolsz az Szaloniki mellett van én legalább is másról nem hallottam arra felé.
Én a helyetekben biztos,hogy nem Sartin tölteném el a második hetemet , mivel annyi szép hely van és nem messze onnan különböző falvak vagy városok nemtom annak számít e pl Nikti nekem tetszett vagy Vourvourvoru stb..és ha kocsival vagytok akkor simán átmennék Kasszandra félszigetre is vagy eleve ott keresnék a második 7re szállást.
Borosfamily!
Mi is így mentünk, a második hétre már ott kerestünk szállást. Körbejártam kocsival vagy 15 apartmant. A tengerparton, Sari Beachen átlagban 35 euro körül adnak ki apartmant 2 főre, 1 hétre.
Az ófalu részen természetesen ennél olcsóbbak, ott 25 euro az átlagár. Mind szép és rendezett volt.
Aztán végül bementünk a Sithon irodájába, ahol "rendeztek" nekünk egy igen olcsó szállást, 100 euro volt 2 főre 1 hét az Avrában. Bár nem volt olyan színvonalas, mint a többi, amit körbejártam. Mindez június elején volt.
#1391272010-06-14 15:54:15 Válasz a #139117. hsz-ra
Majd akkor vadászunk valami új helyszínt.
Eddig mindíg azok voltak a legtutibb szállásaink akárhová mentünk, amit a helyszínen kerestünk. Most is csak a gyerkőcök miatt megyünk biztosra.
Köszi mindenkinek a sok segítséget!
Most mennem kell, mert ébredeznek.