Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5206
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gypanni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187321 Üzenet linkje2012-06-13 17:03:49 

gypanni írta:
maartita írta:
Szia Panni!

Még lenne egy-két kérdésem icon_smile.gif Lehet kapni Kefalóniáról magyar nyelvű könyvet a szigeten? Te milyen szuveníreket vásároltál? Van valami, amit mindenképp érdemes venni? Skalán vannak ajándékboltok vagy csak szupermarketek? A gyros hol volt a legfinomabb? Van olyan étel amit érdemes megkóstolni?

Maartita

Szia
Magyar nyelvű könyvvel nem találkoztam, csak angollal, térképet minden szupermarketben lehet kapni, nagyon sokféle van. Minden görög ételt érdemes megkóstolni, a kefalóniai meat pia-t állítólag csak a szigeten csinálnák, mi két helyen ettünk - isteni volt. Nekünk a Bozo-nál készített
gyros ízlett a legjobban, de ez ízlés kérdése. Van jó pár ajándék bolt is, ott bőven tudsz válogatni, de azért jól meg kell nézni, hogy ne valami gagyi cucott vegyél, mert az is van bőven. Tanácsot nem tudok ebben adni, mert ez nagyon személyes dolog. Mi minden görögországi utazásunk alkalmával veszünk egy a helyre jellemző, jellegzetes korsót, kancsót, amin rajta van a hiteles másolatot igazoló plomba. Én imádom a türkiz ékszereket, most egy fülbevalót kaptam, de majd meglátod, milyen sok minden van.Unokám például kefalóniai képes römikártyát választott, nagyon szép képek vannak rajta.

Na tessék már megint hülyeséget írtam, nem "pia", hanem "pai"

# 5207
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187324 Üzenet linkje2012-06-13 17:17:33  Re:

[quote="gypanni"]
gypanni írta:

Most látom, hogy ez a cseppkő barlang, összekevertem a tavasbarlanggal.
Szezonban egyébként sokminden drágább, náluk a junius még javában előszezon.

Köszi, Panni! icon_lol.gif
Elképzelhető, hogy igazad van, és a főszezoni árak magasabbak.
Nálunk a cseppkőbarlang be van tervezve, a Melissani kérdéses. Majd meglátjuk. icon_lol.gif
Én is kérdeznék valamit, ha nem bánod icon_lol.gif
Sikerült-e fürödnötök a Myrthosnál, és ha igen, akkor milyen volt?
Mi volt az a hely Kefalonián, ami Neked a legnagyobb élményt nyújtotta?
A fiskardói múzeumban nem voltatok véletlenül?

# 5208
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187327 Üzenet linkje2012-06-13 17:23:38  Válasz a #187321. hsz-ra Előzmény #187321

Panni, ha valamit eltévesztesz, akkor a hozzászólás elküldése után is tudsz javítani, ha az avatarod alatti "szerkeszt" gombra kattintasz. Kijavítod, amit elírtál, majd elküldöd a beírást újra. icon_lol.gif
Én is így szoktam icon_wink.gif
De egyébként érthető mire gondoltál icon_lol.gif

Na, most én is szerkesztek! icon_wink.gif Mert kifelejtettem, hogy ez a lehetőség csak egy rövid ideig él. icon_lol.gif

# 5209
Mickay
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187328 Üzenet linkje2012-06-13 17:36:55 

Sziasztok! Annyi jobbnál jobb infót lehet olvasni erről a szép szigetről és látni valóiról,hogy most már azt sem tudom milyen programon vegyünk részt! icon_smile.gif Legszívesebben minden programra elmennénk de a pénz is véges,sajna! icon_smile.gif
Arról meg nem is beszélve,hogy nagyon lassan telik az idő! icon_sad.gif
A Myrthosra mi is nagyon kíváncsiak vagyunk és remélem a program keretében lesz lehetőségünk fürödni is! icon_biggrin.gif

# 5210
Gypanni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187331 Üzenet linkje2012-06-13 17:57:48  Válasz a #187324. hsz-ra Előzmény #187324

Szia Melus!

Köszi, ezt a szerkesztős dolgot nem ismertem.

A Myrtoson nem fürödtünk, mert nagyon szeles volt az idő és olyankor be sem engednek a vízbe a nagy hullámok miatt. A sziget szépségei között nem tudok rangsort állítani, nem lehet választani, hogy melyik gyereked szereted jobban. A fiskardoi múzeumban nem voltunk, sajnos a fak.kirándulás keretében erre nem volt idő, Ithaka fővárosában Vathiban voltunk múzeumban, nem nagy, de nagyon tetszett. Érdemes megnézni, ingyenes a belépés

# 5211
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187333 Üzenet linkje2012-06-13 18:04:46  Válasz a #187331. hsz-ra Előzmény #187331

És mi van ebben a múzeumban?
Még Ithakával csak most kezdek ismerkedni. icon_redface.gif

# 5212
Gypanni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187338 Üzenet linkje2012-06-13 18:26:19  Re:

melus16 írta:
És mi van ebben a múzeumban?
Még Ithakával csak most kezdek ismerkedni. icon_redface.gif

Ez egy régészeti múzeum, agyagedények, pénzérmék, stb., ami ilyen helyen általában lenni szokott

# 5213
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187342 Üzenet linkje2012-06-13 18:57:17  Válasz a #187338. hsz-ra Előzmény #187338

Akkor tényleg érdekes! icon_lol.gif
Közben rá is kerestem, mert cikinek éreztem, hogy semmit sem tudok róla. icon_redface.gif
Íme a találat, hátha más is bővebb infót szeretne.
http://www.ithacagreece.com/Museums%20and%20Sites/page3.html
http://www.ithacagreece.com/Museums%20and%20Sites/page2.html

És, egy kis érdekesség:
http://www.ithacagreece.com/Culture%20and%20Festivals/culturefestivals.html

# 5214
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187344 Üzenet linkje2012-06-13 19:00:02 

Egy kis történelem:
http://www.ithacagreece.com/History%20and%20Myth/history.html

És néhány recept:
http://www.ithacagreece.com/Recipes/recipes.html

Egyéb hasznos dolgok is vannak az oldalon, lehet mazsolázni belőle! icon_lol.gif

# 5215
Maartita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187346 Üzenet linkje2012-06-13 19:32:05 

gypanni írta:
maartita írta:
Szia Panni!

Még lenne egy-két kérdésem icon_smile.gif Lehet kapni Kefalóniáról magyar nyelvű könyvet a szigeten? Te milyen szuveníreket vásároltál? Van valami, amit mindenképp érdemes venni? Skalán vannak ajándékboltok vagy csak szupermarketek? A gyros hol volt a legfinomabb? Van olyan étel amit érdemes megkóstolni?

Maartita

Szia
Magyar nyelvű könyvvel nem találkoztam, csak angollal, térképet minden szupermarketben lehet kapni, nagyon sokféle van. Minden görög ételt érdemes megkóstolni, a kefalóniai meat pia-t állítólag csak a szigeten csinálnák, mi két helyen ettünk - isteni volt. Nekünk a Bozo-nál készített gyros ízlett a legjobban, de ez ízlés kérdése. Van jó pár ajándék bolt is, ott bőven tudsz válogatni, de azért jól meg kell nézni, hogy ne valami gagyi cucott vegyél, mert az is van bőven. Tanácsot nem tudok ebben adni, mert ez nagyon személyes dolog. Mi minden görögországi utazásunk alkalmával veszünk egy a helyre jellemző, jellegzetes korsót, kancsót, amin rajta van a hiteles másolatot igazoló plomba. Én imádom a türkiz ékszereket, most egy fülbevalót kaptam, de majd meglátod, milyen sok minden van.Unokám például kefalóniai képes römikártyát választott, nagyon szép képek vannak rajta.

Köszönöm szépen az infókat Panni!
Akkor majd jól körülnézek a boltocskákban, mert egy-két apróságot kell hozni az otthoniaknak, kollégáknak, barátnőknek! icon_biggrin.gif
Felírtam a meat pai-t és a gyrosozó nevét is! Jaj, de jó már szépen gyűlnek az infók!
Tök jó, hogy ti is gyűjtötök valamit onnét, ahol jártok!
Sajnos én ilyen nagyobb tárgyat, mint a korsó, kancsó nem merek hozni, mert félek, hogy mire haza érünk összetörik!
A buszon meg egész úton vigyázgatni rá....hát nem tudom.
Én eddig még csak egyszer voltam Görögországban, de már akkor megfogadtam, hogy valamit mindenhonnét begyűjtök és az a hűtőmágnes lett! icon_biggrin.gif
Kicsi, be lehet tekerni ruhába és talán nem is törik össze!
Arra én is mindig ügyelek, hogy a helység neve rajta legyen és ne legyen nagyon gagyi!
Na meg képeslapokat is szeretnék, de az gondolom lesz szép számmal! icon_biggrin.gif
Az ékszereket én is szeretem, úgyhogy ahová csak megyünk majd fakultatívra mindenhol szét fogok nézni és meglepem magam valamivel! icon_biggrin.gif
2 éve amikor görög földön jártam több bazárban is láttam olyan görögös cipőcskéket vagy papucsokat aminek egy pom-pom volt a lábfej részénél.
Olyan aranyosak voltak, több színben árulták és valami puha anyagból lehetett ha jól emlékszem.
Esetleg a szigeten láttál ilyet?
Viccesen nézhetnek ki lábon, de mondjuk otthon télen a szőnyegen jó lehet benne. icon_biggrin.gif
Na ha lesz, most tuti veszek egyet, bár attól függ, hogy mennyibe kerül! icon_biggrin.gif
Egyébként Ithakán mennyi szabadidőtök volt körülnézni?

Maartita

# 5216
Maartita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187348 Üzenet linkje2012-06-13 19:37:06 

Panni! Még egy kérdés icon_biggrin.gif A múzeumban lehetett fotózni?
# 5217
Gypanni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187362 Üzenet linkje2012-06-13 20:30:44 

maartita írta:
gypanni írta:
maartita írta:
Szia Panni!

Maartita

Szia
Magyar nyelvű könyvvel nem találkoztam, csak angollal, térképet minden szupermarketben lehet kapni, nagyon sokféle van. Minden görög ételt érdemes megkóstolni, a kefalóniai meat pia-t állítólag csak a szigeten csinálnák, mi két helyen ettünk - isteni volt. Nekünk a Bozo-nál készített gyros ízlett a legjobban, de ez ízlés kérdése. Van jó pár ajándék bolt is, ott bőven tudsz válogatni, de azért jól meg kell nézni, hogy ne valami gagyi cucott vegyél, mert az is van bőven. Tanácsot nem tudok ebben adni, mert ez nagyon személyes dolog. Mi minden görögországi utazásunk alkalmával veszünk egy a helyre jellemző, jellegzetes korsót, kancsót, amin rajta van a hiteles másolatot igazoló plomba. Én imádom a türkiz ékszereket, most egy fülbevalót kaptam, de majd meglátod, milyen sok minden van.Unokám például kefalóniai képes römikártyát választott, nagyon szép képek vannak rajta.

Köszönöm szépen az infókat Panni!
Akkor majd jól körülnézek a boltocskákban, mert egy-két apróságot kell hozni az otthoniaknak, kollégáknak, barátnőknek! icon_biggrin.gif
Felírtam a meat pai-t és a gyrosozó nevét is! Jaj, de jó már szépen gyűlnek az infók!
Tök jó, hogy ti is gyűjtötök valamit onnét, ahol jártok!
Sajnos én ilyen nagyobb tárgyat, mint a korsó, kancsó nem merek hozni, mert félek, hogy mire haza érünk összetörik!
A buszon meg egész úton vigyázgatni rá....hát nem tudom.
Én eddig még csak egyszer voltam Görögországban, de már akkor megfogadtam, hogy valamit mindenhonnét begyűjtök és az a hűtőmágnes lett! icon_biggrin.gif
Kicsi, be lehet tekerni ruhába és talán nem is törik össze!
Arra én is mindig ügyelek, hogy a helység neve rajta legyen és ne legyen nagyon gagyi!
Na meg képeslapokat is szeretnék, de az gondolom lesz szép számmal! icon_biggrin.gif
Az ékszereket én is szeretem, úgyhogy ahová csak megyünk majd fakultatívra mindenhol szét fogok nézni és meglepem magam valamivel! icon_biggrin.gif
2 éve amikor görög földön jártam több bazárban is láttam olyan görögös cipőcskéket vagy papucsokat aminek egy pom-pom volt a lábfej részénél.
Olyan aranyosak voltak, több színben árulták és valami puha anyagból lehetett ha jól emlékszem.
Esetleg a szigeten láttál ilyet?
Viccesen nézhetnek ki lábon, de mondjuk otthon télen a szőnyegen jó lehet benne. icon_biggrin.gif
Na ha lesz, most tuti veszek egyet, bár attól függ, hogy mennyibe kerül! icon_biggrin.gif
Egyébként Ithakán mennyi szabadidőtök volt körülnézni?

Maartita

Nincs mit köszönni, nagyon szivesen válaszolok

A korsót ne úgy képzeld, hogy valami írdatlan nagy darabot cepelünk, kb. 10-15 cm magas, már az üzletben jól becsomagolják pufis nejlonba és ruha közé lehet dugnii, tuti nem törik el, ha megtetszik nyugodtan vegyél.

Pom-pom-os papuccsal én is szemeztem, Skála főutcáján lévő ajándékboltban lehet kapni, meg fogod látni, mert ki van pakolva az utcára.

Ithakán Vathiban és Kioniban is kiköt a hajó, kb. 2-3 órát áll egy helyen - nem sok, de két bájos picike város, így körbe lehet járni.

Mond csak, nem lehetne, hogy engem is becsomagolj a bőröndödbe? icon_biggrin.gif

# 5218
Gypanni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187364 Üzenet linkje2012-06-13 20:31:57 

maartita írta:
Panni! Még egy kérdés icon_biggrin.gif A múzeumban lehetett fotózni?

Igen lehet, csak a vakut nem szabad használni, én nem is fotóztam, elég sötét volt.

# 5219
Stormybooy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
80 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187374 Üzenet linkje2012-06-13 21:27:07  Válasz a #187319. hsz-ra Előzmény #187319

Szia!

Igen, hétfőn indulunk, ha haza értünk, majd írom az infokat:)

# 5220
Maartita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187378 Üzenet linkje2012-06-13 22:06:19  Válasz a #187362. hsz-ra Előzmény #187362

Panni!

Szívesen elvinnélek, de attól tartok nem tudsz olyan picire összezsugorodni! icon_biggrin.gif Mondjuk még van 100 napod rá, mert akkor indulok! icon_smile.gif
Gondolj csak bele te már láttad ezt a gyönyörű szigetet és nem csoda, hogy vissza vágysz, én meg még sok más útitársammal egyenlőre csak ábrándozok, tervezgetek és számolom a napokat! Szóval rajtam nem múlik hagyok egy kis helyet neked a bőröndömben és ha ott leszünk elmehetünk megvenni a pom-pom-os papucsokat! icon_biggrin.gif Te már úgyis ismered az utat! icon_biggrin.gif
Hmmm....Ithakán tényleg nem sok az a 2-3 óra szabadidő! icon_sad.gif
Na én majd megpróbálok fotózni a múzeumban, mert tervezem, hogy a sok szép fotóból készítek ismét egy fotókönyvet kiegészítve egy kis élménybeszámolóval. icon_biggrin.gif

Maartita

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 347 348 349 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu