Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 5236
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55711 Üzenet linkje2008-03-29 19:18:42 

Szia urbia!

Igen, én is így gondoltam... Amikor készültem erre az útra a télen (csak hát a végén inkább körutazás lett belõle), akkor is már hajlottam rá, hogy Kavallában (vagy mellette) megszállva, a várost is megnézve, reggel korán lehetne a szigetre érkezni, s estig válogatni a szálláshelyekben (szeptemberben), s akkor nincs zsákbamacska... icon_wink.gif icon_razz.gif

# 5237
Urbia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55702 Üzenet linkje2008-03-29 18:17:04  Válasz a #55699. hsz-ra Előzmény #55699

H.Apci!
Az Andinak igaza van a házakat illetõen, szinte minden partmenti ház lakóház, v. étterem, butik stb. Nagyon kevés ami esetleg kiadó. Mi Skala Potamia-ban voltunk, saját szervezésben, 24 ajánlatot kértem, ebbõl 21 jelzett vissza, de teljesen felesleges volt az igyekezet, mert lepkehálóval fogták a nyaralókat (fõszezonban), ott bõven lehetett válogatni, partmenti, vagy ófalusi apartmanok, medencés v. teljesen egyszerû között. Az említett oldalra pedig tényleg figyelni kell, kicsit borsos árakat ír.....

# 5238
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55699 Üzenet linkje2008-03-29 17:57:59 

Aranyos vagy Anikó!

De hát Ágnes régi bútordarab, ki ne ismerné a weblapját... icon_wink.gif icon_lol.gif Szóba került már a személye itt a Fórumon is... Sokan imádják, s vannak, akik nem (hogy finom legyek). icon_rolleyes.gif Õ a titkos kártyalap nekem; a legvégén fogok nála rákérdezni, hacsak meg nem elõz, mert olvassa ám néha a fórumokat, vagy inkább a lánya... icon_confused.gif icon_lol.gif

# 5239
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55696 Üzenet linkje2008-03-29 17:07:13 

Szia H.apci! Itt van egy oldal, amin elég sok thassosi szállás található, bár épp a fõvárosban egy sem, de hátha találsz olyat, ami mégis megtetszik!?
Bár lehet, hogy ismered is ezt az oldalt. icon_smile.gif

http://www.thassos-sziget.hu/a_sziget_foldrajza.html

# 5240
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55649 Üzenet linkje2008-03-28 21:25:48 

Én úgy gondolom, hogy sok helyen Grögországban az idõs háziak, ha ki is adnak egy szobát, nem igen van netük, inkább csak kiírják a házra "room" vagy "Zimmer frei" és ezért helyben sokkal jobban lehet valamit találni.
# 5241
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55594 Üzenet linkje2008-03-28 15:39:17  Válasz a #55591. hsz-ra Előzmény #55591

Elhiszem én, Andi, hogy ez így volt, csak azt nem akarom elhinni, hogy most is így van... icon_wink.gif Meg lennék döbbenve, ha valaki találna a neten ide szóló ajánlatot. icon_eek.gif Amúgy egész Thassos-on nem túl sok szálláshely van a neten; van még mit pótolni, persze másutt is... icon_razz.gif Hátha járt arra valaki mostanában nyitott szemmel... icon_confused.gif icon_lol.gif
# 5242
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55591 Üzenet linkje2008-03-28 15:29:36 

H.apci, én nem néztem be a strandon lévõ házakba, hogy mi micsoda, de nekem valóban úgy tûntek, hogy mind lakóház. Thassoson nem olyan régóta indult be a turizmus. Magyarországról pl. csak 2002-ben...Szerintem az ott álló házak már régen ott vannak és lakottak. A turizmus beindulásával kezdtek el a hátrébb esõbb részekre is építkezni. Persze nekem is elképzelhetetlen, hogy az ott lakók nem adnak ki legalább egy-egy szobát. Biztosan kiadnak, csak nem biztos, hogy rajta vannak a neten. De az az egy biztos, elhiheted nekem, hogy ott, a strand mentén nem volt kifejezettem apartamnáz jellegû építmény.
# 5243
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55588 Üzenet linkje2008-03-28 15:24:42 

Szia Andi!

Köszi; olvastam mia leírását (bár a szállás nevére nem emlékszem)... icon_razz.gif Én is találtam több szimpatikus szállást, nem ez a gond; ott a parton keresek! icon_wink.gif Azt nem hiszem el, hogy a strandra nézõ rengeteg ház mind csak lakás... icon_evil.gif Ez nem lenne életszerû... icon_rolleyes.gif Azt is olvastam - éppen Tõled (is), hogy milyen a strand... Szóval, majdnem mindent tudok, csak a lényeget nem (mert nekem mindíg más a lényeg icon_rolleyes.gif ). icon_lol.gif

# 5244
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55579 Üzenet linkje2008-03-28 14:35:33 

Kedves h.apci! Jól emlékszem az általad leírt házakra, ezek mind lakóházak.
A strandtól a város felé vana régi kikötõ, valamivel ez mögött terül el a romkert és mellette áll az Agios Nikolaos templom. A kis templommal szemközt több apartman is van, ezek mind. 3-4 percnyi sétára a strandtól és úgyszintén a városmagtól. Mi ezek egyikébe voltunk a néhai Bella-tours irodán keresztül. De nekem nagyon szimpi a szállás, ahol Miáék voltak anno, úgy emlékszem, megadta itt a címét. Az a városmaggal egy magasságban, de hátrébb feküdt, a strandtól már messzebb, de privát szállást volt és nagyon szép képeket láttam róla. Ha esetleg érdekel, rákérdezek nála.

# 5245
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55575 Üzenet linkje2008-03-28 14:16:37 

Kedves Thassos rajongók!

Nem sok hiányzott, hogy az idén Thassos mellett döntsünk, de ami késik, nem múlik… icon_razz.gif Ha csak lehet, egyénileg foglalok szállást, de Thassos esetében – bár sok szimpatikus ajánlatot találtam – (ahogy atosz mondaná) megint megtaláltam a „fekete lyuk”-at. icon_rolleyes.gif Limenasban (Thassos town) az un. városi strandnál szerettem volna szállást találni a régi kikötõ mellett; akármit, de leginkább stúdiót vagy apartmant. Még utca szerint is rákerestem, s sajnos semmilyen nyelven sem találtam semmit… icon_cry.gif icon_redface.gif Pedig ott van egy szuper házsor amint azt a mindenféle térképek mutatják, , s nem hiszem, hogy ez mind múzeum. icon_rolleyes.gif Na jó, taverna van ott, ezt már tudom, de nagy könnyelmûség lenne a görögök részérõl, ha kiadó akármi éppen itt nem lenne. icon_evil.gif Tud-e valaki segíteni valami információval, mielõtt majd meggondolatlan lépéseket teszek, s odamegyek foglalás nélkül (persze most már csak jövõre)!? icon_wink.gif icon_razz.gif

# 5246
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55460 Üzenet linkje2008-03-27 11:59:36 

Köszi Kónyu, ezt az oldalt eddig még nem találtam meg, most megnéztem, nagyon tetszik! Szuper oldal, bár kár hogy a gyalogtúrák csak felsorolás szinten vannak fent, és pontos útvonal nincs. De így is nagyon jó, már ha csak a képeket nézzük is. Azt hiszem ha a barátom is meglátja majd ezt az oldalt, vinni akarja majd a bicajokat is, megrögzött MTB-os. icon_smile.gif
# 5247
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55457 Üzenet linkje2008-03-27 11:26:28  Válasz a #55001. hsz-ra Előzmény #55001

# 5248
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55001 Üzenet linkje2008-03-20 15:46:17 

Köszönöm szépen!
Egyre jobban kezdek belelkesedni Thassos iránt, és ezek a túralehetõségek, a fenyvesekkel borított hegyoldalak csak még vonzóbbá teszik számomra a szigetet!

# 5249
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54976 Üzenet linkje2008-03-20 13:56:14  Válasz a #54971. hsz-ra Előzmény #54971

Mandzsi!
A legegyszerûbb, ha ott helyben a falu picike múzeumában lévõ hölgytõl megkérdezed, minket is Õ igazított el, a templom mellett kellett elindulnunk, de ma már nem emlékszem részletesen. Az Õ leírása egyértelmû lesz, mást nagyon ne kérdezz, mert vagy 10 embertõl kérdeztük a faluban, és csak vonogatta a vállát, pedig képet is mutattam róla. Valaki egyébként tavaly megtalálta, hátha õ válaszolni tud.
Mi kipróbáltunk egy útvonalat, de nem mondhatnám túrának, dár ajánlom a panoráma miatt. Nagy melegben nem annyira, mert nekünk leégett hátul a vádlink a 3-4 órás séta alatt. Panagiából indultunk stoppal a fõváros felé, és ahol a faluból kiérve nem messze az út mellett balra egy picike kápolna volt, ott jobbra betértünk a hegyre, egy adótorony-féle volt a tetején, és onnan egy csodaszép gerincúton mehetsz (végig kilátással a tengerre) a limenasi várhegyre. Ha akarsz, valahol letérhetsz a partra, ahol van rá lehetõség.
Szép túra még Kastroból Theologosba, de azt csak láttam a neten, személyesen nem jártam meg, majd legközelebb, 2005-ben csak Mariesbe gyalogoltunk fel egészen a tengerszemig, de tovább már nem mertünk, pedig azt mondják, arrafelé is vezet egy jó túraút a szigeten át észak felé. Egyébként a tavon túl bájos patakocskán szép kis vízesésekben lehet részed.
Priviben még írok 2 szót

# 5250
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54971 Üzenet linkje2008-03-20 12:22:12 

Sziasztok,
Theologos-nál van egy régi kõhíd, láttam pár albumban, no erre lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet megtalálni, Theologos-ból merre induljunk el.
Valamint még az is érdekelne, hogy volt-e akik tettek kisebb-nagyobb gyalogtúrát a hegyekben, erdõkben, stb, ha igen merre. Köszi!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 349 350 351 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu