Görög filmek, könyvek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 541
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Katonáné Éva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
173 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159430 Üzenet linkje2011-04-02 22:59:19  Re:

Relax írta:
Sziasztok!
Az én érdeklődésemet is felkeltette ez a könyv. Írtad, hogy 208 oldalas, viszont a Bookline oldalán 264 oldalasnak írja és ugyanúgy 2006-os kiadás. Elírás lehet a Bookline oldalán?

Szia! Megnéztem még egyszer az én könyvem csak 208 oldalas. Néztem a Bookline oldalán, és tényleg 264 oldalt ír.
Érdekes, a borítón írja, hogy 246 színes képpel illusztrált a könyv, lehet ezt keverték kicsit össze, de lehet tévedek.
A borító kép eggyezik a könyvemmel. icon_smile.gif
Üdv.: Éva

# 542
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159433 Üzenet linkje2011-04-02 23:23:57  Válasz a #159430. hsz-ra Előzmény #159430

Köszönöm, hogy megnézted. icon_smile.gif Valószínű, hogy elírták, mert mindenhol 2006-os kiadású a könyv.

Viszont az Alexandra könyváruházban 71%-os árengedménnyel csak 2.085,- Ft-ba kerül a könyv. icon_biggrin.gif

# 543
Csuti84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159434 Üzenet linkje2011-04-02 23:35:55 

Sziasztok!

Visszaolvastam, de nem tudom hogy az évekkel ezelőtti infók mennyire relevánsak ma is a könyvekkel kapcsolatban.
Mindenesetre szeretnék venni egy jó útikönyvet Görögországról, ami hasznos infókat tartalmaz egész Görögországgal kapcsolatban, de azért részletes, nem csak a legfőbb látnivalókat írja le.
Tudnátok 1-2 jó útikönyvet ajánlani? Van esetleg olyan, ami direkt autósoknak tartalmaz sok infót? (vagy az mindegy? lehet hülyeséget kérdeztem, de még életemben nem vettem útikönyvet, de most el szeretném kezdeni... icon_biggrin.gif )

Csuti

# 544
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159437 Üzenet linkje2011-04-03 05:52:29  Re:

Relax írta:
Viszont az Alexandra könyváruházban 71%-os árengedménnyel csak 2.085,- Ft-ba kerül a könyv. icon_biggrin.gif

Ohó, az aztán a remek hír!
Feltétlenül beszerzem a könyvet!
Köszi az infót!

# 545
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159438 Üzenet linkje2011-04-03 06:06:00 

Csuti84 írta:
Mindenesetre szeretnék venni egy jó útikönyvet Görögországról, ami hasznos infókat tartalmaz egész Görögországgal kapcsolatban, de azért részletes, nem csak a legfőbb látnivalókat írja le.
Tudnátok 1-2 jó útikönyvet ajánlani? Van esetleg olyan, ami direkt autósoknak tartalmaz sok infót? (vagy az mindegy? lehet hülyeséget kérdeztem, de még életemben nem vettem útikönyvet, de most el szeretném kezdeni... icon_biggrin.gif )

Szia Csuti!

A következők jutottak eszembe így, elsőre:
1. olyan, ami az egész Görögországgal kapcsolatos infókat tartalmaz és részletes, szóval olyan NINCS. Vagy mindenről van valami kevés infó vagy egy adott területről/szigetről van részletes infó.
2. ha az egész Görögországról akarsz infót, valami átfogó képet, akkor a Lonley Planetet ajánlanám. Ha tudsz angolul, akkor féláron letölthető a netről. De ha könyvet akarsz lapozgatni, akkor aszem már magyarul is van. Fotó kevés van benne, viszont minden apró szigethez, nagyobb városhoz van térkép.
3. Ha egy adott szigetről, szigetcsoportról kellene infó, akkor én a Berlitzet ajánlanám. Minden lényegeset beleírtak egy egészen kisméretű könyvbe, tele van praktikus infókkal és nagyon jó, könnyed, humoros a stílusa. És jó fotók is vannak benne.
4. Van olyan könyv, ami kézbe véve azt hittem, hogy hű de jó, mennyi infó és milyen szép kivitel, de beleolvasva elrettentem, olyan pocsékul fordították angolból, hogy az már zavaró volt.
5. Én azt csinálom, hogy akárhová utazunk, előtte a netről összeszedek minden infót. Ennek ellenére eddig akárhol jártunk, mindig megvettem az illető szigetről szóló könyvet ott helyben (vigyázat, több is szokott lenni, érdemes belelapozni, mert van bóvli is köztük). Igaz, ehhez kell angolul is tudni, de aszem a nagyobb szigetekről van már magyar fordítás is.
6. A nagy csapda az, hogy ha az ember elkezd vásárolni, akkor mindent megvesz, ami Görögországról szól, aztán meg rájön, hogy felesleges.
7. Könyvesboltokon kívül itt szoktam még nézelődni:
www.antikvarium.hu

Sok sikert!
Medi

# 546
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159447 Üzenet linkje2011-04-03 10:40:45  Válasz a #159437. hsz-ra Előzmény #159437

Szívesen, Medi!
Én is úgy megörültem, hogy a 7.000,- Ft-os könyvre ekkora árengedményt adnak. icon_smile.gif

Ajánlom még figyelmedbe/figyelmetekbe "Az antik Görögország képes kalauza" c. könyvet, szintén ekkora, 71 %-os kedvezménnyel árulják az Alexandrában 6.950,- Ft helyett 1.999,- Ft-ért. icon_smile.gif Szép és igényes könyv.

# 547
Csuti84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159452 Üzenet linkje2011-04-03 12:37:40  Válasz a #159438. hsz-ra Előzmény #159438

Szia Medi!

Köszönöm a kimerítő választ. Az angollal szerencsére nincs problémám, eddig is a görög oldalakról szedtem össze általában az infókat, de most már jó lenne összeszedett formában is látni őket icon_smile.gif Így megnézem majd amit ajánlottál, és feltétlenül jól belelapozok az útikönyvekbe, mielőtt megvenném bármelyiket is.

Csuti

# 548
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159454 Üzenet linkje2011-04-03 13:48:52  Válasz a #159447. hsz-ra Előzmény #159447

Köszi Relax ezt a második tippet is!
Remélem, hogy tart majd az akció pár hétig, mert én nem Pesti vagyok és legközelebb kb. 2 hét múlva lesz dolgom Pesten, viszont ilyenkor szerencsére pont a Nyugatiba érkezem, és ott az Alexandra icon_smile.gif
Majd beszámolok, ha megvettem icon_smile.gif

# 549
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159459 Üzenet linkje2011-04-03 15:23:51  Válasz a #159452. hsz-ra Előzmény #159452

Sziasztok!

Mediterraneo írta:
a Lonley Planetet ajánlanám. Ha tudsz angolul, akkor féláron letölthető a netről. De ha könyvet akarsz lapozgatni, akkor aszem már magyarul is van.

Én még nem láttam magyarul Görögországot, csak a Görög szigeteket. De ha lenne, akkor is inkább érdemes az angolt megvenni, mert abból tudsz 2010-eset venni, a fordítás meg mindig le van maradva x évvel. Persze ha nagy az árkülönbség (mostanában a magyar nyelvűeket akciózzák eléggé, mert már régiek), akkor a magyart is megérheti megvenni, mert a látnivalók nem változnak, az árak stb. meg úgyis hamar elavulnak.

# 550
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159462 Üzenet linkje2011-04-03 15:55:28  Válasz a #159454. hsz-ra Előzmény #159454

Medi!
Szerintem még tartani fog ez az akció, mert én december végén rendeltem meg és még mindig tart. Viszont azt hiszem, hogy csak a netes rendelés esetén van ez az akció, de lehet választani személyes átvételt is minden plusz költség nélkül. Mielőtt Pesten leszel, előtte pár nappal rendeld meg. Visszanéztem az e-maileimet, azt írták, hogy az átvételre 5 bolti nyitvatartási nap áll rendelkezésre. (Kicsit off leszek, de hátha érdekel: ebből a sorozatból a Velence művészete is akciós, ugyanezen az áron kapható).

# 551
Katonáné Éva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
173 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159465 Üzenet linkje2011-04-03 16:31:51 

Sziasztok!
A "Nyitott Szemmel" sorozat könyvek között van Görögországról is, szerintem az is nagyon jó. Sok kép, leírás és tékép is van benne.
Ismeritek? Igaz kicsit régi 2002-s kiadás.
Üdv.: Éva

# 552
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159492 Üzenet linkje2011-04-03 23:13:13  Re:

Relax írta:
Viszont azt hiszem, hogy csak a netes rendelés esetén van ez az akció, de lehet választani személyes átvételt is minden plusz költség nélkül. Mielőtt Pesten leszel, előtte pár nappal rendeld meg. Visszanéztem az e-maileimet, azt írták, hogy az átvételre 5 bolti nyitvatartási nap áll rendelkezésre. (Kicsit off leszek, de hátha érdekel: ebből a sorozatból a Velence művészete is akciós, ugyanezen az áron kapható).

Szia Relax!

Ezer köszönet! Máris megnézem a neten, hogy mi a helyzet. Tőlük még sose rendeltem, de most úgy látom, ez a pillanat is eljött icon_smile.gif
Lehet, hogy első körben a Szigetálmokat rendelem meg, aztán, amikor bemegyek, hogy személyesen átvegyem, megnézem a másik két könyvet is a sorozatból, és ha azok is tetszenek, akkor azokat is megrendelem icon_smile.gif

Köszi, Medi

# 553
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159515 Üzenet linkje2011-04-04 13:09:10 

Sziasztok!

A bookline-nál újra rendelhető Gerald Durrelltől A családom és egyéb állatfajták c. könyv:
http://bookline.hu/product/hom.....78&type=22

# 554
Melcsi20
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159587 Üzenet linkje2011-04-05 19:08:25 

Sziasztok.

Létezik egy görög oldal, ahol egy görög sorozatot lehet nézni részenként.
A címére sajnos már nem emlékszem , de ha minden igaz, akkor megtörtént eseteket "filmesít meg". (bűnügy,gyilkosság,rablás,erőszak,stb..)

TV-ben is volt/van minden nap.

Vki tud esetleg segíííííííííííííteni? icon_question.gif icon_question.gif

# 555
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159780 Üzenet linkje2011-04-09 16:58:13 

melcsi20 írta:
Sziasztok.

Létezik egy görög oldal, ahol egy görög sorozatot lehet nézni részenként.
A címére sajnos már nem emlékszem , de ha minden igaz, akkor megtörtént eseteket "filmesít meg". (bűnügy,gyilkosság,rablás,erőszak,stb..)

TV-ben is volt/van minden nap.

Vki tud esetleg segíííííííííííííteni? icon_question.gif icon_question.gif

Nem tudom pontosan melyik sorozatra gondolsz, szinte minden tv csatorna honlapjan meg lehet nezni az aktualis sorozatok reszeiet.
Az ALFA TV-n megy egy sorozat, ami mindenfele csaladi tortenetet elevenit meg (nem igazan bunugy): https://www.alphatv.gr/Alpha-V.....-Α).aspx

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 36 37 38 ... 61 62 63   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu