Búvár holmikkal kapcsolatban. Csak amatőrként űzöm én is nyaraláskor, bár nem sok választott el anno, hogy szakmaként űzzem.
Amint breki is megírta a nagyáruházakban is lehet elfogadható cuccokat venni. Bár én inkább a közép kategoriától ajánlok ilyesmit venni.
Ha csak a felszínről szeretnétek a vízben nézelődni, akkor az olcsóbb (de márka - 2000-4000 Ft) is megteszi. De, ha merülni is szeretnétek benne 2-15 m, akkor csak a középkategóriától ajánlok maszkot venni (6000Ft-tól).
Eleve, ha rendszeres nyaralók vagytok, akkor hosszabb élettartama miatt, lehet olcsóbb is hosszútávon.
A pipa az lehet bármilyen, csak legyen rikítóan színes (sok fürdőhelyen vannak motorcsónakosok és a jobb láthatóság miatt), esetleges uszony vásárláskor csak a keménységét nézzétek. Kb milyen erőkifejtést bírtok el a vízben (szintén rikító)
Nem reklámként, de én itt vásároltam a dolgaim, csak ajánlani tudom:
DIVEX búvárbolt
Én teljesen amatőr vagyok, eddig a fejem sem tettem a vízbe, de idén elhatároztam, hogy kukkolni fogok a víz alatt, mint a "nagyok". Rendszeres nyaralók vagyunk, a páromnak van is szerkója, de azt is teljesen ex has vettük. Már 2 nyaralást kibírt.
Magamnak elsőre nem szeretnék drágát venni, mert még nem tudom, hogy bejön-e nekem annyira a vizes fej.
Sziasztok!
Most sotetedett be teljesen (itteni ido 21.36:),a napfelkeltet atalusszuk A webkamerat sikerult megtalalnunk,majd lefotozzuk,s felteszem otthon,hogy mas is tudja merre kell integetni
Udv:
Napfeny
Sziasztok!
Most sotetedett be teljesen (itteni ido 21.36:),a napfelkeltet atalusszuk A webkamerat sikerult megtalalnunk,majd lefotozzuk,s felteszem otthon,hogy mas is tudja merre kell integetni
Udv:
Napfeny
Ha már megtaláltátok, meg is javíthatnátok, mert nem müxik.
A műholdképek alapján Vicca-nak nincs túl jó ideje mióta kiment
És úgy néz ki innen is arrafelé megy, már Peloponnészosz is felhős
Cofffos a párodét búvárszemüvegét miért nem próbálod ki itthon?
Engem csak az zavart hogy mikor levettem egy szemüvegkörvonal volt egy fél óráig az arcomon
Egyébként szerintem az a titka először, hogy nem kell kapkodni megijedni a bezártsági érzéstől,
hanem direkt szép nyugodtan lassan kell lélegezni akkor is ha az ember úgy érzi most igazából gyorsan kell levegőt vennie.
Nem biztos, hogy ez így most érthető, viszont mikor erre az érzésre rájöttem teljesen megváltozott,
úgy éreztem magam a viz alatt mintha természetes közegem lenne és aztán már pl a városi strandon a sziklákig elúsztam
így víz alatt csak azért emeltem ki a fejem, hogy nehogy egy motorcsónak jöjjön arra.
De miért mondtátok vissza?????
Nem szabad ilyet megtenni
Az az érdekes, hogy most a tv2-n van egy sorozat ami Capri-n játszódik
és amikor mutatják az ilyen gyönyörű képeket, vhogy mindig Parga jut eszembe róla
lehet, hogy csak én képzelem, de vhogy nagyon hasonlít
Egyiptomba megyünk helyette!!!
De az olymposzi riviéra marad!
Bocs mindenki mástól az offért,de Neked azért Pintyőkém holnap írok privit
És tuti a fotóalbumod!
De most sietek! Puszi
#1407572010-06-23 06:53:46 Válasz a #140710. hsz-ra
Coffos!
Mi múlt évben a fiamnak akartunk venni egy jót, olcsón, mert 4 éves volt, és nem tudtuk, használja-e majd egyáltalán, így HOrváto-ba menet beugrottunk a Decathlonba, és ott vettünk ... hát nem is tudom, nagyon olcsón, vagy 1500-ért, meg akkor már nekem is, mert volt több méret, és picit eresztett a régi. És nagyon jó, a fiam is imádja, és nekem meg kényelmesebb, mint a félprofi, ami azelőtt volt, szóval ennyiért nagyon megéri a felszínközelbe. Nem folyt bele víz egyszer se. Azért próbáld fel, mielőtt megveszed, tedd simán az arcodra, szívj be levegőt az orrodon, engedd el a maszkot, és ha jó rád, akkor rajtad marad, nem esik le.
Iszonyú jó élmény, olyan, mintha egy másik bolygóra kerültél volna, vagy még a repüléshez hasonlít nagyon, de a legjobb benne, hogy egy csomó szép és érdekes élőlény van, aki nem igazán fél tőled, így pl. több ezres halrajokkal úszkálhatsz együtt. Leginkább sziklás helyeken érdekes. Én az első alkalom óta egyfolytában vágyakozom vissza a víz alá Ne hagyd ki semmiképp
Cofffos a párodét búvárszemüvegét miért nem próbálod ki itthon?
Engem csak az zavart hogy mikor levettem egy szemüvegkörvonal volt egy fél óráig az arcomon
Egyébként szerintem az a titka először, hogy nem kell kapkodni megijedni a bezártsági érzéstől,
hanem direkt szép nyugodtan lassan kell lélegezni akkor is ha az ember úgy érzi most igazából gyorsan kell levegőt vennie.
Nem biztos, hogy ez így most érthető, viszont mikor erre az érzésre rájöttem teljesen megváltozott,
úgy éreztem magam a viz alatt mintha természetes közegem lenne és aztán már pl a városi strandon a sziklákig elúsztam
így víz alatt csak azért emeltem ki a fejem, hogy nehogy egy motorcsónak jöjjön arra.
A terv az, hogy az övével gyakorlatozom itthon az uszodában és a strandon, csak még egyelőre nem jutottunk el oda. Itthon nincs fürdőkádunk, mert abban is próbálgattam volna már. Sok évvel ezelőtt egyszer volt már kisérletem ami csúfos kudarcba fulladt, mert képtelen voltam pipán keresztül víz alá dugott fejjel levegőt venni. De hát az akadályok azért vannak, hogy lekűzdjük őket. Ha másnak megy, akkor nekem is menni fog.
Mi múlt évben a fiamnak akartunk venni egy jót, olcsón, mert 4 éves volt, és nem tudtuk, használja-e majd egyáltalán, így HOrváto-ba menet beugrottunk a Decathlonba, és ott vettünk ... hát nem is tudom, nagyon olcsón, vagy 1500-ért, meg akkor már nekem is, mert volt több méret, és picit eresztett a régi. És nagyon jó, ...