Lesvos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 556
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55303 Üzenet linkje2008-03-25 20:26:31  Válasz a #55302. hsz-ra

Szia Andi!

Én nem akarlak megbolondítani(én már az vagyok,nejem még reális icon_lol.gif )De mint írtam reszkír nélkül nekem semmi nemmegy.Ezt tesszük azóta amióta járjuk a görög szigetvilágot,igaz el is jutottunk elég sok helyre-hála. icon_biggrin.gif

Atosz icon_wink.gif

# 557
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55302 Üzenet linkje2008-03-25 20:15:10 

Kedves Atosz és lekes fórumtársak!
Sikerült megbolondítanotok. Tegnap óta álandóan csak ez a sziget jár az eszemben, és annyira nagyon vágyakozom Görögországba...hogy muszáj lesz menni! icon_smile.gif

# 558
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55301 Üzenet linkje2008-03-25 19:41:05 

Szevasztok Lesvos-pártiak! icon_wink.gif

Megszületett nálunk tegnap elõtt a döntés,ha nem jön semmi komplikáció közbe,mert ez a zászló mindig áll, akkor jövõ aug.és szept utolsó és elsõ hetében irány Lesvos.Kivel,miként,hogyan addig megtaláljuk a megoldást,mert idõ az van a morfondirra bõven.Nagy fejszébe vágom a fát, icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif de mint ideáig Kréta és Evia kivételével be is akarjuk járni ezt a nagyocska szigetet.Hát ez Pestiesen nem semmi,de ha birom végigpedálozom,hát az anyagi vonzatától már most vakarom a "víztornyot",de reszkir nélkül nem megy semmi, ezt már megtapasztaltam a 30 évem alatt, amit csak kettõvel kell szoroznom... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_confused.gif icon_cry.gif

# 559
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55242 Üzenet linkje2008-03-24 12:20:59 

Olcsóbb ötlet: az "üdülõház", ami egy privát ház, mely komplett egy az egyben kiadó, 5-8 fõ részére. Az egyik ilyenház ára egy napra 56 Euro (ha elosztod ét emberrel, már megérte): http://www.tourist-online.de/830279.html
Nagyobb baráti társaságnak ideális. A legolcsóbb megoldás szerintem.
Kiadó lakás, 4 fõre, napi 30 Euroért (nem per fõ,hanem per lakás!!!): http://www.tourist-online.de/688683.html

# 560
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55241 Üzenet linkje2008-03-24 12:14:26 

# 561
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55240 Üzenet linkje2008-03-24 12:09:51 

Megtaláltam a katalógusom. A kínálat ebben sem nagy. A legtöbb szállás: hotel, csak reggelivel. Számomra ez a legrosszabb, mert akkor nincs hûtõ, sem konyha, minden nap fizetnem kell az étterni vacsoráért.
Amúgy mindegyik szállás kint van a "pusztában", általában a semmmi közepén, 7-8 km-re az adott, legközelebbi fautól.

Eddig egyet találtam, ami tetszik, ennek neve: Studios-Appartments Virginia, Anaxosban/Petránál. Ennek ára, repülõvel két hétre Münchenbõl, 1 fõre (apartman, konyhával) június elsõ két hetében: 773 Euro, június második felében: 804 Euro, szeptember elsõ hetében: 804 Euro, szeptember küzepén: 773 euro, szeptember utolsó hetében: 731 Euro. Ezt csak példaképp írtam ide.

# 562
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55236 Üzenet linkje2008-03-24 11:31:32 

Szia Anikó!

Sikerült a Görögországról pillanatnyilag "leállított" agyamat úgy ráugrasztani Lesvosra, hogy tegnap már tele beszéltem a párom fejét, hogy jövõre oda kell menni. Nálunk ez csak akkor jöhet szóba, ha belefér két nyaralás, mert csak Görögországba nem akarunk menni, mást is meg akarunk ismerni, és most inkább Görögország, mint második úticél van bennünk. Tegnap néztem egy csomó képet a neten, és elképesztõen szép, hangulatos kis falvak vannak Lesvoson, egészen egyedi az építészeti stílus, néhol kicsit Thassosra emlékeztet, de inkább Észak-Görögországra, mint az általam eddig látott szigetek bármelyikére is.

Az Attika-katalógusom még nem került elõ a még ki nem pakolt kartonokból, de ha meg lesz, rögtön megnézem, milyen árak vannak.

# 563
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55235 Üzenet linkje2008-03-24 11:24:42  Válasz a #55212. hsz-ra Előzmény #55212

Andi! Nagyon szép képeket találni itt. Köszi. Majd még alaposan szétnézek, most csak futólag belenéztem.

Nagyon aranyos vagy, hogy tényleg mindent megszerveznél, és tényleg kíváncsi vagyok, hogy mondjuk egy repülõs utat mennyiért találnál szállással együtt?!
Nekünk mondjuk mindenképp szeptember lenne jó, azon belül mindegy, hogy mikor, esetleg augusztus utolsó hete is már jó, de az árak szerintem akkor még magasabbak.
Az idõjárást szerintem már egyre nehezebb kiszámítani.

A szállás az nagyon jól hangzik, ahogy leírtad. Mi is olyat szeretünk választani, ahol azért otthon érezhetjük magunkat két hétig, tavaly azért volt olyan nagy csalódás a pargai szállás. De ott legalább a hely szépsége kicsit feledtette a kényelmetlenséget.

Szóval, az a lényeg, hogy rendes tõled, ha utánanézel majd ezeknek az infóknak, addig meg gyûjtögetem hozzá a leszboszi infókat. icon_lol.gif

# 564
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55212 Üzenet linkje2008-03-23 20:16:34 

Nézzétek meg Plomárit, nagyon király falu:
http://www.lesvos.com/plomari.html

Itt pedig egy csomó fotó:
http://www.dieter-kossmann.de/6.htm

# 565
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55211 Üzenet linkje2008-03-23 20:13:04 

...és aki még nem ismeri:
https://www.lesvos.com/

# 566
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55210 Üzenet linkje2008-03-23 20:06:05  Válasz a #55193. hsz-ra Előzmény #55193

Andi!
Az elõzõre visszatérve, mi is minden évben megismerkedünk kint valakivel. Van olyan ismerõsünk, akivel így ismerkedtünk meg Thassoson, már 4 éve, és az óta is tartjuk a kapcsolatot. icon_lol.gif

# 567
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55209 Üzenet linkje2008-03-23 20:01:39  Válasz a #55204. hsz-ra Előzmény #55204

Sia Andi!
Én is a nagy teraszt, és a szép zöld kertet szeretem, és valahol közel a központhoz, de nem a zajos központban. A tenger távolsága nekem sem gond, mert pl. Sartin, az óvárosban laktunk, egy csendes utcában, de fürödni a város másik végére jártunk

# 568
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55204 Üzenet linkje2008-03-23 19:09:31 

Bizony Kristi, szívesen csinálnám ezt fõállásban. Még sulit is végeztem hozzá, csak sajnos nem vettem a fáradtságot, hogy megtanuljak angolul, így semmit sem érek vele.
Június elejét még nem annyira szeretem, mert még hideg a tenger, de június utolsó két hete eddig bejött (Samoson), szeptemberben már nem biztos, hogy mernék Lesvosra menni, mert eléggé északi fekvésû sziget és azok már õsz elején is tudnak nagyon szeszélyesek lenni idõjárásilag. Másrészt meg manapság mikor-mi nem az? icon_smile.gif

Én a szervezést úgy értettem, hogy van, aki szívesen repülne velünk, és annak én kell, hogy lefoglaljam az utat Münchenben, én kell, hogy fizessem is (majd visszakapjam az illetõtõl a pénzt!!!), az illetõ el kell, hogy jöjjön hozzám elõtte Münchenbe, hogy innen együtt mehessünk és ez csak abban az esetben éri meg, ha annyira bingó áron találok utat, ami jócskán a magyar kínálat alá tesz és még a Münchenbe utazás költségeivel együtt is alatta fekszik.
Ez persze csak a szervezett, repülõs útra vonatkozik. Ha valaki csak apartmant foglal az más. De annak is el kell jutnia oda valahogy.
Eleve minden ebernek mások a szálláshellyel szembeni elvárásai. Nálam pl. nem lehet valami kis faluban, vagy kint a két falu közt félúton, hanem lehetõleg egy nagyobb település szélén, zöldben kell lennie. Nagy terasz alapvetõ elvárás, zöld, virágos kert, közeli városmag, a szálláson konyha és szép tágas szoba. A tenger lehet akárhol, az sem baj, ha messzebb van, Samoszon és két km-et gyalogoltunk a strandig icon_smile.gif A part minõsége is tök mindegy (kavics, homok stb...) másoknál meg pont ezek számítanak. Én ha nem találok ilyen szállást, akkor nem utazok oda. icon_smile.gif Ez már sokszor eldöntötte, hogy máshova utazunk. Sokan írják, hogy úgyis csak aludni mennek a szállásra, ezért tök mindegy, de én szeretem, ha két hétig azt gondolhatom, azaz elhihetem, hogy az az otthonom és ehhez meg kell adja az otthon érzetét. Szóval nálam magasan van a mérce és ezért fáradságos a keresgélés folyamata is....

# 569
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55197 Üzenet linkje2008-03-23 18:00:00 

Sziasztok!
Látom belelkesült a társaság icon_wink.gif
Jó ötlet lenne ott kint találkozni, és egyetértek Andival szerintem is az mûködhetne, hogy nappal mindenki megy amerre akar esténként pedig összelehetne jönni kártyázni, bulizni, enni-inni icon_wink.gif Mindenki elmesélhetné aznap mit fedezett fel ezzel is ötletet és segítséget adva a másnapi felfedezéshez a többieknek. Persze ez sem lenne minden este "kötelezõ" mi is voltunk már így nyaralni és tényleg jól sikerült.
Én nem hiszem, hogy nagyon kéne itt attól tartanunk, hogy nem felelünk meg egymás társaságának. Hiszen mindenki szereti ezt az országot, ami már egy kicsit össze is köt minket ugye icon_wink.gif icon_question.gif
Természetesen mindenki nem lehet mindenkinek szimpatikus, de ettõl függetlenül szerintem ezt a pár találkozó nagyon jóra is sikerülhet
A kérdés: akiket elméletben érdekel a dolog azoknak kb. milyen idõpont, lenne jó?? Persze tudom, hogy így elõre egy évre elég nehéz ezt kitalálni, de ha Ti is adott idõpontokban szoktatok nyaralni, mint mi pl: június elsõ 2 hete ,vagy szeptember utolsó és október elsõ hete akkor nagyjából elõre kitudnánk találni egy közös idõpontot.
Anditól pedig nagyon rendes, hogy segítene megszervezni az utat, bár nem ismerem még annyira de sejtem, hogy legszívesebben ezzel foglalkozna fõállásban icon_lol.gif

# 570
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55193 Üzenet linkje2008-03-23 17:17:39 

Szia Juhi!
Igen, arra a nyaralásra céloztam. Szóval, egy "lakásban" nem laknék már többet szívesen más emberekkel, akiket nem ismerek anyira. Én is fõleg azt szeretem abban, ha többen vagyunk, hogy nappal mindenki megy, ahova akar, este meg kell egy bazi nagy terasz, ahol bazi nagy römipartyt lehet játszani és sok fincsi bort iszogatni, és nevetni végtelenül sokat.
Köszi, amit írtál rólam, egész biztos szívbõl-lélekbõl csinálnám és nagyon nagy örömöm lelném benne!!!
Az elmúlt években szinte minden nyaraláson megismerkedtünk valakikkel. Általában nagyon jó estéket töltöttünk együtt, de nappal nem kívántam a társaságukat...na de már eleget írtam errõl.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 37 38 39 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu