Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 556
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Bambusznád
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230926 Üzenet linkje2015-06-24 10:28:30  Válasz a #230924. hozzászólásra

Vannak buszok Chania-ba Agia Marina-ból, itt van menetrend:
https://bus-service-crete.com/timetabledet.php?line=3&lg=2

Térképen nézd meg mi van egy irányban. Rethymno és Kournas tó bőven jók, Hora Sfakion ugye délen, Balos meg nyugatra. Tehát 3 napba beleférhet, mind a három, és még több is, csak nézz még körül mi érdekelhet még arrafelé.

Köszönöm, örülök, ha tetszett a beszámolóm icon_smile.gif

# 557
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jucy69
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
20 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230924 Üzenet linkje2015-06-24 10:17:27 

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni, igaz sokat tanulmányoztam a fórumot különlegesen tetszett Bambusznád beszámolója,de még nem állt össze a kép.Hamarosan indulunk,Agia Marinában lesz a szállásunk,tervünk szerint 3 napra szeretnénk autót bérelni, el szeretnénk jutni Balosra,Loutróba a Kournas tóhoz,Chaniába,Rethymnoba,hogyan osszuk be időnket,utunkat milyen látnivalókat iktassunk be útközben.Chania akár helyi busszal is megoldható?Köszi előre is!
# 558
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230917 Üzenet linkje2015-06-24 09:24:29 

Modlin, nagyon köszi, legoogliztam, nagyon szép.. csak legyen idő mindenre.. 12 nap nem kevés csak óriási a sziget és telis tele szépséggel. icon_smile.gif
# 559
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230915 Üzenet linkje2015-06-24 09:21:36 

Mcdonalds Krétán LOL.. icon_biggrin.gif
# 560
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230880 Üzenet linkje2015-06-23 20:50:04 

ha esetleg úgy érzed, h volt a kérdésem mögött vmennyi irónia, akkor történetesen jól érezted. icon_smile.gif de, h a figyelmességget ne érhesse csorba, ihol ni, egy 2015 júniusi árszínvonal Kréta szigetéről:

http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=Greece&city=Crete

# 561
Modlin
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230879 Üzenet linkje2015-06-23 20:30:38 

Kedves rollo, ha mondott volna valamit az árakról akkor nem kérdeztem volna. Ők egy üdülő komplexumban voltak all inclusive ellátással így csak ajándékboltban vásárolt, de se étteremben, se marketban nem. De azért köszi a figyelmességedet. icon_wink.gif
# 562
Bambusznád
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230874 Üzenet linkje2015-06-23 19:08:12  Válasz a #230869. hozzászólásra Előzmény #230869

Ez is attól függ hova mész. Nyilván más árak vannak Plakiason, mint Heraklionban a Lidl-ben.

A válságból is biztos más érződik ott, mint délen. Nekünk mindegyik szállásadónk nagyon kedves volt, a boltban sem volt senki ideges. De nem is akartunk atm-ből pénzt felvenni, vagy kártyával fizetni, vittünk kp-t.

# 563
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230873 Üzenet linkje2015-06-23 18:59:58  Válasz a #230869. hozzászólásra Előzmény #230869

ezt nem értem, akkor a kolléganőd elmondta a friss árakat neked, nem?
# 564
Modlin
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230871 Üzenet linkje2015-06-23 18:27:22 

Greee, találtam azon a linken amin küldted Ormos Gialost 10 km-el északra egy gyönyörű öblöt ahol lehet búvárkodni, Koutalas beach. Ha lesz időtök megketesni ajánlom. Mi biztosan megnézzük icon_smile.gif
# 565
Modlin
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230869 Üzenet linkje2015-06-23 18:14:58 

Kedves Bambusznád! Éttermi, bolti árakra gondoltam.

A kolléganőm most jött haza Heraklionból, ő azt mondta akkor még érezhető volt a bizonytalanság mert a szállodai személyzet, boltokban az eladók feszültek voltak, nem olyan volt a hangulat mint máskor, de azért ők jól érezték magukat. De szerencsére ez a probléma megoldódott úgy tűnik icon_smile.gif

# 566
Dhcodoki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
42 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230821 Üzenet linkje2015-06-22 20:47:21  Válasz a #230819. hozzászólásra Előzmény #230819

Ugyanígy vélekedek én is. Bulgáriában én sem voltam, de nem is megyek. Egyszerűen nem tudom rávenni magam. Törökország szintén kilőve. A horvát tengerpartot viszont bejártam északtól délig. Görögországot meg sem közelíti. Van valami a görög levegőben, na icon_biggrin.gif
# 567
Dhcodoki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
42 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230820 Üzenet linkje2015-06-22 20:41:19  Válasz a #230817. hozzászólásra Előzmény #230817

oppsz.. köszi, elkerülte a figyelmem..
# 568
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230819 Üzenet linkje2015-06-22 20:33:32 

Sziasztok!

Én is írtam ma egy mailt a szállásadóinknak, hogy mi igaz aból hogy üresek az ATM-ek és a többi. Azt mondták no para semmi nagy gond nincsen.
Tavaly Lefkadan-n is előfordult hogy üres volt az automata van ilyen..
Szerintem nem szép dolog hogy a média ilyen súlyosan tünteti fel ezt a dolgot. Görögországnak szüksége van a turistákra - és ez csak elrettenti az embereket.
De tényleg kizártnak tartom hogy ebből bármit megérezzenek a turisták, sőt. Én azért is imádom Görögországot, mert annyira óriási a vendégszeretet.

Hétvégén a nyaralásról beszéltünk nagycsaládi körben és a nagybátyám azzal gyözködött hogy Bulgáriába kellett volna mennünk mert ott ezen az áron all inclusive szállodát kaptunk volna. Csak mosolyogtam, és azt mondtam, nekem Görögországot nem váltja ki semmi.
Bulgária számomra balkánnak tűnik picit. Nem voltam, csak páréves koromban, amiből persze semmire nem is emlékszem. De néhány ismerős elondása alapján van egy közepeske tengere és hotelkomplexumok sora all inclusive szolgáltatásokkal - kétségkívül jó áron.
De én jobban szeretem felfedezni a kis rusztikus tavernákat a páratlan helyi konyhával. Felfedezni a kis görög falvakat. A tengerpartok szépségéről pedig nem is beszélve.
Helyiekkel beszélgetni, mint tavaly Lefkádán Thomas-al a heyi faluban, Athaniban.Tomasz, aki szuperül beszélt olaszul és csak mert bementünk a minimarketjébe és meghallott minket olaszul beszélni, leültetett minket egy frappé és mézes görög joghurt mellett társalogni.
Vagy a Pargai étterem felszolgálója aki kiinteget a tavernából miután nála ettünk és visszafele sétáltunk.

Nem mondom, görögországban is van sok ilyen a fentebb említett 'resort'-okból hisz sokan azt keresik, azt szeretik én ezt tiszteletben is tartom.
Habár mindig elcsodálkozom - például a saját szüleimen, akik 4x voltak Paralián és onnan soha ki sem mozdulnak, egy kirándulásra sem.
Én ennél picit mozgalmasabb turista vagyok icon_smile.gif
Mindig arra jutok - habár még a személyes tapasztalat várat magára: Kréta tökletes uticél lesz idén icon_smile.gif

# 569
Bambusznád
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230817 Üzenet linkje2015-06-22 20:10:54 

Nem, semmi nem érződött belőle.

Milyen árakra vagy kíváncsi? Igazából nem tudom, tavaly ugyanilyenkor Thassoson voltunk, nem éreztem drágábbnak.

A benzin ára benne van a beszámolóban:
Az üzemanyag ára ottjártunkkor 1,598 € és 1,715 € között mozgott, de a legjellemzőbb ár a 1,625 € körüli volt.

# 570
Dhcodoki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
42 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230816 Üzenet linkje2015-06-22 20:05:23 

Ez engem is érdekelne. Na meg a benzin, mennyibe kerül?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 37 38 39 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu