Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 5641
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195479 Üzenet linkje2012-09-19 09:58:56  Válasz a #195473. hsz-ra

Macska, ezért nem kell utazási irodával bonyolítani a dolgot!
Autóval mentek, tehát az oda-visszaút megoldva.
Önállóak vagytok, hiszen lám, kibuliztátok magatoknak a szobacserét.
Tessék leülni az internethez (tudom, két pici mellett kevés az idő, de mégis ez a jobb megoldás) és keresni valamit, foglalni közvetlenül a tulajdonostól, pontosítani vele a részleteket.
Persze ez sem biztos, hogy bejön, mi mindig 2 éjszakára foglalunk, ha tetszik, hosszabbítunk (főszezonban sajnos nem mindig lehet icon_sad.gif), ha nem tetszik odébbállunk, helyben keresünk. Így aztán nem az utazási iroda használja a pénzünket addig.

# 5642
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195483 Üzenet linkje2012-09-19 13:31:52  Válasz a #195479. hsz-ra Előzmény #195479

Csatlakozom az előttem szólóhoz, talán tényleg célszerűbb lett volna kihagyni az utazási irodákat, és neten keresgélni. Van sok 4 ágyas, ahol az egyik helyiségben kihúzható fekhelyek vannak, és ha nincs kihúzva, akkor simán elfértek volna az utazóágyak. Némi találékonyság azért nem árt, ha az ember kisgyerekkel utazik. Itt inkább azt tartom problémának, hogy ne ígérjenek olyat, amit nem tudnak betartani. Azon egy cseppet sem lepődök meg, hogy egy hétre nem cígölnek ki-be egy franciaágyat
Ha egészségesek a gyermekek, akkor azért 2,5 évesen lehet, hogy még élvezték is volna, ha nem utazóágyban kell aludniuk, némi ágytologatással még le sem gurultak volna.

# 5643
Krisztácska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
113 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195870 Üzenet linkje2012-10-12 10:43:40 

Sziasztok!

A Holiday Lines utazási irodánál már lehet 2013-as évre foglalni utakat 2012-es árakon. Gyorsan nekifutnak icon_smile.gif
Úgy látom egyenlőre az idei kínálatot lehet foglalni: busszal Zakynthos, Parália, Olympic Beach és egyéni utak Platamonas éa Nei Pori. Ha lesz más - Pargát ígérték és még valami szigetet talán busszal - akkor az gondolom később jelenik meg, még biztos tárgyalnak róluk.

Krisztácska

# 5644
Rep
Aktív fórumos
Aktív fórumos
216 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196051 Üzenet linkje2012-10-21 17:11:43 

Sziasztok!

28. alkalommal jártam már Görögországban,ebből ha jól számolom,24 alkalommal az Apollon Travellel./Ez a magas szám gondolom magáért beszél/ Meg kell említenem a Rom-car Kft-t, velük fuvaroztat kezdetek óta az Apollon.Kedves,tapasztalt sofőrök./itt említeném meg a kicsi lányom kedvenc párosát:Váradi Sándort és Gáncs Józsit.Tapasztalataim szerint Ők a törzsutasok kedvencei is.Már számolom a heteket,még 32 hét,és vár az a csodálatos Görögország.Pargát mindenkinek tudom ajánlani,olasz és görög turistákkal,szerbek,románok nincsenek.

# 5645
Pagulatu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196062 Üzenet linkje2012-10-22 12:17:50 

Görögországban háromszor voltunk utazási irodával eddig (Törökországban, Thaiföldön, Kanári-szigeteken, stb. még többször, d ez gondolom nem tartozik ide) Egyszer kb. 5 éve az Imperátor szervezésében Zakynthoszon, kétszer pedig a Personal Toursszal: 2011-ben Krétán, 2012-ben Kefalonián. Mindhárom alkalommal azt kaptuk a helyszínen, amit otthon az irodában ígértek, sem a szállással, sem a szervezéssel semmi problémánk nem volt. Mivel mi repülős utakra járunk, nekünk kényelmesebb és szerintem olcsóbb is így szervezni az utat, mint jegyre vadászni a neten. Én is és a férjem is egész évben szakadásig dolgozunk, ráadásul olyan munkakörben, hogy egyszerre 1000 dologra kell figyelni, és jól esik, ha a nyaralás alatt ezt más teszi helyettünk és nekünk. Megérkezel, felülsz egy transzfer buszra, elvisznek a szállásodra, aztán onnantól úgyis önállóan csinálod, amit akarsz. Az Imperátor idegenvezetője Klári volt, egy kicsit szomorkásnak látszó negyvenes nő, aki a tájékoztatón komoly kiképzésben részesített minket, hogy mi a teendő földrengés és erdőtűz esetén. Tőle tudom, hogy földrengésnél be kell bújni az asztal alá. Krétán egy fiatal lány kísérte a buszt a szállásra, őt nem nevezném idegenvezetőnek, mert szinte beszélni sem tudott, csak nyávogott szegényke abba a mikrofonba, amit valaki a kezébe nyomott. Kefalónián Krisztina volt idén, ő nagyon szimpatikus volt és profi, úgyhogy szokásunktól eltérően még kirándulásra is befizettünk (Ithaka), amit nem bántunk meg, sőt! Jövőre vagy 2 év múlva szeretnék valahová az Égei-tengerhez egy kisebb szigetre menni, még fel kell kutatnom, hogy melyik iroda szervez arrafelé.
# 5646
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196073 Üzenet linkje2012-10-22 17:29:02  Válasz a #196062. hsz-ra Előzmény #196062

kenyelmesebbnek lehet, h kenyelmesebb annak akit nem zavarnak a kotottsegek de egeszen biztosan nem olcsobb utazasi irodaval utazni. viszont, dragabb. es nem kicsit.

(ebben a topicban is volt mar osszehasonlitas.)

# 5647
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196074 Üzenet linkje2012-10-22 17:31:33  Válasz a #196073. hsz-ra Előzmény #196073

es persze a kenyelmesseg is csak az utazas megszervezesere vonatkozhat, maga a nyaralas mar komfortosabb sajat szervezesben, hiszen egeszen pontosan oda mesz ahova szeretnel, teljes szabadsaggal.
# 5648
Pagulatu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196097 Üzenet linkje2012-10-24 15:26:11  Válasz a #196074. hsz-ra Előzmény #196074

Autóval a szárazföld lehet, hogy olcsóbb, de repülővel szigetekre menni - azt nem hiszem. Keresgéltem még a nyár elején szigetre menni, de athéni átszállással vagyon lett volna, 1 éjszakát valahol ott kellett volna Athénban aludni, az is pénz + tortúra. Irodák meg nem nagyon adnak csak repülőjegyet, vagy csak drágán. Ha irodával mész szintén egész pontosan azt csinálsz, amit akarsz egész nyaralás alatt, nem akadályoz benne senki. A végén hagynak egy üzenetet, hogy mikor küldik a buszt v. a taxit, ami kivisz a repülőtérre hazafelé menet, meg adnak egy telefonszámot, amit hívhatsz, ha gáz van. Ennyi.
# 5649
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196112 Üzenet linkje2012-10-25 11:30:01  Válasz a #196097. hsz-ra Előzmény #196097

Nem tudom, mit, hol, hogyan kerestél, de természetesen a szigetekre is olcsóbb, nagyon is az. Itt is pl. krétai kéthetes üdülés volt összehasonlítva, és kb 2/3 áron jön ki önálló szervezésben; én pedig idén lefkadán, ródoson és karpathoson voltam, melyek bizony szigetek voltak.icon_smile.gif.

Főleg, hogy jópár szigetre közvetlenül (Ródos, Zakynthos, Korfu, Kréta) közvetlen járatok is vannak, egyéb desztinációk pedig (pl. Volos-ahonnan a szárazföld és Evia szigete, Patras-ahonnan a Peloponessos és Kefalónia, Lefkada érhető el könnyen) bergamói és brüsszeli (egyáltalán nem kényelmetlen) átszállással érhetők el igazán baráti áron.

És ez csak a repjegy, még ebben van tán a legkisebb különbség, de ebben is szinte mindig érezhetően drágábbak a csárterek. Onnan pedig már egyértelmű a fölény: amennyibe a transzfer kerül nagyságrendileg megvan egy kisautó egynapi (de talán még kétnapi is, ez hely és időszak függvénye) bérlése görögországban, amivel sokkalta többre mész; a szállások nem egyszerűen olcsóbbak, de a választék is összehasonlíthatatlanul nagyobb. Ennek oka, hogy az agencyk jobbára igen szűk területre korlátozódnak (példák megint: krétán egy kivétellel csak az északi partot ismerik, a sokkal impresszívebb délit nem; ródoson is gyak-lag csak a tömött északi háromszögbe tudsz általuk megszállni, a sokkalta barátságosabb részeken nem).
Az irodák fakultatív programjainak ára nem egyszerűen drága, hanem kifejezetten vicces (és nem csak azzal összehasonlítva, hogy ha te magad mész el egy bérelt kocsival és/vagy közforgalmú hajóval valahová; hanem az ottani, helyi cégek által árult ugyanolyan programokkal összevetve is).

És ehhez még hozzá jön, h nélkülük nem kell azt éreznem minden lépésnél, hogy azért igyekvés van arra, hogy átverjenek ( valutaváltás az áraknál elképesztő; repjegyeknél az illeték nevű és a kerozin pótdíj nevű dolgok kiszámlázása-ezek ugyanis már évek óta nem léteznek, benne vannak a repjegy árban minden légitársaságnál; nem adnak teljes díjat, hanem kis ez, kis az még hozzá csippentődik amivel úgy 30%-kal emelkednek az árak a reklámozott által; ha tőlük kérsz ott, helyben autóbérlési lehetőséget jóval drágábbat ajánlanak, mint amik ott elérhetőek, stb., stb….)

Úgyhogy én továbbra is kihagyom őket, és mindenkit bíztatok is erre (és ha valakinek bármiben segítség kellene hogyan is kezdjen hozzá, nyugodtan megkereshet ha éppen úgy gondolja): olcsóbb, szabadabb, nyugodtabb a saját szervezés.

Igaz, energiából is több kell. Viszont, sztem már az is élvezetes, ahogy a szervezés közben felfedezi magának az ember a helyszínt, még inkább akarni fog eljutni oda.icon_smile.gif

# 5650
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196113 Üzenet linkje2012-10-25 12:55:37 

Sziasztok!

Mi utaztunk már teljesen egyénileg, de teljes egészében utazási irodával is. Sőt volt már olyan is, hogy az utazási iroda buszával utaztunk, de egyénileg foglaltunk szállást. Nehéz eldönteni, hogy melyik lehetőség a kedvezőbb, szerintem az a lényeg, hogy mindenki a saját igényeihez alakítsa a nyaralását. Mi általában kinézünk egy úticélt magunknak, és ehhez keresünk utazási alternatívákat, hogy hogyan, mennyiért tudunk a kinézett úticélhoz eljutni. Ha utazási iroda ajánlata kedvezőbb, akkor velük megyünk, ha egyénileg kedvezőbb, akkor mi szervezünk. icon_biggrin.gif
De sosem úgy indulunk, hogy megnézzük az irodák ajánlatát és abból választunk, hanem a kinézett úticélunknak megfelelően mérlelegünk.

# 5651
Albert
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196114 Üzenet linkje2012-10-25 18:43:25 

Sziasztok!

Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ki milyen web oldalakon szokott
szállást, kompokat, repülőjáratokat vagy hajójáratokat keresni.
Esetleg pár hivatkozást vagy web oldal címet megoszthatnátok hátha más valakinek is hasznos lehet.

# 5652
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196115 Üzenet linkje2012-10-25 19:52:20  Válasz a #196114. hsz-ra Előzmény #196114

Először is: gugli a barátod. icon_smile.gif

És nem ez vmi gúnyos megjegyzés, hanem-tényleg.icon_smile.gif így, általánosságban ez a legfontosabb oldal, ami sok helyre elvezethet (és el is vezet).

Azért is írtam ezt, mert a fontos oldalak listája függ attól is, hogy hova szeretnél utazni. És nem csak országszinten (hiszen az itt, ebben a fórumban valószínűleg görögországicon_smile.gif), hanem azon belül is: minden tájegységnek, szigetnek megvan a maga turista oldala-sőt, gyakran több ilyen is van.

Pár általános:

Greeka.com (itt szállások is vannak és minden tájegységről hasznos infók), danae.gr (ez hajóinformációkról ’szól’), repülőjáratok pedig a kül. légitársaságok (wizz, ryan, easyjet) oldalán közvetlenül.

De sok van még, majd biztos írnak még mások is ilyeneket.

# 5653
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196275 Üzenet linkje2012-11-06 10:29:02 

Sziasztok!volt már valamelyikötök busszal az ibusz mediterrán tombolájával?gondolkozunk,hogy jövőre menjünk viszont sartit szeretnénk kapni. olvastam,hogy vannak olyan irodák ahol figyelembe veszik a kívánságot. hol érdemes befizetni? melyik irodába?ondoltam,hogy tolót zárjuk ki,mert állítólag az olasz riviér

ára kevés az esély.így olymposz riviéra és sarti maradna.

# 5654
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196276 Üzenet linkje2012-11-06 10:56:50  Válasz a #196275. hsz-ra Előzmény #196275

Hogy jön ide Toló és az olasz riviéra?
# 5655
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#196277 Üzenet linkje2012-11-06 11:05:32 

Ùgy,hogy ebben az akciòban több lehetőség van,de sajnos az màr csak a szerencsén mùlik,hogy azt kapod amit szeretnél.ez
az ibusz utzási iroda egyik akciòja.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 376 377 378 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu