Nagyon köszönöm a kilyavítást Tanár elvtárs v . elvtársnõ!
Azt hittem ez a fórum nem errõl szól!
Legközelebb kérlek nézd át a hozzászólásaimat, hogy ne maradjon ijen sarkalatos hiba megtorlatlanul!
Gratulálok a bunkósághoz és további jó fórumozást és hejesírási hiba keresést!
Ági
Nyugodtan alázz le bármikor!
A diasnál azt mondták a tájékoztatásnál, hogy ne menjünk más irodával, nem vállalnak felelõsséget blablabla pedig jóval olcsóbban kinálta több utazási iroda (köztük magyar is, pl. Jimakos) a fakultativokat.
Igy nem mertük bevállalni. aztán megtudtuk más magyarok elbeszélésébõl, hogy pl. a jimakos is nagyon korrekt volt . tehát ha megint választhatnék, akkor nem a diassal mennék.
Engem nagyon zavart a románok kultúrálatlan viselkedése, rosszabbak a magyaroknál. Miután pl. megkérték a sofõrök,hogy a görög buszon ne együnk, megállnak kétszer is, ahogy ezt elmondták az idegenvezetõk, a román nõ már vette elõ a szendvicset és lenyomta a torkán. No comment. És úgy tolakodtak mindenütt,mintha lekésnének valamirõl.
Mi idén (is) Paralián nyaraltunk és úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a helyi irodák valamelyikét. A SMART TOURS-ra esett a választásunk. A magyar irodánál Skiathos 40 euró volt, náluk pedig 27euró.
Én tavaly már voltam ezért mertem bevállalni, mert tudtam, hogy mennyire nem volt idegenvezetés a kirándulás alatt.
Az utazási irodás nõ mondta, hogy szerdán románok kirándulnak, de az idegenvezetõ tud angolul, hát belevágtunk. Az arány érdekes volt mi 3-an voltunk magyarok és 200 román Ennek arányában alakult az idegenvezetés is, 10 román mondatot egy angol mondatba sûrítettek.
Ettõl függetlenül mi nem bántuk meg, hogy nem magyarokkal mentünk
Minket nem zavart a mentalitásuk, mert mi sem szeretünk halkan beszélni. Igaz meglepett minket is, hogy még a magyarnál is jobban tudnak tolakodni
Ami meglepett, hogy a magyar idegenvezetõ teljesen lebeszélt a helyi irodákról, hogy velük ne menjünk sehova!
Mindenesetre nyugodtan tudom ajánlani mindenkinek aki tud egy picit angolul, hogy a helyi irodákat válassza. Persze nyilván Athénba érdemesebb úgy menni, hogy az ember ért is valamit, de Waterland-et és Skiathost nyugodtan be lehet vállalni!
Nálunk a Diassal az volt a gond, hogy szerettünk volna elmenni a csúszdaparkba kirándulni, de le akartak azzal szerelni, hogy még nincs nyitva. Mi persze tudtuk, hogy ez nem igaz, mert évekkel ezelõtt voltunk és még hamarabb is. Nem hagytuk annyiban, úgyhogy lett fakultatív, egy másik irodával összevonva eljutottunk a gyerekekkel! De, ha mi nem lettünk volna elég tályékozottak és rendíthetetlenek akkor lemaradunk róla!
Ági
Pedig a Dias is összevon rendesen kirándulásoknál. Nekünk Athénba és Meteoráknál is volt szerencsén román utitársakkal utazni.Ami nem lett volna gond,ha a viselkedésük nem olyan amilyen, és ha nem a román idegenvezetés áll a topon, a magyar meg épphogy.....
Szia Debi81!
Igen olvastam annak idején a kálváriátokat.Az irodavezetõ válaszát is és kintlevõ zsuzsának az irásait is.Én csak azt nem értem,hogy a mi euronk miért nem ugyanolyan jó mint a Grandosoké.Különben meg jóval olcsobban kijöttünk mert a 35 euro helyett 19 euroértvoltunk.
Ratio:Én ugy tudom,hogy a Diasnak ott nincs irodája,mert az idegen vezetönket is egy ottani cég alkalmazta.
Üdv.
Szia Eva56!
Még talán emlékszel (Te is) Korfui nyaralásunk bosszantó végére....és a Grand Tours vezetõjének irományára!
/KORFU oldal kb.85.old/
Pedig ez a Nagy Sándor a vezetõ annyira korrektnek tartja magát, ezek szerint mégsem az?Minket nevezett hazugnak, és tudathasadásos elméjûnek, ahhoz képest egyre többen szidják õt is és az irodáját is!Még a végén kiderül hogy saját magáról alkotott "anno" véleményt?
Amúgy biztos engem is bosszantott volna a hozzáállásuk!
Ezt nem értem.
A DiasZeusnál miért nem csinálták meg ugyanezt (logisztika - más üres hellyel rendelkezõ csoporthoz csatlakoztatás)? Hiszen az iroda is keres minden résztvevõn! Lehet, hogy a kintiek nem voltak érdekelve és így kényelmesebb volt? Vagy csak egyszerûen buták.
OFF
Úgy látszik itt is kezd érvényesülni az új magyar irányvonal.
(ami nem magyar találmány, nyugati, ami csak nekik jó - jó nekik, mert nálunk is egyre több lesz a hozzá nem értõ)
ON
Sziasztok!
Mint már írtam sajnos véget ért anyaralásunk.Mi a Dias Zeussal voltunk.Velük semme gond nem volt.A repülõ is pontosan indult oda és haza is.Szerettünk volna elmenni a BBQ hajókirándulásra.Na itt kezdõdtek a problémák.Elsõ nap be is fizettünk rá.Sajnos elmaradt mert nem jött össze annyi ember,hogy elinditsák a hajót.Pénzt vissza kaptuk.Ismerõseink a Grand toursal utaztak,és megkértük õket,hogy mutassanak be az ottani képviselõnek/Varga Zsuza/.Megkértük,hogy hadmenjünk velük a kirándulásra.A válasza az volt,hogy meg kell kérdeznie az irodavezetõjét,mert magátol nem dönthet ebbe.Felírta a telefoszámunkat,hogy majd értesít.A kirándulás szerdán lett volna.Kedden felhívott,hogy beszélt az itthoni irodavezetõjével. Azt a választ kapta,hogy más irodával utazokat nem vihetnek el a kirándulásra.Hát ezek után nekem is meg van a véleményem a Grand toursról.
1,Igy segit Magyar a Magyarnak külhonba.
2,Ugy látszik a mi pénzünk nem ugyanolyan jó mint a Grand toursoké.
Szerencsénkre volt olyan segítõkész ember aki az egyik ottani irodánál segitettbefizetnünk egy angol csoporthoz a kirándulásra./Sajnos nem tudunk angolul./A kirándulás végûl nagyon jól sikerûlt és nagyon remekül éreztük magunkat angol tudás nélkül is.
Ezt feltétlen megszerettem volna osztani Veletek.
Üdv mindenkinek:Éva.
Itt a fórumon nagyon dicsérték,akik voltak az idén vele,igy én valóban azt gondoltam,hogy osztályon felüli lett volna...
egyébként keseritette még néhány dolog a nyaralást,ugyhogy összességében ez vo9lt a leglyusasabb nyaralás,hogy Eszter anyukájának régebbi hasonlatával éljek...vagyis,hogy a sajt és a lyuk aránya itt volt a legnagyobb a lyuk javára...
Sajnálom, hogy nem olyan lett a szigettúra mint gondoltad, de Szilviával sem lett volna osztályon felüli szerintem. Az Aeolusnál Õ volt a telepített idegenvezetõ 2006-ban (ekkor voltunk mi Zantén Velük), és egyáltalán nem voltam elájulva Tõle.
Nem tudhattad, hogy így alakul, most már ne rágd magad.
Azért a nyaralás ezt leszámítva remélem jól telt és szép emlék marad!
Úgy tûnik, hogy az utazási irodákban is, és kint, a telepített id.vezetõknek is csak addig érdekes az utas, amíg be nem fizette a pénzt. Ha már fizetett, azután hajlamosak lazán kezelni a dolgokat, meg lerázósak lenni. Szomorú.
El tudtunk volna menni sokkal olcsóbban is erre a kirándulásra,mert én ugyan nem igazán beszélek ,csak megélhetési szinten,de Pestiutas barátnõm teljesen jól,mindkét nemzetközi nyelven,igy forditott már máskor is nekünk.Ez volt a külön bosszantó benne,hogy ugy gondoltuk,Szilvia miatt mindenképpen elmegyünk velük,akár még drágábban is.Mert azt gondolom,az õ ismertetését mindenképpen meg kell hallgatni.Erre igy jártunk,és ráadásul még másokat is belerángattam...