Meglestem a videót, klassz lett A homok cicák nagyon tetszettek A struccok merre voltak? Szomorú volt látni a roncsait a kis kitelepített irodának, ahonnan indultunk teknős lesre, illetve a Maratonisi szigetre. Jó kis vihar volt...
Most még egyelőre nagy százalékban Zakynthos a jövő nyári cél, mert még maradtak dolgok, amiket nem láttunk, de természetesen Parga sem esett ki a kosárból
Sancho, a struccos kérdésedre nem is válaszoltam: a Vossos apartman mögött volt egy kisebb "állatkert": 4 strucc volt, pár kecske meg liba. Meg is lepődtem, amikor első nap kinéztem a teraszunkról és a távolban egy struccot láttam...
#1960282012-10-20 14:27:37 Válasz a #196008. hsz-ra
Sziasztok Aniferi!
Bizony jó ilyenkor visszanézni az elmúlt nyarat, és persze várni a következőt
Az esély valóban még megvan, hogy jövőre ugyanoda megyünk megint Ez majd még kiderül, még nézelődünk majd hogy hol mit ajánlanak
Na akkor a struccokat is fel kell venni a meg nem nézett emlékek közé Úgyhogy ha mégis Zakynthosra mennénk, akkor feltétlenül megkeresük ezeket a nagy madarakat
Sziasztok!
Új vagyok még ezen az oldalon, jövőre mi is tervezzük, hogy kocsival elmegyünk Zakynthosra, ezért volna pár kérdésem ami felmerült bennem:
1. Aki idén esetleg autóval tette meg a távot, nagyjából mennyiből jön ki az utiköltség oda-vissza?
2. Szállást mennyivel előbb érdemes foglalni, és mit ajánlotok? 9-en mennénk, mi elsősorban apartmanban gondolkodunk. Ráadásul a 9 főben két kisgyerek is lenne.
3. Illetve a szállás kapcsán utazási irodán keresztül érdemesebb, vagy önállóan kiválasztani / lefoglalni a szállást?
#1960452012-10-21 10:57:25 Válasz a #196036. hsz-ra
Szia Veektor203!
Üdv. a fórumon!
Az autós utazás költségei nagyban függenek, magától a járműtől. fogyasztásától. Ezt egy útvonaltervező segítségével tudod legjobban kikalkulálni. A mi utunk tokkal-vonóval 120000.- ből kijött, igaz, Kefaloniára. Kis autóval, komppal, autópályadíjakkal. Nektek még plusz 150km, nagyjából, és a Rioi híd díja kb 13€ ehhez hozzá jön. ( ez kétszer )
Javaslom az autóval Görögországba topik olvasgatását, sok infó birtokába juthatsz! ITT
A szállásárak pedig attól függenek, hogy mikor terveztek utazni, és mennyi időre. Ha főszezonban, akkor hasonló árban van az irodás, és egyéni szállások ára. De a hasonló árért jóval kényelmesebb, komfortosabb szállásokat találhatsz, olyan helyen, ahol nektek tetszik.
Elő-és utószezonban az irodás árak kedvezőbbek lehetnek.
Persze, minden az egyéni igényeitektől függ.
Szerintem nézelődj, kutakodj a télen!
Március táján mindenképpen kezd meg az érdeklődést, akár iroda lesz, akár más!
#1960522012-10-21 18:13:00 Válasz a #196045. hsz-ra
Szia!
Köszönöm a választ!
Mi igazából egy 9 személyes Mercedes Vitoval tervezünk elmenni. Mondjuk, ha nektek 120 volt akkor lehet nekünk ez lenne 150 is (csak saccra) ugye a plusz 150km illetve a híd amit említettél.
Nagy valószínűséggel júniusban mennénk, amit úgy olvastam, hogy a görögöknél még előszezon, ergo olcsóbb lehet a szállás. Kérdés csak az, hogy mennyire van már élet olyankor, vagy olyankor még sok minden zárva van előszezonban? És persze ugye az is lényeges, hogy akkortájt mennyire lesz hideg vagy nem hideg a tenger.
Még egy kérdés, hogy két kisgyerekkel merre ajánlotok szállást? Melyik településen a szigeten? Igazából olyan lenne jó, ami nincs messze a városi forgatagtól(tehát este is könnyedén el lehessen jutni nézelődni akár sétálva is), de nem is az a nagyon zajos környék. Konkrét nevet is adhattok, legalább gyűjtögetem az infókat és az alapján választanánk ki, ha mégis egyénileg oldanánk meg a szállásszervezést.
#1960582012-10-22 10:59:58 Válasz a #196053. hsz-ra
Szia,
bár mi nem ott szálltunk meg, de gyerekekkel én biztos Vasilikibe mennék.
Csendes, tengermorajlós, és közel vannak a gyerekeknek is kiváló szebb, kristálytiszta vizű homokos strandok.
Mi igazából egy 9 személyes Mercedes Vitoval tervezünk elmenni. Mondjuk, ha nektek 120 volt akkor lehet nekünk ez lenne 150 is (csak saccra) ugye a plusz 150km illetve a híd amit említettél.
Nagy valószínűséggel júniusban mennénk, amit úgy olvastam, hogy a görögöknél még előszezon, ergo olcsóbb lehet a szállás. Kérdés csak az, hogy mennyire van már élet olyankor, vagy olyankor még sok minden zárva van előszezonban? És persze ugye az is lényeges, hogy akkortájt mennyire lesz hideg vagy nem hideg a tenger.
Nem tudom, mennyit eszik egy ilyen járgány, de valószínű, hogy jóval többet, mint a mi kis autónk, főleg alaposan megpakolva. Azonkívül nézz utána, hogy a kinti autópályákon melyik kategóriába esik. Gyanítom, hogy drágább a díja.
De, ha kilencen mentek, akkor mindenképpen megéri. Az idei árlista szerint 33000.-/fő, csak a buszjegy, az egyik irodánál, retur.
Véleményem szerint a júniusban, bár tényleg előszezon még, sok minden nyitva lesz már. De még nem lesz tömeg.
Zakynthos eléggé délen van ahhoz, hogy már a víz se legyen hideg. Ráadásul a partok jó része lassan mélyülő, ezért gyorsabban is melegszik. De azért júniusban, még lehetnek esős napok is. Ezt is be kell kalkulálni. De nem kizárt, a végig szikrázó napsütéses idő sem.
Ellenkeznék Hidalgoval , én nem mennék Vassilikosba.
Csendes, túl csendes, és ha jól értem, Ti nem ezt keresitek. Talán inkább Tsilivi, Alykes, vagy a hírhedt Laganas. Hírével ellentétben, csak a bárutca környéke zajos, - nem kicsit - de lehet választani olyan szállást, ami csendes helyen van. A part pedig ideális, szerintem. A nyüzsis, és kevésbé nyüzsis partszakasz is könnyen elérhető.
Argassiról is eléggé megoszlanak a vélemények, van akinek bejött, van akinek nem.
Ajánlok Neked egy oldalt, ahol Te magad virtuális sétát tehetsz, kiválasztatod a Neked/Nektek legjobban tetsző ideális helyet.
#1960712012-10-22 16:20:29 Válasz a #192955. hsz-ra
Szia!
én még "kezdő" vagyok itt, de nagyon tetszik hogy itt mindenki tud mindent Zakynthosról, nekem is az egyik szerelmem lett.. légyszives segits nekem, olvastam itt valaki hozzászólásában, de már sajnos nem találom kié volt, hogy van kint barátja, aki ott dogozik.. nem tudod ki ő? szeretnék én is kint dolgozni és jól jönne a segitség magyarul!!
#1960762012-10-22 18:38:09 Válasz a #196061. hsz-ra
Mondjuk persze biztos többet enne, eleve 7-8 liter általában 4-5 személlyel, ez 9 személlyel autópályán biztos, hogy 10 felett lenne, de 9 fővel kijönne olcsón az utazás szerintem.
Igaz egyenlőre még csak tervezgetünk, beszélgetünk róla, hiszen még messze van nagyon a jövő nyár. Párom mondjuk inkább Horvátországot részesítené előnyben, de csak azért, mert a második gyerkőcünk most született egy hónapja, tehát nagyjából 9 hónapos lenne akkoriban amikorra tervezzük az utat. Mondjuk lehet, hogy tényleg nem kéne egyből egy 1400 km-es útnak nekiindulni vele. Viszont az is biztos, hogy én szeretnék eljutni Zakynthosra, mert a képek, videók alapján nagyon megtetszett.
#1961112012-10-25 10:49:09 Válasz a #196098. hsz-ra
Sziasztok AniFeri!
Igen,szerintem mindenki így van ezzel,ha nézek a nyaralásról képeket,rögtön visszamennék oda és folytatnám onnan amikor véget ért...De majd legközelebb!Addig is maradnak a szép emlékek és a jobbnál jobb videók!