Legszebb helyek, útvonalak
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16945 Üzenet linkje2006-11-09 14:34:38 

Ezeket a fotókat nem én készítettem (linkelve van).

Stoupa tényleg nagyon szép hely, gyönyörû környezetben van.
Csak sajnos rettentõ sok turista van, fõleg a tengerparton...

# 62
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37435 Üzenet linkje2007-07-20 20:54:09 

Nem, nem tévedésrõl van szó, a Peloponnészoszon, egész pontosan a Lakónia-félsziget déli részén is van egy Elafonissi nevû hely, mint Krétán.
Azt hiszem, ez túltesz még a krétain is, tiszta Karibik:
Nem tudtam a képeket belinkelni, nézzétek meg itt:
http://www.trekearth.com/gallery/Europe/Greece/Peloponnesus/Lakonia/Elafonisos/

# 63
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Nixi007
Aktív fórumos
Aktív fórumos
261 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37443 Üzenet linkje2007-07-20 21:50:52 

Nagyon szép hely!
Jó lenne ide is elmenni egyszer!

# 64
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40574 Üzenet linkje2007-08-10 10:52:25  Kiparissia

# 65
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40575 Üzenet linkje2007-08-10 10:53:13  Kiparissia

# 66
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40638 Üzenet linkje2007-08-10 18:48:04  Válasz a #37435. hsz-ra Előzmény #37435

Valóban gyõnyörû hely.....
# 67
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41294 Üzenet linkje2007-08-14 21:37:39 

Üdvözlöm az egybegyûlteket!

Vojandi volt olyan kedves és meginvitált ide a peloponnesos-i utazásunkról feltett képek okán. ( amire meg Jox beszélt rá )
Miért éppen a Peloponnesos? Mert ott még nem jártam, mert azt mondja mindenki, hogy az az igazi Görögország, mert még nem lepték el a túristák, ( alapjában nem a túristával van bajom, hanem ennek azzal a fajtájával, aki miatt ismeretlenül is pirul az ember orcája), mert még senkitõl sem hallottam, hogy oda többet nem megy. Én sem mondom, sõt, beleszerettem.
Nagy vágy van bennem a barangolások mihamarabbi folytatására. Mint a beszámolóban is írtam, most a Földközi-tengeri partot és a hegyeket jártuk be, így van még bõven látnivaló.

Triznyak

# 68
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41298 Üzenet linkje2007-08-14 21:56:32  Válasz a #40574. hsz-ra Előzmény #40574

Ezt a képet, csak nem nekem szántad? Kicsit változott azóta a környék, ezen még a szálláshelyünk is csak egy zöld telek, házak nélkül. A kikötõt is átépítették, illetve most is építik.

Csak feltöltött képeket lehet ide betenni? Hogyan lehet átállítani, hogy az elején legyenek az új hozzászólások? Hiába állítom át, midíg visszaugrik a következõ megnyitáskor.

# 69
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41301 Üzenet linkje2007-08-14 22:13:01 

Szia Triznyák!
Köszi, hogy reagáltál. Közben már elolvastam a beszáolódat is, rögtön ahogy felkerült.
Csak azért kérdeztelek, mert a legtöbb magyar nem megy el a Peloponnészoszra, mert "jajj, az messze van és drága". Beérik Paralia Katerinivel. Engem az érdekelt, hogy ki ösztönzött téged, vagy mi hatott rád, ami odavezérelt? icon_smile.gif Mert gondolom, kellett olvasnod vagy sokat hallanod ismerõsöktõl a Peloponnészosz csodáiról. Én imádom azt a részt, nagyon nagy élmény volt a 3 hetes körutazásunk.
Jó volt olvasni,amit írtál és látni a képeidet. Az én beszámolóm és peloponnészoszi fotóalbumjaim is fent vannak itt.

Szerintem Jox a te ihletésedre tette be a kiparissiás képeket icon_smile.gif
Az átállítást nem tudom, de szerintem nem lehet.

Üdv: Andi

# 70
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41340 Üzenet linkje2007-08-15 08:31:41  Re:

Triznyak írta:
Ezt a képet, csak nem nekem szántad? Kicsit változott azóta a környék, ezen még a szálláshelyünk is csak egy zöld telek, házak nélkül. A kikötõt is átépítették, illetve most is építik.

Csak feltöltött képeket lehet ide betenni? Hogyan lehet átállítani, hogy az elején legyenek az új hozzászólások? Hiába állítom át, midíg visszaugrik a következõ megnyitáskor.

De, azért is.
Illetve én is átutaztam Kiparissián, nekem is tetszett a környék. Valószínûleg hamarosan megint szétnézünk arrafelé is.

Igen, csak a neten fentlévõ képeket lehet belinkelni a fórumra.
Ha a témalistáknál a lap jobboldalán a pici ikonra klikkelsz, akkor a leutóbbi üzenethez jutsz egybõl.

# 71
Éva1719
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41387 Üzenet linkje2007-08-15 13:12:03 

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, szeptember 20-án megyünk Athénba repülõvel s további tervekben Peloponnészosz szerepel, kérdésem, hogy normális útikönyvet tudnátok ajánlani, amit eddig találtunk ott peloponnészosz belefér 22 oldalba:(
Elõre is köszi
Éva

# 72
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41405 Üzenet linkje2007-08-15 15:06:31 

Sajnos nem tudok ajánalni könyvet. nekünk egy kb. 200 oldalas ADAC német útikönyvünk volt, ami nagyon részletes volt. Néhány magyar, kifejezetten útikönyveket árusító boltban, lehet kapni angool nyelvû spec. könyveket is. Ha budapesti vagy, ajánlom a Ferenciek terérõl nyíló nagy vasrácsos bejárat (Kigyó utca?) alatti picike könyvesboltot, ami rengeteg külföldi útikönyvet tart.
A Panoráma útikönyek vastag, országonkénti sorozatában, a Görögország könyv is viszonylag többet ír...
Pár peloponnészoszi részrõl pedig fordítottam az imént említett német könyvbõl a leírások c. részben (Mani, Kalavrita...stb.)
Ha kérdésed van valami spec. hellyel kapcs., szívesen utánanézek.

# 73
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41408 Üzenet linkje2007-08-15 15:11:58  Válasz a #41387. hsz-ra Előzmény #41387

Szia Éva 1719!

Nem tudom, hogy van-e kimondottan Peloponniszoszról szóló utikönyv. Én a Panoráma kiadó "Görögország" címû könyvét tudom ajánlani Neked. Nem tudom, hogy egyáltalán kapható-e még, mert bizony nagyon régi az enyém, de jó részletes. Lehet, hogy egy-két dolog már nem aktuális benne, de a látnivalók azok ugyan ott vannak.
Egyébként olvass itt a hellasz.hu-n is, érdemes. Vannak nagyon jó és részletes élménybeszámolók a "Beszámolók" rovatban, valamint sok táj, város és nevezetesség leírása a Peloponniszoszon találhatók közül is a "Leírások" rovatban. Pl. Toló, Hydra, Nafplion, Mani, Epidavrosz, Olümpia, Misztra, stb.

Jó olvasást kívánok és kellemes nyaralást!

# 74
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41453 Üzenet linkje2007-08-15 20:34:22 

Szia Valcsi és Éva1719!
A Panoráma könyv még létezik, megújult kiadásban, színes fotókkal (nekem még fekete-fehérekkel van)!

# 75
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41470 Üzenet linkje2007-08-15 22:34:44 

Éva1719 írta:
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, szeptember 20-án megyünk Athénba repülõvel s további tervekben Peloponnészosz szerepel, kérdésem, hogy normális útikönyvet tudnátok ajánlani, amit eddig találtunk ott peloponnészosz belefér 22 oldalba:(
Elõre is köszi
Éva

Szia Éva1719!

Nem akarlak elkeseríteni, de én az indulásunk elõtt bejártam könyvesboltokat, netes könyvesboltokat, de nemhogy a Peloponnészoszról, de még Görögországról sem sok könyv létezik.A "Nyitott szemmel" sorozatban van görög, ami inkább szép, mint bõséges - mármint információk szempontjából. Aztán van a Marco Polo sorozatban egy kis könyvecske, meg egy-két hasonló, és úgy ahogy tanköny sincs útikönyv sem igen.
Ha már itt tartunk, rohadtul felháborít, hogy egy normális útiszótár - ami még izraeli, meg talán Üzbég nyelven is megjelent - sincs görögül, emellett millió egzotikus országról jobbnál jobb könyvek jelennek meg, amelyek gyönyörûek, de oda úgyis csak egy kis réteg turista megy, stb.
Én például Athén térképet sem láttam sok helyen, azt mondták, néha van!!!!!!
Na persze Görögország térképpel sem árasztják el a jó ember fiát icon_confused.gif

De nem mondom kétszer: ha ott vagy és nyitott szemmel jársz - fõleg Athén utcáin - elõbb találsz könyveket MAGYRUL IS icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
éS PERSZE FANTASZTIKUS GÖRÖG-MAGYAR, MAGYAR-GÖRÖG SZÓTÁRAT, ROHADT JÓ FONETIKAI ÁTÍRÁSSAL icon_wink.gif

Én a fent említett Panorámás könyvet vittem - kicsit elavultnak tûnik, de legalább bõséges és az a csomó dolog már Krisztus elõtt is ott ált, tehát az utóbbi 30 évben sem sokminden változott icon_twisted.gif
Szóval én 3 éve egy antikváriumban vettem valamelyik utolsó kiadásából. Már "újjabb" a kötése, egy színes fotó van az elején (nem az a keményfedeles "szövetszerû bevonásos" levehetõ papírborítással icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu