Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 6016
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192203 Üzenet linkje2012-07-26 08:58:18  Re:

[quote="Ananda9"]Szia Anyta!

Igen az angol fiatalokkal mindig is gond volt, elég sokat isznak és kontroll nélkül tudnak viselkedni sajna.

Igaz régen jártam arrafelé (2008) , tény , hogy a helyi lakosság útlezárásokkal
tiltakozott már a szezon előtt,hogy beengedjék őket Stalisba- szállást adjanak a britteknek.
Nem akarok senkit elriasztani , de naponta voltak késelések " Malia " utcáin ,gyilkosságok is történtek MÁLIABAN ; Stalis nyugis !!!
/ Stalis gyakorlatilag már akkor összenőtt Maliaval /
"szerencsére" a britt fiatalok = az angolok és írek egymást nyüstölik .

# 6017
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192207 Üzenet linkje2012-07-26 09:30:59  Válasz a #192202. hsz-ra Előzmény #192202

Kedves Marcsi62!

Igen, magánszervezésben mentünk hajóval a Balos-lagunába Kisszamosból. Több hajó is indul, a Porto Gramvousa 10:00-kor, Gramvousa Express 10:15-kor, Balos Express 12.15-kor. Ezek az időpontok a hivatalos indulások, de a mi hajónk (Porto Gramvousa) kb. 30 perc késéssel indult. Jegyek (felnőttek) ára € 22,00. Gyermekek 2 éves utazás ingyenes, 3-12 éves gyermekek fele áron. Van büfé a hajón, ahol lehet enni és inni (külön fizetendő). Útközben megáll a hajó (vagy odafelé vagy vissza, változó) és meg lehet nézni egy velencei várat 137 méteres tengerszint feletti magasságban, vagy fürdeni a kis öbölben, ha nem vállalkozol a nagyon megeröltető hegymászásra. 40-50 cm magas lépcsőkön lehet felmenni a várig.

# 6018
Marcsi62
Aktív fórumos
Aktív fórumos
112 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192209 Üzenet linkje2012-07-26 09:42:06  Válasz a #192207. hsz-ra Előzmény #192207

Köszönöm Kvalcsi!!icon_smile.gif)
# 6019
Anyta71
Aktív fórumos
Aktív fórumos
90 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192218 Üzenet linkje2012-07-26 12:31:00  Válasz a #192203. hsz-ra Előzmény #192203

Kedves Antero sajnos ez azóta sem változott. Láttunk fényes nappal részegen quaddal megborult tizenévest a főúton feküdni a korlát mellett, épp akkor ért ki a mentő és a rendőrség, fejéből ömlött vér. Végül is nekik ez az igazi nyaralás. Stalis tényleg összenőtt Maliával, de már Hersonissosba is "betörtek", gondolom pár nap után már uncsi egy helyen "bulizni." De nem szeretnék elriasztani senkit, nem ez jellemző Krétára, és nekem nem Malia, Stalis vagy Hersonissos jelentette Krétát.
# 6020
Anyta71
Aktív fórumos
Aktív fórumos
90 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192221 Üzenet linkje2012-07-26 12:48:29  Válasz a #192192. hsz-ra Előzmény #192192

Helló Roli!

Analipsin belül melyik apartmanba vagy szállodába mentek? Mi a Paul-Marie-ba voltunk, nekünk nagyon tetszett, virágba borult csoda az egész. Analipsiben ne számíts nagy nyüzsire, ha arra vágysz, akkor a közeli Hersonissos, Stalis vagy esetles még Heraklion sincs messze. Egy nyugodt kis település, pl. egy hersonissosi este után Analipsi maga volt a nyugalom szigete. A tengerpartja is tetszett, homokos néhol láttam aprókavicsost, 6€ két napágy. Több szupermarketje van, a stranddal szemben lévő elég drága, viszont a főút felé vezető úton van egy nagyobb supermarket az szerintem olcsóbb, a helyiek is ott szoktak vásárolni. Ezen az úton ha továbbmész van egy pékség, ott helyben sütik a finomabbnál finomabb péksütiket, és ha még továbbmész egészen a főútig (Old road) ott lesz a buszmegálló. Egy gyrosost láttam, kétszer ettünk nála nagyon finom volt. Ő bent van úgymond a központban és tőle pár méterre van még egy pékség, ahol csak árulnak valamint egy szupermarket, pár ajándéküzlet és éttermek. Mi a Sirtaki étteremben vacsoráztunk egyszer, finom volt és szerintem átlagáras és szombaton este élő zene volt. A robogót nem tudom mennyiért lehet bérelni, mert mi kocsit béreltünk.
Több Rent aCar is van, le kell menni a partra és ott elindulni a part mentén lévő kis kápolna irányába, és onnan még egy kicsit továbbmenni ott kezdődnek a bérlési lehetőségek. Egyébként több helyen láttam Analipsiben térképet, ez egy tábla, amelyen Analipsi térképe van, és jelölik a supermarketeket, pékséget, Rent a Cart- stb. Azon tudtok tájékozódni. Hát röviden ennyit, ha bármi kérdésed lenne még szívesen válaszolok. És még annyit, hogy KRÉTA CSODASZÉP!!!!! Érezzétek nagyon jól magatokat icon_biggrin.gif

# 6021
Experte76
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192230 Üzenet linkje2012-07-26 14:57:38  Válasz a #192207. hsz-ra Előzmény #192207

Sziasztok kedves fórumozók!

Kedves Kvalcsi!

Nagyon sok hasznos infót olvastam már a hozzászólásaidban, beszámolóidban.
Mi aug. közepén indulunk Krétára, Rethymno mellé. Ahogy nézem 1 hét biztosan kevés, ha mindent meg szeretnénk nézni így muszáj „fontossági sorrendet” felállítani. Elsősorban a nyugati részt szeretnénk bejárni. Gramvousa-t és a Balos-lagunát mi is szeretnénk megnézni. Érdeklődnék, hogy ott kb. mennyi szabadidő állt rendelkezésetekre, van idő az erőd megnézésére és egy kis fürdésre is? Fakultatívban elég drága minden kirándulás így gondolkodunk az autóbérlésben is. A Samaria- szurdok és Santorini kirándulásokon is nagyon hezitálunk, mert nem tudom lesz-e még lehetőségünk eljutni Krétára. Bármilyen tanácsot, véleményt szívesen veszek bárkitől. Előre is köszönöm.

# 6022
Roli8003
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192260 Üzenet linkje2012-07-26 21:45:31  Válasz a #192221. hsz-ra Előzmény #192221

Szia!
Mi is a paul Mariebe megyünk:-)))) milyen volt a kinti personaltours képviselő? Kb egy hét mibe fáj költöpénzileg?icon_smile.gif köszi

# 6023
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192298 Üzenet linkje2012-07-27 14:15:17  Válasz a #192230. hsz-ra Előzmény #192230

Kedves Experte76!

A Balos-lagunát és Gramvousa szigetét semmi esetre ne hagyd ki, mert csodaszép! Amennyiben hajóval mentek Kisszamoszból akkor kb. 1 óra 15 perc az út ide:

Bőven van idő fürdésre, mert kb. 3 órát áll itt a hajó.

Innen mi visszafelé voltunk megnézni a várat (kb. 15 perc hajóval).

Itt kb. 2 óra szabaidőd van, amennyiben jó tempóban tudod megmászni a várat, akkor fürdésre is marad időd itt is.

A hajó kb. 17,45-18,00 óra körül ér vissza Kisszamoszba.

Véleményem szerint nagyon kevés az egy hét, így én kihagynám Santorínit pedíg csodaszép, csak kb. 150,-euró/fő a fakultatív út és nagyon korán indul a hajó, későn ér vissza, tehát azért a pár óráért amit ott tölthetsz nem biztos, hogy megéri. Csak fájdítanád a szíved, hogy azt a gyönyörű szigetet alig látod, csak kis ízelítőt kapsz belőle. A Samaria szurdok szintén nagyon strapás és hosszú, főleg a nagy melegben. Én inkább alaposan megnézném Rethymnót, Chaniát, Kouarnas tavat, Arkadi-kolostort, vagy az Akrotiri-félszigeten lévő, ma is működő Agia Triada kolostort (szerintem szebb mint az Arkadi). Itt tudtok fürdeni Stavrosban (ott van nem messze a kolostortól), ahol hullámoktól mentes a tenger és finom puha homokos a part. Egyébként itt forgatták annak idején a Zorba a görög című filmet. Nekem nagyon tetszett Elafonissi strandja is, amennyiben belefér az idődbe azt is érdemes megnézni.

Rethymnóhoz nincs túl messze Preveli és Plakias sem (déli oldal), állítólag nagyon szép helyek ezek is, én sajnos itt nem jártam. Ezektől nem túl messze (20-25 km) van Frangocastelló vára a tengerparton. Ezt sikerült nagyjából megnéznem, de olyan szélvihar volt most mikor voltunk, hogy majdnem felborított bennünket, alig tudtunk megállni a lábunkon. Az arcunkba hordta a nagy szél a homokot, kavicsot, éppen ezért ki sem mertem menni a tengerparti oldalára sem a vár tetejére.
Hora Sfakion egy nagyon hangulatos, főleg kék-fehér falu. Innen indulnak hajók Loutróba és Agia Rumelibe, ahonnan a "lusta" Samaria túra indítható. Ez csak kb. 6-7 km oda-vissza aszurdok legszűkebb részéig.

# 6024
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192306 Üzenet linkje2012-07-27 15:52:09 

Mélyen egyetértek abban,hogy egy hétbe véletlenül se sűríteném be santoronit. Kréta eleve nagy sziget, nem egy hétre, de sok hétre is elég látnivalót és élményt adót kínál. Egy rendkívül strapás (és sztem is drága) rohanásért sztem nem érdemes. Inkább foglalkozz krétával.icon_smile.gif

Viszont, kövezzenek meg, de én simán kihagynám a két nagyvárost is. A velencei belvárosuk nem csúnya, szó se róla, chaniaban jó hely a piac is, azonban ilyen szépségű városok azért találhatóak másutt is. Véleményem szerint krétán a 'vidék' a különleges, a magával ragadó, a szerelembe ejtő.icon_smile.gif

Preveli egy pálmaerdővel végződő, a tenger előtt kiszélesedő patak (mármint, ott ömlik a tengerbe, na:)), amiben sétálva (vagy rajta csónakázva) teljesen afrikai érzése lesz az embernek (sajnos egy-két éve nagy tűzvész pusztította a fákat, de úgy olvastam, szerencsére nagyrészt kiheverték őket és teljesen élvezhető a környezet most is). Plakias jó kiránduló középpont egyrészt a déli részek megtekintésére (Chora Sfakion, Loutro, Agia Rumelli és lusta Samaria-én ez utóbbit abszolút merem ajánlani, éppen ideális koktél volt a testmozgás, a kirándulás, a hajókázás és a pihenés elegyéből az a napunk-, Spilli, ami egy már eléggé elturistásodott, de azért varázsos kisváros-a sziget legjobb gyrosával egyébként, de Festos vagy épp' Matala is könnyen elérhető Plakiasból). Valamint egymás mellett van egy rakás eldugott kis öböl, mindegyik más és másként szép. és nyugodtak is, többnyire.
Fantasztikus az út is Rethymnóból Plakias felé, mikor áthajtasz a Kourtalitiko kanyonon, nos, úgyis meg fogsz állni.icon_smile.gif

Végül pedig: autóbérlés, autóbérlés, autóbérlés.icon_smile.gif helyi kis cégektől baráti áron lehet kapni autót (autotrip, europeo cars), és így szabadon tudod megnézni a helyeket, nem vagy senkihez sem kötve. és sztem összeadva a fakultatív cuccokat még talán olcsóbban is jössz ki-sztem.

# 6025
Miracle
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192308 Üzenet linkje2012-07-27 16:15:05 

Sziasztok!

Mi szerdán jöttünk haza Krétáról, és mindenkinek merem ajánlani, mert gyönyörű, és mivel a mi nyaralásunk idén kissé nyugisra sikerült, így biztosan vissza fogunk egyszer térni.

Akinek kérdése van, akár privátban is, szívesen válaszolok!

Minden Krétára utazónak kívánok élményekkel teli, csodaszép nyaralást!

# 6026
Anyta71
Aktív fórumos
Aktív fórumos
90 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192311 Üzenet linkje2012-07-27 17:19:13  Válasz a #192260. hsz-ra Előzmény #192260

Helló! Szerintem nagyon jó a Paul Marie apartman, remélem nektek is tetszeni fog. Az idegenvezető egy nagyon kedves fiatal lány, de nagyjából ennyi. Szombat du. 6-kor fog tartani egy az apartman medencéjénél egy megbeszélést, ami arról szól, hogy milyen fakultatív kirándulások vannak. Na én ezeket a kirándulásokat kihagynám, mert egyrészt elég drágák, és tapasztalatból mondom, hogy sokkal jobban megéri kocsit bérelni vagy akár robogót, de azzal nem tudtok olyan távolságokra eljutni, viszont parkolás szempontjából előnyös, főleg ha Heraklionba mentek. A költőpénz összege leginkább annak a függvénye, hogy mit is akartok ott csinálni. Mi 1350 km-t autókáztunk, nagyon sok szép helyen jártunk, de ennek ára volt. 5 napra egy peugeot 207. 170€ volt és 170€-ért tankoltunk, tehát ez már 340€. Vettünk ezt-azt, nagy a család így ajándékokra is költöttünk de Kb. 300-350 € volt, amit ezen kívül az egy hét alatt supermarket bevásárlások, étel, ital, gyümölcsök, étterem, napágybérlés, stb, elköltöttünk. De mondhatni ebből jól éltünk, amit megkívántunk azt megvettük, szerintem ez az összeg így nem vészes. Isteni a frissen facsart narancslevük, a legolcsóbban 1 liter 1,79€ a Hersonisson Stalis felőli végén lévő Hipermarketben vettük. Ha kocsit vagy robogót béreltek mindenképpen alkudjatok az árból. Mégegyszer nagyon jó nyaralást, és ha megjöttetek jelentkezz, nagyon kiváncsi vagyok nektek, hogy tetszett a hely. Szia icon_biggrin.gif
# 6027
Debi81
Aktív fórumos
Aktív fórumos
377 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192315 Üzenet linkje2012-07-27 17:48:48  Válasz a #192308. hsz-ra Előzmény #192308

Szeretném megkérdezni, ti hol voltatok?
Szállásotok?
Gyermekkel, vagy anélkül?

# 6028
Ananda9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192319 Üzenet linkje2012-07-27 19:25:21  Válasz a #192306. hsz-ra Előzmény #192306

Geod!

Köszi ismét a tippeket, remélem lesz időnk eljutni egy pár szép helyre azok közül, amit most ajánlottál!

# 6029
Experte76
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192340 Üzenet linkje2012-07-28 09:42:34  Válasz a #192298. hsz-ra Előzmény #192298

Kedves Kvalcsi!

Köszönöm szépen a képekkel illusztrált részletes beszámolót. Nagyban segített a véleményed, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az egy hétből!
Persze úgyis minden helyben fog eldőlni de azért próbálom az egészséges egyensúlyt fenntartani a pihenős-napozós és az aktív, kirándulós nyaralás között.
Nem lesz könnyű mert amit ajánlotok az is kitesz legalább 4-5 nap kirándulást.
Mindenesetre megpróbálom úgy tervezni, hogy amit lehet 1 napra összevonni így talán "mindenre" lesz/lehet időnk.
A Samaria- szurdok pedig szintén a helyi körülmények tükrében fog eldölni valószínűleg.

Üdv.
Experte76

# 6030
Experte76
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192341 Üzenet linkje2012-07-28 09:52:32  Válasz a #192306. hsz-ra Előzmény #192306

Kedves Geod01!

Köszönöm a segítséget. Én is úgy gondolom, h. Kréta az amit szeretnénk "megismerni" csak annyira csábító Santorini közelsége, hogy nehéz lemondani róla. Persze az ára megkönnyíti a lemondást!icon_surprised.gif)
Köszönöm a többi tippet is a déli part látnivalóiról, 1 napot biztosan rászánunk majd.
Nagyon úgy tűnik Nekem, hogy a többi fakultatív program se olcsó így valószínű, hogy többetek tanácsára az autóbérlés lesz a legjobb megoldás.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a Samaria-szurdok ill. a Knossos fakultatívon is lesz-e magyar idegenvezetés!? (gondolom utóbbin biztosan).
A többit tényleg érdemes (gazdaságos) magánúton megnézni.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 401 402 403 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu