Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 616
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40371 Üzenet linkje2007-08-09 01:02:36 

A strand madártávlatból

# 617
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40372 Üzenet linkje2007-08-09 01:04:56 

Ez is Makri:

# 618
Ivik
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40394 Üzenet linkje2007-08-09 08:58:26  Válasz a #40366. hsz-ra Előzmény #40366

Szia!

Valahogy én is így vagyok Makrigialossal. Egy picit féltem tõle. De most hogy láttam a felrakott képeket már alig várom, hogy ott lehessek. Ugyhogy szerintem ne izgulj.
Egyébként te mikor mész? Mi 27-én.

Üdv:Ivik

# 619
Ivik
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40395 Üzenet linkje2007-08-09 09:01:55 

Kissa az elõzöt üzit Neked írtam. Bocsi, hogy ilyen pofátlan vagyok és semmi megszólítást nem írok icon_lol.gif
# 620
Miriam
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40417 Üzenet linkje2007-08-09 10:01:56  Válasz a #40372. hsz-ra Előzmény #40372

Petros!!
Koszi a fotokat egyre jobban beleszeretek Makriba!!!
Es mar csak 3 napppppppp!! icon_razz.gif icon_razz.gif
M

# 621
Kiram
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40889 Üzenet linkje2007-08-12 21:54:53 

Sziasztok!
Holnapután mi is utazunk Makrigialosra!
A szállásadónk azt írta, hogy Thesszalonikibõl menjünk busszal Katerini felé és Makrigialosnál szóljunk a soförnek, hogy álljon meg, utána hívjuk fel telefonon és õ értünk jön a fõútra.
Arra vagyok kíváncsi, hogy a fõút milyen távol van a falutól, meg lehet-e ezt oldani gyalog? A szállásunk az Avrában van, kb 120 m-re a tengerparttól.

Marcsi

# 622
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40892 Üzenet linkje2007-08-12 21:58:00 

kiram írta:
Sziasztok!
Holnapután mi is utazunk Makrigialosra!
A szállásadónk azt írta, hogy Thesszalonikibõl menjünk busszal Katerini felé és Makrigialosnál szóljunk a soförnek, hogy álljon meg, utána hívjuk fel telefonon és õ értünk jön a fõútra.
Arra vagyok kíváncsi, hogy a fõút milyen távol van a falutól, meg lehet-e ezt oldani gyalog? A szállásunk az Avrában van, kb 120 m-re a tengerparttól.

Marcsi

Szia!

A falu kb 100 lépés (nem a "piros szegfûs" dologról beszélek icon_smile.gif ), a tengerpart max 10-15 perc! És persze gyalog icon_smile.gif

# 623
Kiram
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40894 Üzenet linkje2007-08-12 22:07:09  Válasz a #40892. hsz-ra Előzmény #40892

Köszi, Petros!
# 624
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40911 Üzenet linkje2007-08-12 22:45:20 

Nincs mit icon_wink.gif

Jó pihit!

# 625
Tilda2
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42851 Üzenet linkje2007-08-27 00:30:59  Válasz a #40911. hsz-ra Előzmény #40911

A sors úgy hozta, hogy egy nappal hamarabb kellett Athénból visszaindulnunk és stewie írása alapján Makrigialosra esett a választás, hogy ott aludjunk egy éjszakát. A Dias Hotelben kötöttünk ki, ami tiszta, takaros, elfogadható árú és csendes is volt (fõleg az athéni éjszakai élet után). Anastasia és Jorgosz bûbájos emberek, másnap képesek voltak hatra meleg reggelit készíteni nekünk, nem csalódtunk a görögökben itt sem, pedig már vagy tízszer üdültük-barangoltuk be az országukat. A csalódást a tengerparti taverna - a nevét nem jegyeztük meg - tahó magyar pincérnõje jelentette, aki kioktató, lekezelõ hangon beszélt velünk és teljesen hülyének nézett ( középkorú házaspár két egyetemista gyerekkel, némi nyelvtudással felvértezve).
Hogy került oda ez a nõ, mert nem vendéglátós, az biztos...Étlap nincs Metaxa helyett vodkát vagy Jagermeistert kínált, a végül csak kikuncsorgott ouzót jég és víz nélkül hozta, ezért külön kellett szólnunk..,és a végén még õ volt felháborodva, hogy rántott sajtot mertünk kérni - mivel a táblájukon ékes magyar nyelven ez szerepelt! - szóval jobb lett volna ráborítani az asztalt és átmenni egy igazi görög vendéglõbe.
Ide nyaralni nem szívesen jönnék, nekem már túl csendes is, de kisgyerekeseknek, nyugalomra vágyóknak, alkalmi betérõknek ajánlani fogom.
I.

# 626
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42867 Üzenet linkje2007-08-27 09:28:48  Re:

tilda2 írta:
A Dias Hotelben kötöttünk ki, ami tiszta, takaros, elfogadható árú és csendes is volt (fõleg az athéni éjszakai élet után). Anastasia és Jorgosz bûbájos emberek, másnap képesek voltak hatra meleg reggelit készíteni nekünk, nem csalódtunk a görögökben itt sem, pedig már vagy tízszer üdültük-barangoltuk be az országukat.

Csak megerõsíteni tudom; ismerem õket. Az egész család nagyon kedves, vendégszeretõ, perfekt német nyelvtudással, ami itt nem jellemzõ. Kitûnõ a konyhájuk is, de nem olcsó. https://www.hotel-dias.de/

Viszont, ha valaki szállodát keres Makrigialosban, szerintem kedvezõbb adottságú – azonos árfekvés mellet - az Olympias. Közvetlen vízparti; saját medence, ingyenes nyugágyak, napernyõk, büféreggeli, klíma. Itt csak angolul beszélnek. Az étterme ennek sem olcsó. https://www.olympias-hotel.com/hotel.htm

Van a parton jó taverna, csak meg kell találni.icon_wink.gif

# 627
Guszti
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43227 Üzenet linkje2007-08-30 19:25:33 

Sziasztok!Mi augusztus elején voltunk Makrigialoson a Dias apartmanban.Magával a szállással nem volt semmi problémánk esetleg csak annyi hogy a legfelsõ szintre már nagyon kis nyomással ér fel a víz és így néha szenvedés volt a zuhanyozás.A strandról csak annyit szeretnék mondani hogy ne várjon csodát senki a víz minõsége kék zászló ide kék zászló oda rossz/koszos mellig érõ vízben már nem látod a lábad, a hullámok állandóan hozzák ki a tengeri füvet nagyon kellemetlen a mindennapos olajfoltokról és a sok döglött medúzáról nem is beszélve/a búvárszemüveget nem érdemes magunkkal vinni.Nyaralásunk vége elõtt két nappal leautóztunk Sartiba és csodát láttunk gyönyörû tengerpart kristálytiszta víz igaz egy picit messzebb van kb 2OOkm de sartit mindenkinek csak ajánlani tudom.Ha osztályozni kellene a két helyet 1-tõl 5-ig akkor nálam Sarti nyerne 5-2-re.Jó nyaralást mindenkinek!
# 628
Hugica
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43237 Üzenet linkje2007-08-30 20:30:41 

Imádom Görögországot!

Makrigiolos kedves, barátságos hely.

# 629
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43272 Üzenet linkje2007-08-31 07:40:21 

guszti írta:
Sziasztok!Mi augusztus elején voltunk Makrigialoson a Dias apartmanban.Magával a szállással nem volt semmi problémánk esetleg csak annyi hogy a legfelsõ szintre már nagyon kis nyomással ér fel a víz és így néha szenvedés volt a zuhanyozás.A strandról csak annyit szeretnék mondani hogy ne várjon csodát senki a víz minõsége kék zászló ide kék zászló oda rossz/koszos mellig érõ vízben már nem látod a lábad, a hullámok állandóan hozzák ki a tengeri füvet nagyon kellemetlen a mindennapos olajfoltokról és a sok döglött medúzáról nem is beszélve/a búvárszemüveget nem érdemes magunkkal vinni.Nyaralásunk vége elõtt két nappal leautóztunk Sartiba és csodát láttunk gyönyörû tengerpart kristálytiszta víz igaz egy picit messzebb van kb 2OOkm de sartit mindenkinek csak ajánlani tudom.Ha osztályozni kellene a két helyet 1-tõl 5-ig akkor nálam Sarti nyerne 5-2-re.Jó nyaralást mindenkinek!

Guszti, nem kell olyan messzire menni! A Makrigialoshoz (azt mondják ahhoz) sok strand tartozik, bár ez ott olyan mintha már egy másik helyen lennénk, de úgylátszik ez a legközelebbi település. Ha csak 2 km-rel mész délre már is ott találhatod magad a hordaléktól nem felkavart részen (Bora-bora, Pydna, Robinson,...). 50-100 m-re is csak térdig ér. icon_smile.gif Persze ehhez kell egy közlekedési eszköz. Nem ajánlom, mert akkor jövõre már sokan lesznek és nem lesz hely icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

Kosz =/= hordalék
A mélység összefügg a hullámzás által felkavart hordalék mennyiségével. Lásd Balaton effektus. És tényleg, itt pont olyan mély a víz. Mi voltunk bent amikor éppen egy jó ideje senki sem ment kint hajóval és a hullámzás nulla volt, így nagyon átlátszó lett a víz icon_smile.gif De aztán elment a távolban egy vizisízõ és nagyon elrontotta a jókedvünket.

Motorolaj folt meg sajnos egyre több helyen van. Ennek bizony hangot kell adnunk, ha ilyennel találkozunk, hogy a helyiek is meghallják, mert csak õk tehetnek ez ellen. Különben nem megyünk oda.

Bár amikor mi voltunk, a helyi "túristák" voltak többen, úgy 97/3 arányban.

# 630
Dias
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43285 Üzenet linkje2007-08-31 09:48:24 

Sziasztok!

Makrigialos vízminõségével kapcsolatosan, csak annyit, hogy igen sok minden közbeszól. Rationak igaza van. Mi az idén is ott nyaraltunk, s az elsõ pár napban nagyon tiszta volt a víz. (Ez júl.24.) Utánna, egyre zavarosabb lett. A pontos okát nem tudom. Az is lehet, hogy az idõjárás szólt közbe. Persze nálam is történt, hogy nem mentem bele a vízbe,mert koszosnak,zavarosnak találtam. Emlegettem azokat akik akkor voltak elõszõr ebben a kis halászfaluban. Csak a zavaros víz marad meg az emlékeik között. De hidjétek el nagyon-nagyon szép!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 41 42 43 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu