Szia hbjutka!
Hazafelé se próbáld meg Röszkét, ott mindig tömeg van nyáron, ha jönnek a törökök, ha mennek. Tavaly augusztusban 2 db autó állt előttem a szerb oldalon, nagyon örültem, aztán bosszankodtam. Mikor nagynehezen a rendőrhöz értem megemlítettem, hogy dolgozni is kéne, ha már adót fizetek a napidíjáért, akkor kiugrott a fűlkéből és kereste az autó alváz és motorszámát, de nem találta mert nem a motortérben volt, hanem a hátsó ajtóban, igaz a horvát egyből megtalálta. Kerüld Röszkét hazafelé is.
#2167672014-05-25 21:02:46 Válasz a #216765. hsz-ra
Szerintem odafelé a kedd kora reggel nem vészes (bár erősen nem mindegy, hogy mikor értek a határra), visszafelé már elég necces. Julius végén hazafelé (csütörtök este 10-11 körüli érkezéssel) már 2* szívtunk Röszkén. Gondolom, hogy péntek este csak rosszabb a helyzet. Érdemes lenne úgy indulni, hogy este hat előtt Ásotthalomra érjetek. Én meg sem próbálnám Röszkét, tavaly látszólag rendben volt minden, a szerbeknél 3-4 autó állt előttünk, de nem lehetett átmenni a sorompón, mert addig ért a sor a magyar oldalról...
#2167652014-05-25 19:56:59 Válasz a #216754. hsz-ra
Aki, ez de jó tanács !
Köszi, mindenkinek jól jön majd a határválasztáshoz.. Még van ötven napunk, tán akkor pont nem lesz szabadság-kezdés egyik német tartományban sem...
Vagy ne reménykedjek? Kedden megyünk lefelé és pénteki napon hazafelé, mindig hajnalban indulunk. Talán inkább a visszaút lesz invázió-veszélyes...
Mit gondoltok?
Szia Beyu!
Nem kell megvárni az utolsó kutat, ami egy ÖMV. Kecskemét után figyeld a parkolókat a kutaknál. Ha sokan vannak autómatikusan menjél Ásotthalom, vagy másfelé. A parkolók mindent megmutatnak. Ha jól emlékszem 4 db van.
#2167262014-05-24 12:26:07 Válasz a #216572. hsz-ra
Szia beyu!
A Röszkei határ előtt van egy kút, ott ha megálltok lehet látni ha nagy gáz van és onnan ki lehet menni Ásotthalomra. Igaz csak 7-kor nyit, de kis átkelő magyar-szerb személyforgalomra.
Tavaly mi is így mentünk, a sor vége a kútnál volt.
Szia Albert!
Biztos vagyok benne, hogy nem a 55 kuna miatt gondoltad, mert hétvégén sajnos itt is találkoztam törökökkel. Igaz annak ellenére, hogy a két határ össze ért fél óra alatt átjutottunk Szerbiába.
Ismerőseim 2, vagy három éve az általad említett utat próbálták, de 1 órás tekergés után vissza mentek az autópályára. Pusztán csak emiatt írtam, mert nekünk Duna mentieknek Udvar nem rossz, nyáron csak erre járunk mi is, csak nem hétvégén.
Szia Aki !
Erre az útvonalra nem az 55 kuna miatt gondoltam,hanem a távolság rövidítése és az ismertebb, forgalmasabb átkelő elkerülése miatt. Igaz még nem jártam erre és tény, hogy nem tudom milyen állapotúak az utak, csak a puszta adatok miatt próbálnám meg.
Albert én azért nem erőltetném ezt az utat. Igaz nem kéne autópályadíjat fizetni ami kb. 55 kuna, de ezt meg lehet oldani gyorsabban is. Eszékről én rámennék a Zágráb-Belgrád autópályára, majd Zsupanjánál lemennék Vinkovci felé és onnan közelíteném meg Sid-et, ahonnan kb. 7 km ismét az autópálya. Így elkerülhetném Vukovárt és egyéb ismeretlen utakat.
A török invázióval kapcsolatosan egy alternatív útvonal ( Dél-Buda és környéke ) indulóknak. Link
Udvard határ átlépéssel, de nem a Zágráb-Belgrád autópályán. Így ki lehet hagyni a horvát fizetőkapukat, és a lipováci átkelőt ahol három éve majd egy órát álltam sorba.Mert az E70-es autópályán is mennek törökök tömegesen főszezonban.
Főleg hazafele augusztusban a röszkei több órás idegölő tolakodás, plusz 46 percet és 15 kilométeres különbséget ( google maps ) nekem meg ér.
Mazsu83 én a május 11-i állapotokról tudok beszámolni. Az autópálya Gredelica-i végétől vannak útépítések, van forgalom korlátozás 60-as táblákkal, de a kölekedést nem zavarták. A Surdulica-i útkereszteződés után viszont 5 db terelés van. Ezek a terelések igen szűk úton vannak, előzni majdnem lehetetlen és pont azokon a szakaszokon van, ahol haladni lehetett. Vranje után átadtak egy 7 km-es szakaszt, ami autópályaként működik. A határ előtti kb. 20 km-en sajnos fizető kapukat kezdtek építeni, így ott is terelés van. Újabb információ jövő héten.
Sziasztok. Aki volt már idén Görögbe, meg tudja mondani, hogy a Szerbek megcsinálták-e már végig az autópályát. Tavaly szívás volt a sok korlátozás, 20/40/60.
Július 11-én pénteken hajnali 2 körül indulunk Borsod megyéből.
Én fogok vezetni végig(nő)
A határhoz kb 5-6 órára érünk oda. Melyik határátkelőt javasolnátok?
Válaszokat előre is köszönöm.