Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 6196
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45765 Üzenet linkje2007-09-24 15:03:55 

petros írta:
Hanem? A vállalkozó, aki épít, az szolgáltató, nem???
Én sem a téglagyártásra gondoltam icon_smile.gif

Nem! A téglagyár meg építõanyagipar, az is más... icon_evil.gif icon_rolleyes.gif

# 6197
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45764 Üzenet linkje2007-09-24 15:01:42  Válasz a #45758. hsz-ra Előzmény #45758

Bizony nem tökéletes a világ, és sajnos egyre kevésbé az.
# 6198
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45762 Üzenet linkje2007-09-24 14:55:27 

A vrasnai Rózsa házról csak annyit: tényleg 50 méterre van, de nem a parttól, hanem a jó széles parti úttól. Látni a tengert az erkélyrõl, ha olyan magas vagy, mint én és van elég bátorságod kihajolni. icon_lol.gif
A legtöbb iroda tényleg félrevezeti az utasokat. Pusztán csak azért, mert ha az a hülye már kifizette az utat és kiutazott, kénytelen elfogadni a lepukkant szállást is. A reklamációt meg majd elintézik valahogy.
Igaz, eddig még nem volt panaszom az eddigi irodákkal, melyekkel utaztam. De én nem is várok túl sokat egy apartmantól.
A fürdõszoba takarításával kezdõdik a nyaralásom. A többi nem igazán érdekel. Igaz, az idén hangyák voltak a konyhában, de nem hagytam elõl semmit és vettem egy hangyaírtót. De ilyen a legjobb házban is elõfordul.

# 6199
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45760 Üzenet linkje2007-09-24 14:48:34 

Hanem? A vállalkozó, aki épít, az szolgáltató, nem???
És az építészmérnök is szolgáltat...

Én sem a téglagyártásra gondoltam icon_smile.gif

# 6200
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45759 Üzenet linkje2007-09-24 14:46:26 

Sorry! Fogalomzavar... Az építõipar nem szolgáltatás! (Léteznek építóipari szolgáltatások, de az más...)
# 6201
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45758 Üzenet linkje2007-09-24 14:37:23  Válasz a #45746. hsz-ra Előzmény #45746

Hát a világ sajnos nem tökéletes, sõt...
De gondolj a "szolgáltatás"-ra mint iparág - buta szó, de akkor is az - és most ne csak a turizmusra. Építõipar, orvosi ellátás, vendéglátás, szórakoztatóipar és millió terület tartozik ide.
Mindegyik legnagyobb gondja a "megfoghatatlanság". Elõre kifizetsz valamit - és a turizmusnál a legjellemzõbb - és utána kapod meg a terméket. A többi esetben általában utólag fizetsz (ebéd, házépítés, stb) tehát van lehetõséged, hogy ha nagyon - mondjuk úgy - nem megfeleõ a dolog nem fizetsz, kevesebbet fizetsz, stb... De egy mûtét kimenetele is kétséges (lehet).
Szóval nem marad más, mint a bizalom. A dokinál, internet-, TV szolgáltatónál, mobilszolgáltatónál, stb, és a "turizmust szolgáltatónál".
Tehát bármennyire is alapos az utánajárás, biztosat csak akkor tudunk, ha már benne vagyunk...

# 6202
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45757 Üzenet linkje2007-09-24 14:27:10 

Tudom, hogy arról beszélsz. Ismerem elég jól, mert arra járok minden nap. Persze, hogy hasonlít a Jorgosra, hiszen szerintem az iroda megjelenését akkor és most is a Nanakos gondolta ki.
A Dias Zeust egyébként 1997-ben alapította a Jorgos.

# 6203
T.Márta
Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45752 Üzenet linkje2007-09-24 14:15:40  Válasz a #45748. hsz-ra Előzmény #45748

Én is a Károly krt. -i ról beszélek. Szinte ugyan úgy néz ki mint Jorgos korában csak egy irodával több van benne!
# 6204
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45748 Üzenet linkje2007-09-24 14:07:18  Válasz a #45742. hsz-ra Előzmény #45742

Az elképzelésed csak félig valós. Valóban, a Jorgos Travelt kezdetben az a Jorgos Nanakos alapította a magyar partnerekkel, akié ma a Dias Zeus utazási iroda. Mivel nem értett egyett az üzletpolitikájukkal, így kivette a pénzét (csak 3 %-ot hagyott a Jorgosban), és megalakította a Dias Zeust, melynek az elsõ irodája a Moszkva téren volt. Mikor leégett a Jorgos a Károly körúton, akkor nyitott ott egy másik irodát is a Jorgos Nanakos a Diasnak.
# 6205
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45746 Üzenet linkje2007-09-24 14:00:15  Válasz a #45740. hsz-ra Előzmény #45740

A nagy utazási irodákkal is akad gond. Az egyik rokonom a Neckermannal járta meg. Befizetett egy 5*-os hotelba tengerre nézõ felárral két hétre, és egy ócska pici lukat akartak adni Nekik, amelyikbõl egyáltalán nem lehetett látni a tengert csak a gazt. Kiderült az iroda hibázott, de legalább kaptak egy kétszobásat, ha nem is tengerre nézõ kilátással.
Van egyébként olyan iroda is, amelyik alapból "szépíti" a dolgokat és nem tudatlanságból. Ilyen pl. a Helios Club Travel. A Rózsa apartmanházról azt írja, hogy kb. 50 méterre van a tenger és a kilátás tengerre nézõ. Ebbõl egyik sem igaz. Ez is dühítõ, hogy ennyire félrevezetik az embert, de amikor egy utazás kiállításon ismét így láttam hirdetni az apartmant, szóltam a hölgynek, hogy illene kijavítani a leírást. Erre még neki állt feljebb, hogy ne rontsam az üzletét, mert minden úgy van, ahogy a prosiban leírták. Na ez az a dolog, ami engem igazán kiakaszt egy irodával kapcsolatban, hogy szándékosan tévesztik meg az utasokat.

# 6206
T.Márta
Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45742 Üzenet linkje2007-09-24 13:47:56  Válasz a #45738. hsz-ra Előzmény #45738

Sziasztok
Nem akarom nyujtani a kérdést, de idáig azt hittem , hogy a volt
" JORGOS " utazási iroda úgymond utóda lett a mostani" DIAS Z "- ! hiszen helyileg is ugyan ott van mint ahol 1995- ben fizettem be útra.
Az biztos, hogy akkor sem tudtak a szállásról / szálloda / bõvebb felvilágosítást adni , mint most ahol Nei-be voltunk. Ide azt monda egyik kedves lányzó, hogy az egyik oldalon 5, a másik oldalon talán 4 , apartman van. Összesen 5 db volt! Talán ezt már tudniuk kellett volna!!!
Ilyenkor érzem azt, hogy fizess a többit meg majd a helyszinen meglátod, de lehetõleg ne reklamálj mert azt nem szeretik !!!

# 6207
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45740 Üzenet linkje2007-09-24 13:33:37 

Jó, jó, de velem együtt Márta és Csabah is azt "furcsálta" hogy megvan az embernek a maga "nyüge", nem igazán "bíztató", kedves egy ilyen megjegyzés.
Elhiszem, hogy nem akartál megbántani senkit, de mikor elolvastam a dolgot - és ezek szerint mások is így voltak vele - úgy jött le, mintha Popeye-ék lennének a hibásak, hogy így ráfáztak a szállással.

Amúgy nagy világcégek külön státusszal rendelkeznek, referenseket tartanak, akiknek semmi más dolguk nincs, csak új piacokat kutanak fel, illetve idõrõl idõre ellenõrzik, hogy a már szerzõdött helyeken megfelelnek-e a dolgok az elvárt/megbeszélteknek, milyen változások vannak és esetleg fejlesz és bõvít is szolgáltatást, meg hasonlók.
Nyilván a legtöbb magyar iroda a méreténél (létszám ügyileg) és anyagi helyzeténél fogva nem engedhet meg ilyen alkalmazottat, de a tulaj vehetné a fáradságot - és azért több helyen meg is teszik - hogy szezon elõtt utána néz a dolgoknak... Ezt még ki tudja termelni, ebben biztos vagyok icon_exclaim.gif

# 6208
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45738 Üzenet linkje2007-09-24 13:28:13  Válasz a #45730. hsz-ra Előzmény #45730

Én a Jorgos nevet inkább lejáratott jelzõvel illetném.

Nem tudom kik a tulajok, de a Jorgosnál Havas Tamás és a Szedleczky család volt a hunyó.

# 6209
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45736 Üzenet linkje2007-09-24 13:22:05  Re:

petros írta:

De ha valakinek nem olyan szállás jut, amit minimálisan elvárhat az ember, az nem az õ hibája!
A legnagyobb gond, hogy sok iroda - lehet utazás szervezõ és közvetítõ is - nem rendelkezik naprakész infókkal!

Ki mondta, hogy az Õ hibája! Én azt mondtam, hogy amennyiben saját szervezésben utazik, akkor csak magát hibáztathatja és be is olvashat magának, hiszen úgy nincs kit hibáztatni.

Egyébként teljesen igazad van, sok iroda nem rendelkezik friss, pontos infókkal az általuk ajánlott apartmanokról. Ebbe mi is belefutottunk idén Krétán. Egy baráti társasággal mentünk (11-en). Már az is fura volt, hogy nem készítettek szobabeosztást, de nem gondoltuk, hogy ebbõl probléma lesz, hiszen az egész házban 2 db 4 ágyas (2 hálószobás), 1 db 3 ágyas (1 szobás stúdió) és 3 db 2 ágyas stúdió volt. Mi 2 db 4 ágyast és 2 db 2 ágyast foglaltunk le. A bibi az volt, hogy egy idõs házaspár úgy foglalta le a 3 ágyas apartmant, hogy az külön hálószobás és ezért ketten beköltöztek az általunk kifizetett egyik 4 személyesbe, mondván Õk 2 szobát fizettek. Hiába kérte Õket az iroda és mi is, hogy talán abba a 3 ágyasba menjenek amit ki is fizettek, nem voltak hajlandók. Szerencsére Erikáék csak 3-an voltak (de 4 személyre fizettek, mert a 3 ágyast már elöttük lefoglalták az öregek), és így elfértek, de mi van akkor, ha tényleg négyen vannak? Mivel mi direkt utaztunk együtt, így nekünk szóba sem jöhetett másik szállás. A házaspárnak hiába ajánlottak fel másik szállást, nem voltak hajlandóak elfogadni.

# 6210
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45730 Üzenet linkje2007-09-24 12:57:14  Re:

kvalcsi írta:
Lehet, hogy az oldal neve Jorgos, de ez nem azonos a Jorgos Travellel. Nézd meg a cégismertetõt, ott az áll, hogy Travia.hu online utazási iroda.

Hát éppen ezért linkeltem be... icon_rolleyes.gif Egy ilyen bejáratott nevet és a kapcsolatrendszert nem hagynak veszni. Ha kidobják õket az ajtón, bemásznak az ablakon. Nyugodt lehetsz, hogy a háttérben ugyanazok a személyek állnak (és ez nem az elsõ ilyen eset).

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 413 414 415 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu