Sziasztok! Az idei nyaralást szervezzük párommal. Tavaly Zakynthoson, előtte pedig Lefkadan voltunk. Lefkada A favorit ) Idén Thassos-t nézegetjük. Aki volt már ott közületek leírná a véleményét? Egy Lefkadai nyaraláshoz viszonyítva csalódás érne, attól félek...
Kis gyerekekkel Lefkada nem igazán ajánlott, arra jobb Thassos vagy akár Kefalonia, ha szép helyre akar menni az ember fia! Nei Pori ronda, ezeket a néplavór szerű helyeket (Stavros, Paralia, stb) én kerülöm, mint a lépfenét
Sziasztok!
Szeptemberben szeretnék menni Lefkadába és arra lennék kíváncsi, hogy milyen az időjárás? Azt is megköszönném ha valaki tudna egy utazási irodát ajánlani normális áron busszal szállással! Milyen árak vannak? Minden érdekel!!!
Előre is köszönöm
Lefkada időjárása változékony szeptemberben, tavaly 2 esős napunk is volt az utolsó turnusban, de a többi napon nagyon jó meleg, napos időnk volt. Apollon és Aeolus ami oda utaztat tudtommal, meglepődnék ha lenne még hely az Apollonnál, esetleg év közben vissza adottat ki lehet fogni. Tavaly csodaszép és látni valóban gazdag pihenésünk volt, gyerkőcökkel nagyon imádták
Én is azt gondolom, hogy Lefkada kisgyerekekkel nem a legjobb választás ...
Mi majd (ha aktuális lesz) kisgyerekkel tuti, hogy Thassosra megyünk majd, akár helyi busszal is válogathattok azon strandok közül, ami kimondottan gyerekeknek való, lassan mélyülő homokos és hogy mennyire legyen nyüzsis, kiépített. De pár napra persze érdemes kocsit bérelni, nem drága a szigetekhez képest. Sok ilyen családot láttunk ott magunk mellett a strandokon (15 strand 2 hét alatt) és meg is jegyeztük, hogy totál nekik való a sziget
Mi két gyerekkel voltunk saját autóval, így könnyen mozogtunk a szigeten. A lányom 4 éves volt, a fiam 5. semmi gond nem volt, imádták, h köves a part, végre nem csak az itthon megszokott homokban lehetett turkálni, lehetett a kövekből építeni, dobálni a vízbe.Pedig megmásztuk Egremnit is a sok száz lépcsőjével, meg agiofilit is!
Szóval símán lehet kisgyerekekkel is.
Idén Lefkadara készülünk és az érdekelne, hogy milyen szállást tudtok ajánlani? Kinek mi a tapasztalata?
Köszönöm előre is!
Én kiindulópontnak talán a legjobban Vassilikit ajánlanám. Könnyen elérhető minden partszakasz, bejártuk a szigetet, és azután is abban maradtunk, ha megint megyünk, ide jövünk vissza.
#2261752015-01-18 04:02:21 Válasz a #226143. hsz-ra
Akkordnak részben igaza van, én sem mennék soha homokos beachre, de azért az a ritka kivétel, hogy a gyerekek a köves partokat jobban szeretik a homokosnál. Én inkább olyan kis kölköket láttam, akik eltorzult arccal totyogtak a köveken És én inkább Nidrit ajánlanám kiindulópontnak, na meg nem utcsó szempont, hogy szemben van Meganissi!! Szerintem idén 3-4x is átugrunk oda, most ötödszörre megyünk a szigetre, Lefkadán már majdnem mindent láttunk (azért nem unatkoznánk, ha nem járna komp Meganissire ), ideje Meganissit alaposabban feltérképezni! Persze jármű nélkül nem lesz egyszerű, de megoldjuk.
Ha meg mégis Vassiliki lesz, áldásom rá
#2261822015-01-18 10:13:22 Válasz a #226175. hsz-ra
Kedves Kónyu!
Tudod kerülgetjük egymást nyaralás szempontjából pár éve...Mi ugyan csak harmadszorra megyünk vissza de most először van tervbe Meganisi felderítése....Most aug.23-tól megyünk majd nagyon megköszönném ha adnál támpontokat ,tippeket..Mi robogós nyaralók vagyunk a távolság nem akadály..
Addig is jó készülődést....
[quote="kónyu"]Akkordnak részben igaza van, én sem mennék soha homokos beachre, de azért az a ritka kivétel, hogy a gyerekek a köves partokat jobban szeretik a homokosnál. Én inkább olyan kis kölköket láttam, akik eltorzult arccal totyogtak a köveken
A vicc az az még benne, hogy mi ketten a feleségemmel "strandcipőben" megyünk a vízbe, és úgy fürdünk, addig a két kölyök egyszerűen nem hajlandó felvenni, és mezítláb rohangálnak be a vízbe. Ráadásul nem tudnak úszni még, így egész nap talpon járkálnak a köveken!
Hozzáteszem, falusi gyerekek, nincsenek elkényeztetve, bírják a strapát. Ahogy írtam Egremnit meg Aghiofílit is gyalogszerrel megjártuk, végig lépcsőzték azt a több száz lépcsőt, és egyetlen percig sem vittük őket kézben. Horvátországba is Baska Vodára jártunk velük, az is végig kavicsos, nagyon szeretik!
Kedves Kónyu!
Köszönöm a múltkori infót, hogy hogyan juthatok infóhoz, a Sun Rise házikóval kapcsolatban!
Azért kérdésem továbbra is akad,amire sajnos senkinél nem olvastam infót.
Szóval, továbbra is kérdés, kb. mekkora távolságra találjuk az első boltot, ahol kenyeret és italt tudunk vásárolni.
Igazából a 900 m Nidri központjáig sem ijeszt meg, csak kíváncsi vagyok!
Továbbra is várok minden infó, és előre is nagyon köszönöm Mindenkinek!
#2261932015-01-18 14:43:50 Válasz a #226182. hsz-ra
nagyfotos!
Adok én szívesen támpontokat, de kéne konkrét kérdés is Ha Meganissire vonatkozik, nagyjából annyit kell tudnod, hogy Nidriből a komp 2 kikötőben áll meg, és nagyon fontos, hogy előre megszervezd az oda-vissza utat, mert elég idióta módon közlekednek, van hogy az egyik kikötőben nem is köt ki, de mivel mi mindig előszezonben voltunk, augusztusna nem tudom, mi a pontos menetrend! Kedvenc beacheink a Limonari és az Elia Cape-i (nem az Elia Bay!), nagyon szép gerincút a Katomeri-Spartohori, ez utóbbi kikötője Spilia. Spartohori egy csodás kis hegyi falu, érdemes sétálgatni a girbe-gurba kis utcáin, és megkávézni a kikötőre néző kis panorámás kávézó teraszán. A kikötőből kis mikrobusz asszem fél euroért viszi körbe a komppal érkezőket. Egyelőre ennyi, most rohanok művelődni