#2012022013-04-19 16:56:58 Válasz a #201201. hsz-ra
Szia Messina!
Mi az apartmanban leszünk. Azt persze előre nem tudom, hogy melyik szinten. Elolvastam mindent, amit itt írtak az apartmanról (is), így nagyjából képben vagyok, ráadásul Öregtáncos - bocs, ha nem jól emlékszem a nevére - panoráma fotója is nagy segítség. Ha jól emlékszem, pont te jelölted be rajta a Thetist?! De azért, ha valami eszünkbe jut az apartmannal kapcsolatban, akkor megkereslek, ha már felajánlottad a segítségedet .
A medencehasználatot nem lehet kiszámítani, mert nem vagyunk egyformák. Tavaly Stavrosban is medencés apartmanban voltunk - más szállás az Apollon-nál nem is volt - én 1szer sem voltam benne a 2 hét alatt, pedig kb. 300 méterre volt a tenger. Viszont van, aki nem veszi a fáradságot, hogy lemenjen a partra, vagy nem bírja a sós vizet, vagy fél tőle, és inkább a medencében pancsol. Klímát mindenképpen kérünk, évek óta csak olyan szobát foglalunk, ahol van, így megszoktuk már, ráadásul itt még melegebb is lesz, mint az északi részen Ezek szerint nem egyformák az erkélyek. Megkérdeztem az egyik korában ott nyaraló fórumtársunkat, és pont azt írta, hogy itt kicsik az erkélyek, ketten alig fértek el rajta. A képen sem tűnik túl nagynak. Majd meglátjuk! Nem olyan fontos szempont.
Izgatott kíváncsisággal várom már a nyaralást, mert bár 20 éve Görögországba járunk, de ennyire délen még nem töltöttük a szabadságunkat. Athénban mi "öregek" már voltunk 19 éve, de csemetém is szeretné látni, ezért is esett Tolo-ra a választás. Olvasva a fórumot, nem fogjuk megbánni.
Athénba tavaly voltam. Olympic Beachről egész éjjel utazás majd délután egytől vissza de megérte. Az idén is elmegyek Tolobol de szeptemberbe nem vállalom ezt már be Paraliábol. Tavaly Tunéziába is voltam. A szállonak medencéje szintén volt de egy percet se voltam benne. Azért megyek élvezem a tengert. Itthon is medencézhetek. Amugy Tolora a történelmi látványosságok miatt esett a választásom.Eredetileg Korfut terveztem de az Appolontol nincs ut, más utazási irodátol meg nem akartam menni. Voltam is ott 15 éve. Most csak nosztalgiázni akartam. De szerintem nem választottam rosszul.
#2012072013-04-19 18:46:50 Válasz a #201202. hsz-ra
Anyuci,
mi a 2. emeleten voltunk, ott a miénk is, meg a szomszéd erkély is nagynak tűnt. Szóval nem ilyen kétszemélyes, hanem simán fektetve odafértek a gumimatracok, meg sok lom. :)Pont a Thetis Hotel medencéjére láttunk rá ha kint ültünk, de ellátni a tengerig is simán, tényleg nagyon közel van. Mondjuk mi oda jártunk fürdeni, a mi az orrunk előtt volt, hanem inkább lesétáltunk a nagy strandra, nekünk az jobban tetszett, az kb 10-15 perces séta, de közbe lehet bámészkodni.
Igen, én jelöltem be még anno az apartmant a panorámaképen.
Nekünk tényleg nagyon tetszett, tisztaság volt, nyugalom - bár ez gondolom szomszédoktól is függ.
A konyhában volt egy ilyen kis asztali sütő, aminek a teteje rezsó, benne meg sütni lehet bármit.
#2012092013-04-19 19:02:43 Válasz a #201204. hsz-ra
Unic! Medencével kapcsolatban egyezik a véleményünk, az ember nem azért utazik 1600 km-t, hogy aztán a medencében hancúrozzon a jó klóros vízben.
Annak idején mi Paraliáról utaztunk Athén-ba, szintén egész éjjel utazás, reggel érkezés. A görög sofőrök profik voltak ott is, visszafelé menet közben váltottak, lehet, hogy éjjel is, de akkor aludtam, nem vettem észre! Történelmi látványosságok minket is érdekelnek, lányom örökölt valamit anyukájától is, és nagyon érdeklődik minden régi iránt. Érdeklődésünknek csak a pénztárcánk szab határt, ezért is a két kirándulás, ami tuti. Mennénk több helyre is, de már ez a kettő sem húsz fillér, viszont autó és jogsi híján egyénileg macerás, ráadásul busszal - néztem a Ktel menetrendet és árakat -, semmivel nem jön ki olcsóbban, mint ahogy az Apollon hirdeti pl. az athéni kirándulást. De lehet, hogy addig még lesz egy jó kis nyereményem , és még több helyre el tudunk menni.
Messinia! Ez a sütő téma nem hangzik rosszul, bár lefényképezve nincsen csak a kétlapos rezsó, talán az IBUSZ-nál jobban adtak az ilyesmire, az Apollon a kedvezőbb ár miatt lehet, hogy inkább mellőzi ezt a "luxust". Tavaly úgy kellett kuncsorognunk, hogy hármunknak az egylapos helyett adjanak már egy 2 lapos rezsót. Vagy lehet, hogy ti a hotel tetején a luxus apartmanban voltál? Ott jobban el tudom képzelni ezt a felszereltséget.
#2012272013-04-19 21:49:34 Válasz a #201209. hsz-ra
Nem, mi a szimpla apartman részben voltunk, semmi luxus.
A sütő nem volt egy új keletű dolog, de nagyon praktikus volt, két rezsós a teteje, alul meg nagyon fincsi melegszendvicseket sütöttünk.
Nem tudom, hogy az Apollonnál - ha jól értem már övék az apartman - változott-e a berendezés. Az az igazság, hogy nem sokat ettünk a szállásunkon, közel a pékség, a Tsiros gyrosos, inkább ott ettünk.
#2012332013-04-19 22:11:54 Válasz a #201209. hsz-ra
Mükéné és Epidaurosz fantasztikus látvány, tényleg megéri az árát, azokat látni kell - mármint annak, aki fogékony a történelem ilyen kincseire, de úgy látom, Ti azok vagytok. Én is rajongok az ilyen dolgokért.
Mükénét bejárni jó kis túra, hatalmas területen fekszik, nem tudom a szervezett kirándulásnál mennyi időt adnak rá, mi egyénileg néztük meg.
Na és az epidauroszi szinház közepén állni...lenyűgöző!
#2012382013-04-19 22:58:32 Válasz a #201233. hsz-ra
Vonzódunk az ókori emlékművekhez, romokhoz, érdekes érzés közöttük sétálni.Csemetém először - az athéni kiránduláson kívül - Olympiá-ba akart elmenni, de aztán mutattam neki képeket Epidavros-ról, és szerencsére könnyen belement, hogy inkább azt célozzuk meg. Ott még mi sem jártunk, ugyanúgy, ahogy Mükénében és Korinthosznál sem, így az nekünk is új élmény lesz. Itt a fórumon olvastam, hogy Olympia nem annyira izgalmas látnivaló, mivel elég kevés maradt meg belőle.
Látnivaló sok van még Tolo közelében is, de júli végén nem éppen kiránduló idő van, és muszáj összeszedni az éves D-vitamin szükségletünket is!
#2012392013-04-19 23:05:09 Válasz a #201238. hsz-ra
Igy igaz, hiába napsütés és forróság, a látnivalókhoz el kell menni.
Talán ezért könnyebb az egyéni szervezés, mi úgymond direkt vártunk egy kicsit felhősebb napra - ami egyébként ugye ilyenkor nem törvényszerű hogy lesz, sőt a napnak örülünk inkább:) - és egyik kora délután, mikor többször elbújt a napocska, akkor indultunk útra. Egy délután volt Mükéné, és egy külön Epidaurosz. Én imádtam.
Nafplionnak pedig magával ragadó hangulata van, oda - ahogy Te is mondtad - többször is átruccantunk.
Autóval vagy busszal vágtatok neki a kirándulásoknak?
Pár éve Epidavroszhoz és a Korinthoszi csatornához is jó volt a buszmenetrend (nafplioni átszállással). (Utóbbihoz sétálni is kell, ha nem csak lekukkantani akarsz a hídról.) Különösen drága sem volt, és az érzés, hogy nem a rengeteg csoporttal együtt vagy ott, és nézelődhetsz ráérősen, nekem páratlan volt.
#2012452013-04-20 08:33:39 Válasz a #201240. hsz-ra
Autóval voltunk nyaralni, igy ebből a szempontból ez könnyebb volt.
Mükéné romjait már az odaút felé láttam, teljesen be voltam sózva, hogy elmenjünk megnézi mi az a sok kő , mert beazonositani akkor még nem tudtam.
Én inkább csoporttal szeretek menni fakultatívokra.
1. Nem tévedek el.
2.Időt spórolok. / busz közlekedés, megkeresni stb/
3. Anyagilag nem sporolok de a biztonság megfizethetetlen.
4. Idegenvezetés. Nem csak látom hanem a történelmet is megtudom a vezetőtől.
Életembe tavaly tévedtem el először. Mindenhol nagyon jol kiismerem magam. De Tunéziába az a 10 perc amig fogalmam se volt hol lehet a busz az nagyon rossz volt.
Tavaly voltam a z Olümposzon, Thesszalonikibe, Meteoráknál, Skiathoson, Athénba. Az idén mindenképpen szeretném látni a Peloponészoszi félsziget történelmi helyeit. Mindig ugy vagyok vele lehet soha többet nem jutok el ide amilyen válság van. Így kb talán minden fontosabb helyet látni fogok amit görögbe látni szerettem volna. A görög szárazföldön.
#2012632013-04-20 16:40:48 Válasz a #201261. hsz-ra
Szia Unic!
Mi eleve autóval járunk nyaralni, tehát adott, hogy azzal megyünk ott mindenhová. Az idegenvezető valóban jó dolog - már ha igazán felkészült és tud beszélni az adott dologról, mert láttam már olyat, aki csak olvasta nagy makogva a leirt szöveget.
De Toloban Ágiék nagyon jól és nagyon odateszik magukat mindenben, ezt bizton állithatom, tehát velük minden szuper lesz!
Peloponnészosz történelméből nagyon felkészültem anno, és úgy mentem, hogy nagyon sok mindent tudtam, mi, hol, micsoda, milyen korban stb...egyébként is érdekel az ókor, tehát szivesen olvasgattam róla.
Ahogy elindultunk Toloból kirándulni, emlékszem nagyon sűrűn ki volt téve az archeological site tábla, rengeteg helyen meg lehet állni bámészkodni.)
Az eltévedésről. Mi pont Epidaurosznál tévedtünk el, mert ugye van az ókori és az új (mai) Epidaurosz, és nem épült egybe, ahogyan azt mi tévesen hittük. Na ennek nem olvastam utána. Aztán egy benzinkúton megkérdeztünk valakit, aki beszélt angolul, és ő segitett, hogy merre menjünk az ókori településhez, kb 5-10 km-rel odébb volt.
#2012692013-04-20 20:27:54 Válasz a #201245. hsz-ra
Hát igen, autóval könnyebb és olcsóbb. Egy autó napi bérlése annyi, mint egy személynek maga a kirándulás, de sajnos jogsi nuku, így ezt a lehetőséget nem tudjuk kihasználni. Saját autóval meg még egyszerűbb.
Idén azt gondoltam, hogy Athénba elmegyünk egyénileg, de látva a buszjegy árát + még ráadásul csak átszállással lehet menni, mégis maradunk a szervezettnél. Nem drágább, és majdnem háztól házig visz.
Korábban valaki már kérdezte, de választ azt hiszem nem kapott rá senkitől, így én sem lettem okosabb, hogy a Palamidi várba nincs valami tömegközlekedős járműves lehetőség? Mindenképpen fel szeretnénk menni, de nem vagyok biztos benne, hogy be tudom vállalni a közel ezer lépcsőt.