Na akkor tényleg együtt utazunk, Szegedtől biztos! Szóval én nem vagyok nagy halevő, de vannak olyan tavernák amik erre specializálódtak, de van egy-kettő ahova nem érdemes bemenni, mert drága. De ezt a Kata, az idegenvezető -aki egy tündér és tényleg nem túlzok - úgyis elmondja. Mi találtunk tavaly jó éttermet és jó áron kínálták az ételeket. Nem volt drágább mint itthon. Pont abban az időpontban megyünk amikor egész héten piac lesz, mert tavaly is ilyenkor voltunk és valamilyen városünnep van ott náluk ilyenkor. de valamelyik nap (erre nem emlékszem pontosan melyik) van rendes piac is. A főutcán van egy nagyon finom cukrászda is, de ha igazán finom fagyit akartok enni és terveztétek, hogy eljöttök a hajókirándulásra, akkor azt Pefkohoriban megtehetitek. Mi az Athénében leszünk! Ha tudok valamiben még segíteni kérdezz nyugodtan!
Szia Eryka24!
Grand Toursal megyünk, busszal, és a Mouses apartmanban leszünk. Most megyünk oda először.
Tudnál segíteni nekem? Az előző hozzászólásomban írtam le, hogy mi érdekelne.
Köszi!
Szia Bonti!
Mi is 14 nap múlva indulunk Marmarasba! Melyik utazási irodával jöttök? Egyéni vagy buszos utasok lesztek? Honnan indultok? Mi Győrből! Lehet már írtad korábban de nem olvastam vissza! Mi tavaly voltunk már ott és nagyon megszerettük, ezért is megyünk vissza. Szerintem ti is megszeretitek majd!
Szia Jubu!
Mi 14 nap múlva induluk Neos M.-ba. Tudál ajánlani pár jó tavernát (elsősorban halasat) ahová érdemes betérni, és nem is túl drága. Érdekelne még fagyizó és süteményes is. Ha tudsz ilyet, légyszíves írd meg.
Piacon voltatok? Azt olvastam róla, hogy sok mindent árulnak.
Előre is köszi a válaszaid.
Sziasztok!
Szerdán jöttünk haza Neos Marmarasról, és csodálatos volt! Minden pozitív dolog igaz amit hallottam róla, a kristálytiszta tenger, a dimbes-dombos utcák, a hihetetlen szép partszakasz! Nekünk személy szerint a kisebb kavicsos öböl lett a kedvenc, vettünk búvárszemüveget és együtt úsztunk a kis halrajokkal láttunk tengeri csillagot, csigákat, remeterákokat, polipot, sok-sok tengeri sünt, és a medúza-kinéző tenger virágát (ami ártlmatlan)! Vhol olvastam, hogy a nagy partra vezető út szemetes és nincs wc sem a parton - mi egy darab szemetet nem láttunk sehol, sőt, olyan wc volt, hogy még szappan és papír is volt benne:)!
A Politis apartmanban laktunk a 3/13-asban és gyönyörűen kiláttunk a tengerre és a városra is - a 3/14-15-ből még jobban ki lehetett volna! Szóval aki még nem foglalt szállást, annak csak ajánlani tudom, 3 percre van az Athénétől, és még mindig úgy látom, töküres - mikor mi voltunk csak két szoba volt foglalt... Úgyhogy nem kellett senkihez alkalmazkodni, senki nem zavart minket, nekünk ez nagyon bejött:)!
Szóval aki habozik hova menjen, nagyon ajánlom Neos Marmarast:)
#1470092010-08-01 20:16:38 Válasz a #146998. hsz-ra
Szia Bonti!
Van egy buszmenetrend a neten, a K-TEL honlapján, de elég
szegényes. A közelmúltban én az e-mail címükön (info@ktel-chalkidikis.gr) kértem és kaptam felvilágosítást (angol nyelven).
Sziasztok!
Engem a Neos Marmarasból induló buszjáratok érdekelnének. Pár közeli kis településre is szeretnénk ellátogatni. Szóval, aki Neosban utazott már busszal a települések között, kérem segítsen nekem.
Köszönöm előre is.
Sziasztok! Mi Nyíregyházán fogunk felszállni a buszra Júl. 19-én, és az Athéne B1-es szobában leszünk, mint Nászutasok! Nagyon várjuk már, már csak egy pár nap! Sok mindent olvastam itt a fórumon, és sok jó dologgal gazdagodtam is ezáltal! Ennyit akartam mindenkinek kellemes kikapcsolódást kívánok a nyárra!!!
Vaesz!
Grand Tours-al megyünk, a Mouses apartmanba. Remélem meg leszünk vele elégedve. Nézve a GT weboldalán, nem sokan foglaltak még ott szobát, de legalább nyugalom lesz.
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, hasznát tudtam venni ott tartózkodásunk alatt. Tettünk egy kirándulást -egyénileg-Porto Carrasba, Kishajó indul óránként Marmarasból is és visssza is.A viteldíj 5 euró/ fő volt, 8 éves kisfiamért nem kért viteldíjat Jannisz kapitány.
Ellátogattunk Parthenonasba is, ami kb. 5 km-re van a központtól.Nagyon hangulatos kis falu, annak ellenére, hogy kihalt, elég sok új tulaj van, aki gyönyörűen felújította a régi házakat. csodálatos a kilátás is innen, sajnos délelőtt voltunk és az a hangulatos kis taverna zárva volt.
Maga Marmaras is egy csodálatos hely a kis dimbes-dombos utcácskáival.Itt valóban nem az "üdülőfalu " érzést éli át a vendég, hanem láthatja az itteniek mindennapjait is , igazi, hamisítatlan görög kisváros.
A csütörtöki piac tetszett, jó árban volt a cipuró (1,5 l 45 fokos 6 euró volt ),rengeteg ruhanemű, zöldség, gyümölcs, friss hal.
A tavernák közül én is bátran ajánlom a Christost, a vendéglőnek még a tenger felett, stégen is vannak asztalai.Konyhája nagyon jó, árak rendben, személyzet barátságos.A Pigasos magyar étlappal is rendelkezik,szintén csak jót tudok róla írni. A "kosárpálya alatti halas éttermek " közül mi kipróbáltuk a kymatát, ebben sem kellett csalódni, semmilyen szempontból.
Az árak általánosságban kb. a tavalyiak, kivéve a benzin , ami eléggé megdrágult, 1,49-1,51 körül van.
Az egész családnak tetszett ez a gyönyörű hely, kívánom, hogy mindenki jusson el ide is, aki akar.