Ááááá köszi Ani! Akkor majd megnézzük. Az ár nem hiszem, hogy vészes lenne. Úgysem onnan akarjuk letölteni a Terminátor 58-at Nagyon komoly a kép ami a neved alatt van.
sziasztok!!! Még este felnézek egyszer, de utána már csak kintrõl jelentkezünk!
Hát itthon! Szuper hetet töltöttem el, minél hamarabb szeretnék visszamenni! Rajta vagyok a kép feltöltõ projecten, elég hosszú folyamat lesz. Majd jelzem!
Szia Coolman!
Láttalak titeket a Kefalón reptéren, csak akkor én már becsekkoltam és a váróból nem mehettem sehova...
Kívánom legalább olyan jó nyaralásotok legyen, mint nekünk, remélem az ajándékom eljutott hozzátok! :p
Roppantúl kiváncsi vagyok a fotóitokra... Ha írsz netán utibeszámolót akkó még arra is,ha tudsz tegyél ki magadért. Én ezt elmulasztottam akkoriban,de majd most vagytok egy páran,be tudjátok pótólni...Mert Kefelónia, ugye az Kefalónia...
Ha minden jól megy, s minden elképzeléseink szerint alakul, akkor augusztus 30-án indulunk Kefalóniára. Még nem tudom pontosan hová, az Ibusztól és az Imperatortól függ; pontosabban attól, hogy hol van még hely arra a hétre.
Végigolvastam ezt a topicot és az Indexen lévõt is, tulajdonképpen csak három kérdésem van:
- nem találtam egyértelmû választ arra, hogy autóval vagy motorral érdemesebb-e nekivágni a szigetnek. az 50 ccm-es robogót egyértelmûen kevésnek tartja mindenki, de mi a helyzet a nagyobb járgányokkal? azokkal is nagy falat megmászni Kefalóniát? (viszonylag gyakorlott sofõr vezetne)
- második kérdésem is ehhez kapcsolódik: ideadják-e B-s jogsira is a nagyobb motort, vagy szigorúan A kategóriás kell nekik? kölcsönzõje válogatja?
- harmadik: nem nagyon írtak ilyen jellegû problémáról, de más görög szigeten velünk rendre elõfordult, hogy végül nem ott helyeztek el, ahová befizettünk. ilyen esetleg megesett valakivel?
elõre is köszönöm, ha válaszoltok, s utólag is köszi az eddigi infokat!
Ha teljesen beakarjátok járni Kefalóniát én nem ajánlom a motort,a robogót meg pláne.Minden szempontból a gk.bérlést tartom célszerûbbnek!Komplettebb,biztonságosabb,kényelmesebb és nem égsz meg a hosszabb utakon.Azt én sajna nem tudom,hogy B-s jogsidra kapsz-e nagymotort,mert még nem próbáltam egyszersem.Minden helyen gk.-t béreltünk.Ha az Iperátorral utaztok,ami szerintem egy korrekt ut.iroda, biztos vagyok benne,hogy nem máshol fogtok "kikötni"mint amit a papirra lefektettetek ill.kértetek.Hát nagyjából ennyit.Ha van még kérdésed szívesen válaszolok ha tudok.
köszönöm a gyors és kimerítõ választ.
majd meglátjuk akkor, hogy mihez lesz kedvünk. még arra is gondoltam, hogy talán ötvözni fogjuk a kettõt, s mondjuk két napig autót, két napig motort bérlünk, ha lehet. de tartok tõle, hogy 3 napnál rövidebb ideig egyiket sem adják ki, no majd meglátjuk. a leégéstõl egyébként nem félek, ideig egyetlen motoros sziget-bejáráson sem égtünk le, nagyon vigyázok a bõrünk védelmére, fõleg ilyen káros UV-B sugárzásnál..
jaj de várom már! holnap benézek az Ibuszhoz, aztán a hét közepén valamikor az Imperatorhoz, van-e egyáltalán hely, s ha igen, hol, mi, mennyi, aztán döntünk. remélem, minden összejön, s augusztus 30-án indulhatunk. bízom benne, hogy szeptember elsõ hetében azért nem fogunk még vacogni, bár Korfun is akkor voltunk, s nem volt semmi gond.
igazából most nem jut eszembe semmilyen kérdés, mert a fórumokból szinte mindent megtudtam, azt a butaságot meg nem akarom beírni, amitõl nekem is égnek áll a hajam, hogy "mit érdemes tudni a szigetrõl?", vagy a "mit érdemes megnézni?" - hát ezektõl rosszul vagyok.. ))
Egy napra is bérelhetsz, bármelyiket,de derágább,mert 3 napnál már kapsz egy bizonyos árkedvezményt.
Hogy hová menjetek,melyiket érdemes,melyiket ajánlom?Blõd kérdés és blõd válaszom lenne:mindegyiket...
Annyira szubjektív az ilyen helyek megitélése,hogy jobb ha te magadnak csinálsz egy kis sorrendiséget és nem más izlésére vagy megitélésére hagyatkozól.Szerintem. Kapásból felsorolok neked 10 helyet amit nem lenne érdemes kihagynotok...
KATA nagyon szepen koszonjuk a meglepit. nem is szamitottunk ilyesmire. Aranyosak vagytok. A mai napon megneztuk a Mellissani barlangot es a Drogarati barlangot nagzon syepek es a Drogarati barlangnal van egy nagyon jo etterem free medencevel. Mi robogot bereltunk 50 ccm-est mert nem adtakj nagyobbat jogsi hijan. Eleg draga volt a 7 napra de vadi ujat kaptunk 200 km volt benne mikor atvettuk. Eddig elvitt minket mindenhova at a nagy hegyen, de valoban kell hozza egy kis motoros tudas, hogy jol menjen minden.
Mi is kerestunk a repteren Kata, sot meg is kerdeztuk, hogy merre lehetsz, de mar azt mondtak, hogy becsekkoltatok. Sajnos (((
Holnap Myrtos es Assos a cel. Sokat fenykepezunk es nezelodunk illetve furdunk. Tenyleg szep kis sziget.
A klima tokeletes nagyon meleg van de nem veszes, holnaptol 44 fokot mondanak na az kemeny lesz )))
most pezsgozes utan egy kis seta es ajandek vasarlas. Kata mi csak itt tudunk kuldeni egy szal viragot:
Örülök, hogy sikeült átvenni! Köszönöm a virágot!
Késõbb rájöttem, hogy még ráértem volna becsekkolni, akkor legalább üdvözölhettelek volna benneteket. Amikor láttalak titeket, egy picit irigykedtem is. Fura volt már a másik oldalon állni
Hányas szobában vagytok? Mi a kettesben voltunk.
A holnapi napotok nagyon szupi lesz! Korán induljatok, mondjuk úgy 7-kor Egyszer mi olyan korán mentük, negyed 9kor már a parton figyeltünk, rajtunk kívöl csak ketten voltak, és még a nap sem sütött oda. Aztán 2 körül, amikor már kibírhatatlan lesz a hõség mehettek Assos felé. Ja Myrthoson 9 euro a napernyõ Máshol csak 6. Lehet fordítva logikusabb, de én nem szerettem a déli órákban a strandon órákat feküdni.
Várom a további beszámolót!
félreértettél, épp azt írtam, hogy ilyen butaságot nem fogok kérdezni, hogy "mit érdemes megnézni", egyrészt azért, mert mindenki mást talál érdekesnek, másrészt meg nagyjából már összeállt a fejemben, merre fogunk kóborolni. de azért köszi
Nem egyátalán nem értettelek félre,inkább azt erõsítettem meg,amit te is írtál,hogy: ilyesmiben nem lehet az izlések különbözõsége miatt ugymond
jó tanácsot adni.Vannak kiemelt nevezetességek azokat meg már te is tudod.Egyet írhatok:gyönyörû Kefalónia bármelyik részire is mész!
SIkerüljön az Imperátornál mekapni egy utat,ill.egy apartmant és jó kikapcslódást!
Tehat: Megneztuk a Myrtos beachet! Naggggggggyon komoly volt. Akkora hullamok voltak, hogy teljesen betakart. Csinaltunk egy csomo fenykepet. Nem nagyon ajanlom a buszos turat, mert nem visz le a partra Myrtoson csak megall az ut szelen es lehet kepeket csinalni. Ennnyi. A Drogarati barlangnal is csak rohanas volt a szomszedok szerint. Furdeni sem engedtek oket az etteremnel.
Ma elementunk svoronatai strandra amit ajanlok mindenkinek. Arra a partra kell menni, ahol leszallnak a gepek. Csinaltunk kepeket. A gepek kerekeit szinte meg lehet erinteni. Utana megneztunk egy felszallo gepet a tuloldalrol. Az is nagyon durva volt, de ott a strand gzengebb egy picit.
Utana elmentunk a long beachre strandoltunk pihentunk, majd iszogattumk a pultnal. A pultostol kaptunk is egy ajandek italt a vegen.
Ma pedig bemegyunk megint Argostoliba kajalni iszogatni setalni..
Kata!!! Mi is egeszen veletlenul a 2-es szobaban vagyunk !!!
Nagyon jol erezzuk magunkat puszi mindenkinek. A viz kituno, a klima super, a sor hideg .)
Ja Myrtoson ugy alakult hogz nem fizettunk a napernyoert. Nem jott a penzszedo fiu, igy megusztuk Assost elmentunk megneztuk. Visszafele izgultunk kicsit, mert benzin ugyileg eleg gyengen alltunk.
akkor rendben, félreértettelek, mert azt hittem, félreértettél..
úgy néz ki, alakulnak a dolgok, holnap megyek be imperatorékhoz, addig nem mondok részletek, babonából sem.
ha Svoronata-n lenne a szállásun, s mondjuk esténként szeretnénk átmenni Lassiba, mik a tapasztalatok, volán mögé lehet ülni mondjuk 1 pohár sör után?
Embere válogatja,de ha konkrétan tõlem várod a választ akkor azt mondom,hogy ne!Ebben a kérdésben nem lehet az ember lezser,nekem nagyon rég van jogsim,de elvbõl nem iszom és mostjön a kacaj én absztinens vagyok,a lányom megszületése óta.Az pedig nem most történt...