Köszönöm a segítséget. Mi július 15-én megyünk Vrasnára, és onnan szeretnénk Xanthit megnézni. Egyénileg persze, mert oda nincs fakultatív perogram. Kérlek benneteket, ha valaki tud bővebb infót út, autóbusz stb.. írjatok. Mi egyébként vállalkozókedvű nagyik vagyunk. köszönettel hazai mamóka
#1348442010-05-18 12:13:39 Válasz a #134772. hsz-ra
Szia Eti !
A férj is jól beszél magyarul és nagyon kedvesek Enikőék, mi tavaly voltunk a Meandrossban.
Hát a Meteorák onnan jó messzi vannak.... de megéri, gyönyörű.
Mindig visszatérek ide.... nem is tudom, jó lesz nekem, hogy idén nem a kedvenc Vrasnámra utazok????
Aki ide megy, biztos jól érzi majd magát... 5 éve visszavágyom, és visszamegyek ..
Azért szívesen olvasnék már pár idei élménybeszámolót innen...
#1348802010-05-18 14:36:59 Válasz a #134841. hsz-ra
Vrasnáról biztosan megy autóbusz/menetrend szerint/,de hát ez nem kis távolság.Nagyon tettszett Xanti,de mi autóval voltunk.Nem tudom,hogy valamelyik iroda Vrasnánról nem indít-e fakultatívot.Pl Dias Zeus kérdezd meg őket.
... július 15-én megyünk Vrasnára, és onnan szeretnénk Xanthit megnézni. Egyénileg persze, mert oda nincs fakultatív program. Kérlek benneteket, ha valaki tud bővebb infót út, autóbusz stb.. írjatok. Mi egyébként vállalkozókedvű nagyik vagyunk. köszönettel hazai mamóka
Vasárnap van Xantiban vásár. Ezen a napon reggel meg kell nézni, mikor indul az első busz Kavalába? Nincs közvetlen járat, csak olyan , hogy Kavalában át kell szállni, de szokott olyan járat lenni Xantiba, amelyhez van közvetlen csatlakozás. Ez amolyan török bazár olyan termékekkel, amit máshol Görögországban nem lehet megszerezni. Észak-Görögországban a legtöbb háziasszony tudja és nyomon követi ezt a vásárt és rendszeresen látogatják is. Szerintem ott (Vrasnában-Asprovaltán, Stavrosban) bármelyik görög asszonnyal meg lehet ezt beszélni. Érdemes megnézni Xantit főleg vásár idején, mert egyetlen más településre nem hasonlít. Rendkívül érdekes hely.
Jó készülődést!
Üdv: Josza
#1348922010-05-18 15:58:47 Válasz a #134886. hsz-ra
Sziasztok!
Régebben, amikor ott voltunk, akor csak vasárnap volt, legalább is úgy emlékszem. Bocsika biztos kevésbé régen volt ott. De a busz közlekedés egészen biztosan nem változott. Ezért is mondom, hogy ottaniakkal kell beszélni, ők tudják.
Bocsikám hogy vagytok Te drága?
Josza
#1349692010-05-19 09:33:23 Válasz a #134884. hsz-ra
sziasztok ez a Xanti Kavalában van? mondjatok már róla egy két infót mert nem hallottam róla. Török jelegű Piac????? Kavalában ha ott van akkor merre található?Vasárnaponként van nyitva ?
mi aug 13 tól leszünk 25ig Vrasnán egy privát apartmanba Magyar a tulaj. 2 apartmant is tudok aki Magyar tulajjal rendelkezik.
#1350752010-05-19 20:31:04 Válasz a #134969. hsz-ra
Szia. Xanti , Kavalától keletebbre fekszik.Nem tengerparti város de nagyon szép.Török piacot úgy kell elképzelni, hogy a központban az utcán török nők asztalokon árulják a portékájukat.Méteráru, himzett terítők,szőnyegek,stb.
#1351092010-05-20 08:12:58 Válasz a #135075. hsz-ra
köszönöm a válaszaitokat. És akkor Vasárnaponként van nyitva ez a vásár.gondolom reggel van.És meddig van nyitva ?egész napos vagy mint nálunk 12 13 óráig?Maga a piac nagy?
Érdemes odáig menni Vrasnáról?
Én szeretem a török dolgokat mindenféle török motívumokat ha lehet ilyeneket kapni akkor már jó is .
szép napot .
Július 5.-én utazunk Vrasnára, alig várom..kb 5éve voltam ott, remélem nem változott sokat
Érdeklődnék, hogy idén milyen árak vannak? Ha esetleg volt már idén valaki, vagy még ebben a hónapban kimegy és visszajön jól jönne, ha írna néhány szót
Elsősorban a péksütemények érdekelnének a pékségekben. Meg a Lidl-ben ilyenek,h ásványvíz, vaj, felvágott.. na meg a gyros, tengeri herkentyűk,gyümölcsök, édességek.. meg úgy kb bármi.
Látom, hogy a tavalyi árak fennt vannak, de a mostani helyzet miatt biztos drágult minden ..