Sziasztok !
Idén párommal Kefalóniát választottuk.
A Grand Tours-al megyünk Skálára.
Renieri apartmanba.
Minden hasznos információt megköszönök.
Járművet nem bérlünk így az ehhez kapcsolódó infokat nem kérném.
Minden más jöhet.
Ahogy látom most csendesen beszélgettek.
Hogy megy a parton a napernyő?
Hamár part fürödni merre érdemes . A nejem félős inkább a lassabban mélyűlő rész felé vennénk az irányt.
Milyen árak vannak ?
Főzzünk vagy nem ?
Pl 1kg csirke mell mennyibe kerül?
Melyik kirándulásra érdemes elmenni ?
MI van a kecskékkel? Állítólag mindenhol ott vannak.
Van e kikötés ha baj van milyen biztosítást fogadnak el helyben ?
Hírtelen kérdeztem egy párat.
Görögországban többször is jártam . A helyi szokásokkal egyebekkel tisztában vagyok.
Előre is köszi a segítséget.
üdv.
Minden hasznos információt megköszönök.
Járművet nem bérlünk így az ehhez kapcsolódó infokat nem kérném.
Minden más jöhet.
Ahogy látom most csendesen beszélgettek.
Hogy megy a parton a napernyő?
Hamár part fürödni merre érdemes . A nejem félős inkább a lassabban mélyűlő rész felé vennénk az irányt.
Milyen árak vannak ?
Főzzünk vagy nem ?
Pl 1kg csirke mell mennyibe kerül?
Melyik kirándulásra érdemes elmenni ?
MI van a kecskékkel? Állítólag mindenhol ott vannak.
Van e kikötés ha baj van milyen biztosítást fogadnak el helyben ?
Péter
Szia Péter!
Friss napernyő és csirkemell árakat aligha tud valaki írni, a többi kérdésre biztosan találsz választ, ha visszaolvasol (úgy is lehet, hogy beírod a keresőbe azt amire kíváncsi vagy), illetve elolvasod a beszámolók közül az erre vonatkozókat. Plusz számos káprázatos fotóalbumot is találsz.
#2003742013-03-26 09:39:46 Válasz a #200373. hsz-ra
Köszi a segítséget !
A friss dolgokat persze csak májusban fogjuk megtudni , csak írtam mik érdekelnek.
A kereső az jó ötlet.
Nem vagyok lusta . Egy csomó oldalt visszaolvastam már , de valószínű könnyebb lesz.
#2003792013-03-26 10:52:36 Válasz a #200364. hsz-ra
Még autóval is rémálom lehet egy kinti út! Mi nem vezetünk, de egy közös korfui autóbérlés anno majdnem tragédiához vezetett, a kevert aszfalt egy kis eső után korcsolyapályává változott, és egy kanyarban kicsúszva fél méterre álltunk meg a szakadéktól! Mocival ez kicsit ha lehet, még rizikósabb vállalkozás, de ha valamelyik okostojás inkább sisak nélkül hívná ki maga ellen a sorsot, akkor hosszasan elmélkedhet róla, vajon rendőr látja-e majd, ahogy összetöri magát vagy a hozzátartozóját! Szerintem csak lazán, elvégre magyar vagány ne hagyja magát egy bukótól zavartatni. Ha meg nincs kellő tapasztalat, és mondjuk csupán pár hónapos a jogsid, próbáld csak kibérelni nyugodtan azt az autót, motort, sz@rni a biztonságra, a rutin megszerzéséhez a legjobbak a kevert aszfaltú, kanyargós görög hegyi utak! Hajrá, itt az idő egy kis felelőtlen, magyaros kivagyisághoz!
Ja, biztosítást feltétlen kössetek, biztosan sokat spóroltok vele, talán Márti pontos összeget is tud mondani
#2003822013-03-26 11:31:59 Válasz a #200379. hsz-ra
Amíg valaki csak a saját épségét-életét veszélyezteti, lelke rajta, tegye.
Nekem az a problémám, hogy a közúti közlekedés társas tevékenység, és mást is veszélyeztet, nem csak saját magát.
Egyébként nem értem mért kell ennyire parázni a motortól meg az autótól nyaralás közben. Én életemben elsőnek Sartin ütem robogón majd következő évben Lefkadán ahol a nyaralás alatt közel 1000km-t tettünk meg vele a szigeten és előtte hegyi utakon se nagyon vezettem, mert alföldön lakom ahol a vasúti töltés a legnagyobb "hegy" mégsem történt semmi baj. És azért nem, mert óvatos voltam, nem éreztem úgy, hogy nekem most rohanom kell, mikor hosszabb egyenes aszfaltos út volt, akkor se húztam neki, mint az állat ,mert "itt lehet haladni" hanem szépen kényelmesen mentünk odafigyelve arra amiket mondtak, meg egyébként is hova rohanjon az ember a nyaralás alatt?
#2003902013-03-26 15:56:41 Válasz a #200384. hsz-ra
Maci!
Erről Mártit kérdezd, ha szerinted kizárólag azért estek, mert rohantak valahova, Ő biztosan többet tud a saját példájáról
És nem para, hanem óvatosság, felelősségtudat!! Mecsoda különbség - ahogy a művelt latin mondá
#2003922013-03-26 16:08:06 Válasz a #200390. hsz-ra
"óvatosság!"
Igen, én is pont erre akartam rávilágítani és még arra, hogy az ,hogy valaki/valakik estek motorral, baleseteztek autóval,stb. senkinek ne vegyék el a kedvét attól, hogy felfedezzék a szigetet, mert összességében semmivel se történik több baleset egy ilyen szigeten ,mint akárhol a közutakon.
Apropó. Mi is volt az az oldal amit valamelyik lelkes fórumtárs készített Kefalóniáról? Kefalínin vagy mi volt a neve, de most nem találom :S
A kefaloniai járat , előreláthatólag 12.00 körüli időpontban indul . ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Ennél sza...bb indulás nem is lehetett volna. Köszönjük Travel Service !!!!!!!!!!!!!!
Ez a legfrissebb infó. Most beszéltem a Travel Service központjával, egy kedves hölggyel. Elkeserített. Sajnos a tavalyi 20 kg / feladható poggyász súlya visszament 15 kg-ra A kézipoggyász 5 kg. Az indulás előreláthatólag Budapestről 12 óra 20 perc. Köszönjük a légitársaságnak. 2 nap jóformán ment a levegőbe. Így aki egy hétre utazik az jól gondolja meg a maradék napban mit fog megnézni, és élvezni a sziget szépségét. Hát tényleg nem szabad ilyen hamar foglalni utat. Ha esetleg jövőre belefér a keretbe, akkor biztosan kivárok. Ez most nagyon bosszant.
Na jó. Lehet csak 1. Mire kiér a gép és elfoglaljuk a szállást az 15.30 . Hazafelé 10 órakor kidobnak a szállásról és akkor nekem már nagy kedvem nincs csavarogni. Főleg hogy azért van nálunk olyan érték amit nem szívesen hagyok egy bőrönd szobában. Magammal meg nem cipelném le a partra, hogy azt is őrizni keljen. És szerintem 13.00 körül go a reptér. De lehet én gondolkozom hülyén.