Thatvanii!
Basszus, én is megéheztem, a halételekért nagyon irigyellek, főleg a red mulletért, sajnos őt én is imádom...grillen levest még nem ettem a görögöknél, de jól gondolom én azt, hogy a halleves nem nagyon érte meg az árát?! Meg a 2sz haltál is soknak tűnik, idén Nidriben 22-ért nagyon korrektet ettünk, de kép sajna nincs róla, mert a szokásos módon csak az üres tányér láttán jutott eszembe, hogy fotó kéne róla
Szóval ez a red mulleted
A hallé nagyon más mint amit mi megszoktunk, Ha nem Barracudából kértük volna, jóval olcsóbb lehetett volna. annak ugyanis 65 Eur kilója, Így kicsit valóban sok volt.
A Miramareban a haltál, nem a legolcsóbb, a Dolphinban jobb volt, bár eleve kétfelé tálalva kértük. így ezért tünhet kicsit kevésnek.
#2346262015-08-17 10:04:11 Válasz a #234605. hozzászólásra
Keltor!
Túl sok összetevője van, a 20-30 év alatt összegyűjtött infomennyiség alapján ez az érzés alakult ki bennem. Meg agyonoffolni sem akarom a topikot, és vannak, akik szeretik az említett szigetet, én a saját véleményemet mondtam csupán
..hogy ne rokkanjak bele anyagilag a tavernázásokba, (ÉS MERT A TALÁLOMRA KIVÁLASZTOTT TAVERNÁKKAL SAJNOS VAN ROSSZ TAPASZTALATOM ) mondjuk egy napi egy ebed/vacsira gondoltam, szóval ár/érték aranyban egy-két tavernát tudnátok mondani a THE BEST kategóriából LEFKAS, NIDRI környéke, VASILIKI, KATHSIMA stand helyeken?
..hogy ne rokkanjak bele anyagilag a tavernázásokba, (ÉS MERT A TALÁLOMRA KIVÁLASZTOTT TAVERNÁKKAL SAJNOS VAN ROSSZ TAPASZTALATOM ) mondjuk egy napi egy ebed/vacsira gondoltam, szóval ár/érték aranyban egy-két tavernát tudnátok mondani a THE BEST kategóriából LEFKAS, NIDRI környéke, VASILIKI, KATHSIMA stand helyeken?
köszönöm
szia Vasilikiben a Dolphin taverna a kikötőben nekünk bejött, árban is és minőségben is.
Ha átsétáltok a Ponti felőli oldalra, kb 10 perc séta, ott a strandnál a The Waves "to kyma" étterem nagyon tuti. nydriben nem nagyon tudok ajánlani...
#2346592015-08-17 20:14:25 Válasz a #234629. hozzászólásra
Nidri hegyoldalában a paleokatounai Dimitrisről nem régiben értekeztem itt a topikban, ha visszaolvasol, megtalálod. Olcsó és nagyon jó minőségű grill kaják, plusz pár görög étel (pl. muszaka).
Kónyu!Nem kell offolni semmit,mindenki mást szeret...ez igy van jól..mi még csak most voltunk először Görögben de engem már most elbűvölt...remélem sok lehetőségem lesz még rá szétnézni. De a buszos utakat kilőttük elvileg elég volt ez a 24 óra...maradnak a repülősök.
Viszont kocsival sehol sem akarunk közlekedni,mert nekem nincs jogsi asszony meg kezdőként...
De még nem tudjuk hol kezdjük majd jövőre Sok szép hely van...
Nidri hegyoldalában a paleokatounai Dimitrisről nem régiben értekeztem itt a topikban, ha visszaolvasol, megtalálod. Olcsó és nagyon jó minőségű grill kaják, plusz pár görög étel (pl. muszaka).
#2347012015-08-19 08:04:04 Válasz a #234586. hozzászólásra
Szia Keltor!
Nekem volt szerencsém mindhárom szigeten eltölteni már egy hetet, illetve Pargaban is megálltunk amikor Lefkadára mentünk busszal. A 4 hely közül amit felsoroltál Parga szerintem felejtős, az szerintem olyan hely hogy eltölt fél vagy 1 napot ott az ember és az elég is. Engem egyáltalán nem fogott meg.
Viszont a három sziget mind gyönyörű. Nálam a sorrend: 1. Lefkada, 2. Kefalónia, 3. Zakynthos.
Robogóval mindhárom sziget bejárható, azt csak ajánlani tudom. Ketten is mehettek egy robogón és hatalmas élmény felfedezni velük a szigetet.
Én Lefkadán előszezonban, Kefalónián főszezonban, Zakynthoson pedig utószezonban voltam, szóval az árakat csak így tudom összehasonlítani. A legolcsóbb Lefkada volt, a legdrágább pedig Zakynthos. Robogóbérlésnél például Lefkadán 6 napra béreltünk 50 euróért, míg Zakynthoson 4 napra volt 88 euro.
Buszos, apartmanos, önellátós úttal viszont 100 ezer ft/fő-re úgy emlékszem mindig kijöttünk.
Nem tudom mi a fő szempont nálatok,hogy milyen legyen a hely, ha ezt leírod talán könnyebben tudok tanácsot adni Addig pedig pár szó a szigetekről:
Zakynthos: Nem azért van utolsó helyen nálam,mert egyáltalán nem tetszett, sőt. Gyönyörű sziget, a Navagio öböl fentről, naplemente előtt/alatt valami meseszép, nem hiába az egyik legtöbbet fotózott hely a világon. Biztosan Kónyunak is tetszene bármit is mond most. Utószezonban már nagyon nyugis volt, egy hosszú, homokos parton még napfelkeltét is meg tudtunk úgy nézni hogy nem volt rajtunk kívül senki más.
Kefalónia: Nekem ez ilyen kis nyugalom szigete kb. Gyönyörű tenger és egyáltalán nem felkapott hely és nem zsúfolt. A Myrtos beach, a legmagasabb hegycsúcsról a naplemente és a kilátás a tengerre felejthetetlen látvány.
Lefkada: Hmm...hát hidd el van az a hely amiért megéri huszon órákat buszozni. Messze a legszebb sziget a három közül, és nekem a nyugati partok miatt lett a szívem csücske. És ami a legjobb volt benne,hogy mindegyik gyönyörű part elérhető volt. És itt fordult velem elő először, hogy annyira gyönyörű volt a látvány,hogy elsírtam magam úgy meghatódtam.
Hát most így "röviden" ennyi amit tudnék neked mondani.
#2347142015-08-19 11:39:22 Válasz a #234701. hozzászólásra
Off: "...Biztosan Kónyunak is tetszene bármit is mond most..." - ez tetszett
Csak érintettség okán: Kafaloniáról áthajóztunk Zakynthosra, a Navaggio volt az egyik hely, ahol kiszálltunk (anno az erről készült fotó volt az, amelyik Görögországba csalogatott). Hát még csak meg sem érintett a látvány, persze lehet, hogy a nap hiányzott, és felülről sem láttam, de azért biztos nem utaznék oda, hogy a kiugróból is láthassam, fotózhassam A Blue Caves már inkább, de az meg pont így, hajóról volt szép! De a lényeg, hogy nem akarok lebeszélni senkit sem, sok oka van annak, hogy én nem vágyom oda (angolok tömege, Laganas tengerpartja, stb.)! Aki szereti, szeresse
#2347202015-08-19 12:30:24 Válasz a #234714. hozzászólásra
Nem hiába azt írtam,hogy felülről, naplementekor, amikor már nincs tömeg lent. Maga a strand lent egyáltalán nem jobb mint bármelyik más Lefkadás nyugati strand vagy Kefalónián a Myrtos,és mivel hajók mennek mindig nagy a tömeg,utószezonban is nagyon zsúfolt volt,azon nem csodálkozom,hogy nem fogott meg. De fentről tényleg gyönyörű. Főleg közvetlenül a hajóroncs felett nézve és nem a "képeslapos szemszögből". És azért nem csak ez az egy hely van amiért érdemes odamenni (Keri sziklák, Kampi is csodás látvány). Persze ha ennyire nem érdekel Zakynthos nem foglak ezzel sem meggyőzni.
Nem vagyunk egyformák, van akit ez vonz,van akit az, de a lényeg,hogy Lefkadát nagyon szeretjük.
Szia Allie! Köszönöm a tartalmas választ. Mi sajnos mega robogót is kihagynank... Meg magam sem tudom melyik mellett döntünk. Busz miatt Lefkada kétséges bár biztos gyönyörű és megeri Tolora is ezt mondták... Végülis megeri, de 20+óra már nagyon sok, de meglatjuk... Sok hely van,amit nézek de sok Mindentől függenek...
Szia Allie! Köszönöm a tartalmas választ. Mi sajnos mega robogót is kihagynank... Meg magam sem tudom melyik mellett döntünk. Busz miatt Lefkada kétséges bár biztos gyönyörű és megeri Tolora is ezt mondták... Végülis megeri, de 20+óra már nagyon sok, de meglatjuk... Sok hely van,amit nézek de sok Mindentől függenek...
Jól emlékszem ugye, hogy neked nincs jogsid?
Akkor már meg is van a megoldás, gyorsan levizsgázol, és jövőre szépen nyugisan leautókázol Lefkadára!