Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 6886
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Keltor
Aktív fórumos
Aktív fórumos
117 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234737 Üzenet linkje2015-08-19 17:21:02 

Nem rossz elképzelés,de nem tervezem a jogsit letenni,de gyanus ha letenném akkor meg a nyaralás rovására menne icon_smile.gif
Fél év "rutinnal" levezetni ekkora utat szép lenne...
Sajnos nálunk ezek az autós,robogós dolgok kiesnek...de látom szigeteket elnélkül lehet hanyagolni kell...sajnos...Mert kb szigetekre megy repcsi..

# 6887
Thatvanii
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234741 Üzenet linkje2015-08-19 19:12:39  Idézet innen: #234737

Keltor írta:
Nem rossz elképzelés,de nem tervezem a jogsit letenni,de gyanus ha letenném akkor meg a nyaralás rovására menne icon_smile.gif
Fél év "rutinnal" levezetni ekkora utat szép lenne...
Sajnos nálunk ezek az autós,robogós dolgok kiesnek...de látom szigeteket elnélkül lehet hanyagolni kell...sajnos...Mert kb szigetekre megy repcsi..

Erre is van megoldás,
Pozsonyból, és Bécsből indul repcsi Prevezába, ez kb 30 km Lefkadától.
Ott a reptéren bérelsz autót, vagy kb 100 Eur-ért eltaxizol Lefkára! Vizsgázz le, megéri!
Onnan max 2-3 óra az út, és Nydriig normál 2 sávos úton mehetsz, nincs semmi extra. A görög sofőrök pedig nagyon toleránsak, és előzékenyek, nem fogják leüvölteni a hajad, ha "bénázol is kicsit".
Azért írom hogy kb 100 Eur, mert Pargaból Prevezába 75 Eur a taxi, és ott is kb 30-40 km a távolság. icon_biggrin.gif

# 6888
Thatvanii
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234742 Üzenet linkje2015-08-19 19:16:58  Idézet innen: #234720

Allie írta:
Nem hiába azt írtam,hogy felülről, naplementekor, amikor már nincs tömeg lent. icon_smile.gif Maga a strand lent egyáltalán nem jobb mint bármelyik más Lefkadás nyugati strand vagy Kefalónián a Myrtos,és mivel hajók mennek mindig nagy a tömeg,utószezonban is nagyon zsúfolt volt,azon nem csodálkozom,hogy nem fogott meg. De fentről tényleg gyönyörű. Főleg közvetlenül a hajóroncs felett nézve és nem a "képeslapos szemszögből". És azért nem csak ez az egy hely van amiért érdemes odamenni (Keri sziklák, Kampi is csodás látvány). icon_wink.gif Persze ha ennyire nem érdekel Zakynthos nem foglak ezzel sem meggyőzni. icon_biggrin.gif
Nem vagyunk egyformák, van akit ez vonz,van akit az, de a lényeg,hogy Lefkadát nagyon szeretjük. icon_smile.gif

Kónyu úgy van Zakkantossal, mint te Parga-val.
Azt meg én nem értettem, hogy max egy napot töltenél ott.
icon_smile.gif
Szerintem nem sokat láttál a környékből!
4 strandja van, +1 ami csak hajóval megközelíthető, nem messze van az Acheron torkolat, és a forrás is, Ott van még Ali pasa vára, a Pargai kastély, a kis sziget, Az oliva ligetek közt megbújó szentélyek, Lychnos felé. És a környék igazi kis görög falvai....

# 6889
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234746 Üzenet linkje2015-08-19 22:20:12  Válasz a #234742. hozzászólásra Előzmény #234742

A másik népszerű görög hely, ahova nem vágyom, Parga icon_smile.gif De ezért már tényleg elnézést mindenkitől, inkább Lefkadát dicsérjük, mint másokat lehúzzunk!
# 6890
Athinker
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234754 Üzenet linkje2015-08-20 12:41:59 

Sziasztok!
Mi augusztus 31-én indulunk a Sun Raise apartmanba 1 hétre. Szeretnénk minél több helyre eljutni, és kérdezném, hogy ehhez quad vagy a kismotor bérlés-e a praktikusabb? Esetleg Nidriben jó kölcsönzőt és körülbelüli árakat tudnátok írni? Köszi!

# 6891
Athinker
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234760 Üzenet linkje2015-08-20 18:29:10 

Kérdezném még, hogy ott is zéró tolerancia van-e érvényben, vagy a robogózás mellett egy sör belefér?
# 6892
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234761 Üzenet linkje2015-08-20 18:42:04 

0,5 ezrelék a megengedett, kezdő vezetőknél 0,2 ezrelék.
# 6893
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234762 Üzenet linkje2015-08-20 20:27:40 

Meg van a hangulata ugye?

csokis szív 2Eur

# 6894
Thatvanii
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234783 Üzenet linkje2015-08-21 12:57:07  Válasz a #234762. hozzászólásra Előzmény #234762

Hi Broda! Hakuna matata, where are you from?
Selfistick? weatch?.....

Jaaj megvan, Elég sok helyen összefutottunk velük, a fánkos még asztalkát is hordott magával, Egyszer Katishmán, még konkurenciaharcot is láttunk! icon_cool.gif

Vasilikiben, és pontiban össz vissz 1 x találkoztunk a barikarkötő,vagy hajfonat árus csokival. icon_lol.gif

# 6895
Thatvanii
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234784 Üzenet linkje2015-08-21 13:00:38  Idézet innen: #234746

kónyu írta:
A másik népszerű görög hely, ahova nem vágyom, Parga icon_smile.gif De ezért már tényleg elnézést mindenkitől, inkább Lefkadát dicsérjük, mint másokat lehúzzunk!

Lefkada tényleg rabul ejt, miatta adom fel az elveimet, és ismétlek, amint lehetőségem lesz! Eddig általában nem mentem vissza 2x ugyanoda. ( kivétel Parga, mert megígértem uncsitasóméknak, hogy megmutatom nekik)

És amúgy is van egy csomó hely ami kimaradt. És a csónakbérlésre sem maradt időm.....
De majd jövő nyáron! Red Mullet készülj jövök! icon_biggrin.gif icon_lol.gif

# 6896
Dodi62
Törzstag
Törzstag
553 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234793 Üzenet linkje2015-08-21 14:13:24  sun Rise

a sun Riseben voltunk mi is ez évben /földszint 2/nagyon rendesek a tulajék de ana is Emilios Tiakos segitökész. ő üzemelte be a wifit.kicsit gyalogolni kell a kikötö kb25perc gyalog.
# 6897
Nagyfotos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
158 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234822 Üzenet linkje2015-08-21 22:09:33 

Hú lehet kifutok az időből de már régóta meg akarom kérdezni hátha nagy Lefkada fan-ok tudják ..merre van az a barlang szerű ahova be lehet úszni mászni de nem hajóval és nem csukott tetejű hanem sziklákból álló...csomó You Tube videót néztem idén és elég sokban szerepelt.....nem tudom így ki tudja e bogozni valaki de a válaszokat köszönöm előre is....amúgy a tippem Mylos lenne valamelyik végén......
# 6898
Thatvanii
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234839 Üzenet linkje2015-08-22 11:47:51  Idézet innen: #234822

nagyfotos írta:
Hú lehet kifutok az időből de már régóta meg akarom kérdezni hátha nagy Lefkada fan-ok tudják ..merre van az a barlang szerű ahova be lehet úszni mászni de nem hajóval és nem csukott tetejű hanem sziklákból álló...csomó You Tube videót néztem idén és elég sokban szerepelt.....nem tudom így ki tudja e bogozni valaki de a válaszokat köszönöm előre is....amúgy a tippem Mylos lenne valamelyik végén......

Ilyen kisebb barlangokat találsz Porto Katshikin is többet is.
A parkoló felől van egy nagy, ha megkerülöd úszva a szirtet, akkor van egy nagyon nagy is, homokos parttal benne. Ha a lépcsőn leérsz, és balra indulsz, akkor a strand után is van több kisebb nagyobb, csak figyelj, mert elég sok "zátony" van arra felé a vízalatt, így könyen belerúghatsz, vagy nekicsphat a hullám, ha nem figyelsz. Viszont jó rajtuk megpihenni.

És van egy jó kis barlang a Dessimi öböl végében is, van benne egy jó kis falba vésett szentély. icon_smile.gif
Kb 7-800 métert kell odáig úszva megtenni. De figyelni kell a motorcsónakokra, és a yachtokra is.

# 6899
Nagyfotos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
158 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234840 Üzenet linkje2015-08-22 12:10:29 

Thatvanii nagyon köszönöm az infókat fel is írtam a magam kis listájára...ezek eddigi 2 alkalommal kimaradtak na de majd most...bepótoljuk...már csak 22 óra és indul a buszunk.....további szép nyarat mindenkinek ..fotóalbummal majd ősszel jelentkezem
icon_smile.gif

# 6900
Thatvanii
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234841 Üzenet linkje2015-08-22 12:55:08  Válasz a #234840. hozzászólásra Előzmény #234840

Jó nyaralást neked!
Ha van vízalatti fényképeződ, azt a barlangokba vidd magaddal, jó szolgálatot fog tenni. icon_biggrin.gif Én ilyet vittem, nagyon szeretjük, jó kis gép!
http://www.aqua.hu/hirek/vizallo-fenykepezogep-a-kodaktol.html

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 459 460 461 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu