Sziasztok! Mi amikor legelõször nyaraltunk Kamena Vourlán voltunk.Ott óriási nagy kövek voltak a parton és mivel azt mondták,hogy Evia szigetén homokos a part,egy nap átmentünk.
A vízzel még nem is lett volna bej,de a part rettenet koszos volt.Mindenhol szemét,eldobott csikkek...Ahol tiszta volt a part ott napágyak voltak,amikért fizetni kellett.
Nekem ez a kép maradt meg Eviáról...Mondjuk lehet hogy csak rossz részen voltunk...
Remélm nem vettem el senki kedvét a rövidke beszámolómmal
Szia Ivett,
ne ijesztgesd a népet . Az ahol te lehettél, Pefki. Pefki július utolsó és augusztus elsõ két hetében tömegnyomor, mert nagyon sok utazási iroda visz oda utasokat . Nem mintha a helyiek tökéletesen vigyáznának a rendre, de a sok szemét a turisták után marad sajnos. Rossz helyen jártál. Nézz be ide , a fényképekhez, sok szép helyet találsz. Pefkit én sem ajánlom senkinek fõszezonban. Ráadásul szeles is.
pussz
Igaz, hogy én szeptemberben voltam Pefkiben, de nem volt tömegnyomor. A part nem volt szemetes és a szél sem fújt jobban mint máshol a tengerparton. Szél az Kos szigetén van, de jól is esik a nagy melegben. Egyébként tudtommal Magyarországról Pefkibe csak a Minos Travelnek vannak útjai.
Szia Valcsi,
hát ha szeptemberben voltál, persze hogy nem voltak sokan:)
Mostmár sajnálom, hogy nem fényképeztem le azt a rémes szemetet Pefkiben, mikor ott jártam. Én már nagyon sokszor jártam ott, de nagyon ki van minden élezve a turistákra itt is fõszezonban. Igazi görög feelingért bennebb kell csorogni a sziget belseje felé.
Sziasztok!
Írna valaki valamit Eviáról? Leginkább olyan valaki, aki az idén volt? Jövöre Korfu volt a cél, de láttam mûsort Eviáról és bejött a képbe, mint letséges desztináció!
Nem tudom miért utazik oda kevés magyar, de több helyen is ezt olvastam...
Szia,
mit szeretnél tudni. Itt jártál: eviagreece már? A vendégkönyvben sok idéni utazó emailje szerepel, talán rájukkérdezhetsz.. Meg a BLOG-ban is van mazsoláznivaló.
Sztem azért megy kevés magyar utazó mert hosszúnak tûnik az út. Thesszalonikitõl kb. 3 óra a Glifa-i átkelõ, onnan fél óra az átkelés a komppal, erre jön még a szigeten befutott idõ. A középsõ és déli részekre máshol kell átmenni, az Athén közelében lévõ hídon, de az északi rész a szebb, nagyon hegyes, sok zöld, pineafenyõerdõk melyek benyúlnak a tengerig, gazdag élõvilág. Agioa Georgios-ba és Pefkibe magyar turistairodák visznek csoportokat, az északi rész középsõ részén meg az eviagreece tulaja, egy magyar asszony, Ágnes mûködik. Nála egyénileg lehet foglalni, úgy csoportoknak mint egyéni utazóknak.
A déli és középsõ rész valóban kicsit messze esik már az északi határtól.
A szigeten kevés az idegen turizmus, pedig nagyon vadregényes. Építészeti jellege inkább szárazföldi, nem a jellegzetes Kikladokon megszokott fehér házak, sikátorok, igaz Limni majdnem olyan. Kevés a turistakopasztó bazár jellegû hely, majdnem nincs is, mert kimondottan belföldi turizmusra feküdtek rá, a dél Éviai Holyday Inn komplezen kívül nincsenek nagy turistakonszernek. Én az északi részt ajánlanám nyugalomra, pihenésre, igazi görög feelingre vágyó embereknek. A nagy bulizóknak nem ez a sziget való.