Athén
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
Hozzászóló Üzenet
# 751
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45228 Üzenet linkje2007-09-18 22:24:18 

Szombaton este HIM koncert volt a Lükavétsozon, nem volt teltház, de a sziklákon is álltak a nézõk...
# 752
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Monalisa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
96 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45201 Üzenet linkje2007-09-18 15:15:55  Válasz a #45005. hsz-ra Előzmény #45005

Szia, kint lakással kapcsoltban nem tudok segíteni, de ha olcsón akarsz jót kajálni jó helyen, és persze még nincs gyros allergiád akkor egyél mindenképpen a Quick Pita nevû helyen a Plakan. Amolyan igényesebb gyros büfé. icon_smile.gif
Pireusz szerintem egyébként elég zajos és koszos. A yachtkikötõ környéke valóban jobb már, de pl a metróvégállomás környéke nekem nem volt a szívem csücske. 1 éjt aludtunk egy olcsó hotelban, de irtó zaj volt egész éjjel. Nappal meg ellepik az utcákat a mindeféle észak afrikai származású bóvliárusok. Szerintem igen csak vigyázni kell az értékekre.

- Jorgos: Tenyleg, finom a Quick Pita - kicsit arrebb all a Bairaktaris, a leghiresebb gyros Gorogorszagban.
Pireusz valoban zajos es koszos, foleg a metrovegallomas kornyeke...
A feketek nem annyira, inkabb a feher kulfoldiek lopnak.

# 753
BOBOLYA
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45159 Üzenet linkje2007-09-18 07:53:32 

Hát Ramka, ez a felajánlás Jorgostól nem semmi! Minden jót az elkövetkezendõkhöz. Néha jelentkezz!
# 754
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45150 Üzenet linkje2007-09-18 01:58:33 

www.stayinathens.com
Ezen Thodoris (= Tivadar) baratom szivesen segit!

Dioskouron hostel:
210-3248165

Ha valami mas kell, irj - szemelyesen is segithetek.

# 755
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45144 Üzenet linkje2007-09-17 22:28:21  Válasz a #45005. hsz-ra Előzmény #45005

Hûha! De jó neked Ramóna, hogy kint tanulhatsz. Remélem tud segíteni neked valaki itt a fórumon. Ha lesz kedved, akkor írj majd nekünk a kinti életedrõl. Jó tanulást neked!
# 756
Ramka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45005 Üzenet linkje2007-09-17 00:49:00  Albérlet

Sziasztok,
gondoltam itt is megpróbálkozom az iwiw után, ahol idáig még nem sok segítséget kaptam.
Szeptember 26-án kezdem a sulit Athénban, és ezért érdekelne segítség( vagyis elég sürgös ) albérlet ügyében...Kérek bárkit aki segiteni tudna, vagy esetleg aki hasonló cipõben jár és bármilyen okból kifolyólag Athénba kölzözne mostanában hosszabb rövidebb idõre..az jelentkezzen..vagy aki albérlõtársat keresne.
elõre is köszönöm a segitséget, bármit szivesen veszek mert idáig eléggé egyedül fogok nekivágni.
Szivesen ismerkednék magyarokkal is akik kint élnek.

Ha vki segiteni tud, telefonszámot is adok.
:)Ramona

# 757
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44670 Üzenet linkje2007-09-13 10:22:49 

Köszi Jorgos!

Ezek szerint jó érzékkel válogattam ki pár különlegesebb épületet a nagy rohanás közepette icon_smile.gif

Igen, a templomról gondoltam, hogy nem orthodox, de most megerõsítettél benne, köszi!

Az a "- Ezen latsz valamit? Mert en nem." dolog meg egy park valami modern szoborral... de ezek szerint nincs nagy jelentõsége icon_smile.gif

És én nem csak fényképezni szeretnék Athénba menni...

Köszi még egyszer!

# 758
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44291 Üzenet linkje2007-09-10 00:25:27 

Szia Jorgo!

Õk lennének azok:

Ez egy templom, ha jól látom icon_smile.gif

- Jol latod, Petro! Ez egy katholikus templom (Szent Dionyssios). Nem sok van belole Gorogorszagban.

- Ez az Akademia!

- Ez az Egyetem!

- Ez a Nemzeti Konyvtar!

- Ezen latsz valamit? Mert en nem.

- Ez a Kolokotroni ter. Ez a regi Parlament, es a Kolokotronis tabornagy szobra.
A Parlamentben eloadast fogok tartanni egy kongresszusban, ket honap mulva.

Efharisto

- Szivesen! Gyere fenykepezni maskor is!
Jorgos

# 759
Maggie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43855 Üzenet linkje2007-09-05 18:58:09  Válasz a #41751. hsz-ra Előzmény #41751

Halihó!

Szerintem ugyanazzal a géppel repülök én is mint Te icon_biggrin.gif , július 19-én is ebben az idõpontban repültem (a gép akkor fél órával késõbb indult,így késõbb érkeztünk) Én Athénba most repülök ötödjére:) ebben az idõpontban metró az nincs, van viszont busz ami 30-40perc alatt bevisz a városba és elég sûrûn közlekedik (2x1,60 euroért). Taxi rengeteg van azzal is bejuthatsz.
Nyaralás céljából utazol? Meddig maradsz?? Gondolom Skyeurope-al utazol Te is.

Szió Maggie

# 760
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43498 Üzenet linkje2007-09-02 17:44:30 

Attolfugg hogy milyen eletet elsz, Becks23!

A termekek kicsit dragabbak.

Minden szolgaltatas viszont sokkal dragabb mint nalatok. Ha peldaul hajvagasra vagy fogtomesre van szukseged, sokkal dragabb lesz.

A szorakozas is nagyon draga. A mozi vagy a belepes [plusz egy-ket ital] egy klubban, sokkal dragabb Athenban mint Pesten.

Pireuszben, melyik reszen leszel? A centrum jo. Kicsit arrebb, a Mikrolimano resz sokkal jobb. Masik oldalon, a Keratszini vagy a Drapetszona kerulet mar nem annyira.

# 761
Becks23
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43318 Üzenet linkje2007-08-31 12:56:33 

sziasztok! lehet hogy Athénba fogok kiköltözni melo miatt, és azt szeretném megkérdezni, hogy a pireuszi városrész milyen kvalitásu, ill hogy mennyire drága az athéni élet? a szállás és a kaja biztositva lesz, ugy kb. mennyi euro lehet hogy normálisan meg lehessen élni kint? elöre is köszi a válaszokat
# 762
Martusek
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43278 Üzenet linkje2007-08-31 09:07:03  Válasz a #43277. hsz-ra Előzmény #43277

Helyesen: Jorgos icon_smile.gif

Bocsánatot kérek icon_smile.gif

Jorgos(z): Nincs mit!

# 763
Martusek
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43277 Üzenet linkje2007-08-31 09:06:10  Válasz a #43258. hsz-ra Előzmény #43258

Szia Jorgosz!

Nagyon köszönöm, hogy utánanéztél. Újratervezem a programot és inkább egy másik napon látogatunk el Athénba. Mert azért az Akropolisz fontosabb látnivaló, mint a különleges õrségváltás icon_smile.gif

# 764
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43260 Üzenet linkje2007-08-31 01:56:25 

petros írta:
Szia Jorgo!

Mi a helyzet a tüntetõkkel? Ilyenkor is ott a díszõrség, vagy csak a rendõrök?

A "diszorseg" szot megneztem a szotarban.
(Pont a "disznotoros" szo utan volt.) icon_smile.gif

Diszorseg es rendorok is vannak. Ez a fajta ami... nagyon megver!
Szukseguk van egy Moderatorra, mint Te, Petro!

# 765
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43258 Üzenet linkje2007-08-31 01:22:43 

Martusek írta:
Sziasztok!

Görögországi körutazásunk alkalmával egy vasárnapi napon lemennénk Athénba is. Úgy néz ki, hogy szeptember 16-ára esne ez a kirándulás. De tudtommal akkor lesznek a választások.

Kérdésem a következõ: van arról valamilyen információtok,hogy a választások befolyásolják-e a múzeumok/üzletek nyitvatartását, illetve az õrségváltást?

Lehet, hogy hülye kérdés, de sose lehet tudni icon_smile.gif
Segítségeteket elõre is köszönöm:

Martusek

Nincs hulye kerdes, Martusek!
Azt hittem hogy nyitvak ilyenkor a muzeumok, de nem volt igazam...
Felhivtam a nemzeti muzeumot, azt mondtak hogy minden muzeum, az Akropolis, stb. zarva lesz. Orsegvaltasrol nem tudom.
Az uzletek? Milyen uzlet legyen? A kozertek es a ruhazati boltok zarvak Szeptember 16-an, mert vasarnap. A szuvlakisok, meg a Klubbok nyitvak ilyenkor is.
Este 23:00 utan nem lehet kocsival kozlekedni a centrumban, mert ott lesznek az unnepsegek. Ilyen kb mint a Budapest Parade, csak zene nelkul. A kocsik nagyon dudalnak ilyenkor.
Lehet hogy iden nem nagyon fognak unnepelni, a tuz miatt.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 50 51 52 ... 60 61 62   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu