#1467082010-07-30 17:38:44 Válasz a #146705. hsz-ra
A nyaralás nagyon jo volt mint mindig, annak ellenére hogy sem nappal sem éjszaka nem lehetett normálisan aludni a zajtol, most itthon pihenünk.
A viz nagyon jo meleg volt, eleinte teljesen tiszta,majd a sok hullámzástol már zavarosabb.Nekünk a hullámfürdö is be volt fizetve,meg is kaptuk.Végig 38 fokos meleg 16 napon át,csak az utolso két napban volt felhösödés és kicsit lehülés,pont jo volt a haza utra.
Mi az Athos nevü étterembe szoktunk járni, a föpincér mikor meglátott egyböl meghivott minket egy egy pohárkára.Sajnos már Jeny nem dolgozik ott, helyette egy másik magyar lány van aki nagyon ügyetlen.Általában gyros-t kértünk pitában, jo nagy adag az is és nagyon finom a tésztája, 2 euro, a tál 5 euro.
Az egyszemélyes haltál 8 euro,de akkora hogy más is be kell hogy segitsen.
A kaját és inni valot,tejet jorészt Leptokariában a Lidl ben vettük meg mert féláron van a többi üzlethez képest, a kerek kenyerük nagyon jo.A freeway fanta, cola ihato és olcso,érdemes venni és persze sok minden mást is. Ott van szodás kristályviz is, hozzá meggyszörp.
Szia Pinga!
Tudnál még nekem Dion -ról írni pár szót....milyen messze van,hogy tudok oda eljutni ,vízesés...stb.!
Remélem azért mi amikor megyünk akkor már nem lesz annyi munka gép!!!
Remélem azért ezek ellenére jól sikerült a nyaralásotk!!!!
A válaszodat pedig előre is köszönöm!!!
Szia
Erröl a vizesésröl beszélek,nagyon szép a táj
https://www.panoramio.com/photo/28353186
Egszerü odajutni, N.Poribol elindultok Platamonba és a várat megkerülve szépen lementek az also utra. Elhagyva Leptokariát még tovább mentek és Limenas-nál van egy átjáro az autopálya felett Dionba,közbe esik Platanakia, azon tul mentek.De mehettek Litochoro felé is mert azon az oldalon is van ut Dion felé,közben megnézhetitek Litochorot,finom ott is a gyros. Dionban megnézitek a muzeumot, hétfön csak fél 1 kor nyit,máskor reggel 9 töl. Dionbol megy felfelé egy kacskaringos ut a hegyre még a google earth is mutatja. A muzeummal szemben lévö kávézoban a néni eligazit angolul, és nagyon jo kapuccinoja van.Szoval az ut végén ott van egy kis sétával a vizesés ott water fall-nak hivják igy kérdezzétek. Fürödni is lehet benne. Gyönyörü tiszta, szerintem ihato is. Dionbol meg már nincs messze átugrani Katerini.
#1467022010-07-30 16:28:03 Válasz a #146637. hsz-ra
Szia Pinga!
Tudnál még nekem Dion -ról írni pár szót....milyen messze van,hogy tudok oda eljutni ,vízesés...stb.!
Remélem azért mi amikor megyünk akkor már nem lesz annyi munka gép!!!
Remélem azért ezek ellenére jól sikerült a nyaralásotk!!!!
A válaszodat pedig előre is köszönöm!!!
szerintem, ha Gorogorszagba jottok nyaralni, akkor nem a legfontosabb neznivalo a mediamarkt. Van hajokirandulas, Meteora, regi falu, Leptokarianal a magneses resz, Makrijaloszon az iszap es soleparlo. Skythos szigete. A kagylos haz....stb. Gondolom az nem egy erdekes program, hogy a varosokban jarjatok az uzleteket, de hat mindenki izlese mas. Szerintem meg ha a Diasszal jottok nyaralni, akkor mar ugy illene, h. kirandulni is veluk menjetek.
Mi már ezeket mind végigjártuk és azt hiszem hogy sokan mások is.De van egy jo hirem az Apollon turs tervezi egy másik sziget látogatását is skiathosi ut meghagyásával. A városokban nem vásárolni voltunk alapbol, hanem megnézni hogyan élnek a városi görögök, a rádio csak ugy pluszba jött.
#1466822010-07-30 15:05:43 Válasz a #146637. hsz-ra
szerintem, ha Gorogorszagba jottok nyaralni, akkor nem a legfontosabb neznivalo a mediamarkt. Van hajokirandulas, Meteora, regi falu, Leptokarianal a magneses resz, Makrijaloszon az iszap es soleparlo. Skythos szigete. A kagylos haz....stb. Gondolom az nem egy erdekes program, hogy a varosokban jarjatok az uzleteket, de hat mindenki izlese mas. Szerintem meg ha a Diasszal jottok nyaralni, akkor mar ugy illene, h. kirandulni is veluk menjetek.
Sziasztok! Szeptemberben szeretnénk Nei Poriba utazni, ha minden jól megy a Dias Zeusszal. Tudnátok nekünk ajánlani fakultatív programokhoz megbízható irodát, persze olyat ahol van magyar idegenvezetés! Van olyan fakultatív amit nagyon ajánlanátok? Egy kerékpárbérlés mennyibe kerül/nap? Hová érdemes ellátogatni a környéken pl.: helyi busszal, vagy kerékpárral, gyalogosan? Előre is köszi a választ!
Igaz más irodával mentek,de ha igazán jo idegenvezetést akartok akkor menjetek Anettékhoz,mert amikor Anett az idegenveztö az egy élmény. Az irodájukat megtalálod a Katerina ház aljában,ha kevés a jelentkezöjük a fakultativra, akkor biztosan nálunk is befizethettek.
Dionba menjetek el akár bicajjal is és onnan fel lehet menni a vizeséshez, fürdöruha legyen. Busszal érdemes megnézni Katerinit és Larisszát, mi mindkettöbe többször is elmentünk csavarogni igaz kocsival.De a busz sem drága. Larisszában van médiamarkt és mivel a szobánkban nem volt tévé,mindjárt vettünk egy cd-s rádiot 24 euroért.
Tudom nem az Arany házba laktatok ,de mi oda megyünk,van még más építkezés is a környékén?Nagyon remélem ,hogy mire kimegyünk már nem lesz ott semmi.
Üdv:Böby
Szia
A település déli részén az utolso házaktol kifelé, lámpákat telepitenek, ennek megfelelöen vezetékeket fektetnek minden felé, szerintem telkeket fognak árulni és ott bizony épitkezések lesznek. Hogy ez a nyomorult nyikorgo lánctalpas és a többi gép meddig fog ott garázdálkodni, csak az ottaniak tudják
Sziasztok! Szeptemberben szeretnénk Nei Poriba utazni, ha minden jól megy a Dias Zeusszal. Tudnátok nekünk ajánlani fakultatív programokhoz megbízható irodát, persze olyat ahol van magyar idegenvezetés! Van olyan fakultatív amit nagyon ajánlanátok? Egy kerékpárbérlés mennyibe kerül/nap? Hová érdemes ellátogatni a környéken pl.: helyi busszal, vagy kerékpárral, gyalogosan? Előre is köszi a választ!
Ezek szerint mire én eljutok, már kész lesz a díszburkolat??? Akkor már csak a "vörösszőnyeg" hiányzik.
Történt más változás is az Aranyház körül??
A burkolat már kész, olyan érdekesen készitették hogy végig kellett néznünk,majd mikor már megszáradt többször is átsétáltunk rajta.Raktak növényeket is. Mást nem tudok az aranyházrol mert nem benne laktunk és még az volt érdekes, hogy csak egy magyar rendszámu kocsi állt elötte, máskor sok szokott lenni,néha én is oda parkoltam. Biztos mindenki busszal mert,de erröl Erika többet tudna mondani.