Most találtam rá a beszámolók közt a nyári jóhangulatú írásodra! Csak gratulálni tudok hozzá! Én 2005-ben jártam ott, és jó volt felídézni a helyeket, élményeket. Osztozom, sõt egyetértek a kicsit karcos véleményeddel, látásmódoddal. A motort én is valószinüleg ugyanott béreltem, (lásd az avatarban, a nyugati parton lefotózva) és görög viszonylatban is tényleg olcsó volt. (14EU/nap, 250ccm csopper) Valójában egy 125-200 as robit kértem eredetileg, de azokat elvitték ezért adták lealkudott robogó árban. Viszont a hegyekben nem elõnyös, mert nem lehet egyes kanyarokat egybõl bevenni vele. Az általad leírt helyeken túl nekem még nagyon tetszett Ag. Nikitas (remélem jól írom fejbõl) is a sziget nyugati oldalán.
Ellentétben Veled én nem szoktam ugyanoda visszamenni nyaralni, (van még elég görög sziget) de nagyon jó volt az írásodon keresztül visszaidézni az ottani élményeket.
Mégegyszer gratula!
Augusztus?
Az kemény!
Tele van a sziget hangos olasz családokkal, mindenki idegbajos tõlük, mindenütt zsufi...
Sztem vagy elötte, vagy utána, de akkor semmiképpen.
Nidriben (és tulképpen az egész szigeten) sok helyen bérelhetsz kocsit, pl:http://www.travel-to-lefkada.com/rentacar/lefkadatown/europcar/
A Philipos oldalán ezt találtam: http://www.hotelphilippos.gr/carng.html
itt is igaz viszont hogy lehet és kell is alkudni! Ha nem a full fõszezonban mész akkor van is esélyed. A nagyok mellett rengeteg kis cég van, ott érdemesebb próbálkozni.
Bicigli: a keleti oldal lankás, ott lehet tekerni, de ott meg minek; a szép helyek szinte mind a nyugati, tehát hegyes oldalon vannak.
Inkább moped! Egy 80 cm3-as két személyt is elvisz és 10-12 €-ért már van.
Gondolom nem csak kerékpároztál Lefkadán hanem gk.is béreltetek.Tudsz valami hozzávetõleges infót az ottani lehetõségekrõl és árakról mondjuk Nidriben v. a környéken, Perigialiban?Vagy tudsz egy olyan lapot ahol netán a választékot is megmutatják az árakkal egyetemben,még ha az tavalyi is.Ha tudsz és megírod megköszönöm.Igen azt tudom,hogy ez a két hely már nagyjából egybeépült.Szóval Nidriben.
"sõt bringázni szoktam végig a part mentén sokat"
Lefkádán lehet bérelni bringát, de én csak a nyugati oldalt ajánlanám Neked e célból; a keletin hatalmas szintkülönbségek vannak - iszont onan a legszebb a panoráma is!
Pl. Athaniban egy vacsora a Panoráma tavernában Thomasnál csodás élmény naplementekor, de utána értelemszerüen sötétben vissza a szállásra elég hajmeresztõ lehet
A parton elég nagy taverna sor van és hal, mindenféle tengeri herkentyü is van bõven, hiszen sok halász lakik ott.
Van ott egy jó kis cukrászda is, ajánlom a baklavát csoki vagy vanilia fagyival.
Angelios,aranyos ez a "zsongásod",de még egy párat aludnod kell ahhoz hogy elindulhass
Egyébként én is az a magányosan sétáló típus vagyok,sõt bringázni szoktam végig a part mentén sokat,(persze ahol le van aszfaltozva)nagyon fel tud tölteni az hogy teljes odafigyeléssel át tudom élni a reggel minden mozzanatát
Kitartás!Közeledik az idõ ,lassan de biztosan
Kérlek, mondjatok egy pár jó tavernát, amit érdemes kipróbálni.
Ja és olyan is érdekelne ahol szinte csak halat lehet enni, meg kagylót, meg polipot, meg tintahalat, meg, meg , meg, mindenféle tengeri herkentyût.
Üdv mindenkinek, végre sikerült találnunk egy jó kis szállást.
Teljesen be vagyok zsongva. Szinte , már számolom a napokat. Vassilikiben fogunk lakni, nekem megtetszett a hely. Junius 20-án indulunk. Alig várom, hogy ott legyek, beüljek egy hangulatos tavernába és ............................, hah , imádom a görög kajákat. Persze nem csak enni megyek. Szeretem a tenger változatos színeit, az ég kékjét. A vakító fehér sziklákat, az aranyló naplementét. Szeretem ahogy megvirrad a reggel, s feltölti fényével a tájat. Szeretek ilyenkor "magányosan" sétálgatni az olajfák között, vagy a tengerparton. Kevés még az ember eme korai órákban, általában az elmúlt éjjel fáradalmait pihenik ki. Néha jó a csend, csak a tenger morajlását hallani, mely a széllel szövetkezve, érdekes harmóniában szólaltatja meg a természet hangjait. OTT AKAROK LENNI:)))