Sziasztok. Sajna egy kis mandula gyuladás miatt tüntem el.
Én is kérdeznék kedves Macsosztól:
Mi szintén oda megyünk Filioba de mi most Vasárnap indulunk.
Már erösen ketyeg az óra, már nagyon várjuk.
Olyan kérdésem lenne:
Az apartman mennyire felszerelt?
Van e lábos, hogy összedobjunk egy paprikáskruplit akár, vagy sütő/tepsi van e, egy meleg szendvics készitéshez.
Evőeszközök tányérok is vannak? Vagy érdemes vinni?
Skiathos saját magatok fedeztétek fel, vagy valami szervezett dolog volt?
A Delfines kaland az az utazási irodán keresztül mentetek, vagy egy ottani helyi irodával, illetve mennyi volt az ára?
#1043542009-06-13 11:55:06 Válasz a #104274. hsz-ra
Az út meddig tartott? Mikor voltatok Szegeden? Mikor értetek a kikötőbe? Szálltak le vagy fel Görögországban (Olymposi riviére vagy Sarti)útközben, ami miatt tovább tartott az út? Mik voltak az apró problémák az úton?
Milyen kaják jók a tavernákban? Minek mennyi az ára? Hol ettétek a legjobbat? Agnontasban melyik tavernát ajánlod? Két főre írtad a 25-30 euro-t?
Másfél-két literes ásványvizet tudok venni helyben? Mi péz?
Armenopetra és milos hol vannak? Loutraki az Glossa kikötője, ugye?
Az északi oldalon tudok robogózni, vagy inkább érdemes endurot bérelni? Ag. Ioannisba mivel mentetek? A Villa Donnát a Mamma Mia-ból megnéztétek (ha jól tudom a keleti parton Skopelostól északra van)?
#1043532009-06-13 11:35:26 Válasz a #104312. hsz-ra
Macsosz!
Írd le légyszi részletesen a szállást! Oda megyünk júl 1-én! Mire készüljek? Mik voltak a problémák? Milyen a fürdő, wc, konyha? Mekkora a hütő, van fagyasztó része? Hányban van légkondi (én azt kértem)? Milyen messze van a parttól?
Agnondasban hány bolt, hány taverna van? Ásványvizet, friss péksütit, tartós kenyeret, felvágottat, kenőmájas félét, zöldség gyükölcsöt akarunk venni! Ha helyben minden van, akkor első napra sem bérelek kocsit. Ha nincs, első nap bevásárolok az általad írt nagyobb boltban.
Hány napot voltatok Skiathoson? Ott merre jártatok? Északi part, hajóút megvolt?
Allonisosra honnan és mennyiért indultatok? Fókák is voltak?
A motorcsónak kölcsönzés engem is érdekel. Arról tudsz valamit?
A kihelyezett idegenvezetőt hol érjük el?
Egyelőre ennyi, már nagyon várjuk az indulást!!! Légyszi mindenre részletesen válaszolj! Bár ezt tőled már megszokhattuk...
Akkor folytatnám néhány kérdéssel...
Mi a véleményed Stafylosról és környékéről, mert mi ott fogunk megszállni?
Amit írtál taverna árakra 25-30 euro az per fő értendő?
Olvastam, hogy Panormoson lehet motorcsónakot bérelni. Erről tudsz valamit? Bár lehet egy kicsit merész vállalkozás lenne.
Megítélésed szerint biztonságosan lehet robogózni, vagy a sziget körbejárására az autó alkalmasabb lenne?
Mik a benyomásaid a településeket illetően: Skopelos, Glossa, Klima?
A környék (Skiathos, Alonissos + Athén) felfedezésére irányuló kérdéseimmel nem tudom, hogy itt jó helyen járok-e. Ezzel kapcsolatban az érdekelne, hogy hogy közlekednek kompok, hajók a szigetek között, mármint, hogy milyen sűrűséggel és milyen árban. A hellenic seaways honlapját néztem és elég húzósnak tűnik. Mivel mindkét szigetre szerintem csak 1-1 napunk lesz mit ajánlanál, mit ne hagyjunk ki. Olvastam, hogy Skiathos északi partjaihoz hajóval el lehet jutni. Erről lenne bővebb információd?
Az utazási irodának milyen fakultatív ajánlatai vannak?
Egyelőre ennyi, lehet, hogy lesz még
Háát jól megostromoltalak... bocsi
#1043122009-06-12 19:40:33 Válasz a #104269. hsz-ra
Andrea
Időjárás jobb,mint vártuk 35-37-et mondtak,de tuti több volt
A víz első 1-2 nap hűvös volt(nekem),de aztán minden percben melegebb lett Nem éreztem hidegebbnek,mint tavaly összel Krétán.
Robogóról mitsem tudok mi kocsisok vagyunk.De Éva mintha
15-20 körülit mondott volna a velük szerződött kölcsönzőnél.
De jobb,ha szétnéztek A kikötőben egymást érik a kölcsönzők.
#1042862009-06-12 16:02:28 Válasz a #104274. hsz-ra
szia Macsosz!
Üdv itthon...
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat...
Igaz, hogy haza kellett jönni, de van mit újra várni....szeptemberben valami meglepi hely
Ebből szerelem lett első látásra!Minden igaz,amit írnak a helyről!
Álomszép smaragdsziget a tengerben:!:
Sima út oda-vissza kis bosszúságokkal.
A kihelyezett lány egy tünemény!Toth Éva-mindenben lehet rá számítani.
A szállás(Agnondas,Filio-sikerült)és környéke elsőre kicsit lehangoló volt,de megszoktuk.1,5 éve nagy tűz volt a környező hegyekben és nagyon látszanak a nyomai
A szállás kis ház,kis szobák,kis gondok-aludni megfelelt.
Gyönyörű kirándulóhelyek turistaösvényekkel a hegyekben és a partok mentén.
Busszal szinte minden megközelíthető csak az északi oldalhoz kell kocsi,
de ott viszonylag kevés járható út van.Látnivaló viszont igen
Menetrendszerinti buszok kb.2óránként jönnek,mennek.Júli.,aug.ban óránként.1.4-3eur jegyárak.
Nincsenek távolságok
Autobérlés 3 napra elegendő volt számunkra(most kb.30Eur/nap),és mindent bejártunk.Benzin 1.12-1.17eur között.Összesen 5 kút van a szigeten.Skopelos,Glossa,Armenopetra és vhol félúton a szigetet keresztbe átszelő úton.
Taverna mindenhol van,a legkisebb településen is.25-30Eur.-ért már jól lehet lakni(a macskáknak is)és szomjasak sem maradtunk:!:
Mini market mindenhol azonos árakon kínál mindent:kenyér,tej,víz,tojás,
0,5-ös Mythos 1-1,5eur között;kalács vaj,felvágott,sajt,paprika, paradicsom 2-3eur között;eper,barackok,dinnye 2,5-4eur között mozog.
Egyetlen hyper-szuper market a DIA Skopelos város szélén Stafylos felé.
Pont akkora,mint nálunk egy kisebb CBA Viszont nem olcsóbb,mint a kis boltok
A partok álomszépek Agnondasból 3 is megközelíthető gyalog is.
Busszal további 5 part 15perces úton belül van.
Önző és szubjektív rangsorom:Kastani,Amarantos-cape,Armenopetra,
Ag.Ioannis-bay,Milos,Loutraki(kicsit távolabb),Hovolo.
A szomszédos Skiathos szintén kihagyhatatlan kaland volt,és Alonissos
ugyancsak felejthetetlenre sikerült-DELFINEK
Hirtelen csak ennyi,mert még kavarognak a fejemben az élmények
szeretném a segítségedet kérni. Jún. 22-én megyünk Skopelosra (aeolus) és ezzel kapcsolatosan lennének kérdéseim:
időjárás milyen volt, víz hőmérséklete, nem volt túl hideg?
mennyi idő alatt lehet bejárni a szigetet? milyen jármű bérlési (robogó) árak vannak? úgy általában milyen árak vannak a szigeten?
Nem szeretnénk kihagyni Athént és Skiathost. Ezekkel kapcsolatban vannak javaslataid? Az utazási irodának voltak ajánlatai (ha igen milyen áron)? Vagy érdemesebb lenne saját szervezésben?
Szívesen fogadok bármiféle hasznos tanácsot, tippet, élménybeszámolót, mit nem szabad semmiképpen sem kihagyni stb.
Előre is köszönöm