Pöpi!
Idén most már tuti megyünk a kalózhajós programra! Sajna tavaly lecsúsztunk róla, mert mire mentünk volna Hozzád megvenni a jegyet, már nem voltál ott... Most h vagy ott a standnál????? (megpróbálunk időben menni )
#1079842009-07-05 16:13:52 Válasz a #107949. hsz-ra
Mostmár tudom,h mi volt az a 2 nagy hajó a hullámtörők végénél a kikötőnél.A part valóban hihetetlenül tiszta,illetve a vizet is többször takarították az alatt az egy hét alatt,amíg ott voltam. Ez pláne meglepett és mindenképp pozitív élmény.
Hihetetlen csodás a Cocus beach.
De egy kicsit úgy érzem,h néhányan megpróbálnak hazugnak néhányununkat,akik gyüjtöttünk a nyaralásra és keserű szájízzel vettük tudomásul azt a rengeteg medúzát.
Mi nem riogatunk senkit/igaz más nevében nem beszélhetek/,de sajna a ton- és kardhal tömeges pusztulása miatt egyre több a medúza az egész Földk-i tengeren.
Szóval engem senki ne vétózzon,mert a 7 napból 4-szer színültig volt még a térdig érő víz is velük.
Anyukám és én is végigfürödtük a hetet/1 nap hűvös volt,akkor nem/,de amíg Őt egy árva medúza meg nem csípte,sőt mivel előtte még nem látott,gyönyörködött bennük,addig engem mind a 4 nap agyoncsíptek. A lakótársak nevettek is a parton,h. engem nagyon szerethetnek.
Többéves tapasztalat alapján kicsit többször és többen bukkannak fel a korábbihoz.
Az én nyaramat konkrétan tönkretették.
Ezért háborít fel,h. hazugnak neveznek engem a sorstársaimmal együtt.
Nem kitaláltam.
Kívánom,h az áramlatok messzesodorják őket,mire Ti mentek.
Érdeklődnénk,hogy a Morfeas Anna apartmanban volt már valaki közületek?Mi idén megyünk először és alig találtunk valamit a neten róla.Érdekelne a felszereltsége, és bármilyen jótanács ami hasznunkra válhat. Köszi előre is mindenkinek!
Mostmár tudom,h mi volt az a 2 nagy hajó a hullámtörők végénél a kikötőnél.A part valóban hihetetlenül tiszta,illetve a vizet is többször takarították az alatt az egy hét alatt,amíg ott voltam. Ez pláne meglepett és mindenképp pozitív élmény.
Hihetetlen csodás a Cocus beach.
De egy kicsit úgy érzem,h néhányan megpróbálnak hazugnak néhányununkat,akik gyüjtöttünk a nyaralásra és keserű szájízzel vettük tudomásul azt a rengeteg medúzát.
Mi nem riogatunk senkit/igaz más nevében nem beszélhetek/,de sajna a ton- és kardhal tömeges pusztulása miatt egyre több a medúza az egész Földk-i tengeren.
Szóval engem senki ne vétózzon,mert a 7 napból 4-szer színültig volt még a térdig érő víz is velük.
Anyukám és én is végigfürödtük a hetet/1 nap hűvös volt,akkor nem/,de amíg Őt egy árva medúza meg nem csípte,sőt mivel előtte még nem látott,gyönyörködött bennük,addig engem mind a 4 nap agyoncsíptek. A lakótársak nevettek is a parton,h. engem nagyon szerethetnek.
Többéves tapasztalat alapján kicsit többször és többen bukkannak fel a korábbihoz.
Az én nyaramat konkrétan tönkretették.
Ezért háborít fel,h. hazugnak neveznek engem a sorstársaimmal együtt.
Nem kitaláltam.
Kívánom,h az áramlatok messzesodorják őket,mire Ti mentek.
Kedves Emica
Senki nem nevezett hazugnak, de nem kell masokat azzal riogatni,hogy egy kisfiu belehalt a meduzacsipesbe.(tudom,hogy ezt nem Te irtad, csak kicsit meghokkento volt ezt hallani...) Hiszen teged is ugymond agyoncsiptek meg is elsz....
Igazad van,hogy a halaszat sokat art a tengerunknek es ezert szaporodnak a meduzak, de ez nem csak itt van igy....
Naprol napra valtozik a viz tisztasaga es a meduzak szama is.....
Tegnap es tegnapelott is voltam a vizben tobbszor is es korulbelul 2 meduzaval talalkoztam.
#1080052009-07-05 19:28:55 Válasz a #108003. hsz-ra
Szia Szilvi!
A kisfiús esetet én is csak itt olvastam a fórumon.
Én június 22-július 1-ig voltam kint.
Én a hazaérkezésem után megírtam a tapasztalataimat,de az utánam szólók véleményét sokan megkérdőjelezték,ezért voltam most ilyen részletes.
A tapasztalatot leszűrtem.
Nekem Paralia a kedvenc helyem volt évek óta,de ha a várost nem érdeklik a túristák és nem tesznek ki medúzahálót vagy nem térképezik fel a tengerben a medúzakolóniákat és nem írtják ki őket-mint egyes üdülőhelyeken-,akkor azt a pénzt,amit eddig Paraliára költöttem,más tengerparton verem el.
Ez az én tapasztalatom,ezt le kellett írnom,hiszen ez a fórum erről szól.
Egy kis érdekesség:
Ha Paraliáról elindultok Olympic Beach felé, a Paralia táblánál lesz egy mocsár szerűség.
Abba a mocsárba érdemes egy kis elemózsiát dobni, és lám több tucat teknős lakik benne.
Íme,
Sziasztok! Paraliáról egyénileg busszal hogyan tudnánk eljutni a Meteorákhoz? Arra gondoltunk, hogy anyagilag talán jobban megérné ez a verzió, mint ha fakultatív program keretében mennénk... Minden érdekel ami ezzel kapcsolatos: busz menetrend, árak, belépők, stb. Akik kinnt vagytok kérdezném, hogy mekkora esélyünk van arra, hogy munkát találjunk egy hét alatt? Esetleg ha konkrét helyet tudtok ajánlani ahol próbálkozhatunk, azt megköszönnénk!
#1082152009-07-07 07:44:01 Válasz a #108196. hsz-ra
Kint már láttam irodát,nem is egyet,amelyik 10euróért kínálta a meteórákat.
Ami nagy csökkenés a régi 25-30 helyett. Úgyhogy olcsóbb,mintha egyénileg mennétek.
Ennek egyik oka,h. a visszatérő vendégek már voltak,a másik pedig válság! Illetve az új üdülőhelyek. Pl. Tolo,Thassos,Parga. Ide 2-3 éve érkeznek tömegesen a túristák. Munka miatt érdeklődj a tulajoknál. Ők esténként mindig bent vannak az üzletben. Jó tanács: keress olyan üzleteket/éttermeket,ahol nincs magyar dolgozó. Általában egy nemzetiségből csak 1-et alkalmaznak,főleg most. Igaz már főszezon van,de hátha valaki felmondott valahol.
görögország a legszebb hely ahol valaha is jártam!még spanyol és olasz ország sem olyan szép mint görög!!!
egyetértek paradicsom!paraliát nagyon kedvelem és idén vissza megyek!20.-án indulok
Paraliában mennyibe kerülnek az élelmiszerek? (2009) Mennyibe kerül például egy pizzát megenni valahol? Éttermi kaják milyen áron vannak? Kb. Mennyibe kerül egy kiló kenyér? Melyik éri meg jobban, ott vásárolni vagy vinni magunkkal konzerveket?
Paraliára hány faktoros naptejet vittetek?
Tényleg nincs meduza háló Parálián?
Melyik szorakozó helyet ajánljátok?
Tudna valaki ajánlani egy olcsónak mondható élelmiszerboltot Paralián és Olympic Beachen?
Valaki tud olcsón búvárszemüveget és pipát?
A Meteorák után melyik másik nevezetességet ajánljátok?
Vizibicikli vagy bármilyen vízi jármű kölcsönzésére van lehetőség? Milyen áron?
Egy robogó kikölcsönzése egy napra hány euróból jön ki?
Melyik Parália közelében lévő városkát lenne érdemes megnézni?
Napernyőt lehet ott kölcsönözni a parton?
A meduza csipés nyoma tényleg örökre megmarad?
#1082482009-07-07 11:26:06 Válasz a #108245. hsz-ra
Légyszíves, picit olvass vissza, mert a legtöbb kérdésedre megkapod a választ a topicban.
Ha az olvasás után is marad még kérdésed, szívesen válaszolunk!