Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 8311
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Papamaci

Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157583 Üzenet linkje2011-03-03 17:10:17  Re:

Bitang írta:
Emili írta:
... Grandtours....nekünk fapados ...

És miért? icon_eek.gif

Grand tours én is azt mondom hogy inkább gyalog egy kín szenvedés volt
az egész icon_cry.gif

# 8312
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157590 Üzenet linkje2011-03-03 18:18:12  Válasz a #157583. hsz-ra Előzmény #157583

Tulajdonképpen az én oprendszeremben a "fapados" kifejezés a szegényes kényelmet és az alacsony színvonalat jelenti. Ezért kérdeztem rá, hogy mi a gond a GT-sal, mert én eddig meg voltam velük elégedve, igaz, csak a szállást foglaltam náluk, az utaztató a BT (Bitang-tours) volt icon_smile.gif. Emili a túl hosszú útra asszociált a "fapad" kifejezéssel (már amennyi infót megosztott velem és a nagyérdeművel), most már tiszta, megértettem.

Autósoknak némi biztató infó:
http://index.hu/gazdasag/blog/.....s_szerint/

# 8313
Papamaci

Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157594 Üzenet linkje2011-03-03 18:56:33  Re:

Bitang írta:
Tulajdonképpen az én oprendszeremben a "fapados" kifejezés a szegényes kényelmet és az alacsony színvonalat jelenti. Ezért kérdeztem rá, hogy mi a gond a GT-sal, mert én eddig meg voltam velük elégedve, igaz, csak a szállást foglaltam náluk, az utaztató a BT (Bitang-tours) volt icon_smile.gif. Emili a túl hosszú útra asszociált a "fapad" kifejezéssel (már amennyi infót megosztott velem és a nagyérdeművel), most már tiszta, megértettem.

Autósoknak némi biztató infó:
https://index.hu/gazdasag/blog.....s_szerint/

No kedves fórumozók én is csak azt tudom megírni hogy 2008-ban nyaraltunk Korfun a nyaralással semmi gond de haza fele 13-órás indulással megyünk haza ebböl lett 15.30 de ez még nem gond csak az hogy mért?????????????? mert senki nem szolt hogy mikor indulunk három óra szenvedés Sidari parkolójában közben fél füllel kihalgattuk a sofőrök telefonját ebböl derült ki hogy a Zakyntosi busz lekéste a kompot
így 16-kor indultunk haza
Itt jön a szenvedés aki volt már busszal Görögföldön az tudja hogy Szerbián keresztül nem 55-60-nal lehet menni de mi már szoltunk több utas hogy mi van válasz hogy utol érjenek a zakyntosiak
Na ebből nem lett semmi mert mi 14-kor a Szegedi Tesco-nál voltunk de sajna a másik buszról semmi
Ja majd elfelejtem hogy Korfun 36-fok volt
Szegeden 41 a busz hőmérője szerint
Na mindegy nekünk sikerült este 21-re pestre érni
Most szötgezném le hogy lehet hogy egyedi eset de én már 13-éve minden évben görögföldön nyaralok de szerintem egy ilyen szervezettlen csapattal nem találkoztam icon_cry.gif

# 8314
Papamaci

Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157595 Üzenet linkje2011-03-03 19:00:46 

Ja és majd elfelejtem hogy mért fapados a Grand Tours rendszere azért mert megvették az új buszokat és nem kértek rá WC-t mert ha nem vette volna észre senki nincs rajtuk WC
Na Bumm

# 8315
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157596 Üzenet linkje2011-03-03 19:05:09  Válasz a #157594. hsz-ra Előzmény #157594

Igen, ezért is érdemes autóval utazni...
De ez amit leírtál, nem szervezetlenség, ez csak pech. Bármi történhet az úton, a késés benne van a pakliban, innentől pedig borul az egész átszállásos dolog.

Jaaa, hogy a fő extra a WC lenne? icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Megáll a busz 3-4 óránként... icon_idea.gif

# 8316
Papamaci

Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157598 Üzenet linkje2011-03-03 19:27:49  Re:

Bitang írta:
Igen, ezért is érdemes autóval utazni...
De ez amit leírtál, nem szervezetlenség, ez csak pech. Bármi történhet az úton, a késés benne van a pakliban, innentől pedig borul az egész átszállásos dolog.

Jaaa, hogy a fő extra a WC lenne? icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Megáll a busz 3-4 óránként... icon_idea.gif

Szia Nekem eddig sem fájt és ez után sem fog pedig itt férfiassan bevalom hogy út közben egy-két feles becsúszik és pár sör de eddig senkit nem zavart pedig 13-éven át mindig igy volt szerintem ez után is így lessz sőt így szereztünk barátokat is persze most mindenki azt gondolja hogy hülye alkoholista pedig közel sem mert lehet hogy én kifogtam de eddig soha sem volt gond sőt mi oldottuk a feszültséget nagyon össze tud jönni a csapat
Persze ha akarják

# 8317
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157603 Üzenet linkje2011-03-03 20:03:20 

Szerintem a benzin átlagára olyan 360-370 Ft lesz és a gázolaj ára kicsit olcsóbb lesz a nyaralás főszezonára. Az üzemanyag ára ugyan úgy befolyásolja a buszos utazás árát,mint az autós utazásét. Ezt csak azért mondom,mert 3-4 személynek már anyagilag is megéri autóval menni,akármennyi is lesz az üzemanyag ára,mivel akkor a buszos utazás ára is nő.
Az meg,hogy melyik a jobb formája az utazásnak,ember és autó függő.
Autózást azért szeretem,mert azokkal az emberekkel utazok akiket Én magam válogatok. Akikkel nyaralni is együtt fogok. Egy kis fogyasztású autóval pedig sokkal jobban kilehet jönni anyagilag,mint a buszos utazással.
Arról nem is beszélve,hogy az út szerintem teljesen sima,egyszerű és nyugalmas,sok pihenővel,ahol megállat autóval az ember amikor csak valakinek úgy van kedve.

Benzin ár cikk

# 8318
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157614 Üzenet linkje2011-03-03 20:33:42  Válasz a #157603. hsz-ra Előzmény #157603

Ilyenkor örülök hogy egy 1.5 dci Renaultom van 4-5 literes max fogyasztással icon_biggrin.gif Ki is megyek legalább 3x az idén icon_biggrin.gif
# 8319
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157648 Üzenet linkje2011-03-04 11:10:05 

Érdekes látni az autós és buszos utakat pártolók vitáját!

Alapvetően abból kell kindulni, hogy van-e olyan autó amivel fel merjük vállalni az utat, illetve van-e aki tud hosszabb távon vezetni, és persze tájékozódni! Olyan ne induljon el autóval aki csak a lakhelyén vezetett eddig (először probálkozzon rövidebb utakon). Tapasztalatot nem egy ilyen úton kell gyűjteni!

Anyagi oldalát nézve egyértelmű, hogy 3-4 főnél az autós út preferált, míg a 2 főnél (egy főt nem is kalkulálok) esetlegesen kétséges hogy melyik éri meg jobban. Azért azt is be kell kalkulálni a buszos utnál, hogy a busz felszálási helyéhez is el kell jutni, majd haza utazásnál a lákást is el kell érni valahogyan. Az sem utolsó szempont, hogy az autóval sok olyan dolgot (pl. élelmiszert) lehet vinni ami itthon olcsóbb (sajnos ezek köre napjainkra egyre kissebb). Tehát ez is megtakarítás! Ha már elértük az uticélunkat akkor viszont sokkal kellemesebb úgy nyaralni, ha nem vagyok kötve senkihez, semmihez! Egy -egy fakultatív programot fél, esetleg negyed áron megcsinálhatunk (Ez is megtakarítás). És még lehetne sorolni, de ez a fórum nem a költségvetés összeállításáról szól.

Az biztos, hogy az autós útra fel kell készülni minden tekintetben, de higgyétek el MEGÉRI!!!!!!!!!!!!!!

Egyébként kimondottan az autós utazások elősegítésére próbáltam egy olyan honlapot összeállítani ami segít felkészülni: http://web.t-online.hu/dobaki2/index.html

# 8320
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157652 Üzenet linkje2011-03-04 11:46:48 

Teljesen egyetértek veled. Egyébként nem hinném,hogy valaki vitába akarnak bonyolódni ,csak elmondja a tapasztalatát. Én pl. buszos utazásról személyes tapasztalattal nem rendelkezem,csak sok tapasztalatot hallottam és kialakult egy kép a buszos utazásról. Autós utazásban ,3-4 fő esetén, legfeljebb az utazástól való "félelem" lehet probléma,de aki itthon nem csak hétvégén szokott vezetni,annak nem lehet akadály,mert a "turista ösvény" jól kitaposott és szerintem nyugalmas,igaz hosszú ,mind időben,mind távolságban. Az autó pedig jó jöhet Görögországban a bevásárláskor,barangoláskor és tényleg valahogy majd haza is kell érni és jobb egyből a saját autóval. Szerencsére ma már több jó honlap is segítséget ad mire számíthatunk az út során,de semmi extra dologra nem kell gondolni.
# 8321
Kaliber

Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157660 Üzenet linkje2011-03-04 13:28:55 

Hát igen én sem mennék busszal, de sajnos az autós utazás ellen is vannak érvek pl: ha elromlik az autód a te költséged és problémád megoldani a javitást egy idegen országban nyelvtudás nélkül nem egyszerű feladat, megpakolva családostul, míg ugye a busznál ez nem a te problémád, és még ami ennél is rosszab ha összetörik az autód pl: 4éve voltunk Sartin és egy magyar családnak összetört az autója 50-50%-ban hozták ki hibásnak őket neki kellett haza szállítani az autót saját költségen a tréler 500.000ft-ba került úgyhogy vannak kockázatai ennek a fajta utazásnak is, de ezek ellenére is autóval utaznék hatszor voltunk görögbe autóval és eddig nem történt semmi rossz velünk, gyorsan icon_exclaim.gif le is kopogom .
# 8322
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157668 Üzenet linkje2011-03-04 14:40:49  Válasz a #157660. hsz-ra Előzmény #157660

Az ilyen esetekre találták ki az autós biztosítást. Az összes költséget a biztosító fizeti a hazaszállítással együtt. Jó tudom nem kellemes , de egy buszos lerobbanás sem az , mikor lehet egy napig fogtok az út szélén várakozni a felmentő seregre...... icon_biggrin.gif Az első két görög utunk nekünk is buszos volt anno. de soha többet. Korfura több mint 36 óra alatt értünk le. icon_biggrin.gif
# 8323
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157670 Üzenet linkje2011-03-04 15:20:45 

Az autó lerobbanásával kapcsolatos félelmeket el lehet hárítani különböző assistant szolgáltatások igénybevételével!
Ez lehet fizetős: idősebb autóknál
lehet ingyenes : új autóknál, illetve egyes tipusoknál a garancia lejártát követően is járhat ha márkaszervízben szervizeltetik.

Nekem pl. ingyenesen jár minden ami a gépkocsi javíttatásával szervízbe, esetlegesen haza hozatalával összefüggésben felmerül. Szállást, csere autót stb. is adnak. Ennek egy a feltétele, évente szakszervízben kell szervizeltetni az autót!!! Tudom ez nem a reklám helye de a kis képen látszik a márka. Ismereteim szerint más tipusoknál is van hasonló szolgáltatás.

# 8324
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157672 Üzenet linkje2011-03-04 15:30:32  Válasz a #157670. hsz-ra Előzmény #157670

Nekem is jár a verdához,de azt azért letisztázhatjuk,hogy ebben a világban semmi nincs ingyen és nem jár hozzá.
Kifize azt Te is csak éppen nem tudsz róla!

# 8325
Vikso

Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#157673 Üzenet linkje2011-03-04 15:55:48  Válasz a #157523. hsz-ra Előzmény #157523

"valami ott nagyon hibázik, ha valaki szégyelli a saját nevét. Mást nem nagyon tudok elképzelni okként, de persze tévedhetek is. Ráadásul a saját nevéért senki sem felelős. "

Bizom benne, hogy Nem Hibázdik bennem ill. bennünk sem több, mint bárki másban. icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 554 555 556 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu