Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 8326
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
157 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171740 Üzenet linkje2011-08-02 09:56:16  Válasz a #171737. hsz-ra

Szia!
Mekkora az appartman, elfér benne +gyerekágy ha viszek, mert a gyerek leesik még az ágyról, vagy hagyjam, mert kicsi a szoba. A 205-öst választottam. A közelbe van azért kajálda, ha ennyire a falu szélén van?

# 8327
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171741 Üzenet linkje2011-08-02 09:56:45  Válasz a #171738. hsz-ra Előzmény #171738

Szia Saci!

Örülök, hogy tetszenek a képek és köszönöm szépen. Biztos Ti is sok szépet láttok majd. Én azt ajánlom, hogy béreljetek egy robogót, ha nem akartok olyan kalandokat, mint mi és kirándulgassatok a környéken is ahol sok érdekes látnivaló van. Az idő biztos szép lesz a beszámoló pedig hamarosan elkészül icon_smile.gif

# 8328
Dinnyebubus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
139 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171742 Üzenet linkje2011-08-02 10:01:57 

Üdv újra itthon Sancho! icon_smile.gif

Én is nagyon várom a beszámolódat, mert lassan elkészítem a látnivalók terveit. A képek nagyon jók, már alig várom, hogy élőben is lássam. icon_smile.gif

Szép napot!

Timi

# 8329
Vickycsibe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
99 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171759 Üzenet linkje2011-08-02 12:31:09 

Isten hozott mindenkit itthon!
A képek szuperek, köszönjük szépen!
Remélem, hamarosan mi is megtudjuk a sorsolásunk eredményét!
Szorítsatok, hogy ne Paralia-t kapjuk, mert a párom már járt ott!
Szép napot mindenkinek!

# 8330
Vscotina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
223 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171764 Üzenet linkje2011-08-02 12:58:14  Válasz a #171741. hsz-ra Előzmény #171741

Szervusz sancho.dl

Látom fogdostátok ti is Arisztotelész nagylábaujját. Nem tudjátok, hogy pontosan milyen babona(hiedelem) kapcsolódik hozzá??? Sokfelé kerestem, de nem találtam

# 8331
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171775 Üzenet linkje2011-08-02 14:31:50  Válasz a #171742. hsz-ra Előzmény #171742

Szia Dinnyebubus!

Köszönöm szépen icon_smile.gif A beszámolót hamarosan felrakom, már írom, csak kicsit elvette a kedvemet a tegnap esti fiaskó, amikor kirúgott a rendszer és elveszett minden amit írtam icon_sad.gif De most külön megírom egy szövegszerkesztővel és utána megpróbálom bemásolni. Hogy mit nézzetek meg arra én is tudok pár célt javasolni, vagy amik a képeimen vannak azok is jó programok icon_smile.gif

# 8332
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171777 Üzenet linkje2011-08-02 14:34:14  Válasz a #171764. hsz-ra Előzmény #171764

Szia Scotina!

Valóban megsimiztük Arisztotelész lábujját icon_smile.gif A legenda szerint ha valaki megsimogatja a lábujjat akkor átszáll belé Arisztotelész bölcsessége. Ezért aztán a túristákon kívül az iskolások is sűrűn látogatják a szobrot és ezért van, hogy bár az egész szobor fekete, a lábujja fényes és réz színű icon_smile.gif

# 8333
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171781 Üzenet linkje2011-08-02 15:03:57  Beszámoló Nei Pori 2011

Sziasztok!

Akkor újra nekiállok icon_smile.gif

Tehát... Július 17-én vasárnap indultunk a Népligetből. 14 órára volt kiírva az indulás, de persze megint voltak akik nem értek oda... Amíg vártuk őket elgondolkodtam, hogy ha az van kiírva, hogy fél 2-kor tali és 2-kor indulunk, akkor miért nem lehet időben odaérni? Ilyen minden alkalommal volt. Göröghonban nem bajlódtak az ilyesmivel, simán otthagyták az illetőket, mint ahogy ezt láttuk is egy párszor. Az út viszonylag simán telt, a határokon kellett sokat várakozni, de ettől függetlenül nem éreztem most sem hogy borzalmas lenne a buszozás. Az utastársak nagyon jó fejek voltak és mindenki csendben volt icon_smile.gif Tehát én továbbra is tartom a nézetem, hogy kibírható a buszos út. Két filmet vetítettek, mindekettő görög témájú volt icon_smile.gif A Görögbe fogadva és a Bazi nagy görög lagzi. Néhány megálló volt és szép lassan a görög határra értünk. Azt nem tudom már mikor, de az apartmanba azonnal bemehettünk, nem kellett várni. Lecuccoltunk, picit rendbeszedtük magunkat és elmentünk körülnézni. Főként a vasútállomást kerestük, mivel másnapra volt betervezve egy Thessaloniki kirándulás. Persze eltévedtünk és majdnem Platamonasra mentünk. Másodszor már összejött a dolog és gyorsan megkérdeztem a csinos jegyárus leányzót, hogy hánykor megy reggel Thessalonikibe vonat. Szerettem volna Athénba is megvenni a jegyeket, de kiderült, hogy már nem lehet jegyet venni, mert nincs számítógéük, ezért nem tudnak se helyjegyet se sima jegyet nyomtatni...Akkor majd ezt is elintézzük Thessalonikiben. Este még elmentünk sétálgatni és ismerkedni nei Porival, betértünk egy tavernába és gyorsan lekortyintottam az első pohár Mythosomat icon_smile.gif Séta után hazamentünk. Reggel keltünk és mentünk az állomásra. Megvettük a jegyeket és amíg vártuk a vonatot belegondoltam, hogy elég drága a jegy. Egy útra 12 EUR...
A vonat valami fantasztikus. Kényelmes, klímás, csendes, tiszta és úgy megy mintha a tengeren ringatózna az ember. Minden megállónál bemondják hol vagyunk. Nagyon nagy élmény volt és a görögök nagyon barátságosak. Mindenki kérdezgette honnan jöttünk.Biztos nem sűrűn látnak magyarokat a vonaton icon_smile.gif Thessalonikiben picit tanácstalanul álltunk, mert nem tudtuk merre is induljunk. Aztán elindultunk azon az autcán ahol a vasútállomás van és nemsokára feltűnt egy Centrum feliratú tábla. Aha.. ez ő lesz az gondoltam és mentünk arrafelé icon_smile.gif
Valóban igazam lett, mert egy kis gyaloglás után megtaláltuk az Arisztotelész teret és a sétáló utcát. Ez egy nagyon klassz utca tele kávéházakkal és üzletekkel. Nagyon sokan járnak erre és egészen a tengerpartig visz. Az út végén van egy Arisztotelész szobor, amelynek az az érdekessége, hogy egy legenda szerint aki megsimizi a nagy lábujját, abba átszáll Arisztotelész bölcsessége. persze mi sem hagyhattuk ki és kuncogtunk, hogy az egész szobot fekete, de lábujja réz színű icon_smile.gif Utána a tengerparton elsétáltunk az elképzelhetetlenül sok kávéház mellett a Fehér toronyig. Itt is van még néhány elszánt tüntető, akik sátorban laknak és lógnak a transzparensek mindenhonnan. Utána sétálgattunk minenfelé, benéztünk az Archeologiai múzeumba, ahol nagyon klassz szobrok, arany és használati tárgyak vannak és van egy interaktív szoba, ahol a modern eszközökkel mehetünk vissza a régmúlt időkbe. Benéztünk a bazárba is, ahol minden kapható és külön élmény ahogy az eladók ordítva és mutogatva kínálgatják az áruikat. Van itt tengeri herkentyű, székek, madarak, és minden lom amit el lehet képzelni. Mindenesetre nagy élmény és ha valaki arra jár, feltétlen nézzen be, mert ez nem szabad kihagyni. Visszafelé még beültünk egy frappéra a sétáló utca egyik kávézójába. A frappé mellé kaptunk jeges vizet és egy kis doboz joghurt habot. Még egy picit nézelődtünk, aztán elindultunk hazafelé. Amit nem írtam, hogy iszonyatos meleg volt. Állítólag még görög mércével mérve is nagy volt a meleg, amit igencsak megéreztünk. Ennek ellenére csodálatos volt a kirándulás Thessalonikibe. Visszafelé a vonaton kevesebben voltunk és picit pilledtük a nagy meleg után. A nagy meleg otthon is kísértett minket és bár én nagyon bírom a meleget, ez már nekem is sok volt. Második este kifeküdtem az erkélyre hogy ott alszom, de ott meg a szúnyogok szabályosan a véremet vették. Utána úgy néztem ki, hogy a tevernában elültek mellőlem, mert azt hitték valami bőrbetegségem van... Aznap hajnalban lesétáltunk a tengerpartra és belerogytunk a napágyakba. Akkor született meg az elhatározás. Reggel nyitásra ott voltunk az irodánál és elkértük a klíma távirányítóját. Innentől kezdve nyugodtan aludtunk icon_smile.gif A szúnyogokat kiírtottam így azoktól is nyugalmunk volt. Az aznap program robogó bérlés. Elmentünk a Billys kölcsönzőhöz és Vasziltól béreltünk egy Gilerát. Az árban is jól meg tudtunk egyezni. Két napra béreltem, de csak pénteken délután 3 órára kellett vissza vinni a robogót, pedig még csak szerda délelőtt volt. Az 42 EUR lett volna, de ekkor előszedtem a varázsmondatot: Borite na kopszete ligho apo tin timi? Na ez hatott icon_smile.gif 30 EUR lett a vége. Merre induljunk? Eslő uticél Platamonas volt. Előtte elmentünk tankolni, ahova az utat a főúton tettük meg a kamionosok nem kis örömére akik nem győztek kerülgetni és dudálni, meg anyázni icon_smile.gif Ezúton is elnézést kérek tőlük icon_smile.gif Platamonason fürödtünk, sétáltunk, kajáltunk és fényképezkedtünk. Utána gondoltuk induljunk haza egy kis sziesztára meg kajára. A 24 nevű gyors gyrososban ettünk ahol egy menü 4,5 EUR és ez tartalmazza a gyrost, egy adag sült kolompért és egy üdítőt. Valahogy szóba került a kulcs, amit lázasan elkezdtünk keresni és ekkor jött a felismerés... Elhagytuk az apartman kulcsot. Nem tudtuk mihez is kezdjünk, ezért végigmotoroztunk minden helyet, ahol jártunk, de a kulcs azóta sem lett meg. Visszamentünk az irodához, de hát ők is sziesztáznak, így nem tudtunk mást tenni elmentünk egy kávézóba pihenni. Két leányzó volt a felszolgáló akik egyfolytában viháncoltak és eszük ágában sem volt velünk foglalkozni. Mivel nagyon szomjasak voltunk, így felültünk a motorra és tovább mentünk egy kávézóval. Ott is leültünk és vártunk egy darabig de ott sem történt semmi. Gondoltam hogy van még elég kávézó, ismét fel a motorra, de akkor már szaladt egy fickó, hogy várjunk, már jön icon_smile.gif Akkor visszaültünk. Hozott egy nagy pohár jeges vizet, amit azon nyomban lehajtottunk. Nem tudom hogy nézhettünk ki, mert az illető elment és egy nagy kancsó jeges vízzel tért vissza icon_smile.gif Utána kértünk egy frappét, de valószínűsíthető volt, hogy innen egy darabig nem állunk fel, mert a srác beült az utójába és elment. Mikor később visszatért még mindig ott feküdtünk a fotelokban icon_smile.gif Fizettünk és mivel még mindig sok idő volt az iroda nyitásáig egy hirtelen gondolattól vezérelve elrobogtunk Paleopyrgosba a kagylóházhoz. Amikor megérkeztünk zárva volt, ezért kint elkezdtünk fényképezgetni. Nemsokára nyílt a kapu és megjelent a tulaj. Na az egy nem semmi figura icon_smile.gif Úgy néz ki, mint Ferenc József nagy kackiás bajusszal, de egy hihetetlenül jó fej és szimpatikus ember. Nagyon szereti a vendégeket és bár csak németül beszél, azért megpróbáltam összeszedni szerény német tudásomat és egész jól elbeszélgettünk. Jövőre szeretne bekerülni a Rekordok könyvébe, amihez sok sikert kívánok neki! Megígértette velem, hogy elküldöm neki a képeket, a címét is megadta. Van a terasz plafonján egy rész ahol magyar vonatkozású dolgok vannak, pénzek, bélyegek, nemzeti színű szalag és kirakta kagylóból a Lánc-hidat is icon_smile.gif Szerintem ez is az egyik olyan dolog amit érdemes megnézni, mert nincs messze és nagyon egyszerű eljutni! Utána visszamentük az irodába és előadtuk hogy a kulcs eltűnte magát. Én nagyobb zajra számítottam, de meglepetésemre annyit közöltek, hogy nem baj, ne aggódjunk és hívták a tulajt, aki éppen a telkén kapálgatott. Egy kis idő múlva odahozta a pótkulcsot az apartmanhoz és egyáltalán nem látszott dühösnek. Este a szoksásos tavernázás, boltnézegetés és séta.Sok tavernában kaptunk cipourot, gyümölcstálat és mindenféle kis ajándékot. Nagyon kedvesek voltak mindenhol egyedül a Stern taverna nem volt olyan vidám és szimpi, de nem tudom megmondani miért. Mindenestre rajtunk kívül senki nem ment be és másnap is üres volt... Másnap reggel régi Poriba vettük az irányt. Bár kaptunk eligazítást sokmindenkitől természetesen eltévedtünk és így csekély görög tudásomnak köszönhetően néhány helybeli végre útbaigazított minket és indulhattunk. Az út érdekesre sikeredett, ugyanis szegény robogó nem bírta a meredek utakat és egyszerűen leállt. Úgyhogy nagy részen, amíg fel nem értünk vagy toltam, vagy olyan lassan mentem, hogy a párom gyalog lehagyott icon_smile.gif A végére komolyan izomlázam volt a vádlimban... De a lényeg, hogy ott voltunk. Paleo Pori nagyon érdekes kis falu. Nagyon sok ház van, ami elhagyatottan áll, vagy félig már leomolva áll. Az egész falu olyan kihaltnak tűnik, bár páran laknak fenn és egyre több házat vesznek meg és újítanak fel, főleg a skandinávok. Séta közben találtunk egy hotelt aminek az étterem részébe levonultunk, ahol egy nem túl barátságos fiatalember netezett és láthatóan nem nagyon örült nekünk, hogy megzavartuk. Egyébként rajtunk kívül a környéken nem volt senki. Ittunk egy frappét és gyorsan távoztunk. Utána meglátogattuk a templomot, ami egész modern. Mellette egy igaz kis görög vendéglő van, kockás terítővel és egy hatalmas fával az udvar közepén, aminek az ágairól petróleum lámpák lógnak icon_smile.gif Itt rajtunk kívül csak egy idősebb görög házaspár volt. Amúgy továbbra is senki. De este nagyon klassz kis összejövetelek lehetnek itt, egyszer talán megnézzük este is. Utána felsétáltunk a forráshoz, ahol Kovács Gyulára gondoltam, lévén külön kért, hogy emlékezzünk meg róla, ha ott vagyunk. Remélem csuklott icon_smile.gif Utána még elsétáltunk néhány útra de a legtöbb vagy zsákutca volt, vagy egy építkezésre jutottunk. Még egy picit sétáltunk aztán elindultunk hazafelé. A visszafelé út sem volt teljesen probléma mentes, ugyanis én annyira nem tudokmotorozni, így a nagyon éles kanyarokban nem tudtam rendesen menni icon_smile.gif De azért gond nélkül lejutottunk és az úton végig gyönyörű panoráma volt Platamonasra és Nei Porira és a tengerre. Nem tudom a képek mennyit adnak vissza belőe, de élőben gyönyörű volt. Mikor lejutottunk elhatároztuk hogy van még idő az esti fórumos taliig, ezért átrobogunk kajálni és nézelődni Platamonasba. Platamonasban sétáltunk, kajáltunk, gyertyát gyújtottunk a templomban és pénzt is dobtunk a perselybe. Remélem minden teljesül amit kívántunk. Hazafelé a robogó fura hangokat hallatott, aztán megállt. Mint kiderült kifogyott a benzin. Tolhattam vissza a kölcsönzőig, útközben mindenkinek volt valami megjegyzése... Egy ember a háza kerítése mögül részvéttel kérdezte mi a baj, mondtam hogy kifogyott a benizin. Olyan mozdulatokat tett, mint aki akar adni egy kis benzint ezért odagurultam a kerítése mellé, de kiderült hogy csak ki akart röhögni. Picit anyáztam, aztán toltam tovább a motort icon_smile.gif A kölcsönzős amikor meglátott nem mondhatnám, hogy örült, mert nem örült icon_smile.gif Közölte hogy ő szólt hogy a műszerek nem működnek ezért néha nézzük meg hogy mennyi benzin van a tankban. Persze én erre nem emléxem és még meg is voltam lepődve, hogy mennyi mentünk és semmit nem mozdult az üzemanyag mutató icon_smile.gif Gondolom a régi Poriba vezető nem kis emelkedőkkel tarkított emelkedők megtették a hatásukat benzin ügyben icon_smile.gif Mindenesetre kaptunk tőle egy liter benzint és mehettünk tovább. A tali este 9-re volt megbeszélve és a templom órája szerint már negyed 10 volt. Szerencsére mint kiderült nem jól működött, így volt időnk rendbetenni magunkat a találkozóra. A templom felé sétálva kerestem a mieinket, amikor Mylo integetett, hogy itt vagyunk. Sajnos a sok ember közül csak 3-an voltunk. Mylo és párja, Jamasz és a lányai, valamint mi. Egy picit vártunk és átsétáltunk a Platamon tavernába, ahol a leghátsó részen kaptunk egy asztalt. A legelső köszöntő ismét Kovács Gyulának szólt, akinek megígértük hogy iszunk az egészségére. Megtettük. Nagyon jól éreztük magunkat és mind Mylóék, mind Jamaszék nagyon kedves és szimpatikus emberek. Nagyon örültünk, hogy megismerhettük őket. Jókat beszélgettünk és kuncogtunk. Remélem még össze tudunk velük futni egyszer. Készültek is fényképek a taliról, de az ő engedélyük nélkül nem akartam feltenni a képeket.
Folyt köv...

# 8334
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171791 Üzenet linkje2011-08-02 17:14:38 

Szia sancho icon_smile.gif

A képek megnézve, a beszámoló eleje elolvasva icon_smile.gif Kérem a folytatást !!! icon_smile.gif És akkor most a kérdések:
Ha jól értelmezem, akkor az állomáson "csak" Athénba nem lehet jegyet venni, de Szalonikibe igen ? Melyik vonattal mentetek ? A 12 euro 1 útra valóban drága, főleg, hogy 2 éve ez még 4 euro-ba került icon_sad.gif Mennyi volt a belépő az Archelogiai múzeumba ?
2 éve gondolkodtam, hogy felsétálok a régi Poriba...laza 18 km oda vissza... icon_biggrin.gif Most, hogy már többen is voltatok fent, felcsigáztátok az érdeklődésemet icon_smile.gif
A kagylóházas bácsival én is találkoztam, Ő igazított útba Stomió felé icon_smile.gif

# 8335
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171794 Üzenet linkje2011-08-02 17:22:22  Válasz a #171791. hsz-ra Előzmény #171791

Szia BRobi! icon_smile.gif

Igen jól értetted. Thessalonikibe lehet jegyet venni csak Athénba nem. A vonat asszem valamikor 8.30 körül ment, de ezt az állomáson meg tudják mondani, mert elfelejtettem icon_sad.gif Előző este mentünk el az állomásra és akkor kérdeztük meg mikor megy reggel vonat. Van egy korábbi is, asszem az kb 7.50 körül. A belépő a múzeumba 8 EUR volt. A fehér toronytól lehet elmenni egy nagy park van a közelében, meg valamilyen stadion. Régi Poriba tényleg érdemes felmenni, de szerintem bérelj egy robogót és azzal menj fel. Szerintem gyalog nagyon messze van és még így is fárasztó volt a nagy emelkedőkön felmenni. De persze meg lehet próbálni icon_smile.gif

És akkor a folytatás...

# 8336
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171795 Üzenet linkje2011-08-02 17:23:11 

Folyt...

Amikor kijöttünk a Platamonból, úgy tűnt tényleg szimpi mindenki mindenkinek, mert valahogy nem akaródzott elválni. Csak álltunk az út közepén és csak beszéltünk, beszéltünk icon_smile.gif Utána azért csak ment mindenki a dolgára. Mi még sétálgattunk és mivel a késői idő ellenére éhes voltam, beültünk a Theo tavernába. Ez a tevrna egyébként egész klassz. Finom a kaja és van egy magas felszolgáló leányzó, aki nagyon jó fej és barátkozós típus. Kaptunk tőle egy nagy pohár cipourot és végig beszélt icon_smile.gif Egy adag rántott kagylót ettem ami nagyon finom volt és máskor is visszatértünk ide. Közben Mylóék is megjelentek a taverna mellett, ezek szerint még ők is éhesek voltak icon_smile.gif Én csak ajánlani tudom mindenkinek. A másik a Volcano pizzéria, ahol hihetetlenül finom pizzákat lehet kapni. Egyébként otthonra is vettünk uzot, narancslevet és kis üveg bort, úgyhogy ha épp otthon voltunk és volt kedvünk egy kis görög ízhez, akkor otthon is tudtunk kortyintani. Másnap reggel a piac volt a program. Ez a templom közelében a vidámpark mellett volt. Mindenfélét lehetett kapni az olajbogyótól kezdve a zöldségeken házi cipouron, Armani pólón, ruhákon, halakon, meg ki tudja még mi mindenen keresztül a használt holmikig mindent. Nagyon klassz volt, ha valaki tud, ide is érdemes kimenni. Itt Jamaszékkal futottunk össze és beszélgettünk egy picit. Elég sokáig elvoltunk a piacon aztán mentünk haza, mert este indultunk Athénba. Kétszer voltam fakultatív úton Athénban, ezért most elhatároztuk, hogy magán úton vonattal elmegyünk. A pihi után egy kis kaja majd lassan elindultunk, mert 21.48-kor indult a vonat Larissába, ahonnan át kellett szállni az Athéni vonatra. 20 perccel az indulás előtt és az állomás közelében kiderült, hogy otthon hagytuk a jegyeket. Nem is mi lettünk volna, ha minden simán megy icon_smile.gif Vissza az apartmanba és nemsokkal az indulás előtt gyorsan megvettem a jegyeket Larissába. A vonat itt nem volt olyan szép és kényelmes, mint Thessalonikiben,de mentünk icon_smile.gif Útközben egy fiatalember elkezdett mosolyogni ránk, majd köszöngetett és a végén elkezdett beszélgetni. Kérdezgette kik vagyunk, honnan jöttünk? Jól elbeszélgettünk, legalább ment az idő. Kiderült hogy Dimitrisznek hívják és Voloszban lakik. Az apukája nemrég járt Magyarországon. Erről jut eszembe, hogy még Thessalonikiben a vasútállomáson, mialatt próbáltam megvenni a jegyeket és helyjegyeket Athénba és vissza, jött két görög srác. Az egyiken I Love Budapest, a másikon Hard Rock Cafe Budapest póló volt icon_smile.gif Közöltem velük, hogy magyarok vagyunk és én Budapesten élek icon_smile.gif Örültek nekem... A többiek sem öltek meg, pedig vagy egy fél órát tartott mire minden jegyet megkaptunk és egyet még el is rontott a jegyárus, tehát újat kellett nyomtatni. Már akkora sor állt mögöttünk, hogy kilógott az állomásról. Mikor próbáltam magyarázkodni és elnézést kérni, hogy szignomi, mi csak magyar túristák vagyunk, a meleg ellenére mindenki csak legyintett. Dhen Pirazi - Nem számít, nem baj icon_smile.gif
Akkor vissza a vonatra. Dimitrisztől megkérdeztük, hogy Larissában lehet-e valami étket kapni, mert igencsak éhesek voltunk.Mondta, hogy persze, ilyenkor még nyitva vannak a tavernák. Mikor megérkeztünk, az Athéni vonat indulásáig volt még majdnem két óra. Elmentünk egyet sétálni az esti Larissába. Rengeteg üzlet,nagy házak, sok cica. Egy kis utcában találtunk egy igazi görög családi vendéglőt, ahol csak görögök voltak, olyan igazi kocsma szerű. A tulaj és a vendégek is csak lestek, hogy kik vagyunk icon_smile.gif Viszont nagyon finom souvlakit kaptunk, nagy adagot igazi tzatzikivel. Meglepődtem, hogy nincs Mythos sör. Mondtam hogy én akkor is valami görög sört kérek, ekkor hozott FIX sört, amiről eddig még nem is hallottam. Megmondom őszintén, nagyon ízlett. Érdekes, szinte édeskés íze van és olyan fura virág illat lengi körül. A görögök végig lestek minket, biztos nem sűrűn tér be hozzájuk két magyar túrista egy görög vacsira icon_smile.gif A tulaj megkédezte honnan jöttünk és utána a kijáratig kísért minket icon_smile.gif Még egy picit csatangoltunk a városban, aztán visszamentünk az állomásra, ami előtt egymás mellett négy trafik is van icon_smile.gif Vettünk egy rakás vizet és vártuk a vonatot. Akkor már nagyon sokan voltak az állomáson, nagy százalékban bangladeshi és szenegáli emberek. Nem aggódtunk, hiszen nekünk van helyjegyünk.Megérkezett egy elképzelhetetlenül koszos, lepukkant vonat tele grafittivel. Csak nem? De... Ez volt az Athéni vonat. Aztán rájöttünk miért vannak ennyien. A jegy 14 EUR. Meséltem a beszámoló első részében, hogy Thessalonikibe 12 EUR volt a jegy, pedig az közelebb van. Igaz az különb vonat volt icon_smile.gif Na mindegy üljünk fel. Az első meglepetés ülnek a helyünkön. Közlöm, hogy ez a mi helyünk. Elkérik a jegyet aztán közlik hogy a szék szám valóban stimmel, de a vagon szám nem. A következő a miénk. Akkor tovább. Közben a folyosón és wc előtt a bangladeshiek és a szenegáliak kalákában fekszenek, ülnek, alszanak. Átverekszünk rajtuk a követlező kocsiba. ott is ülnek. Megint elő a jegyeket és mivel a vonat 0.43-kor inult, elég pilledtek voltunk. Nekiálltam veszekedni, hogy ez a mi helyünk. jegy elkér, aztán egy hölgy közli hogy ez valóban a mi helyünk, de a helyjegy a következő napra szól... állunk leesett... Most mi legyen.Megyünk mi is a wc elé aludni? Végül is tovább mentünk újabb embertömegen keresztül a büfékocsiba. leültünk és lestük mi lesz. Szerencsére megjelent egy igen hangos család, akikkel nekiállt veszekedni a büfés, így minket békén hagyott. Az előző utas ott hagyta a Fantás dobozát az asztalon, így azt hitték mi már rendeltünk. Érdekes módon minket békén hagytak, pedig a büfékocsi nem utazásra való és többeket kitessékeltek. Valahogy minket nem vettek észre a végén már egy picit szundítottunk is. A kalaúz sem szólt hozzánk, így akár jegy nélkül is utazhattunk volna icon_smile.gif Olyan arcok ültek a kocsiban, hogy nem mertünk felnézni icon_smile.gif Végül reggel 5 óra körül megérkeztünk Athénba. Az állomás akkorka, mintha legalább is Batyufalva külső lett volna... Nem semmi icon_smile.gif Elmentünk a pénztárhoz, hogy orvosolva az előző esetet megvegyük a helyjegyet. Kérdeztem egy emberkétől mikor nyit a pénztár? Közölte hogy 8-kor... Az még 3 óra. A biztonság kedvéért megkérdeztem a nemzetközi pénztárban is ami már nyitva volt. ott mondták, hogy 6-kor. Na az más. Végül is görög mentalitás szerint, amikor már hatalmas sor volt fél 7 körül végre felkapcsolódott a villany a pénztárban. A hölgy közölte hogy az esti vonatra nem kell helyjegy, de nem nyugtatott meg. Mindenesetre elndutunk jegyet venni. Előtte elmentünk aprót váltani, mert a metrónál sem volt pénztár és csak automatából lehetett jegyet venni. Bementünk egy kávéra az állomás büféjébe. Mire mindent lerendeztünk addigra már nyitva volt a pénztár, tehát mindegy lett volna icon_smile.gif Vettünk egy 24 órás metrójegyet 4 EUR volt. Az eslő utunk a kikötőbe Pireuszba vezetett. A piros metróról át kellett szállni az Ommoniánál a zöld metróra. Egész gyorsan kinn voltunk és egy idő után a metró feljön a föld alól. Úgyhogy nézegethettük a várost. Pireuszban ahogy kiléptünk a metróból ott magasodtak előttünk a hatalmas kompok. Ekkora hajókat még nem láttam. Azt a rengeteg embert... Megnéztük a hajókat ahogy elmentek. Néhányan lemaradtak, akik miután elfoglalták a helyüket a hajón, elszaladtak újságért és perecért.... A párom gyorsan kiröhögte őket, ami szerintem nem esett túl jól nekik, mert úgy néztek ránk, hogy elengedtem a kezét, hogy nem vele vagyok icon_smile.gif Utána még sétáltunk egyet a kikötőben és az egyik hajó előtt volt egy váróhelység, ahol néhány hajléktalanon és egy motoros páron kívül, amelnyek a női tagja ott végzte a reggeli sminket és toalettjét, senki nem volt. Leültünk és gondoltuk, hogy egy picit pihenünk az esti kaland után. Először csak néztünk magunk elé, majd csak a lábunkat tesszük fel mondat hangzott... A végén másfél óra múlva ott ébredtünk a hajléktalanok között icon_smile.gif Senki nem bántott minket, senki nem szólt hozzánk. Végig Göröghonban valamiért annyira biztonságban éreztem magam...
A következő utunk az Akropoliszra vezetett. Az Ommonián ismét átszálltunk a piros metróra és az Akropolisz megállónál leszálltunk. Egy hosszú út vezet a bejáratig, útközben van az Akropolis múzeum. Végül is de nem mentünk be, mert inkább a parhenónt szerettük volna meglesni. A bejáratnál már nagyon melegünk volt ezért elmentem valami ital után nézni. Egy büfében árultak jégkristályt. Gyorsan vettem kettőt. Amikor közölték hogy közel 10 EUR, akkor már nem is ízlett annyira. Na mindegy. Mivel itallal nem lehett bemenni, ezért meg kellett inni, de én a végén kidobtam a maradékot. Bejutottunk és lassan felmásztunk a Parthenónhoz. Útközben fényképezgettünk és nézegettünk a színházat és a látképet. Az valami fantasztikus volt. Athén hatalmas. A Parthenón csodálatos mint mindig. Az egészet körbelebegi valami különös hangulat,amitől olyan fura érzésünk lett. Ezt érezni kell és elmenni oda. Onnan lesétáltunk a szoborkertbe, majd átmentünk Hephaistos szentélyéhez, utána pedig bementünk a múzeumba. Később átsétáltunk a Plakára. Hát ha Thessalonikiben a bazár elvarázsolt, a Plakán nem jutottam szóhoz. Egy teljes kerület, sok utcával, sikátorokkal, ahol végig mindenhol kirakodó vásár van. Mint az Ecseri piac. Minden van amit csak el tudtok képzelni. Hihetlen. Még gyóntató szék is volt, meg régi benzinkutak. Persze vannak új cuccok is, de pl. egy Nike cipő olyan drága, hogy eszüknkbe sem jutott még csak megnézni sem, pedig nagyon hívogattak minket mindenhova. De élménynek mindenesetre felejthetetlen. Ezt is meg kell nézni ha valaki arra jár. Onnan átsétáltunk a Syntagma térre. A csatáknak és tüntetéseknek már nem sok nyoma van. Néhány transzparens, pár tüntető sátrakban és rengeteg árus. Megnéztük az őrségváltást, ami szintén nagy élmény. Majd fényképezkedtünk az evzonokkal icon_smile.gif Később elmentünk Athénba sétálgatni. Klassz volt a nagy utcákat látni, a sok kirakatot, a rengeteg embert. Nagyon érdekes volt. Bementünk egy luxusáruházba hűsölni, de szabályosan kinéztek minket, úgyhogy gyorsan távoztunk. Még kimentünk az Ommoniára és a Monastirakira. Kajálni persze egy Mc Donaldsba mentünk icon_smile.gif Bekeveredtünk egy arab negyedbe is, rengeteg szexmozival és erotikus bolttal icon_smile.gif Beültünk egy kávézóba egy frappéra, majd mivel már alig álltunk a lábunkon az egész napi séta után, visszamentünk az állomásra. Megint megkérdeztem, hogy kell-e helyjegy, de ismét közölték hogy nem. Vártuk a vonatot és fél percenként vettük a vizet a trafikban icon_smile.gif Végül megjött a vonat.Most kevesebben voltak és valóban nem kellett helyjegy, mert sok hely volt. A vonatnak elvileg 23.31-re kellett volna Larisszába érnie, mert a Nei Poriba induló vonat 23.37-kor indul. Ennek ellenére fél 1 körül még az Athéni vonaton ültünk. Már láttuk, hogy Larissában alszunk az állomáson. 1 óra elmúlt mire megérkeztünk, de legnagyobb meglepetésünkre a vonat megvárt minket. Ahogy leszálltunk a kalauz rámutatott és szólt hogy futás! Megérkeztünk Nei Poriba, de már olyan fáradtak voltunk, hogy menni nem tudtunk. Útközben összefutottunk Jamaszékkal akik néztek, hogy úgy nézünk ki, mint Sanchoék, de hát ők Athénban vannak. Aztán közöltünk hogy tényleg mi vagyunk és épp most értünk vissza icon_smile.gif Aznap este már nem mentünk sétálni. A további napok már a semmit tevéssel és napozással teltek. Vettünk egy napernyőt 4,5 EUR-ért meg két gyékényt darabját 1 EUR-ért. A víz klassz volt, bár néha akkora hullámok voltak hogy kivittek a vízből icon_smile.gif Sajnos semmilyen állattal nem találkoztunk, bár lehet hogy én összefutottam egy meduzával, mert a csuklómon, illetve a hátul a lábszáramon voltak alaktalan kis piros foltok, amik égtek és még este is elő jött az égető érzés. A parton rengeteg árus van, akik egy picit pofátlanok icon_smile.gif Minden vackot árulnak a karkötőtől kezdve, a parfümökön át, a napszemüvegekig mindent. De ha oda jönnek hogy vegyél valmait és nem veszel, akkor kérdezik, hogy mi van? Nincs pénzed? Aranyosak icon_smile.gif Aztán vannak lukumadesz árusok, fánk árusok, akik hangosan kiabálva kínálják az áruikat. Csokiiis fááánk fiinooom icon_smile.gif Sokat fürödtünk és napoztunk. Esténként jókat sétáltunk, vásárolgattunk és eszegettünk a tavernákban, valamint meglátogattuk a cukrászdákat. A fagyi nagyon finom és hatalmas adagot adnak. Megkostoltuk a baklavát is, főként a Marabu melletti kis cukrászdában voltunk. A sétányon az árusoknál felfedeztem ugyanazt a cipőt, amit Athénban néztem. Ott 162 EUR volt itt 30... icon_smile.gif Utolsó este beültünk ismét a Volcano pizzériába és rendeltünk két pizzát. Én nem is foglalkoztam az egészel, de a párom megleste a számlát és azon bizony két családi pizza volt... Hogy együnk meg ketten két családit? Egyszer ketten vettünk egy nagyon és elég volt. Mindenesetre szóltam a pincérnek hogy ez nem oké így. Elment de jött hogy sajnos már nem tud mit csinálni, mert kész van a pizza. De aztán mondta hogy együk meg a családit és fizessük a kicsi pizzát icon_smile.gif Úgyhogy végül is jól jöttünk ki belőle és másnapra is megvolt a reggeli. Több helyen kaptunk cipourot, vagy apróbb kis ajándékot. A motorkölcsönzőnél is kaptunk piát, az utazási irodában is, amíg a pótkulcsra vártunk icon_smile.gif A Stern tevrnában nem tudott a pincér visszaadni, ezért nem hogy a borravalót nem fogadta el, de még a kaja ára is kevesebb lett icon_smile.gif Néhányszor ettünk otthon, mert vettünk kenyeret, vajat, virslit, szalámit, sajtot, paradicsomot. Vettünk sok ásványvizet. 6 liter volt 1.40 EUR. Vettünk gyümölcsleveket, 1 liter 65 cent volt, meg midenféle italt és kajákat icon_smile.gif Sokat sétáltunk, nézelődtünk a boltokban, betértünk egy egy fagyira, vagy italra a tavernákba. Nei Pori egy barátságos hely, csodálatosan szép homokos parttal. Még elmentünk ajándékokat vásárolgatni. Másnap reggel 9-ig ki kellett cuccolni az apartmanból és az irodában el lehetett helyezni a bőröndöket. Csak délután negyed 3-kor indult a busz, addig mehettünk vásárolgatni, ajándékokat venni, kaját szerezni az útra és fürödni egyet utoljára. Még gyorsan leráztuk az árusokat a parton, hogy ma megyünk haza és már nincs egy centünk se, de ha jövőre még itt lesz, akkor biztos veszünk tőle valamit. Ez hatott... Lassan eljött az indulás ideje, de azért még volt egy kis kitérő... Vissza keleltt rohannom az apartmanba, mivel a barátnőm kulcstartójára tettük a pótkulcsot és ezt bizony ott hagytam a zárban icon_smile.gif Mikor visszamentem már takarították a szobát. A tulaj hölgy megismert és vigyorogva emlegette,hogy ja igen a kulcs icon_smile.gif Utána már csak a buszba pakolás és az indulás várt ránk. Most kissebb busszal mentünk és kétfelé osztották a csapatot. Az út ismét sima volt, és gyorsabb, mint odafele. Ismég két görög filmet néztünk. Újra megnéztük a Görögbe fogadva c. filmet, ami most jobban tetszett mint odafele icon_smile.gif A másik a Mamma Mia, ami azért is volt külön öröm, mert nekem megvan, de még nem tudtam magam rászánni, hogy megnézzem. Mindenesetre nagyon tetszett, úgyhogy nem bántam meg. Reggel 6 körül a Népligetnél voltunk. Hát vége... Jó volt és így hogy tovább voltunk mint eddig, még így is rövid. Már most indulnék vissza. Már voltam Nei Poriban, de most is azt mondom, Nei Porinak is megvan a maga varázsa és nagyon jól tudja magát érezni az ember ha el tudja magát engedni és hagyja magát sodortatni a történésekkel...

# 8337
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171796 Üzenet linkje2011-08-02 17:34:11 

Na végre, hogy itt vagy köztünk "sancho.dl" barátom. mindjárt neki kezdek a beszámolóid olvasásához, de előbb engedd meg, hogy nagyon sok boldog szüli napot kívánjak.
# 8338
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171797 Üzenet linkje2011-08-02 17:36:36  Válasz a #171796. hsz-ra Előzmény #171796

Szia kovácsgyula!

Nagyon szépen köszönöm, igazán kedves vagy icon_smile.gif

# 8339
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171798 Üzenet linkje2011-08-02 17:37:43 

Két napig sajnos nem tudok a gép elé ülni mert hosszú műszakozom, mindenkinek aki most indul Nei Pori-ba nagyon jó utat és kellemes nyaralást, valamint felüdülést és pihenést. Majd várunk benneteket újra itt a fórumon.
Üdvözlettel: "kovacsgyula53" {egyszerűen csak: Gyula}

# 8340
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171799 Üzenet linkje2011-08-02 17:39:06  Re:

sancho.dl írta:
Szia kovácsgyula!

Nagyon szépen köszönöm, igazán kedves vagy icon_smile.gif

És most kiszaladok a konyhába és megiszom az egészségedre egy nagy pohár friss vizet

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 555 556 557 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu