#2170092014-05-29 23:16:27 Válasz a #216994. hsz-ra
Láthatóan jól sikerült a lagzi, bár mi csak a templomi után a parton tartott aktust láttuk, azután volt még a vacsi Skala végében, ahol az a hajó taverna van a parton. Egész nap meleg volt, jöttek-mentek a felhők, de csak enyhet adtak, mígnem estére befutott a lehűlés erős széllel. A vacsin már kicsit hűvösebb is volt, de eső eddig nem esett.
Picit meghülyült az időjárás, 2 napja erős szél fúj, ami még jól is esik néha, de felkorbácsolta a tengert, elég szépen hullámzik, a sznori felejtős Esténként előkerültek a pulcsik és kiskabátkák, de csak a parti sétányon van hüvi, a fő utca (Skala) normális. Az erős napsütés mellett gyönyörű fotós-felhők jönnek-mennek, de a hullámzás miatt ma nekivágtunk a Timi által ajánlott vízesés keresésének a Limania partnál Poros előtt, kis malőr miatt (nem a patakot követtük, hanem az írt 25 perchez képest kerestük a célt, és a magától értetődőbb ösvényt követve bejártuk az egész helyet, ami most is csodás látvány volt, a panorámáról nem is beszélve. Aztán mivel egy völgy álta végül utunkat, visszafordultunk, és megkerestük az eredeti ösvényt, amit meg is találtunk, a vízesés hűlt helyével Pedig láthatóan gyönyörű látvány lenne a kövekkel kirakott patakmeder tele vízzel! Timike leírásának lényege, hogy kövessük a patak vonalát (jobbról), így kb. 15 perc alatt balra lekaptatva érhetjük el a kis medencét - persze akkor látványos, ha hömpölyög benne a víz!! Ja, és a leérve a partra a csodás beachen megpihentünk pár órára, és a széltől nem vettem észre, hogy gyönyörűen leégtem Ennyit mára, irány a vacsi Mindenkinek szép estét!!
#2173192014-06-04 22:23:52 Válasz a #217288. hsz-ra
Idén nem is terveztük sofőr híján (mi nem vezetünk).
Tegnap 80 km/h-s vihar volt egész nap, hatalmas hullámok, némi esővel, 20 fokkal, nap sehol!! Ma már kevés felhő 25 fokkal, délután erős nap, holnaptól 30 fokos kánikula, felhő semmi
#2173652014-06-05 16:23:29 Válasz a #217319. hsz-ra
Kónyu!
Tudom, hogy Ti nem terveztitek Platia Ammos meglátogatását, de nem tudsz valami infóval szolgálni, hogy milyenek a viszonyok ott?
Mi is megyünk júniusban oda és nem hagynánk ki, persze csak akkor ha járható már az út ill. a lépcsőket megcsinálták...
Ma brutális meleg volt, de a tengeren még nagy széllel, vagyis hullámok dögivel, nem éppen sznori-idő Már jó ideje Bf 3-4-es szél van, és nem is nagyon írnak változást a meteo.gr-en. Ahogy tapasztalom, 1-2 napra nekik a legjobb az előrejelzésük, de 3-5 napra nem túl megbízható.
Platia Ammosról itt senkinek nincs híre, holnap még megpróbálhatok szerezni némi infót, de holnapután már go home
Azokat kérdezném akik motoroztak/robogóztak a szigeten, hogy pl. egy Sakal- Assas, Skala-Fiskardó vagy Skala- Argostoli az nagyjából mennyi idő?
Mert most hogy elkezdtem összeírni azokat a helyeket amiket meg szeretnék nézni, kb 70-80%-uk inkább az északi részen van ,mint délin, és már kezdem szidni magam, hogy nem Lassiba foglaltam...
Igen, Lassi jobb döntés lett volna, mert nem kis távolságok vannak...Egyébként mi nagyon szeretjük Lassit, igazán szép hely, nyugis és mesés partjai vannak+közel van viszonlag minden, ami vonzó.