#1660492011-06-17 23:56:37 Válasz a #166029. hsz-ra
Szia Kocsis 78
Mi 2x voltunk a Lakis melletti apartmanban, a Danában.Nagyon jó helyen van,ha szerencsések vagytok tengerre néző szobát kaptok,de ha nem akkor sincs gond mert közvetlen a tengerparton van.
Szerintem nyugodtan foglalhattok mert nem fogtok csalódni benne.
Köszönjük a fogadtatást Próbálunk naprakészek lenni a fórumon, de nem mindig fog sikerülni, előre is bocsánat!
Elindult a delfines játékunk, úgyhogy mindenkit várunk szeretettel a Delfin fotókkal együtt a főtérre!!
Egyébként nagyon nagyon meleg van már, elmúlt a telihold is, tehát szuper időnk lesz mostmár!
A víz is tökéletes!
Mindig ki szoktuk tenni az akutális időjárást az iroda ajtajára, ha itt vagytok is meg tudjátok majd nézni!
Megpróbálunk mi is válaszolni a kérdésekre, amennyire időnk engedi!
Sziasztok!!
Sartitiol a meteorak milyen messze van,es ott a kornyeken van parkolo ahol le lehet allni?Halaszni lehet sartin?esetleg lehet nagyobbakot is fogni.Aki a kozeljovoben indul Sartira annak nagyon jo utat kívánok!!!!!!!!!!!!!
#1661292011-06-18 18:34:59 Válasz a #166126. hsz-ra
Szia!
A Meteorák kb. 400 km-re vannak Sartitól, és igen, van parkoló, ahol meg lehet állni.
Horgászni lehet, de itt nem nagyon vannak halak, legfeljebb csak ilyen nagyon picik...
A kikötőben szoktak horgászni, de nem nagyon fognak semmit. A helyiek halászni járnak hajóval, és inkább éjszaka.
Cece. A fenekezós módszert ajánlom, lehetőleg féder bottal. Majdnem függőlegesen kb 75 fokba felállitva. 30-40 gramm ólommal minimum, a kissebb nem jó. Hazai csonti lefagyasztva izlik nekik. De ha nem akarsz vinni magaddal, Sassos gyrossal átlósan van egy horgászbolt. A sziklás részen a köveken vannak félhátu kagylók. késsel leszeded,kiszeded a husit, és mehet is fel a horogra. Általába sügér félék, igy szeretik az ilyen csalit. Úszós módszert nem javaslom, elég problémás hullám stb. Én az ordas tavi 6-8-10 kg -os pontyok után kicsit gyengének tartom ezt a fogást, de hátha neked sikerül nagyobbat akasztani. Görbüljön.
Cece. Még valami. Mindenképp vegyél sós vizre való damilt, nem drágább mint a hagyományos monofil. Utóbbit tönkreteszi a tengerviz. Ha hazaérsz az orsót, csapágyakat kitisztitani, lezsirozni.
Sziasztok!
Én még mindig a transzferrel jövök, de most utóljára, megígérem!
Kedves Taousanis Tours!
Itt a fórumon ajánlották, hogy kérdezzem meg az irodát transzfer ügyben. Tudtok nekünk segíteni? Már írtam emailt is, de még nem kaptam rá választ. Tudom, hogy sok a dolgotok, egy igen vagy nem is elég. Előre is köszönöm, Ildikó
Üdv mindenkinek Sartiból!
Ma délben érkeztünk az IBUSZ buszával. Éjszaka nagyon sokat álltunk mindkét macedón határon.
Nagyon meleg volt délután, amin a szél enyhített. A tenger állítólag 26 fokos, de én még csak combközépig merészkedtem bele, nekem kicsit hűvös volt.
Elég sok nyaraló van már - legtöbbjük magyar, - úgy néz ki, beindult a szezon. Minden nyitva van, az árak magasabbak mint tavalyelőtt itt, vagy tavaly Leptokáriában. Délben Sassosnál ettünk egy giroszt, 2,50-be került. Este a főtéren az egyik étteremben vacsiztunk. Ott 2 euró a girosz, és adtak hozzá egy 0,33-as Mythost is. Óriás palacsintát két helyen is láttam, hogy sütnek.
A Sokratis (vagy Iliadis) házban lakunk, ami kb. 30 méterre van Sassostól és nagyon közel a központhoz és a tengerhez is, de az adottságai miatt (ahogyan már írták előttem, egy óriási dísznövény bozót van az erkélye alatt) mégis nyugis. A felszereltsége, tisztasága teljesen rendben van.
Tartott ma az iroda idegenvezetője egy eligazítást, ismertette a fakultatív utakat is, amik véleményem szerint nagyon drágák. Túl sok fakultatívra az egy hét alatt nem akarunk menni, talán valamelyik hajókirándulásra, meg az öszvértúrára. Úgy emlékszem, hogy írta itt valaki, hogy a csacsis urat magánúton is meg lehet próbálni. Nem emlékeztek, hogy mit írt, hol található meg?
Ja, és délután fényképeztünk egy tauosanisos delfint (legalábbis gondolom, hogy az volt), nem tudjátok mi vele a teendő?
Ibissz. Nagyon jó nyaralást kivánok. A csacsis urat Krisztosznak hivják,de nem tudom hol találod meg. A fényképet vidd be a Taousanis irodájába a főtérre