Nekem kint van egy PETROS feliratú táblácska a szélvédőm alsó sarkában. Már nem emlékszem, melyik határokon (szerb vagy macedón), de az útlevél-ellenőrzők görögül köszöntek és Petrosznak szólítottak azt hiszem, vannak jó fejek is közöttük
h.apci. Engem minden érdekel ami görög, nem csak Sarti stb. Még a görög zászlónak is utána néztem, 5-kék csik, 4-fehér, kereszt, a két szó ami rá van irva, szoval minden. Szeretnék is egyet magamnak csak nem tudom lehet e kapni. Igy jött az ötlet, hogy ha már görögül tanulok, a többi nyelven is illene tudnom pár szót.
...Igy jött az ötlet, hogy ha már görögül tanulok, a többi nyelven is illene tudnom pár szót.
Megéri, hidd el, bármerre is jársz a világban. Makogok jónéhány nyelven pár szót, igyekszem is frissíteni, s nem merem leírni, mióta utazom rendszeresen mindenfelé (mostanság kizárólag saját kocsival), de nekem apróbb problémám eddig még csak a magyar "szerv"-vel volt.
Szerintem nagyon "off", de kivételesen vállalom. /Csak azért mert esetenként szégyenkezem a honfitársaim miatt./ Annyi mindent bepakolunk amikor a nyaralásra készülünk. Az a pár szó görögül már igazán nem jelent semmit, főleg mert a fejünkben van. Nagyon sok kedvesség ért azért, mert görögül köszöntem, megköszöntem, vagy kértem stb. Itthon is mosolyt fakaszt amikor látod, hogy valaki igyekszik a magyar nyelvet használni.
h.apci. Igy van. Jó lenne minél több helyre eljutni, de a lányom nem ül fel repülőre, igy autóval- busszal pedig korlátozottak a lehetőségeink. A szervekkel remélem nem lesz gondom, általában betartom a sebesség határokat. Persze a korom fekete fóliáért már volt, hogy megállitottak, de eddig még megúsztam birság nélkül. Visszatérve a zászlóra, szerinted lehet kapni? Jó nagyot szeretnék.
Amerre eddig jártam, mindenhol láttam több méretben zászlót!
De egy ilyen nagy nemzeti öntudattal bíró országban ez nem nem is meglepő.
Nagyon sok lakás erkélyén, házakra folyamatosan ki van tűzve a nemzeti lobogójuk... Nem csak ünnepekkor és azt hiszem ők ezt komolyan is veszik. Ez (is) tetszik
Szóval szerintem olyan és annyi kék-fehér zászlót vehetsz, amennyit és amilyet csak akarsz.
És a topik témájához kötve még olyan zászló is van, amit az ablak feltekerésével rögzíthetsz az utód ajtajára Vagy autóra ragasztható matrica???
Azon járatom a pici agyam, hogy a P...-ker barkácsáruházban kapható relatív olcsó hőtükörből csinálom meg a járgányra a napellenzőket. Csakhogy külső, vagy belső rögzítésűre és elhelyezésűre csináljam-e az itt a kérdés. Magyarul, esetleg lenyúlják-e az első napon, vagy bátran hagyjam kívül az autón? Merthogy, körkörösen terveztem. Nem mintha annyira drága lenne, csak ha már lesz, akkor maradjon is meg.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Üdv:Macyca
Nekem van Korfu matrica hátul az autómon, és van összehajtogatva egy nagy Görög zászló is a kocsimba.. Volt olyan Makedón határőr, hogy megkérdezte miért nem azzal az autóval jöttem amivel tavaly. Most vagy emlékezet rám,vagy benne volt a gépébe hogy mivel voltam utoljára..
Nekem tavaly volt az első autós utam görögbe.
Én is készültem mindennel, végül nem váltottam pénzt,de nem is volt szükség rá. Tankolni mindenütt lehetett, hallottam olyan javaslatot, hogy ahol lehet tankoljunk tele, nehogy kifogyjon az üzemanyag...azzal egyetértek, hogy itthon sem lenne kellemes, ha a pályán kifogyna az üzemanyag több km-re a benzinkúttól. Egyébként tankolni ugyanúgy lehet mint itthon, sűrűn vannak a kutak.
A határőrökkel sem volt semmi gond, megnézték az útlevelet és mehettünk is.
Sziasztok
A fóliára reagálnék nekem volt az autómon a műszakin levetették, nyaralás előtt vettem ezt az 1500.-ft-ost szerintem egy nulla.
Következő évben ismét megjátszottam akkor sem lett több sikerem vele, nekem nem jött be.
Amúgy a görögöknél azt imádom, ha az autót nyitvahagyom letekert ablakkal akár napokig, benne a kulcs akkor sem piszkálja SENKI.
Szép nyarat mindenkinek