Valóban az Aeolusnak voltak Karpathosra Pozsonyból 11-12 napos turnusaik (mi is így megyünk), de meglepően tapasztaltam az előbb én is, hogy a honlapjukon már csak a Budapesti indulású, 8 napos utak szerepelnek.
#2281902015-04-13 18:48:19 Válasz a #228189. hozzászólásra
Ráadásul az Aeolus gépei nagy részt Pozsonyból indulnak, a transzfert általában az utasok intézik maguknak!! Mi Kalymnost nézegettük Náluk, de reménytelen, olyan komplikált
#2281892015-04-13 18:45:57 Válasz a #228165. hozzászólásra
Tanisz!
Én az Apollont ajánlom, Ők a szebbik oldalra szállásolnak el, az Aeolus a nyugati, kevésbé szép részre! Igaz, nekik 1 v. 2 hetes turnusaik vannak, de olcsóbb is jóval a másik irodánál!
#2281842015-04-13 18:40:14 Válasz a #228165. hozzászólásra
Nem nézted be, az Aeolusnak volt 10-20 napos útja Karpathosra, amire mi is még 1-2 hónapja hónapja befizettünk. De most néztem az oldalukat, tényleg egyik szálláshelyre sem látni már ilyen hosszúságú utat, szóval nem értem, mert nem hinném, hogy az összeset értékesítették volna áprilisban.
Párommal az idén (augusztusban) tervezzük Karpathos szigetét meglátogatni.
Még pár hónapja érdeklődés szinten néztük a szállásokat/utakat.
Emlékeim szerint volt olyan utazási iroda, ahol 10-12 napra is lehetett szállást foglalni, viszont most nem találok ilyen utat.
Ennyire benéztem a dolgot anno és sohasem volt ilyen út oda, vagy megszüntetették a 10-12 napos szervezet utakat?
Valamint melyik utazási irodát ajánlanátok Karpathos-ra?
Krétát már Ibusszal jó párszor megjártuk, minden probléma nélkül valamint korábban 2005-2007 között a Dias Zeus-szal, velük sem volt gondunk, bár amióta a 2009-ben tönkrementek és újraalakultak már nincs meg a bizalom
Halihó,nagyon örülünk JANKETU hogy előttünk mentek,ezáltal reméljük hogy nagyon sok és hasznos információval szolgálsz mindannyiunknak akik később megyünk.Pl.a szállás felszereltsége,éttermi+abc-árak,esetleg kocsibérlés,benzin-ár,hajó kirándulás-ár? Mi is nagyon izgatottak vagyunk folyamatosan,visszaszámlálás van minden nap
Még ami eszembe jutott így Tib leírása után, hogy az alkoholt , netán olíva olajat a Duty Freeben vesszük hazafelé, azt már senki nem méregeti és számolgatja. Nem feltétlen drágább,mint boltban.
#2279132015-03-29 22:20:28 Válasz a #227885. hozzászólásra
Szia! Ha gondod van a csomagolással, érdemes már bepakoláskor otthon mérni a csomagsúlyt,természetesen bőrönddel együtt.Én vettem kb.3000 ft.-ért egy kézi bőröndmérleget,digitális,egy kézben elfér,praktikus,és még hőmérsékletet is mér.
Ha annyit viszünk akkor mindkét bőröndünket már itthon lemérjük,így tudjuk hazafelé mennyi súlyt lehet még belepakolni.Nálunk általában hazafelé szokott probléma lenni a súllyal.Hosszú évek óta rendszeresen hozunk haza metaxát,olivaolajat,fagyasztott kardhalfilét,pittát,édességeket,füszereket,stb.A megoldást számunkra az szokta jelenteni
hogy az irodában még itthon befizetünk plussz csomagsúlyt a visszaútra.Az irodák általában nem szokták ezt szeretni,de hát ez az ő bajuk. A lényeg az hogy így SOKKAL
olcsóbb Neked.8kg túlsúly 1 csomagra az irodában előre befizetve 6400 ft.Ugyanez a reptéren+kg.-ként 6euro.Nem mindegy.Tavel Service üzletszabályzat/melléklet.Letölthető: http://www.travelservice.aero/dokumenty/conditions-of-carriage-2014-12-16-hu.pdf
Ennek értelmében amúgy lehetőségetek van arra hogy az együtt utazók csomagsúlyát összeszámíttassátok,ha az egyikbe nem lehet belepakolni 10kg-nál többet de a másikba 20kg-ot is akkor ezt együtt fogják mérlegelni ,az eredmény:15 kg./ bőrönd.Itt az a lényeg hogy egy bőrönd súlya a 32 kg-os munkavédelmi határt nem haladhatja meg
Így hirtelen ennyi jutott eszembe,ha érdekel még valami akkor kérdezz rá.Ha tudok válaszolok szívesen
Tib
Nekünk sosem volt gond a súly. Ami nálunk sokat nyom, az a fényképező, és a notebook, ők jönnek a kézi poggyászban és egyébként sem merném feladni...ahogy kezelik a bőröndöt.... Ruhából csak minimálisat viszünk, épp váltásnak eleget, ételt sosem, piperét sem nagyon. Egy váltócipőm van, mióta egyszer leszakadt a lábamról az egy szandál amiben mentem, és nem kaptunk a méretemben másikat Ó, és a snori cucc van még a bőröndben. Nekem jól jött egy kardigán, fázós tudok lenni, akkor is ha 25 fok van este:) Két hétre megyünk mi is mindíg.
Az apartmanról nem tudok nyilatkozni, mi a Kalimera-ban laktunk.