Tudom, hogy először vissza kell olvasni, de ettől jöttem zavarba.
A szerb benzinárakban a hozzászólások alapján nem egyszerű eligazodni. Az utolsó pár oldalon 340 és 380 HUF között van a két véglet. Az Autóklub honlapja szerint átszámolva 340 felett van egy kicsivel, júl. 20-i adat.
Holnap este indulunk Paraliara , és már csak ezt az egy adatot kellene pontosítanunk.
Most akkor mennyi a valós szám?
#1708582011-07-24 21:09:47 Válasz a #170847. hsz-ra
Szia Kisvacak!
Azt kérdezed, hogy: 'Mennyi Szerbiában a valás benzinár?'
Miért Magyarországon mennyi?
A két ár között bő 10% a különbség, és nem tudjuk, hogy melyik adat melyik társaság kútjáról szól, a 600 km-es szerb szakasz elejéről, Belgrád környékéről, vagy a Macedón határszélről, dínárral, euróval, vagy kártyával fizetve. Ismeretlen euró vagy RSD árfolyammal számolva.
Számolj a kettő átlagával, 360-nal és max. 2000 Ft-ot tévedsz oda-vissza. Szerintem ekkora bizonytalansággal még el lehet indulni!
Nem tudja valaki, hogy mi a neve a Röszke szerb oldalán a pénzváltónak, vagy azt, hogy lehet-e ott macedón denárt váltani? Többször megálltam már ott, de nem emlékszem a nevére. Szeretnék denárt váltani, de a macedón határon nem szeretnék megállni, nem szimpatikus.
#1708922011-07-25 08:23:49 Válasz a #170874. hsz-ra
Mi Pápáról megyünk. Tele tankkal (benzin) indulunk és ott tankolunk, ahol jelez a szintellenőrző lámpa (általában Szerbiában), majd a macedón-görög határ előtti kútnál ismét tele, fizetni kártyával szoktunk. Eddig még mindig jól jártunk a tankolással.
Ma megérkeztünk, júliusban immár másodszor. Kellemes volt. Idén először Belgrádon keresztül. A gázolajjal problémám volt, mivel 1/2 6-kor indultam és a görög kutak nem voltak nyitva, tudjátok nekik ez korai időpont, ezért a határ utáni első macedón kútnál tankoltam, ahol a gázlaj ára 66 denár volt. Az E-320-as jól viselte, máskor is ezt teszem, pedig eddig nem tettem. Belgrádnál szerencsém volt, mert a belső sávban maradtam, így viszonylag gyorsan átjutottam. A fizető kaputól Batajnicáig 45 perc alatt jutottam át. Jól éreztem magam egészen Tompáig.Ott a magyar oldalon igyekeznek nem dolgozni, ezért javasoltam részükre a 70 éves nyugdíj korhatárt, igaz ezt elég hangosan tettem. Hát ezen nagyon megsértődtek, de nem tudtak velem mit kezdeni.
#1710102011-07-26 10:01:18 Válasz a #171000. hsz-ra
Nem láttam este már munkásokat, de attól még le van zárva a 3 sávból kettő szal lesz egy kis araszolgatás. Bár érdekes volt mert mikor visszafelé jöttünk akkor már a lefelé menő ágból is 2 "üzemelt" de úgy is dugó volt...
De inkább várok egy kicsit mint hogy ismeretlen utakon eltévedjek.
Gabrilosz,
láttam a fotóalbumodban, hogy tavaly Thassoson voltatok autóval(?). Ha valóban egyénileg utaztatok, a komppal kapcsolatban lenne kérdésem.
Azt láttam hogy a kompok fél óránként indulnak a szigetre Keramotiból. A jegyeket közvetlen a kompnál lehet megvenni, vagy van jegypénztár? Csak hogy készüljek.