Hát Kedves Potter!
Azt hiszem egy egyedi és kimerítő élménybeszámolót hallottunk!
Ez nagyon sajnálatos,nem értem hogy volt ehhez képük!
Remélem sikerül őket perelni,de ha nem,akkor azt remélem,hogy ezt mindenki olvassa,és senki nem fog oda foglalni!
Én csak annyit mondok,hogy azért ne írjátok le Görögországot teljesen.
Én még nem csalódtam szerencsére!
Puszi
Kedves Bitang!
Úgy terveztem, hogy írok egy jó kis beszámolót ...
Merőben sajnálatos módon jártatok, de áruld már el: miért engem szólítottál meg ezzel?
Kedves Bitang!
Te írtad, hogy szeretnél már egy jó kis élménybeszámolót kapni, erre volt a válaszom.
Elnézést, hogy meg mertelek szólítani. Többet nem fordul elő.
#1491712010-08-16 11:12:44 Válasz a #149166. hsz-ra
Ja, értem. Azt a hozzászólást egy ismerős fórumtársnak címeztem, ha bele kívánsz toppanni mélyebben, olvasd el a fejlécét is.
Egyébként jól tetted hogy kiengedted a gőzt. Pihenj egy jót.
Érdekelne másnak is hasonló véleménye van a Lilalo apartmanról?
Sajnos nekünk ki kell hagyni idén a tengert, de tervezem a következő nyarat.
"Szemeztem" én is a Lilaloval, de ezek után...........
Sziasztok!
Biiuskának: konkrétan a Sipi Tours (Kazincbarcika/ Miskolc/ Ózd) az utazási iroda. De jöttek több busszal dunántúliak is, akikkel ugyanezt csinálták. Meg egy Szeged mellőli kis faluból egy öreg házaspár erre gyűjtött 3 éve, a papának érszűkületes volt a lába és odarakták mellénk a pincébe. Szép nyaralás volt, kb 1 óra alatt le is bicegtek a tengerhez szegények Szóval több iroda szervez ide utakat, mert ez a legolcsóbb hely Paralián.
Vicosznak: Minden áll, amit az előzőekben leírtam, a prospektusszöveget kiegészítve nagybetűkkel odaírtam a valóságot. Biztosan voltak még negatív tapasztalatok másoknál is, csak sokan nem írják le, nem használják a fórumot stb. Másik fórumon olvastam pár nem biztató szót mielőtt elutaztam, de az utolsó pillanatban már nem tehettem sajnos semmit.
Viszont a Mentát kívülről láttam, totál a parton van és nagyon szép, állítólag felül úszómedencés, de utána kell nézni...nagyon alaposan, ha már gyűjtögetsz, ne járj úgy, mint mi vagy a "régi, jól bevált" helyre kell foglalni, kikötve, hogy utazás előtt nem változtatható a szálláshely, mert nálunk ez volt a gond...apróbetűs rész állítólag...én szerződést sem láttam, ez a köv. lépés...nyomozgatni még.
Nos akkor megerősítésként csatlakoznék a LILALO és SIPITOURS párosítás beszámolóhoz.
Aug 6.-án indultunk Miskolcról, a megbeszéltek szerinti reggel 8 helyett máris fél órás késéssel. A buszon csak szegedig utaztunk mivel ott szortírozták szét a népet. (sokak a sipi tours-tól ezt is úgy tudták hogy a buszuk végigmegy.) aztán Szegeden szembesültünk a csodálatos szervezőkészséggel. Első információk szerint 20percet kellett várnunk a másik busz megérkezéséig, amiből közben 2óra lett!!!!! Természetesen senki nem közölt semmit, mindenki csak bambult ki a fejéből hogy most mi van. Az utaskísérő (bár inkább nevezném egy eszetlen libának) semmiről nem tudott semmi konkrétat, a másik buszra az ülésrendet úgy kellett ott a tesco parkolóban kinyomozni. Tiszta vicc volt az egész. Megérkezéskor bár a csodás LILALO mellett mentünk el elsőként ott nem állt meg a busz, előbb a központban kitettünk mindenkit és úgy vissza (a csodás szervezés ismételt mintapéldája) Így sikerült is tulajdonképpen 26óra alatt a szállásra érnünk ahol újabb legalább egy órába telt mire a szállást el is lehetett foglalni ugyanis még nem volt meg kinek melyik lesz a szobája.
A LILALO olyan ahogyan itt már leírták és épp nem olyan mint ahogyan emlegetik. A tengerre néző erkély csak pár szobára igaz, ott is csak abban az esetben ha megfelelő csillagászati távcsővel rendelkezünk. Jellemzőbb a kiülsz a teraszra és nézed a szántást. A part távolsága alaphangon is 400m, a központ pedig szerintem inkább 1km körül van főképp ha a templomot tekintjük vélhetően jogosan központnak. A pompás villanegyedben ahol a LILALO áll nemhogy villák, de még egy értelmes bolt sincs. (bocsánat pár nap után felfedeztem egy A4 méretű táblát hogy mini market bár az is közel 350-400m). Naponta kocsi nélkül besétálni és visszafelé a bevásárolt cuccokkal visszasétálni elég komoly igénybevétel ha valaki pihenni készül.
A legszebb infó a LILALO-rol: Amikor mi kiérkeztünk barátomék akkor indultak hazafelé ők a Villa Aegon-ban voltak, de még várták a buszukat így a szállás elfoglalása után átsétáltunk hozzájuk beszélgetni. A szállás tulaja persze rögtön kérdezte most jöttünk? Hol szálltunk meg? Mikor mondtuk hogy a LILALO-ban az arca sokmindent azonnal elárult. Majd közölte hogy a LILALO tulaja Al Capone... az egy gengszter... Egy másik érdekes megjegyzés az egyik helyi utazási iroda munkatársától miközben a quad túráról érdeklődött ami Olympic beach-ről indul: "be kellene jönni értük, itt szálltak meg Paralia MELLETT" (ennyit a távolságokról)
Egy másik kamu amit fennhangon emlegetnek hogy a LILALO-ban megszálló vendégeknek a COCUS előtti napágyak, ernyők ingyenesen használhatóak. Egyik reggel hajnalban kint voltunk már a parton le is ültünk egy ernyő alá, majd nyitás után jött is a felszolgáló csávó hogy mit rendelünk? Mondom semmit. Azt mondja akkor 3euro a napágy az ernyővel. Mondom LILALO-sok vagyunk, erre közli hogy az őt nem érdekli a főnöke (azonos a LILALO főnökével) azt mondta hogy ennyi az ár, vagy minimum ennyiért rendelj. Fogtuk és otthagytuk a fenébe. Vettünk egy napernyőt 4euroért nagy törölközőnk meg volt és ennyi.
Az indulás haza: ismét a sok infó zavart biztos össze mindenkit... Kiérkezéskor arról volt szó hogy a szállást 9kor el kell hagyni, a csomagokat felteszik a buszra és majd visszajönnek értünk. Az indulás napján azonban kiderült mindent feltesznek a buszra és majd a központból indulunk, (este 18:00kor) mert a busz a szálláshoz már nem megy vissza, menjünk még nyugodtan fürdeni. Jó vicc főleg ha minden ehhez szükséges kellék a busz csomagtartójában a bőröndök alján lapul. Így maradt a közel 6órás ténfergés a tűző napon....
Hazafelé úton szereztünk még a SIPI TOURS és a LILALO párosításról érdekes információkat. Az egyik pár Olympic Beach-re fizetett be és egy nappal az út előtt közölték velük hogy Paralian lesznek a LILALO-ban. Át tudtam érezni a dühüket. Egy másik pár Sartira utazott ahol a SIPI TOURS jóvoltából első éjszaka szállásuk sem volt, és rendőrt akartak rájuk hívni a szállodában. Hazafelé Görögország határában újbóli fantasztikus szervezés mintapélda, többek csomagját elkeverték és más busz vitt el szóval káosz a köbön. Az egyedüli pozitívum az út során a buszsofőrünk volt!!!! Le a kalappal előtte! A nevét sajnos nem tudom de egy sátoraljaújhelyi úriember aki jópofa humorával és odafigyelésével elviselhetőbbé tette az utazást (és 23óra alatt hazaértünk) Közölte mikor állunk meg legközelebb, mennyire vagyunk a következő határtól, főzött kv-t és nem tett be idegbeteg filmet az éjszaka közepén mint ahogy az kifelé megesett a másik buszon.
A lényeg: SIPI TOURS, LILALO SOHA!!!! És másnak sem ajánlom SŐT!!!
EZ NEM HÍRNÉV RONTÁS HANEM SOKAK (NAGYON SOKAK) ÁLTAL ALÁTÁMASZTHATÓ TÉNYEK!!!!!! Sokan a buszon pert fontolgattak teljesen jogosan és remélem meg is teszik. Mindezeket azért írom le épp itt mert sok nagyon hasznos infót szereztünk erről az oldalról, szeretnénk mi is segíteni másoknak hogy az útjuk és a szállásuk se legyen gáz!!
DE!!! Ez csak a mocsok utazási irodának és a szállásnak szól!!!! Paralia szép, élvezhető hely, sok lehetőséggel, szép környezettel, és jó kikapcsolódási lehetőségekkel.
Itt olvastam sokat utazás előtt a THEO féle QUAD túráról így biztos volt hogy arra elmegyünk. És hiteles volt az itt elhangzó sok infó. Theo reggel átjött értünk Paraliara (igaz fordult 3-4-et kicsi autójával) de még így is időben 9kor ott voltunk. Kiosztotta a quad-okat és elindultunk Az Olympos felé. Ő kocsival ment elől és figyelte a többieket nincs e lemaradva valaki vagy épp lassítsunk húzódjunk e ki szélre a megnövekvő forgalom miatt mögöttünk. Egy szóval látszott nem ma kezdte ezeket a túrákat vezetni. Az olympos felé szép tájakon mentünk keresztül, maga a hegy pedig gyönyörű! (Paraliaról sajnos a párás levegő miatt szinte csak a sziluettje látszik, az sem mindig) Először egy kis 1200éves templomhoz mentünk, majd folytattuk az utat egy forrásig ahol a tiszta forrásvízből mindenki megtölthette a kulacsát, és volt idő egyet reggelizni is. Innen gyalog folytattuk az utat felfelé a hegyen úgy jó 25-30percig. Elég meredek volt (cipő kötelező!!!) de a hely ahová elértünk kárpótolt. Zeus kádjai képződményekhez értünk amiben kristálytiszta a víz ami a mederbe egy vízesésen keresztül érkezik. A kérdésre, hogy lehet e benne fürdeni, Theo csak annyit mondott: "Kell!! " Így is tettünk bár igaz a víz mindössze 12fokos!! Elég hideg!! De jól felfrissültünk tőle. Aztán még 5perc séta és visszaértünk a quadokhoz. Innen Litohoro partjaihoz vezetett az út ahol egy sziklás turista mentes partszakaszon pihentünk meg. A nép fürdött, Theo sütötte a méretes húsokat. Kiadós ebéd volt és nagyon finom. Majd még kis pihi után indultunk vissza Paraliara. Jó kis egész napos program, megérte az árát!!! Szerintem nem szabad kihagyni!!!
Paralian a parton egyébként a fánk valóban finom de érdemes reggel venni korán. A cocus melletti kis bungallóból indulnak el két irányba. 1,5euro. Fánk árust láttunk magyar pólóban és a kedvencünk a "Kibaszott finom a fánk" felíratú póló volt
Olvastam itt sok helyen hogy a boltok befelé az utcákon olcsósodnak. Nos ez nem minden esetben igaz, volt ami épp a főutcán volt olcsóbb. Érdemes tehát feltérképezni vásárlás előtt az üzleteket, árakat. Ami viszont valóban kötelező: ALKUDNI!!! Mi szerintem egy hét alatt minimum 15-20eurot spóroltunk meg így. Gyümölcsöt érdemes venni, és érdemes keresni az utcán kis platós kocsiról áruló árusokat. Kedvesek, ha valamiben nem vagy biztos készségesen ad kóstolót, szóval nagyon rendben van.
Sok helyen kérdezik honnan jöttél. Azért mert sok helyen van magyarul beszélő eladó akivel egyéb nyelvtudás híjján könnyebb szót érteni.
Gyros nekünk a MANOS GRILL-nél volt a legjobb, igaz majdnem a hullámtörőknél van a kikötő felé, de nekünk bejött. 2euro (majd mindenhol 1,8 vagy 2) nem érdemes csak azért máshol venni 2euroért mert adnak hozzá kólát is (freeway íztelen lötty)
Összességében egy nagyon jó hetet töltöttünk Paralian, leszámítva az utat és a szállást.
Görögország=OK!
Paralia=OK!
Árak=OK!
SIPI TOURS=RÉMÁLOM!!!!
LILALO=RÉMÁLOM!!!!