Szia,
De jó, hogy felhoztad ezt a present perfect-et. Lassan készülnöm kell az angol középfokúmra, de néha még mindig eltévesztem ezt az igeidõt, mert egy picit eltér a görögtõl. És a kis eltérések a legrosszabbak... Arról nem is beszélve, hogy én a görögben ezt egyfajta jelennek tanultam/fogom fel, angol órán viszont múlt idõnek titulálják. Nem gyûjtenénk össze a 2 nyelvben ismert legáltalánosabb használati eseteit? Mármint a Present Perfect - Παρακείμενος párosnak. Hátha végre megjegyezném és esetleg másnak is hasznos lenne. Én felelõtlenül vállalom a görögöt.('')
Elõre is köszi!
Uj kerdes:
Ha magyarul ironikusan azt mondanam: "Na persze, majd el is jon", de biztos vagyok benne, hogy nem igy lesz, akkor gorogul azt mondom "Σιγά να έρθει" vagy "Σιγά να μην έρθει"???
Hogy oszinte legyek, megfogtal a kerdeseddel.... Szerintem a pupos lehet, mert ha dalos lenne, csak lehetne hallani idonkent a hangjat.
Igazabol annak orultem meg, hogy most mar tudom milyen tipusu verszivo zargat!
Görög alapfokú, otthoni nyelvtanuló csomag magyarul! Bõvebben: kevin.costner@007.hu
Stratos: Miért nem itt írsz róla bõvebben?
Hiszen már Petros is rákérdezett...
és ezt most árulod, vagy ingyen osztogatod???
dadan válaszolt, ezt írta:
Szia,
Igen, kérek érte egy kis "aprót" .... Ft-ot , nekem is pénzbe került... De ezért cserébe 26 leckét + 1 kiejtés segítõt adok. Nyelvtan, országismeret, szókincs fejlesztés van minden leckében. 1 lecke egy hangfájlból ill egy írott, Word dokumentumból áll. Teljesen kezdõ szinttel is elkezdhetõ, nulla nyelvtudással. Ugródeszkának sztem nem rossz
Üdv,
(Akit ezek után is érdekel, hogy mennyiért juthat hozzá dadan-nál, az anyaghoz, annak itt egy titkos kód, amit meg kell szorozni 007-tel! a Kód: 2142,857142857142857142857142857142857142857142857
Tudja valaki mi a pontos magyar megfeleloje a gorogul "σκνίπα" nevre hallgato kis verszivo bogaraknak? A szotar szerint szunyog, vagy muslinca, de ezek kozul egyikre sem igazan hasonlit....
Az internetes enciklopédia "livepedia" (www.livepedia.gr) szerint, ez egy gyenge tengeri szel.
En egy "Μπάτης" nevu villamos allomast ismerem, meg egy ket zeneszt.