Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 9946
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Liliana80
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175543 Üzenet linkje2011-09-12 22:49:22 

Mi 24.-én érünk Sartira és onnantól kezdve csakis esős időt láttam ! Eléggé elkeserítő ! (((
# 9947
MUKICOM
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175547 Üzenet linkje2011-09-13 08:29:03  Válasz a #175543. hsz-ra Előzmény #175543

Szia Liliana!
Mi is 24-én érünk oda, busszal mentek????Esetleg IBUSZ?
Egyébként az időjárás miatt meg ne aggódj tuti jó időnk lesz!!!
7 napig nem eshet, az ki van zárva!!!MAXIMUM MAGYARORSZÁGON VAN ILYEN SZÉLSŐSÉGES IDŐJÁRÁS, DE OTT NEM!!!!!!!

# 9948
Bigriske
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175548 Üzenet linkje2011-09-13 08:43:52 

Mi 21-kén érkezünk Sartira, folyamatosan figyelem az előrejelzéseket eddig minden oldalon melegebb időt írnak mint az AccuWeather. Én még nem estem kétségbe, ahogy figyelem szinte minden nap változik az előrejelzés, már megfogadtam, hogy nem is figyelem, de nem lehet kibírni. Muszáj, hogy szép idő legyen!!!!
# 9949
Krisztin024
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175549 Üzenet linkje2011-09-13 08:48:50 

Sziasztok mi vasárnap értünk haza sartirol nagyon jó volt az id és jó meleg a tenger de nagyok voltak a hulámok kb 50cm esek az utolsonap kb 1méteres hulámok voltak van is rola kép .én a sárga szupermarketet nem ajánlom senkinek nagyon drága a kiseb boltok olcsobak mi ot vásároltunk ahol aza száp kutya van meg a focipája fel a kis boltokban a másik az nekem a sasos girosz meg a ovelixes nem jött be de az ovelixnél a giros tál nagy és finom
# 9950
Agika86
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175554 Üzenet linkje2011-09-13 09:27:22 

Ne alapozzatok az időjárás előrejelzésre....óránként változik sajnos icon_sad.gif((
# 9951
Steve24
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175619 Üzenet linkje2011-09-14 14:09:42 

Sziasztok,

mivel sokszor olvastam ezt a fórumot és sok hasznos infót kaptunk a hozzászólóktól gondoltam megosztom veletek élményeinket.
Vasárnap 11-én érkeztünk haza Sartiról. Busszal mentünk, UT.-nél foglaltuk le a szállásunkat még májusban, elég jutányos áron. Pontosan a Chrissula volt a szállásunk. Három éve már jártunk Sartin, akkor a Kosmas-ban voltunk. Három év elteltével úgy éreztük van némi változásicon_smile.gif
De szállásra visszatérve, Chrissula: Sarti ó-falujában található egy kis utcában a templomtól nem messze (aki ismeri a Paris Apartmant az alatt pár házzal) Minden nagyon hamar elérhető. Az utazási iroda az alsó 3 apartmant értékesíti. A ház felső szintjén A Család lakik icon_smile.gif. A belső tágas, szoba konyha egyben. Aki nem nagyigényű annak teljesen megfelelő. Kicsit az aggasztott hogy a terasz ajtó egyben bejárati ajtó is, de hamar felfedeztük, hogy kulccsal nagyon precízen lehetett zárni. Első nap mikor megérkeztünk, s mikor elfoglaltuk a szállást, és miután végre ledőlhettünk az ágyra egy kicsit, hatalmas ordítozásra rezzentünk össze. Történt ugyan is, hogy a fenti kisgyerek (Jorgos) úgy kihúzta a gyufát, hogy édesanyja kergette a teraszon és miután megragadta hatalmas kézcsapkodásokkal próbálta lecsillapítani az ordító gyermeket. Nagyon mókás volt amúgy visszagondolva. Többször történt, hogy volt némi veszekedés, de mi csak nevettünk az egészen. Meg többnyire csak este voltunk otthon és reggel. Sokat nem zavart a családi élet:) Sőt. Szép kis utcára nyíló terasz tartozik minden kis apartmanhoz. Este nagyon kellemes kiülni figyelni az elvonuló embereket. A háztól nem messze van egy szép fehér leander bokor, mely alatt pontban este 7 kor minden nap szigorú gyülekezés volt. Görög nénik gyűltek össze, hogy meg megvitassák a nap történéseit. Este mindig más hozta a bandába a kávét, iszogattak nevetgéltek. Kicsit olyan volt az egész, mint ha egy ellenőrző pontot üzemeltettetek volna, mert aki elment előttünk (helyiek)mindenki megállt velük beszélgetni, ki bicóval ki járművel ment el előttük. Nagyon jó volt ezt este megfigyelni a teraszról egy finom hideg Mitosz sör szürcsölése közben.

A falu sokat nem változott 3 éve, talán 1-2 új ismeretlen apartman épült. Az árak véleményünk szerint változtak és sajnos nem csökkentek. Alapvető élelmiszerek ára 2-3 szor drágábbak az ittenieknél (tej, kenyér, szalámi) Mi ezt úgy hidaltuk át, hogy itthonról vittünk paprikás kolbászt, rúd téliszalámit, sajtot, kockavajat. Vittünk egy szendvicssütőt is, és a reggeli meg volt oldva:) Ja és persze kotyogós kávéfőző sem maradhatott ki, rutinus utazók révén icon_smile.gif

Ami nagyon szembetűnő az a turisták összetétele. Nagyon sok szerb kezdi felfedezni Sartit, melynek az elmondások alapján a helyiek nagyon örültek korábban, de miután megérkeztek nem igazán kedvelik már a görögök őket. Lopnak, koszosak, stb... (Az infót egy Sartiban dolgozó magyar lánytól kaptuk) További szembetűnő dolog a rengetek macedon jármű, ők is nagyon sokan vannak az idény idején. És végül sok román is járogat ezen kedvenc üdülőhelyre. Azonban biztos infók alapján a magyarok vannak még mindig többségben a szezon idején. Minket szeretnek állítólag a legjobban. icon_smile.gif Ezt is a kedves ott dolgozó magyar lánytól hallottuk. Csehek, tótok 2-3 busszal jönnek kb 1 turnusban.

Sarti partvidéke nem sokat változott, mi leginkább a legmesszebbi részén strandoltunk (Beach- sziklák után) ahol rajtunk kívül senki nem volt. Azonban felfedeztünk Sarti északi részén egy olyan strandot ahova elég nehézkes a lejutás a szúrós növényzetben, de megérte. Az útról sem igazán látni, csak ha a szalagkorlát mellett sétál az ember.

Ahogy elnéztük az éttermek nem igazán voltak tele. 3 helyen ettünk, Platán, Relax(itt csak 1 db pizza), és a nagy térhez közeli kis helyi étterem. Sajnos a nevét nem tudom, lépcsőn lehet megközelíteni. Mind 3 étteremmel meg voltunk elégedve. A giros szerintünk Sassosnál nagyon finom volt, máshol szinte nem is ettünk. Sőt még ajándék kis ouzo is jár hozzá. icon_razz.gif

Mi kirándulni nem voltunk mivel 3 éve már voltunk több helyen is. Motorbérlést választottuk 10 EUR volt 1 napra 1 db motor. Körbejártuk a félszigetet, megnéztük az összes szóba jöhető strandot. Az volt a szerencsénk, hogy csütörtökön béreltük motort és ezen a napon Marmarasban piac van. Az igazat megvallva időzítettünk is a piac meglátogatására. A piac 3/4 rész kínai textíliák tömkelege. Az elején vannak igazi étel, ital, árusok (rengeteg féle olajbogyó, édesség, sajtok, húsok, halak stb.) 20 dkg feta és egy zacskó olajbogyó megvásárlása után tovább vettük az irányt. A leges legszebb strand nekünk az Armenistis nevezetű strand tetszett. Gyönyörű fehérhomokos volt, talán ennyire szépet én még nem is láttam. Vourvouru is nagyon szép, de a Narancspart környéke kritikán aluli. Aki nem akar szemétben és camping wc helyeken mászkálni az kerülje el nagyívben. Sokkal de sokkal szebb szerünk az Armenistis féle strand. Ez pontosan Vourvouru után található és kanyaros kövesúton lehet lejutni. Az idő egyébként nagyon jó volt minden nap 30 fok felett volt a hőmérséklet. Kivéve 1 napot amikor borús volt az idő és esett. Utolsó nap valóban nagyon nagy hullámok érték el Sartit, nagyon izgi volt figyelni, sajnos akkor már nem fürödhettünk, pedig nagyon szerettünk volna, mivel nincs a strandokon zuhanyzó és a bőröndök is már a buszban figyeltek. Az oda és a haza út 22-23 órát vett igénybe egyaránt.

Összességében még mindig nagyon szép hely Sarti, több mint valószínű, hogy 3-ára is vissza fogunk térni. icon_smile.gif

üdv: István

# 9952
Liliana80
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175651 Üzenet linkje2011-09-14 22:37:18 

Köszi a biztatást időjárásilag ! Eddig még mindig jó időt fogtunk ki, most sem kéne máshogy lennie. Sartin még nem voltunk, én sziget párti vagyok többnyire, és nyár elején Stavros hatalmas csalódás volt !!!! Remélem Sartiban nem csalódok. A Klio apartmanba megyünk, remélem nincs túl eldugott helyen. Birjuk a nyüzsit, vagyis azért is megyünk, hogy kicsit levetkőzzük a hétköznapok monoton, túlórákkal teli stresszes hangulatát !
Örülök, hogy lesznek fórumozók ugyanebben az időben, sokan választották szeptembert, hiszen alig-alig lehetett helyet találni ! Jó utat és kellemes pihenést minden ezután indulónak !

# 9953
Steve24
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175656 Üzenet linkje2011-09-15 09:05:59 

Valójában mi is jártunk már szigeteken, pontosan Krétán és Santorinin, azon belül Stalis volt az üdülőfalu neve. Összehasonlítva a két helyet, szerintem ugyan azt az élményt tudja visszaadni a kis szerény Sithon félsziget, mint Kréta, (már aki nem nagyigényű, és nem akar egész nyaralás alatt fakultatív kirándulásokon részt venni) annyi különbséggel, hogy kevesebb az ember, és olyan partokat is elérsz kis időn belül, ahol rajtad kívül senki nem tartózkodik. De kinek, hogy engedni a pénztárcája... icon_smile.gif Szerintünk Sartin kicsit egyedibb az időjárás mivel hegyek és a tenger övezi. Ha eső is van 1napnál tovább nem tart.
# 9954
Annita9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
194 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175666 Üzenet linkje2011-09-15 12:56:11 

Sziasztok! Én most voltam 10-szerre Sartin 3 hete jöttem haza,és meg kell mondjam sokat változott pár év alatt...Ez mind a szerb,makedón,román turistáknak köszönhető!icon_sad.gif Amikor először jártam Sartin 1996.-ban még magyar is alig volt ami nekem jobban tetszett,mert meg volt a görög hangulata! Mára ez már nincs meg sajnos! Azon is csodálkoztam,hogy alig volt éjszakai élet! Régen a Makedónia discóban hatalmas bulik voltak minden este,mostanra szerintem ez is változott!A George pub is teljesen üres volt,csak mi voltunk benn,utána már nem is mentünk,mert felemelték ott is nagyon az árakat és kongott az ürességtől! Persze Sarti és környéke ettől függetlenül szép...mindig a második otthonom marad!!!
# 9955
Kata70
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175668 Üzenet linkje2011-09-15 14:46:28 

Sziasztok,
Mi szombaton jöttünk haza. Sarti környéke, a félsziget valóban csodálatos. De Sarti maga a falu nem bűvölt el. Görög hangulata alig van, de hiányzik belőle az üdülőfaluk nyüzsgése is. Tényleg rengeteg a szerb és bulgár. Pezsgést már ne keressetek, a legtöbb part amit felkerestünk elhagyott volt, alig lézengtek páran. Sartiban még voltak túristák, de érezhető volt az utószezon. A vendég eladók-pincérek többsége 20-ig dolgozik csak, utána nagy csend várható szerintem. Amuliani hajókiránduláson voltunk. a hajó jó volt, nem voltunk sokan, de az elhagyott part és az eredeti halászfalu egy kamu. Az elhagyott parton motorcsónak kölcsönzó és beach bár volt, kagyló semmi icon_smile.gif Ammuliani pedig egy üdülőfalu, jachtot, kompokat láttunk, halászhajót nem. Már teljesen kiürült a város, a gyors girosozó sem volt nyitva, alig találtunk helyet, ahol lehet enni egy szendvicset. Éttermek, beülős helyek voltak nyitva, talán, de üresen tátongott minden. A hajóútért érte meg az egész. Láttunk delfineket is, de gyorsan leléptek. Lovagoltunk, az klassz volt, megéri. A narancspart csodálatos, de valóban tele van vadkempingezővel, szerintünk sokan oda is költöztek, minket mondjuk nem zavart. Sok kutya volt, mi őket is imádjuk. Az elhagyott város fantasztikus, azt érdemes megnézni, és elmenni egész a tengerpartjáig, csodás a panoráma. Sajnos nem találtunk levezető ösvényt. A hegyen motoroztunk Sykiánál, de egy magányos bika visszafordított. Mi hiányoltuk kicsit a látnivalókat, szinte csak tengerparti nyaralófaluk vannak. A partok valóban gyönyörűek, de ha nem csak fürödni akarsz, kicsit kevés a programlehetőség. Az éttermek nem túl olcsók, ahol olcsón ettünk, az meg nem volt jó. Az árak drágábbak mint nálunk, nekünk is a sárga szupermarket Sassossal szemben tűnt a legolcsóbbnak. Ott érdemes kimért bort és pálinkát venni. Összességében jó nyaralás volt, de legközelebb nem biztos hogy ide jövünk.

# 9956
Norcsibaba
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175680 Üzenet linkje2011-09-15 17:35:39 

Mindenki aki holnap indul Sartira kívánok nekik jó utat.Szombaton követünk minden pénteken utazót.Legyen élményekben gazdag és szép napos ideje mindenkinek
# 9957
MUKICOM
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175708 Üzenet linkje2011-09-16 08:11:34 

Mindenkinek úgy gondolom mások az igényei,kedves Kata70 ennyi negatív dolgot még senki nem írt róla!
Úgyhogy inkább a többieknek hiszek és ezzel szerintem nem vagyok egyedül!
Ha nyüzsire vágysz akkor menjél főszezonban és ne egy kis faluba (amivel szerintem tisztában voltál, hogy nem a pörgés szól, hanem a pihenős részben aktív üdülésről)!
Ajánlom neked jövőre Krétát vagy Korfut illetve Lefkadát!
Tudtad hogy mi vár akkor nem értem minek panaszkodsz!!!

# 9958
Kata70
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175711 Üzenet linkje2011-09-16 09:53:47 

Kedves Mukicom,
Elöször is nem panaszkodok, félreértettél. Jól éreztük magunkat, élveztük a nyaralást. Csak szerintem sokkal hasznosabb lenne a fórum, ha többen lennénk, akik megírják a negatívumokat is(nem csak itt, hanem minden fórumban). Én régen olvasom, és könnyebb lenne a döntés, ha mindenki a valós tapasztalatokat megírná, akkor is ha az nem a legszuperebb. Mégegyszer hangsúlyozom semmi probléma nem volt a hellyel, csak vannak apróságok, ami nem tetszett annyira. Ez természetes, és ha többen leírnák, azt is, hogy mi tetszik kevésbé, többet segítenénk egymásnak szerintem. A félsziget csodálatos, sok pozitívuma is van. Például mi is visszatérünk egyszer valószínűleg lakókocsival és a kutyáinkkal. Búvárkodásra is nagyon jó és a nyugodt, strandolásos nyaralásra szintén. Minden indulónak élményekben gazdag nyaralást, jó időt kívánok!

# 9959
Kobobe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
399 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175712 Üzenet linkje2011-09-16 10:13:18 

Számomra a sok pozitívum mellett szinte eltörpültek a negatívumok és próbáltam tömören összefoglalni a dolgokat ami lehet másnak már nem is olyan érdeke, de azért beírom ide . A lényeg az egészből , hogy nagyon jól éreztem magam és visszavágyok icon_sad.gif még nem tudom hogy és mikor de megoldom icon_smile.gif

Szeptember elején péntek délelőtt, Salgótarjánból 10 órai buszindulással vágtunk neki Görögországi ötödik és egyben első Sarti utazásunknak. Nagyon sok szépet olvastam már erről a helyről és kíváncsian vártam milyen is valójában. A leutazás 23,5 órára sikerült, melyből 3 óra volt a Szerb beléptetőnél történt kiadós várakozás. Ezt leszámítva az utazás zökkenőmentes volt. OTP travelnél fizettük be az utat , melynek kinti társirodája a Sithonia Travel. Leérkezésünk után kicsit kellemetlen volt, hogy 1,5 órát várakozni kellett az apartmanhoz szállításra, mert a mi szállásunk a Tula apartmanban volt az ófalu részen és ide nem mennek fel a buszok, gondolom a kissé meredek emelkedő és a viszonylag szűk utak miatt. Mentségükre írom, hogy elég sok busz érkezett egyszerre és kevés volt a szállításra alkalmas autójuk . Azonban mire feljutottunk a szálláshoz már el is foglalhattuk, mert gyorsan végeztek a takarítással.

Tula apartman :Első utam a teraszra vezetett, mert szerettem volna gyorsan megnézni a prospektusokban látható csodás kilátást. Tartottam attól, hogy mivel már csak a földszintre tudtunk apartmant foglalni onnan nem lesz olyan szép, de innen is tökéletes kilátás volt a tengerre. Az első és a szállással kapcsolatban az egyetlen negatívum, hogy a fürdőben nem volt zuhanytálca. Bár az előttem ott járóktól már hallottam erről, de eddig nem láttam még ilyen lejtős padlón egy lyukban összefolyó lefolyó megoldást. A nappali és a hálószoba 2-2 fő részére elég tágas és a teraszon is elfértünk négyen az esti kártya partiknál. Szúnyogriasztót nem vittünk, de így utólag már mondhatom kissé hiányzott. Volt szúnyogháló ,de valahogy estére sikerült mindig besurranni 2-3 vérszívónak.A szomszédos templom harangja 6 órakor próbált ébreszteni ,de soha nem jött neki összeJ nem volt zavaró, csak hétvégén harangoztak többször.

Tengerpart: Sarti tengerpartjának több részét is kipróbáltuk az ott töltött hét során és számunkra leginkább a szállásunktól a kikötő irányában gyalogosan kb 11-15 perc alatt, némi hegymenettel megközelíthető hangulatos sziklákkal szegélyezett, homokos és viszonylagos sekély öböl vált kedvencé. A hegymászásnak is megtaláltuk a szépségét, ugyanis a hegyen lévő kövek, szikladarabok ezüstösen csillogtak a napsütésben, ki is béleltem a bőröndünket rendesen apróbb csillámló kövekkel mire hazaindultunk. Ezzel az öböllel kapcsolatban egy dolgot említenék meg, a hétvégére szép számban előkerülő nudistákat. Van akinek ez pozitívum, részemről inkább negatívumnak minősíteném ezt. Nem biztos , hogy az ott pancsoló gyerekek és szüleik is erre a látványra vágytak. Sok kis távolabbi eldugott öböl van ahol szerintem inkább élhettek volna ennek a kedvtelésüknek a leginkább idősödő öregurak. Jártunk még az általunk sóderesnek elnevezett, aprókavicsos részeknél is a szállásunk alatt a kiskikötő mellett, de az elég zsúfolt volt. Megnéztük Sarti Beachet, ahol fogyasztás ellenében lehetett napozóágyat használni. Ezen a részen nagyon hullámzott a tenger a mi mindig nyugodt kis öblünkkel szemben, de ez a rész is nagyon tetszett. A partról egy dolgot hiányoltam, nem volt zuhanyzó és még kisebb lábmosó sem. Elég kellemetlen volt sóderszerű törmelékkel a talpunkon felmenni a szállásunkhoz.

Állatok :A természeti szépségek mellett megismerkedtem közelebbről a tengeri sünivel is, bár kissé túl közelire sikerült a találkozás. Az utolsó Sartiban töltött órában léptem bele a kiskikötő melletti sóderes partrész sekélyebb köves részén egy sünibe. Vigyázzon aki arra jár mert hullámzáskor olyan helyekre is odasodródhatnak ahol máskor nincsenek! A nagyobb tüskéket sikerült gyorsan kivennem,de az idő rövidsége miatt haza is hoztam 5-6 kisebb tüskedarabot a talpamban. Szerencsém volt itthon simán kitudtam szedni és nem is gyulladt be. Kellemesebb meglepetés volt a szállásunk közelében naponta legelésző szamár. Párommal beszéltük is hogy erről a szamárról annyi fénykép készül, hogy a gazdája kirakhatott volna mellé egy kalapot és szép kis összeg összegyűlhetett volna a csacsinak naponta az elkészült képek arányában. Medúzával szerencsére sehol nem találkoztunk. A tengerben a sekélyebb részeken pici halacskák csoportosultak , a kristálytiszta víznek köszönhetően nagyon jól láthatóan.

Programok:Bár elég sok fakultatív program közül választhattunk, én már itthon kinéztem azt ami számunkra jelenleg a legmegfelelőbb. Elmentünk a Kalóztanyára és befizettünk a Kalózhajós kirándulásra. Hétfőn este jelentkeztünk és már csak csütörtökre volt szabad helyük. Izgultam is kicsit, hogy az időjárás közbe ne szóljon és nehogy kicsússzunk az időből. Szerencsére semmi gond nem volt és csütörtökön a kiskikötőben hajóra szállhattunk. A Maria Natasa egy kb. 25 fős kishajó, ami magyar családi vállalkozásban működik. Kellemes napot töltöttünk velünk, kikötöttünk többek között a Szív-öbölben, a Narancsparton és egy kempingnél is ahol kedvezményes vízi sport lehetőségek voltak ( jetski, fánk , ufó). A bátrabb és egyben fiatalabb családtagok ki is próbálták az ufót. Izgalmas kis utazás volt. Ebédre(igaz ,hogy már bőven délutánba nyúlt ) a hajón grillezett souvlakit kaptunk tzatzikivel. Az utazás közben mindenféle italokkal ( welcome ouzo, bor, üdítő, frappé) kínálgattak. Visszafele indulva a kapitány megmutatta a kb 3 hete a sziklaparton félig becsúszott Mercédeszt, amit sajnos sikertelenül próbáltak visszaemelni az útra . Ez a látvány megerősítette bennem ,hogy jó is hogy idén busszal jöttünk, bár ez sem veszélytelen. Sikerült egyik délután a Templom-kertbe is bejutnunk amikor mise volt. Meglepetésemre csak páran voltak a templomban kb 4-5 fő , de nagyon szép, díszes belülről az épület. Nem vagyok túlságosan templomba járó ember, de ha templomba megyek és lehetőségem van rá szoktam gyertyát gyújtani az elhunyt és élő szeretteimért is. Itt is szerettem volna ezt tenni, de ami láttam az nagyon elgondolkoztatott.. Egy előttem belépő turista hölgy a kislányával gyertyát gyújtott gondolom hasonló szándékkal mint amilyennel én szoktam és amint kiléptek a templomból a benn tartózkodó görög hölgy odasomfordált és eloltotta a gyertyát , visszatette a persely mellé a többi gyújtatlan gyertya közé. Így arra gondoltam marad a szándék és az emlékezés….

Mindennapos esti programunk volt a falujáró séta, ahol a fiúk inkább lemaradoztak egy-egy meccset nézni és sörözgetni. A Kalóztanyán finom koktélokat ittunk és lehetett netezni is az ottani és az esetleg vitt gépeken is. A lányommal sok-sok hölgytársunkhoz hasonlóan nézelődéssel, vásárlással töltöttük az időt. Induláskor kíváncsi voltam arra is meddig tart az esti , éjszakai élet Sartiban? Kb éjfélig volt nagy nyüzsgés, aztán szép lassan elcsendesedett a falu.

Vásárlás : Vásárolni leginkább a kisebb boltokba mentünk. Legjobbnak a Kalóztanya melletti kisboltot találtam ahol a kint dolgozó magyar fiú mindenkinek kedvesen segített. Voltunk a nagy sárga boltban is ,de elég drágának tűnt a kisebbekhez képest.A pékségben célszerűbb legkésőbb a délután folyamán megvenni a zsemle, kifliszerűségeket, mert este volt már amikor nem kaptunk. Vacsorázni az Emanuell tengerparti étteremben voltunk. Itt a tintahal és a grillezett kagyló volt nagyon finom. Egy dolog azonban nagyon zavart, bár nem csak itt hanem a többi étteremnél is tapasztalható volt , hogy a kóborkutyák nyugodtan sétálgattak a vacsorázó vendégek asztalai között. Alaphelyzetben semmi bajom a kutyákkal, nekünk is van, de amikor láthatóan bolháktól szenvedve mászkálnak a vendégek lábainál az már nem annyira szimpatikus. A gyros nekem leginkább az Aigaios Fast Foodnál ízlett, remélem jól jegyeztem meg a nevét. Itt is volt kedves magyaros kiszolgálás a finom falatok mellé. Összességében turista és munkavállaló egyaránt sok van Sartin, szinte otthon éreztük magunkat. A görög fagyit még nem említettem most, pedig isteni finom, mintha gyümölcsbe harapnánk, az ára kicsit húzósnak tűnik, de egy gombóc 2-szer akkora mint itthon. Megkóstoltuk az óriáspalacsintát , ami nekünk inkább a palóc laskához volt hasonlatos, de ez is nagyon finom volt. Megleptük magunkat egy kisebb kagylócsillárral ami szerencsésen , sérülés nélkül hazaért. A csokis fánk is többszöri megkóstolásra került a parton és a pékségben is egyaránt. Az őstermelő zöldséges kocsiját is üldözőbe vettem egyszer az apartmanunkból, de mire leértem az utcára már csak a hűlt helyét találtam, ezért őt csak a gyorsan futni tudóknak ajánlom. A kisboltokban vettünk szőlőt, ami közül leginkább a apróbb szemű mézédes mazsolaszőlő ízlett, érdemes megkóstolni még ha néha jóval drágább is mint a nagy szemű.

Időjárás:Eddig még nem jártunk szeptemberben Görög országban és tartottunk kicsit a hűvösebb időtől. Már hetekkel indulás előtt az előrejelzéseket néztem, de a kinti időjárás sok előrejelzést meghazudtolva szinte tökéletes volt. Egy borús, szemerkélő esős délelőttöt és estét leszámítva nappal általában 30-35, este 22-26 fok volt.

Összességében egy kellemes hetet töltöttünk ebben a felejthetetlen kis faluban. Még csak pár napja értünk haza , de máris visszavágyok. Remélem minél előbb lesz rá lehetőségem, hogy visszatérjek ide.

# 9960
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175723 Üzenet linkje2011-09-16 17:08:48  Kobobe

Szia,Kobobe . Nagyon tetszett a beszámolód! Kérdezném,a festő indián volt?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 663 664 665 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu