Agistri egy órányi hajóútra, 30 km-re található Athéntól délre és 4 km-re Aegina szigetétõl. Legnagyobb hosszúsága 5,5 km, legnagyobb szélessége 3,5 km. Négy falu található itt: Skala, Milos, Metochi és Limenária. A sziget ideális pihenõhely azok számára, akik szeretnének eltávolodni a mindennapok zajától. Fenyõerdõk, sétáló és kerékpárutak teszik még vonzóbbá a természetkedvelõk körében. Lassan mélyülõ, homokos strandjai remek fürdési lehetõséget nyújtanak kisgyermekes családoknak is. A kristálytiszta tenger miatt kedvelt idõtöltés a pipával, szemüveggel való búvárkodás. A kikötõben tavernák, bárok, kávézók várják a vendégeket.
Egynapos kirándulási lehetõségek Agistriról: Aegina, Hydra, Poros, Spetces szigetek, Athén, Korinthos, Delphi, Epidavros és Mükéne.
Régebben két ízben is voltam itt.
Sajna az az iroda megszûnt, aki kompletten intézte.
Van valakinek tippje, szállásra és rep. jegyre vonatkozóan, hogy hol keressek?
(2 felnõtt és egy 6 éves gyerek.)Reggelis hely kellene, a a félpanzió nem olyan fontos.
Köszönöm
Na most már megbuggyanok! Igaza van Szannának, ismétlem magam én is, hogy egy élet nem elég ezeket a szigeteket megnézni. Egyik szebb, mint a másik.
Most azon tűnődöm, hogy jövő nyáron két részletben (1-1 hét) mennék és egy út alkalmával még legalább két szigetre át tudok kompozni egy-egy napos kirándulásra.
A másik megoldás: megnyerem az ötös lottót, felmondok a munkahelyemen, hónapokig bejárom a szigeteket és mindenhonnan írok nektek élménybeszámolót. Istenem, de nagy álom!
nekem Agistri egyik meghatározó és Görögimádatot előidéző sziget volt!!
http://www.agistri.com.gr/intro/?lang=en
A másik Korfu volt...1995-ben..aztán sorolhatnám még a helyeket, amibe belszerettem
Bocs Gabako, ez totál off, de Korfu 95-ben??? Akor voltam életemben először Hellaszban, szintén Korfun és nagyon meghatározó emlék nekem is. Nem akarok itt offolni, megírnád priviben, melyik hónapban, melyik üdülőhelyen stb...
Megdöbbentem, mennyi szállást kínálnak a neten erre at "amőba"-szigetre talán Athén közelsége miatt...
Sziasztok!
Helyi buszközlekedéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni (hátha van már valakinek tapasztalata). Elvileg létezik a szigeten egy buszjárat - de menetrend nélkül. Igénybe vette már valaki? Netán ott helyben azért van valami menetrend-féleség?
Köszönöm.
hali,
van helyi busz menetrend, elég sűrün is járt - óránként tán - de pl Aponissosra viszont nagyon ritkán...ha jól emlékszem amiko rott voltunk egy pillantást vetettem rá, de úgy 3-4 óránként.
Amúgy, ha van odőd meg kedvet, Skala- Milos 1.5 km, Milos - Metoxi 1.5 km. Szóval nincs távolság. Gyalogolni is lehet..bár mi kocsit vittünk át