Sziasztok!
Ha valaki járt közületek Párgáról a Vikosz szurdoknál iroda szervezésében, megköszönném, ha adna egy rövid leírást az útról.
Szia Mirza!
Mi jártunk ezen a fakultatívon, és bár elég drága (42 euro volt), de nem bántuk meg.
Először Ioannina-ban álltunk meg a tó partján. Onnan egy kisebb sétával megnéztük az ottani Ali pasa várat. Gyönyörű a kilátás a várból a tóra és a szemközti hegyekre.
Azután Monodendriben álltunk meg, ahol is elmentünk a kilátóhoz. Ez kb.600-800 méteres séta. Lenyűgöző, különleges élmény volt.
Azután még ott a faluban volt ebéd lehetőség (saját zsebből). Ebéd után lementünk a völgybe. Ott a régi kőhidakat néztük meg. Nagyon érdekes és különleges volt, hogy ezen a környéken mindent, a hidakat, a házakat, sőt a házak tetejét is az ott található kőből építik. Én azt hittem korábbi fotók alapján, hogy ezeket a köveket ilyen laposra "faragják", de nagyon meglepődtem mikor láttam, hogy a hegyek ilyen "Jenga" toronyhoz hasonló kőlapokból épülnek fel.
Nekünk nagyon nagy élmény volt.
Hazafelé még bementünk egy nagy sütiboltba, ahol mindenféle mézes sütiket árultak.
Mi nagyon élveztük az egész napot. Akinek ideje és pénztárcája engedi, menjen el!
Mi Zakynthosra mentünk az aeolussal.
Nos, a busszal nem volt semmi gond. Magyar nyelvű idegenvezető nem volt (nekünk nem is hiányzott) és szlovákul mentek a filmek, ami csak egy idő után volt idegesítő, legalábbis annak akit nem nyűgöz le a szlovák nyelv szépsége.
. És mi kevesebben voltunk magyarok, mint szlovákok.
De nem tértünk haza negatív élménnyel, sőt idén is velük megyünk.
Köszönöm a bátorítást, mivel a nyaralás utazással kezdődik és végződik, tulajdonképpen sok minden nem zavar, próbálunk majd alkalmazkodni! Jó utat, szép nyarat nektek! Ibus68
Július 8-án tervezünk elutazni Skopelosra 2 hétre, 2-en a férjemmel. Amennyiben az A és B tervünk nem jön össze, szeretnénk betársulni autóval arrafelé haladó nyaralótárshoz. Természetesen a benzin ránk eső részét fizetnénk.
Jogosítványunk mindkettőnknek van, 2 éve autóval voltunk Pargán, tehát akár a vezetést is megoszthatjuk.
Tatabányától Thessalonikiig, de legalább Evzoniig szeretnénk eljutni, és vissza.
Sziasztok! Pár dolgot szeretnék kérdezni amire eddig még nem bukkantam rá a fórum olvasása közben A Bakasban fogunk lakni és kíváncsi lennék van e kávé főző és hajszárító vagy vinnünk kell.Van e helyi piac ahol házi sajtot és joghurtot gyümölcsöt lehet venni és vannak e cukrászdák ahol finomabbnál finomabb sütik vannak mint Sartiban .Nagyon tetszik a fórum élvezettel olvasom a beszámolókat és nagyon várom az idei hazatérők friss információit is .
Aki most indul azoknak napsütéses napokat és jó utat kívánok .