Az idén még kevesebb a homok a Makri Gialoson mint tavalyelött,a vízben is jól látszanak a homokkö bordák amelyek igencsak csúszósak,tavaly finom homok borította őket.
ez a szikla sem tátongott itt ezt is homok borította,nagyon pici most a part.
Tapodyt,Nagyon jók a képek.Karavados környékén elkezdtem vadászni a szállást ,hátha jövőre újra Kefalónia.A Makri Gialoson több szokot lenni a honok?A fiam mondogatta is ,hogy szerinte ide úgy hozták a homokot,hogy csak ilyen kicsi sávban van a parton.
Tomi!
Szerintem nem a homok lett kevesebb, hanem a tenger vonulgat ide-oda!! Amikor először voltunk Kefalonián Skalában, a déli homokkő szikláknál csak mellig érő vízben lehetett átgázolni a túloldalra a Mounda Cape felé. Következő évben a homokkő sziklák tövében napoztak az emberek, szárazon átsétáltunk az iménti útvonalon, tavaly pedig megint csak mellig érő vízben tudtuk átverekedni magunkat. Szóval változik a környezet, de az is biztos, hogy a homokkő sziklák is egész más alakúak minden évben Ha jövőre mész, megint széles lesz a part.
Huu de jo kepek! karavadhoson mi is voltunk ma, valoban tengeri fuves volt, de gyonyoru part, a ferjem beleszeretett! Snorkizni lehet?
Es meg egy kerdes: kanalira csak gyalog lehet lemenni? Hol lehet hagyni az autot es onnan menniy a gyaloglas (gyerekek miatt)? Ha jol lattuk a kitablazott leagazonal ki van teve a galogos jel, ott mar le kell tenni az autot v lehet meg lejjebb menni?
Hát szerintem csak kevesebb a homok így hogy szabaddá váltak ezek a köves részek nem is beszélve a szikláról a parton,azt tavaly homok fedte,tavalyeőtt szintén ki volt,azelőtt meg megintcsak ellepte,de azokból a képekből most nincs nálam
Hát még hogy beleszeretett valna ha fűmentesen, tisztának látta volna.
A Kanali táblától még kb 150m amit lehet kocsival menni,onnan a séta lefelé,nem annyira megterhelő,persze gyereket cipelni más.
Trapezakiról tavaly átsétáltunk,csak az elején volt egy kis egyensúlyozás 2-3m,ha most is olyan, bevállalható kicsivel is,onnan csak séta a lapos parton.
Koszi Tapodyt.
Termeszetesen visszamegyunk meg karavadosra, latni kell fumentesen meg snorkizni egy kicsit. Gyonyoru szinek es formak!
En nagyon kivancsi vagyok kanalira is, sztem ma megnezzuk.
szep napot!
Bocs, nem akartam senki lelkébe gázolni. Minden évben 10 napot eltöltünk Görögországban. Eddig m8nden szuper volt. De egy hete jöttünk haza Nápolyból, amit elleptek a bevándorlók. Zaklatták a túristákat és erőszakosak voltak. Ha nem adtál nekik valamit, kiabáltak és köpködtek. Elég íjesztő ott a helyzet. Higgyétek el, okkal kérdezem, mert a lányomat eléggé megviselte.
Tapasztalt Kefalóniásokat szeretném megkérdezni, hogy autóval vagy robogóval jobb-e a közlekedés a szigeten (melyiket érdemesebb bérelni). Ott béreljünk vagy már itthonról foglaljuk le?
Előre is köszönöm a válaszokat!