Tyűűűűűűűazannnnnnyyyaaa.........ez nagyon komoly,nem pedagógus vagy véletlenül?Iszonyú türelemmel bírsz,amiből adhatnál ,nem is keveset!!!Köszi a részletes infót,szégyen ide vagy oda,kizárólag így értek a szóból.
Ian | #175703 | 2011-09-15 20:54:46 | Válasz a #175690. hsz-ra
Off: Köszönöm a dicséretet...csak a kereskedelemben és szolgáltatásban dolgozom és több mint 20 év alatt sok mindent láttam. Sokszor kellett elsőre megoldhatatlan és veszett ügyet megoldani...ami néha szinte a tettlegességig is fajulhatott volna. Persze ez nem mindig sikerült...de legalább megpróbáltam...Amúgy én sem voltam mindig ennyire nyugodt...
Szia! Mi Lefkadán télen is nyári gumit használunk, mert szükségtelen a téli. Karácsonyra szoktuk haza menni, semmi extráról nem tudok beszámolni a szerb és maci szakaszon, szerintem számolj úgy vele, mint a magyar szakasszal...ott azért ha hó van, nem árt a téli gumi.
Aki ezután utazik Szerbián keresztül ajánlom figyelmetekbe:
hvg/cegauto/20110909_szerbia_elsosegelycsomag_büntetes
Üdv.
Valamikor volt olyan, hogy fekete fóliát is kértek a rendőrök. Na ki találja ki, hogy miért? Kíváncsi vagyok valaki tudja-e? Ez még valamikor 1995-ben volt. Bűntettek érte ha nem volt nálad. Az elsősegély doboz itt is kötelező, sőt érvényesnek kel, hogy legyen a sterilizálása...remélem ezt tudta mindenki.
Üdv
Idézet a HVG.HU -ról(fefe5255 nyomán): Októbertől 5 ezertől 600 ezer dinárig terjedő pénzbírságot szabhatnak ki Szerbiában azokra a sofőrökre, akik nem szerzik be és nem tartják járművükben az új előírásoknak megfelelő elsősegélycsomagot.
Ez amolyan tipikus neszesemmifogdmegjól híradás! Lehet hogy hír, és nem felel meg a Magyarországon használható csomag, mert ESETLEG nem ugyanazt és/vagy ugyanannyit kérnek, mint itthon/EU-ban, de lehet (szerintem valószínű), hogy az uniós országokban használatos csomag is jó, ha jó a szavatossága minden elemének, csak eddig a szerbek nem ellenőrízték, mint ahogy nálunk sem, kivéve a fellángolási időszakot pár éve.
Mindenesetre jó lenne, ha valamelyik Szerbiában élő olvtársunk megírná, hogy mi a helyzet, ha már az újságírót csak a hír felröppentése érdekelte!
Nem kell ezzel foglalkozni... Itthon is kötelező , most már kint is, ennyi!!!! Kár felturbózni a dolgot .... Eddig is vittük magunkkal ezután is..............
Vasárnap reggel jöttünk meg Tolóból, az út hosszú volt, de kibírtuk.
Odafelé kb. 3 és fél órát veszítettünk, mert már Kecskemétnél dugóba futottunk, aztán Röszkénél és várakoztunk, mindkét oldalon kb. 20-20 percet. Belgrádon simán átértünk, aztán az emelkedőn szépen beleszaladtunk a dugóba. Jó 40 percbe tellett mire felértünk a tetejére, ahol egy sávra szűkítették a hármat. Hát majd megfulladtunk a büdösben, csoda hogy nem robbant le senki, nem igazán autó-barát megoldás...
Szerbia vége felé erős gyanúnk támadt, mintha nem látnánk olyan jól az utat. És tényleg, a jobb oldali fényszóró beadta a kulcsot. Naná, hogy a "legjobbkor" történik az ilyesmi. Így hát Macedóniában az első megfelelően kivilágított benzinkútnál izzó-csere hadművelet az éjszakában. Az autó egy éve van meg, még nem kellett égőt cserélni, tehát ismerkedés az autó-gyártó trükkjeivel, hogyan lehetséges kiszerelni a fényszórót. Kipattintani könnyebb volt, mint vissza és csak a díszrácsot kellett levenni manőverhez.
A kutas is besegített, nagyon készséges volt, aztán folytathattunk utunkat.
Tovább haladva Toló felé Kastronál lejöttünk a pályáról, és a régi főúton mentünk tovább, kisebb városkákon, majd a part mentén. Ezzel lerövidítettük az utat, kb. 40 km-el, és kihagytunk néhány fizető kaput is.
Nem mellesleg bámulhattuk a tájat is.
Ha valaki Tolóba megy, és hasonlót tervez, elég lejönni a pályáról Aliartosnál. Thivánál már késő, mert pont a lehajtó előtt van a kapu.
Odafelé a kihagyott kapuk miatt, nem tudtuk megszámolni az összes útdíjat, de visszafelé megtettük. Tolóig a fizetendő díj cirka 50€ a szerb és maci díjjal összesen. ( egy irányba ) Ez attól is függ, hogy valaki hol hajt le- vagy fel Toló környékén. ( Argos vagy Nemea )
Macedóniában mindenhol elég volt az 1€, sehol sem próbáltak többet kérni.
Szerbiában visszafelé átsuhantunk egy épülő kapun, odafelé nem is vettem észre, pedig biztos ott volt
Szóval, az újonnan elkészült szakaszért, ami egyszerűen katasztrofális, jövőre már legombolnak rólunk egy kis plusszot
Még egy apróság történt velünk Szerbiában, elég sokáig követtünk egy rendőrautót. Egyszerűen nem volt lehetőség a megelőzésére, éppen olyan sebességgel haladt, hogy már gyorshajtás lett volna a megelőzése, aztán ahol " hagyta volna magát" ott meg záróvonal lett. De kiutat mutatott nekünk a csapdából, egyszerűen kiállt, elengedett bennünket, majd besorolt mögénk, majd eltűnt az éjszakában
Valaki írta, hogy Macedóniában nincsenek normális WC-k a kutakon, én ezt cáfolom. Ahol mi megálltunk Makpetrol kutakon mindenhol rendes mellékhelyiséget találtunk, jó, nem voltak aranytiszták, de elhanyoltak sem. Arra, amire kellett, megfelelt.
Remélem, valakinek hasznát veszi a leírtaknak, ha más nem, akkor jövőre!