Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 674 675 676 ... 745 746 747   >
Üzenet
  AniFeri | #205618 Üzenet | 2013-06-30 10:21:45 | Re:
sancho.dl írta:
Sziasztok Anikóék!

Üdvözlet újra itthon icon_smile.gif A Bakasról majd mesélhetnél még, vagy írhatnál nekem icon_smile.gif A pókok mekkorák? Én félek tőlük pasi létemre, így nem mindegy hogy mekkorákkal találkozom egy kirándulás alkalmával : ) A vizibicaj milyen árban van?
Majd a kajáldákról is írhatnál icon_smile.gif

Szia Sancho!

A Bakas szerintem jó kis hely: semmi különös, de nyugodt helyen van (és még sincs messze az óvárostól), az a minimális felszereltség, ami van, nekünk pont elég volt, takarítottak minden nap és törülközőt is kaptunk (ami ugye máshol nem szokás, ahogy a takarítás sem) és azokat is cserélték 2-3 naponta. Mi a 9-es szobában voltunk: kényelmesen elfértünk benne, az ágy is kényelmes volt, a fürdőszobában volt zuhanyfüggöny (ugye ez sincs mindenhol), viszont a wc nagyon hülyén helyezkedett el... icon_smile.gif
Nyugi, én is nagyon félek a pókoktól és Feri sem szereti őket, de azért a végcél érdekében érdemes megküzdeni velük. icon_smile.gif Nézz magad elé (a földön és szemmagasságba is) és akkor nem ér váratlan meglepetés, de azért nem igazán voltak szemmagasságban, inkább magasabban a fák között, meg az út felett. Ali pasa váránál is az utolsó pár méteren, amit gyalog kellett megtenni, ott volt az út felett, az pl. ráadásul szemmagasságban... Egyébként olyan 2-3 centiseknek tűntek.
Vízibicikli a Valtoson 10 € volt óránként, mi 2 órára béreltük.
Kajáldákról: a Taka Taka Mam nagyon fini volt, kedvesek voltak a felszolgálók, másodjára már ismerősként üdvözöltek és később is, ha előttük sétáltunk el, integetett a pincér pasi. icon_smile.gif Én mondjuk nem annyira a görög konyhát kóstoltam végig: első alkalommal sonkás pizzát ettem, második alkalommal rántott csirkemellet, mindenféle finom körettel. A Feri pedig gyros tálat (megkóstoltam és ízlett) és bolognai spagettit. A Balhazárban első nap a gyorskajálda résznél ültünk le, ott a Feri evett egy gyros pitát, másodjára pedig vasárnap este (miután a Bacchosban szerettünk volna enni, de annyian álltak kint előtte, megbeszéltük, hogy éhesebbek vagyunk annál, minthogy ott várjunk akár órákat), akkor a rendes étterembe ültünk le és egy-egy gyrosos pizzát ettünk. A 33-ban pedig a Feri gyros tálat evett, én pedig csirke falatokat, mindkettő nagyon finom volt. A gyros pitákról pedig Ferim tudott nyilatkozni, mert ő kóstolta több helyen, azt mondja a Balhazár is nagyon finom, de nála is a 33 viszi a prímet. icon_smile.gif
  Pévi | #205632 Üzenet | 2013-06-30 12:11:35 |
Itt ugye mindenki agyon dicsérte és már féltem kicsit, hogy nagyok lesznek az elvárásaim, de igazatok volt! ényleg gyönyörű!

Igen Anikó!
Én pont ugyanettől tartottam mielőtt odautaztunk, de nem tudtam csalódni. Sőt!!! Egyre hevesebb a szerelem!!! icon_lol.gif
  AniFeri | #205634 Üzenet | 2013-06-30 12:24:20 |
pévi írta:
Itt ugye mindenki agyon dicsérte és már féltem kicsit, hogy nagyok lesznek az elvárásaim, de igazatok volt! ényleg gyönyörű!

Igen Anikó!
Én pont ugyanettől tartottam mielőtt odautaztunk, de nem tudtam csalódni. Sőt!!! Egyre hevesebb a szerelem!!! icon_lol.gif

Megértelek! icon_smile.gif Mi is vissza szeretnénk menni még. icon_smile.gif Esetleg majd egy kis családdal...
  Pévi | #205635 Üzenet | 2013-06-30 12:24:24 |
Tolo2012 írta:
Sziasztok.A patkánnyal kapcsolatban annyit hogy a melletünk levő szobában volt , a nagybátyám vette észre szerencsére az utosó napon .A tulajdonos azt mondta hogy sajnos ez előfordul,mert sokan morzsákat és kaját hagynak a teraszon.A hazautazásról meg annyit hogy rosszul van megszervezve.Mi is 2órát álltunk a tűző napon mire felszállhattunk a buszra,itt is a csomagok miatt volt a balhé. icon_wink.gif

Mi kétszer voltunk a Bakasban (2011,2012), de szerencsére nem hallottunk ilyen patkányos történetről. Ezzel együtt természetesen elhiszem, hogy előfordul, de remélem, hogy ez valami igen ritka eset lehetett. icon_sad.gif
Nekünk a Bakast csak akkor kellett elhagyni, amikor a busz már megérkezett, mert gyalog is 3-5 percre voltunk a le- és felszállás helyétől, a sportpályától. Addig a Bakas kertjében csücsülhettünk az árnyékban. A "házinéni" még frappéra is meghívott addig. icon_smile.gif
Amikor szóltak, hogy itt a busz, csak odamentünk, addigra az érkező utasokat leszállították, és már ülhettünk is fel. Mire odaértünk, ez az egész bepakolás, beszállás nem tartott tovább, mint 10-15 perc.
  AniFeri | #205636 Üzenet | 2013-06-30 12:29:41 |
Tolo2012 írta:
Sziasztok.A patkánnyal kapcsolatban annyit hogy a melletünk levő szobában volt , a nagybátyám vette észre szerencsére az utosó napon .A tulajdonos azt mondta hogy sajnos ez előfordul,mert sokan morzsákat és kaját hagynak a teraszon.A hazautazásról meg annyit hogy rosszul van megszervezve.Mi is 2órát álltunk a tűző napon mire felszállhattunk a buszra,itt is a csomagok miatt volt a balhé. icon_wink.gif

Akkor mázlink volt! Mondjuk fel is hívták utána a figyelmünket nekünk is, hogy kaját ne hagyjunk kint, mert arra jöhetnek ezek a kis dögök. De én is pislogtam volna nagyokat (meg visítoztam volna), ha meglátok egyet...
Mi csak csótányokat láttunk egyik este a városi part melletti sétányon a Balhazar közelében.
  Pévi | #205637 Üzenet | 2013-06-30 12:43:08 | Válasz a #205618. hsz-ra Előzmény #205618
Na itt van a "pap és papné" effektus. icon_biggrin.gif
Nekünk pl. a Balthazár gyrosa ízlett jobban. Bár igaz, ami igaz a 33-at csak egyszer próbáltuk, de akkor nem sikerült a kiszolgálónak számunkra maradandót alkotnia. icon_smile.gif Lehet, hogy máskor talán jobb is lehetett volna, de addigra már letettük a voksunkat a Balthazár mellett. Nem az étteremben ettük, hanem vele szemben van a gyros büféje. Ja, és nem utolsó sorban a Bakashoz, a Piso- és városi strandhoz való közelsége is talán szerepet játszott ebben.
A Taka Taka Mam nekünk is bejött. Mint már korábban említettem ott grillezett kardhalat és gyros tálat ettünk. A Bacchos-ban kleftiko-t és grillezett bárányt. Voltunk még a Sakisban, ahol a stifado-t kóstoltuk meg.
A Bakastól kifelé 200 méterre van a Janis taverna. Ott muszakát, gyros tálat, és kétszemélyes haltálat ettünk.
A Valtoson az egyik étteremben pedig grillezett apróhalakat ettünk.
Ezeket csak mind azért írtam le, hogy akik ezután utaznak azoknak bátran és jó szívvel ajánlom én is ezeket a helyeket. icon_smile.gif
Ja, és a Piso Kryoneri strandon a fenti Atrium kávézóban pedig isteni tonhalas szendvicset és tzatzikit ettünk.
  Opi064 | #205644 Üzenet | 2013-06-30 13:44:24 |
Ha már a Bakas állatainál tartunk, szerintem van ott egy jószág, ami simán borzasztóbb, mint akár egy fél méteres patkány: az a tulaj csajszi kutyája. Amire is jellemző, hogy egész nap kussban van, de egész éjjel fennt van és kb. fél óránként vakkant egyet (idegesítő pincsis vakkantás!). Szóval, simán felébredsz rá, majd nagy nehezen visszaalszol, és akkor újra...és ez megy reggelig. A barátom, akinek az erkélye az udvar felett volt, egy éjjel már majdnem ott tartott, hogy lemegy és kitekeri a rusnya dög nyakát.
  Theia | #205660 Üzenet | 2013-06-30 18:40:00 |
Hát igen, mi szobánk volt talán a legmesszebb a kutyától, de volt olyan éjszaka, hogy mi sem tudtunk egy jót aludni a kis dög miatt, én is gondolkodtam azon, hogy kimegyek, és leöntöm egy kancsó vízzel, a többit nem részletezem, pedig állatbarát vagyok..... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Talán egy kis jutalomfalattal, vagy csonttal el lehet hallgattatni. icon_biggrin.gif
  Apuka | #205670 Üzenet | 2013-06-30 19:27:22 |
Sziasztok! Mi is a Bakasban laktunk,az emeleten, erkélyünk az utcára nézett (7-es apartman).Nagyon alap felszereltségű,de tökéletesen elég volt mivel mi nem szoktunk főzőcskézni..Éjjel mi nem Athina kutyájára ébredtünk ha nem az összes kipufogó nélküli motor ott közlekedett,és hajnalban ugyanez mert több hotel-szálloda van az utca végén (Janis Taverna felé) ahol reggeliztetnek, és ezek a motorosok hordják fel a reggelihez a pékárút..A 6-os apartmanban járt egér,többször is..Autót béreltünk 3 napra 140 Euro volt biztosítással, nem kellett kaukciot lerakni de alá kellet írni egy papírt ha bármi van a kocsival ami te hibádból következik be 250 €-ot kell fizetned. Korlátlan kilométer használat volt. Jártunk Glykiben az Acheron folyónál,Zalongonál. Amoudianál ahol az Acheron a tengerrel találkozik. Ligiában elköltöttünk egy korai vacsorát egy hangulatos parti tavernában. Sivota felé is bejártuk az összes kis öblöt (Perdika,Safa beach,Sarakiniko,Ag Paraskevi,Karavostasi)Ott is uzsonnáztunk Sarakikikoban egy nagyon hangulatos szőlőlugasos tavernában. Parga kikötőjében van lehetőség kishajóval átmenni Sarakinikoba, ez egy pici öböl kevesen vannak a part nagyon jó,szép a tenger,lehet búvárkodni .8-10 euro oda-vissza,Ezt csak azért írtam ha valaki nem bérel semmilyen járművet ez is egy program lehet..Jártunk imádott szigetünkön is LEFKADAN…Szintén csak ajánlani tudom ha csak 1 napra is de érdemes megnézni.( bár Lefkadára 2 hét is kevés)Mivel Pargan is már nem először járunk volt ettől jobb szállásunk is ,de soha nem azért megyünk,hogy az apartmanban töltsem az időt ( csak aludni járunk haza.) Tavernák közül van egy pár kedvenc Pl: Bakas utcája végén Janis Taverna,telt ház minden este,nem drága..Stefanos taverna a Valtos beachnél ,Krioneri Taverna kihagyhatatlan,mi nem vágyunk puccparádéra szeretjük a csendesebb nyugis helyeket finom házi borokat .De ettünk már a Bacchosban, Zorbasban,meg még egy pár kikötői sétányon található tavernában mind jó volt..Ha van kérdés kérdezzetek .MINDENKINEK NAGYON JÓ NYARALÁST KÍVÁNUNK! Majd lesznek képek is…Ja a napernyőkért fizetni kell :5-8€ és a Lichnos beachet senki ne kerülje el,és az olajfa ligetben a kápolnákat kötelező megnézni és a kilátást PARGARA..icon_smile.gif)
  AniFeri | #205679 Üzenet | 2013-06-30 20:53:58 |
apuka írta:
Sziasztok! Mi is a Bakasban laktunk,az emeleten, erkélyünk az utcára nézett (7-es apartman).Nagyon alap felszereltségű,de tökéletesen elég volt mivel mi nem szoktunk főzőcskézni..Éjjel mi nem Athina kutyájára ébredtünk ha nem az összes kipufogó nélküli motor ott közlekedett,és hajnalban ugyanez mert több hotel-szálloda van az utca végén (Janis Taverna felé) ahol reggeliztetnek, és ezek a motorosok hordják fel a reggelihez a pékárút..A 6-os apartmanban járt egér,többször is..Autót béreltünk 3 napra 140 Euro volt biztosítással, nem kellett kaukciot lerakni de alá kellet írni egy papírt ha bármi van a kocsival ami te hibádból következik be 250 €-ot kell fizetned. Korlátlan kilométer használat volt. Jártunk Glykiben az Acheron folyónál,Zalongonál. Amoudianál ahol az Acheron a tengerrel találkozik. Ligiában elköltöttünk egy korai vacsorát egy hangulatos parti tavernában. Sivota felé is bejártuk az összes kis öblöt (Perdika,Safa beach,Sarakiniko,Ag Paraskevi,Karavostasi)Ott is uzsonnáztunk Sarakikikoban egy nagyon hangulatos szőlőlugasos tavernában. Parga kikötőjében van lehetőség kishajóval átmenni Sarakinikoba, ez egy pici öböl kevesen vannak a part nagyon jó,szép a tenger,lehet búvárkodni .8-10 euro oda-vissza,Ezt csak azért írtam ha valaki nem bérel semmilyen járművet ez is egy program lehet..Jártunk imádott szigetünkön is LEFKADAN…Szintén csak ajánlani tudom ha csak 1 napra is de érdemes megnézni.( bár Lefkadára 2 hét is kevés)Mivel Pargan is már nem először járunk volt ettől jobb szállásunk is ,de soha nem azért megyünk,hogy az apartmanban töltsem az időt ( csak aludni járunk haza.) Tavernák közül van egy pár kedvenc Pl: Bakas utcája végén Janis Taverna,telt ház minden este,nem drága..Stefanos taverna a Valtos beachnél ,Krioneri Taverna kihagyhatatlan,mi nem vágyunk puccparádéra szeretjük a csendesebb nyugis helyeket finom házi borokat .De ettünk már a Bacchosban, Zorbasban,meg még egy pár kikötői sétányon található tavernában mind jó volt..Ha van kérdés kérdezzetek .MINDENKINEK NAGYON JÓ NYARALÁST KÍVÁNUNK! Majd lesznek képek is…Ja a napernyőkért fizetni kell :5-8€ és a Lichnos beachet senki ne kerülje el,és az olajfa ligetben a kápolnákat kötelező megnézni és a kilátást PARGARA..icon_smile.gif)

Szia!

Ti is most voltatok? Az előző turnusban?

Anikó
  Apuka | #205698 Üzenet | 2013-07-01 08:41:47 |
Sziasztok Anikó és Feri! Igen mi is veletek voltunk egy turnusban.Én köszöntem rátok utolsó nap Lefkadan.. icon_smile.gif
  Sancho.dl | #205729 Üzenet | 2013-07-01 15:25:52 | Re:
Sziasztok Anikóék icon_smile.gif

Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatásokat icon_smile.gif A felszereltség annyira nekünk sem fontos, mert biztos nem fogunk főzőcskézni a konyhában icon_smile.gif A napi takarítással először múlt nyáron találkoztunk Zakynthoson. Szerencsére megnyugtattál, hogy nem tányér nagyságú pókokkal kell verekedni egy kis kirándulásért icon_smile.gif Majd legfeljebb jól körülnézünk. Mi is mindenképpen szeretnénk felmenni a várba, ahogy írtad minden nap felmentetek icon_smile.gif Mi is nagyon szeretünk csatangolni, esténként is, úgyhogy valsózínű bebarangoljuk a környéket icon_smile.gif A vizibicajt is mindenképpen szeretnénk kipróbálni, mert szeretnénk átmenni a szigetre is icon_smile.gif Jók a képeitek, valakit megkértetek, hogy fényképezzen Titeket? icon_smile.gif A Taka Taka Mam-ot már olvastam, amikor onnan írtál icon_smile.gif Nagyon szeretnék egy olyan "Ellopták Jupiter fenekét" féle régi tavernában kajálni és meginni egy pohár bort icon_smile.gif Én szeretném még a Sakis tavernát is meglesni, de majd úgy is körbelesünk melyik a szimpi icon_smile.gif
A patkányok miatt annyira nem aggódom, de az eb lehet hogy fura lesz reggelente icon_smile.gif Bár addig mire mi megyünk már lehet hogy valaki megbeszéli vele hogy inkább hallgasson icon_smile.gif Még egyszer köszönöm a segítséget icon_smile.gif
  Gudli | #205735 Üzenet | 2013-07-01 17:47:06 |
Szia Sancho!
Igaz, nem engem kérdeztél, de azért elmondom, hogy érdekes módon Pargán nem kellett megkérni senkit, hogy csináljon rólunk közös képet. Bármerre mentünk a városban (várban, kikötőnél, strandon) látták az emberek, hogy egymást fényképezzük, odajöttek és felajánlották, hogy csinálnak rólunk közös képet. Ezt eddig sehol másutt nem tapasztaltunk, pedig már elég sokfele jártunk Görögországban. Aztán mi is felvettük ezt a jó szokást. Többeknek felajánlottuk segítségünket. Kivétel nélkül mindenki örömmel elfogadta.
Ha a várba szándékoztok felmenni, mindig figyeljetek, hogy olyan lábbeli legyen rajtatok, amelyiknek nem csúszik a talpa. A kövek nagyon le vannak kopva, igy aztán elég csúszósak. Vigyázni kell! Ez csak egy apró jó tanács!
  Sancho.dl | #205738 Üzenet | 2013-07-01 18:52:27 | Válasz a #205670. hsz-ra Előzmény #205670
Szia apuka!

Neked is köszönöm a tájékoztatást. Mindig jó új helyekről és új programokról értesülni. Mi is a Bakasban leszünk ezért minden ezzel kapcsolatos infót szívesen olvasok icon_smile.gif
  Sancho.dl | #205739 Üzenet | 2013-07-01 18:55:37 | Válasz a #205735. hsz-ra Előzmény #205735
Szia Gudli!

Természetesen Neked is nagyon köszönöm a választ, nem gond, hogy nem Neked tettem fel icon_smile.gif Mindenkitől jól jönnek az ötletek és tanácsok. Ez jópofa dolog, hogy felajánlják, hogy fényképezzenek, lehet hogy majd mi is beállunk a sorba icon_smile.gif Eddig több alkalommal letettük valahova a gépet és beállítottuk az időt, de szerencsére eddig ha bárkit megkértünk, mindig lefényképeztek minket. Eddig csak kevés alkalommal volt, hogy bárki magától felajánlotta, reméljük ez a tendencia továbbra is marad icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 674 675 676 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu