Ha valakinek van egy jó állapotú megbízható autója az menjen autóval, hiszen háztól házig mehet, plusz sokkal több mindent vihet magával. (pl gyereknek gumicsónak, stb.) Egyébként egy diesel autóval jóval olcsóbb mint busszal!
Valóban szomorú, de sajnos sok esetben ez van, mindig azok a piszkos anyagiak. Ha nem az anyagiak döntenének, felülnék a repülőre és ott meg bérelnék egy autót vagy motort. Szerintem ez a leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás, meg persze a legköltségesebb is.
dobaki2: Ilyen gázolaj árak mellett már nem biztos, hogy olcsóbb a dízel, de persze ez is autófüggő, meg hogy ki milyen stílusban vezet.
Valóban szomorú, de sajnos sok esetben ez van, mindig azok a piszkos anyagiak. Ha nem az anyagiak döntenének, felülnék a repülőre és ott meg bérelnék egy autót vagy motort...
Ez is egy vélemény, de én másképp gondolom... Megrögzött egyéni utazó vagyok + imádom az autózást, s (most még) nem fáraszt a vezetés, sőt kimondottan bírom és élvezem. Ameddig ez így van, sehova egy lépést sem (nyaralás címén) autó nélkül! Igaz, a programokat is ennek figyelembevételével állítom össze (nem kis munkával), s micsoda különbség... Soha nem volt szempont az ár abban, hogy oda menjek vagy sem, ahova szeretnék, de amúgy (sajnos kényszerűségből, de ésszerűen) nagyon spórolós vagyok, legfeljebb ha valamit nem tudtam megfizetni, arról fájó szívvel lemondtam. Elhihetitek, egy jól sikerült (külföldi) nyaralás nem feltétlenül (csak) pénzkérdés. Ennek köszönhetem többek között, hogy Görögországban sikerült eljutnom - egyebek mellett - Mani legdélebbi csücskéig, amit soha nem fogok elfejteni...
Dehogynem!! Még mindig olcsóbb gázolajos autóval menni mint benzinessel.. A két fogyasztás között még mindig ott van az a 2-3 liter a dízel javára, nem beszélve arról hogy a dízelt nem kell szétforgatnod hogy menjen is szerintem... Engem pl semmi sem tud eltántorítani az autós utazástól imádok vezetni Nem beszélve attól hogy egy dízel teli tank minimum 1000-1200km-ert jelent tankolás nélkül. Míg egy benyás 500-600 km környékén már itatni kell. Tavaly 6 autóval mentünk ki Korfura egyszerre, és a három benzines miatt mindig meg kellett állni tankolni és az emelkedőket sem bírták úgy mint a dízel..
Abban nekem sem az ár az eslődleges szempont, hogy hova menjek, csak abban ,hogy mivel. (Például nem fogok azért Nei Poriba vagy OB-re menni, mert jó árban vannak, ha egyszer nem tetszik maga a hely.) Mert bár írtad, hogy szeretsz vezetni, és ezzel én is így vagyok, ugyanakkor az autópálya az elég monoton és unalmas is.
gégé: Mennyit kajál a dízel kocsid 100km-en? (átlag, autópálya)
Van egy 1.5 -ös meganom az pályán 4.8 környéke, és van egy négykarikás 1.9 pd-m ami utazós 160, 6.5 liter. Pont tegnap jöttünk haza Németországból 130 volt az átlagtempóm , tehát ez alatt nem jöttem sehol, kivéve m0 és így jött ki a 6.5 . A német szakaszon meg 160-180 volt ahol lehetett. Szóval nekem benyás nem kell az tuti.
Viszont pont azt nem értem hogy oda fele meg kellett állnom tankolni, mert nem lett volna elég Lipcséig, vissza meg elég lett, még maradt is benne . Lehet a német gázolajból kevesebbet zabált????... Visszafele jobban nyomtam pedig neki..
Én idén 5.3 átlaggal jártam meg korfut (ebben benne van a határokon, az autópálya kapuknál, és persze a belhrádi totyogás is)! És mindez 4 felnőtt tele csomagtartóval (kb. 2 tonnás összsúly). 2.2 diesel japo autóval!
A fogyasztáshoz meg annyit füznék hozzá, nekem is benzines autóm van.
Le tudtam volna menni egy megállással Pargáig, de számomra a nyaralás nem rohanás. Az emelkedőn meg ha nem 120-al megyek fel csak 100-al, nem nagyon zavar , a benzinkút kicsit pihizni is jó számomra. A kocsim 5,5 - 8,5 fogyasztott átlagban oda-vissza klima + megpakolva . Hazafele kicsit bátrabbam néha megengedtem neki.
De a dizelt ha javítani kell, kicsit drágább, mint a benzinesé, ha jól tudom.
A gyorshajtás miatti büntetést inkább elkajálom.
Mindenkinek jó nyaralást 2012-ben Görögországba BÚÉK
... Az autópályától viszont szerintem nem kell óvakodni, sőt inkább ezt javaslom, mert gyorsabb és biztonságosabb...
Előttem csak az van, hogy kocsival is majd letolnak az útról a törökök, mert férfiasan bevallom, nincs kedvem felvenni a 160-as tempójukat
Nekem motorral a 100 km/h bőven jó, itthon a főutakon szépen elkarikázok ennyivel, de pályán szerintem ez kevés.
Nekem nem volt ilyen gondom. Lehet, hogy csak azért mert augusztus végén mentünk. A tempó amit írtál tényleg kb. ennyi olyan 110-s volt ált. amivel mentünk. Néha előzésnél 130 fölé is ment kicsit, de nekem a fenti tempó kényelmes és jól is haladtunk vele. ~200 kilométerenként megálltunk tankolni és akkor pihentünk, valamint körbejártam a mocit is. Ez így nem is fárasztott ki minket és tudtuk élvezni az utazást is, még a vége felé is.
-törölt nick 12762 | #177868 | 2012-01-01 13:41:20 | Válasz a #177862. hsz-ra
A magyar autópályán sem szeretek karikázni... ellenben a főutakon szinte automatikusan lehúzódnak az autók, ez nagyon pozitív. Aki 80-nal megy előttem, azt megelőzöm, de ha találok egy stabil 100-zal menő autót, azt szívesen követem 100 felett nekem már kevés a 2 kerék... ja, és egy kisebb vagyont is be kéne ruházzak csizmára, nadrágra... a dzsekim az talán még üti a színvonalat.
Na és persze a vihető csomag is az autózás mellett voksol
(ráadásul utálom ha koszos a bringa, egy 10 perces zápor után egy napig takarítom )