Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Ammoudara-án a strandon fel lehet-e állítani egy strandsátrat?
Méretei 240x140x140cm. Ha nem lehet akkor ki sem vinnénk.
Juliusban mit ajánlanátok szunyog riasztásra? Vagy Nincs is szunyog Krétán?
Bocs a bugyuta kérdésekért, de én nagyon aggodó utazó vagyok.
Köszönettel: Siccc.
Még soha nem láttam senkit strandsátorozni Ammoudara tengerpartján,így nem tudom hogy lehet-e vagy sem,1 próbát megér,tudom hogy nem vinnétek el ha nem lehet ott sátorozni,de errõl nincs tapasztalatom.....biztos lesznek olyanok akiknek nem fog tetszeni,
de talán azért nem fognak alkalmatlankodni.
De bizony vannak arrafele szúnyogok,amit Jox írt az egy nagyon megfelelõ módszer a távoltartásukra,ha viszont esténként kiültök majd a
balkonra,akkor a szúnyogriasztós gyertyák is jók,nem valami jó az illatuk
de hasznos.Egyébként még a legkisebb supermarket-be is van lehetõség többfajta szúnyogriasztó vásárlására.
Köszönöm a jó tanácsokat.A sátrat valószínüleg nem visszük magunkkal. Nem akarok semmilyen kellemetlenséget. Gondolom kint lehet venni leszurható napernyõt, majd azt veszünk.
Köszönettel: Siccc.
Antero | #28509 | 2007-05-21 17:50:24 | Válasz a #28449. hsz-ra
Mindent lehet , - többszörös áron !
Az " Off " nevü spray remekül müködik Krétán ,
A gépre engedték felcipelni napernyõt stb., a kukacoskodó légitársaságoknál is lehet , max. a poggyásztérbe rámolják - , mint pl. babakocsit is .....
www.explorecrete.com tulaját- ( Yannis Samatas-t ) kérdezheted sátorozás ügyben - hivatkzhatsz is rám .
Még 27 nap, s újra átélhetjük a Csodát. Megyünk vissza Krétára! A tavalyi nyaralásunkat egy kicsit megrövidítette, pontosabban megfosztotta 2 naptól, a takarékszövetkezet, akinél a számlánk volt, így egyértelmû volt, hogy idén is Kréta a cél. Bepótolunk mindent ami kimaradt, s újra átéljük, ami már tavaly is megfogott Bennünket. Ha esetleg van még Valaki, aki június 18-án jön Krétára, írjon!
Üdv Mindenkinek!
Én is Krétára megyek egy nagy társasággal (11 fõ), de két nappal korábban mint Te. Június 16-án 0.30-kor indul a repülõnk. Az uticél sem azonos Krétán belül, mivel nekünk a Délkelet-Krétán található Makrigialosban lesz a szállásunk.
Kellemes nyaralást kívánok!
Kösz Antero!
A Webcím tök jó, de én nem tudok annyit angolul, hogy levelezni tudnék.
Cuccunk lessz épp elég két hétre megyünk ellátás nélkül. A strandsátor jóval kissebb helyet foglalt volna mint egy napernyõ.
Még ha ellátás nélkül mentek is nem érdemes nagyon felpakolni gondolok itt kajára, konzervre, nem beszélve a konzerv súlyáról és amúgy is meg fogjátok kóstolni a helyi ételeket és a közért sem sokkal drágább mint itthon. Egyébként pedig az utsó információm szerint a túlsúlyért itthon Ferihegyen 7 euro-t kell fizetni kilónként!!!!
Napernyõt tudsz kint is venni, nem tudom mennyibe kerülhet, nem hinném, hogy olyan õrülten drága lenne, de ha nem akartok amúgy napágyat bérelni szerintem még akkor is ha nem hozzátok haza, ha figyelembe veszem, hogy tavaly két napágy+egy kis asztal+egy ernyõ volt 6 euro. Tehát ha két hétre mentek és minden nap strandoltok és az elsõ meg az utsó napot nem számolva az 78 euro. Az ernyõ meg nem hinném, hogy több 20-30 euronál, de lehet, hogy még annyi se.
Szia karpuzi!
Az ernyõt én is így gondoltam. Voltunk már Görögországban de csak a szárazföldön.
Parália, Sarti, Kamenavourla. Gondolom Kréta ezeknél drágább. Parálián 2000-ben kb 1200 ft volt egy napernyõ. Persze ennyiért itt nem lessz. Mivel én vak vagyok ezért sok csomagot nem tudok vinni magammal. Az egyik kezem mindig foglalt a bot miatt. A kisérõmnek meg az a keze foglalt amivel belémkarol. Ezért csak egy-egy bõröndöt tudunk vinni. Sok kajára nem is gondoltam. Ugyanis imádjuk a görög ételeket. De persze mosni sem akarunk. Sokat szeretnék nézelödni mindenfelé, ezért nem csak a fûrdõ ruháinkat visszük magunkkal. Meg persze van egy csomó fölösleges elektronikus kütyü is ami még a bõröndbe kerül. Azért jó az infó, mert a barátnõm hajlamos még a vasalót is magával hozni, úgyhogy még így is lehet, hogy túlsulyunk lessz.
Köszönettel: sicc.
Sziasztok!
Július közepén Krétára megyünk autóval. Nem Pireusból, hanem Gythioból (Peloponnesos) akarunk átkelni kompon. Tud valaki segíteni nekünk abban, hogy mikor indul komp és mennyibe kerül 2 fõnek + 1 autónak? Másik kérdésünk, hogy az elsõ hétre van szállásunk Hersonissosban, de úgy döntöttünk, hogy még 1 hetet pluszban ott töltenénk Kréta keleti vagy déli részén, tud valaki szállás ügyben segíteni (2 fõ stúdióban)? Esetleg arra is gondoltunk, ha nem sikerül szállást taláni Krétán a második hétre, akkor visszajönnénk komppal és Gythio körül a Peloponnesosi félszigeten keresnénk szállást a déli vagy nyugati részén.
köszönöm a segítségeteket
Sziasztok!
Mi juni 15.érkezünk Krétára,Ipsoson szállunk meg.Ajánlom mindenki figyelmébe a Korfu közelében lévõ Lidl marketot.Megtalálhatjátok az interneten,Lidl,greece keresõszóval,és ha sikerül eltalálnotok a helykeresõt,irjatok kerkyrát az üres mezõbe.Jó árak vannak!
Kösz Antero!
A Webcím tök jó, de én nem tudok annyit angolul, hogy levelezni tudnék.
Cuccunk lessz épp elég két hétre megyünk ellátás nélkül. A strandsátor jóval kissebb helyet foglalt volna mint egy napernyõ.