értem, igen, de igazából ez görögországban eléggé elterjedt. ha jól emlékszem, én eddig csak thassoson és ikarián küldtem foglalót (és még a chalkidikin kellett volna), szóval simán elképzelhető, h esetleg most is csak erről van szó. vagy csak úgy gondolta, h messze még a nyár, ha mégis változtatnál, akkor ne kelljen kétszer a banki utalást kifizetni...
persze most már, hogy továbbvitted a dolgot onnan, mikor írta, h rendben van a foglalás és egyelőre nem kér foglalót, jó lenne egyszer zöldágra vergődni vele, igaz.
-törölt nick 10391 | #236106 | 2015-11-13 12:59:56 | Válasz a #236094. hozzászólásra
Szia!
Elég szövevényes ez a szállásfoglalásos ügy. Személyes levelezgetős tapasztalataim alapján a görög szállásadói lélek nem túl, és nem ennyire bonyolult.
Beleolvastam az értékelésekbe erről a szállásról, de nyelvi kommunikációs problémákra egyik sem utalt. Minden bizonnyal te is olvastad ezeket a véleményeket. Ahogy eddig láttam, azért, főként az angol vendégek ezt szóvá teszik, mármint, ha nem beszél senki az adott szálláson elfogadhatóan angolul. Ennek ellenére lehet, hogy a hölgy tényleg nem ért annyira angolul, hogy levelezgessen, és a lányok pedig igen, de ők nincsenek a közelben. Vagy nem tudom... Arra nem gondoltál esetleg, hogy csak próbaképpen megkérdezni egyéb neked tetsző szállásokat, hogy ők miképp reagálnak? Megszokott dolog ez arrafelé, megértik, ha végül mégsem őket választod... De lehet, hogy találsz egy olyan szállást, ahol minden flottul megy, és a reggeli frappé is elérhető közelségbe kerül.
Bár tényleg messze még a következő szezon, így lehet, hogy ők sem fognak iparkodni.
Szia Denesa!
Igen, elolvastam az összes általam megtalált értékelést.Ott olvastam ,hogy nem tud nagyon angolul senki .2 lány az anyukájával vezeti az apartmant:Vivian az egyik lány ,és midig arra hivatakozik ,hogy anyukáját megkérdezi.Egyébként tavaly is ide szerettem volna menni ,de már novemberben lecsúsztam róluk.Képeken nagyon szimpatikus a hely és olcsóbb is a többi parti szálláshoz képest ,sokat vadásztam itt szállásra ,de nagyon sok a 2 illetve 3 személyes apartman ,ami nekünk nem jó,négyen vagyunk ,mindkét családnál.Amúgy mi kezdő görög nyaralók vagyunk,de az első 2 nekünk zökkenő mentes volt.Idén is angolul kommunikáltunk ,de megértett és pár napon belül mindig válaszolt.Bár róla kiderült ,hogy lengyel és görög férje van.Thassoson ,meg Ónodi Áginál foglaltam ,és ugye a magyarral nem volt probléma .
Hát Rollo ezt a zöld ágra vergődést várom nagyon,na meg a nyarat!!!
-törölt nick 10391 | #236109 | 2015-11-13 15:12:55 | Válasz a #236107. hozzászólásra
Szia,
Igen? Bevallom, hogy csak booking és a tripadvisor oldalain néztem meg a véleményeket. Ami számomra angolul és németül érthető volt, ott annyit írtak negatívumként, hogy lassú a net és picit nehéz volt megtalálni, illetve, hogy a 3 közeli strand köves, és kell az úszócipő. A tripadvisoron írta egy olasz vendég még 2013-ban, hogy nem beszélnek olaszul, és csak picit angolul, de nem volt gond... Egyébként valószínű, hogy én is "verekednék" ezért a helyért, már csak azért is, mert a híresen kekeckedő, és a kákán is csomót kereső olaszok is nagyon jó véleménnyel voltak róla.
Hát, akkor a sarkadra kell állni, és határozottan felkérni, hogy árulja el, hogy rendben van-e a foglalásod, egyébként másik szállás után kell nézned. Néha kell blöffölni is!
Még annyit tennék hozzá, hogy a koreográfia mindig ugyanaz. Ha van szabad hely, szinte azonnal írnak, legkésőbb másnap. Ha nincs, nem írnak vissza. A második megkeresésre sem. Ha mégis válaszol a tulajdonos, hogy nincs szabad hely, akkor őt a legközelebbi látogatásnál is a listánkra tesszük. Egyébként mindaddig potenciális vendégként tekintenek ránk, amíg nem döntünk. Miután értesítettük, hogy őt választottuk, köszönetnyilvánítások közepette, szinte azonnal megadja a banki adatokat és az összeget, amit a számláján szeretne látni. Ha megérkezik a pénz, visszajelez, hogy minden rendben és szeretettel várnak... Így is volt. Eddig mindig ez volt a standard, és kb. 1 hét alatt lezajlott ez a folyamat. Igaz nem holtszezonban.
Denesa ,nagyon köszi a biztatásod.A foglalási díj összege meglenne ,nem lenne gond ,minden úgy zajlott ahogy írtad ,csak nagyon lassan.És igen, tavaly nem nem is írtak vissza,másik helyen elsőre visszaírtak ,majd időpontot módosítottam és nem írtak vissza így maradt az efimiai szállás.
Mi meg fogjuk találni a szállást ,mert a nyáron itt tévedtünk el ,emlékszem nagyon szűk út vezet erre,nem is mentünk rajta vissza ,hanem a parti taverna udvarán átkéredzkedtünk a Lourdasi partra ,amit egyébként kerestünk.
-törölt nick 10391 | #236113 | 2015-11-13 18:43:01 | Válasz a #236110. hozzászólásra
Szia,
Közben ránéztem, a booking-on, azt állítják, hogy beszélnek angolul...
Most arra gondoltam, ha minden kötél szakadna, és nem tudnál zöldágra vergődni velük, akkor körül tudsz nézni az Airbnb nevű weboldalon is. Lehetséges, hogy találsz számotokra megfelelő szállást, akár egy teljesen különálló házikót is, ahol mindannyian kényelmesen elfértek, és talán árban is megfelel majd. Az én tapasztalataim velük ugyan nem széleskörűek, de ami van, az teljesen pozitív...
Biztosan van olyan kedves fórumtárs, aki jóval tapasztaltabb Airbnb ügyben, vagy más szálláskereső oldalakat illetően, s ha erre jár, reméljük, hogy mond valami biztatót és okosat.
Köszi, ezt az oldalt nem ismerem.
Remélem azért ,összejön ez a szállás.Mindig írja ,ha kérdésem van írjam meg ,és általában válaszol is rájuk,csak egyre nem.Most néztem 8 levélnél tartunk.Az idei nyaralás foglalásnál összesen 4 levelet váltottunk.
Ági
Szia Ági!
A Platia Ammos hajós út az idén heti 1 nap volt,ha így lesz a nyáron e köré kell szervezni a többi programot.A Fterit nem szerencsés túl szeles napra szervezni,mert nem tudnak a partra kikötni,és csak 10óra után hajlandók nekiindulni.
A pékségbe a sétáról meg ha bírod a sétát nem kell lemondani,van a környéken,egyik szinte fölöttetek,légvonalban kb300m.,fölsétálni kb 8-900m,én oda szoktam járni,(Vlachatai ékszerbolti elágazásnál a balra vezető úton tenger felőli oldalon 2. épület,ezen az úton lehet leggyorsabban a Karavados környéki strandokra is eljutni.
Dragont, van egy helyi térképem szállásokkal, éttermekkel, részletes, de nem tudtam Neked bescannelni, próbálkozom...
Rajta van a Vivian...
Alatta van egy nagyon jó friss halas étterem, Lithero
Szia Tamás!
Úgy gondolom én is ,hogy kinyomozom addig melyik nap indítanak oda hajót és aztán szervezem a többit ,ha egy napon lenne a Zakhyntosi úttal ,akkor kihagyjuk a Platia Ammost.Ha nem boldogulok ,akkor szeretném tőled elkérni a képet a tábláról és elküldöm Vivannak hátha tud segíteni benne.A szörföt kérdeztem már tőle ,de nincs és aztírta más lehetőségek vannak ,majd ő beszél a fiúkkal ,ha akarunk valamit ott bérelni.
A Fterire ,mi saját magunk szeretnénk menni ,már beszéltem egy hölggyel ,aki azt mondta 50 euro volt a bérlés és az üzemanyag 3 órára.Nem kellett előre foglalni.A szeles napokat tudom ,hogy nem érdemes választani.Az idén Efimián a megbeszélt napon nem engedtek ki,mert nagy volt a szél.Következő nap mentünk ,hát én még akkor is jó darabig jajgattam ,ha part közelbe mentünk,a kis csónaknak nagy hullámok voltak.
egyébként még azt vettem a fejembe ,lehet kipróbáljuk az ejtőernyőzést.Lefkadán láttuk meg ,de akkor nem vágtunk bele ,azóta láttam videot a Myrtostól is szálltak fel .Valaki ,ha erről tudna infót,megköszönném.
Köszi egyébként az útbaigazítást,lesznek még ilyen kérdéseim!