Megérkeztünk Pargara, úton semmi gond.
Első benyomás: a képek nem hazudnak, valóban gyönyörű.
Szállásunk a Hotel Galini (65 EUR/4 fő/ éj reggelivel) a központban van, kb 30 méterre a templomtól. Zárt parkoló, wifi, és hozhattuk a kiskutyánkat is.
A 33-ast keresni sem kellett, így ott volt a vacsora. Kicsit kisebb adag, és kicsit drágábban (gyros 2,5 EUR), mint a más helyeken megszokott, de az ízzel semmi gond.
Most indulunk a Valtos-ra, kezdődik a pihenés.
Most jöttünk haza Parga-ról, az Apollón Travel-lel mentünk 1 hétre, busszal.
Leírom azokat a tapasztalataimat, amik eszembe jutnak, talán segítségére lehetek ezzel azoknak, akik a jövőben szeretnének Parga-ra menni.
A látvány valóban megkapó, ahogyan a fórumban látható képek is mutatják. Nekünk a Valtos Beach nevű városrészen volt a szállásunk a Dimitris Villa-ban. A Valtos Beach öböl egyik fele homokos, a másik fele pedig apró kavicsos. Parga fő strandrésze apró kavicsos. A Piso Krionery öböl nagy kavicsos. Az én tapasztalatom az, hogy érdemesebb nem a Valtos Beach-en foglalni a szállást, hanem Parga városi részén, mert a tenger és a látvány mindkét helyen egyformán nagyon kellemes, viszon a Valtos-Beach 1.5-2 km-re van a várostól, és még egy olyan hely sincs itt, ahol pl. gyros-t lehetne venni, pedig a kis pénzűek számára a gyros általában a megfizethető, laktatós kaja. A 33-as ételbárban a gyros és a kávé valóban nagyon ízletes, én is csak ajánlani tudom.
A Dimitris Villa szép, és jó állapotúak a stúdiók. Voltak azért negatív tapasztalataink is itt. Az egyik az, hogy a kapuig mindenki szépen rendben tartja a portáját, a kaputól viszont már senkit sem érdekel, hogy a "dzsuvában" botorkál az ember a tengerpartig. Mi a 2. szobában voltunk a földszinten, és a konyhában sok volt a hangya, és csak kétszer vitték ki a szemetet ott tartózkodásunk alatt.
A "hab a tortán" az volt, amikor átadtuk a szobát, a házinéni félóráig dumált nekem görögül, amiből csak azt a szót értettem, hogy katasztrófa. Ezt elmondta sokszor. A katasztrófa ugyanis az volt, hogy 3 törölközőre rákenődött a fényvédőkrém. Hiába lezuhanyoztunk mindig, de pl. a hátunkról nem tudtuk teljesen levakarni a fényvédőt, és óhatatlanul olyan lett tőle a törölköző. Olyan nagy probléma persze nincs ezzel, mert a mosógéppel maradéktalanul ki lehet belőle mosni. A hófehér ruhákból is tökéletesen kijön. Ennek ellenére a házinéni ragaszkodott a "katasztrófa" verzióhoz és amikor az idegenvezető jött értünk, akkor elmondta neki, hogy 3*5 eurót, összesen 15 eurót kér a törölközőért, mert mi tönkretettük. Az idegenvezető nem állt mellénk természetesen, hanem felszólított, hogy fizessünk. Szóval, végül ezzel a záró élménnyel kellett eljönnünk Parga-ról.
Ezért azt hiszem, érthető, hogy ezek után senkinek nem tudom ajánlani a Dimitris Villa-t.
Nevét esetleg tudja valaki? Mert nekünk semmi bajunk nem volt az idegenvezetővel, kedves és barátságos volt, bár nem az Apollon-nal mentünk, de sok helyen több irodának van 1 közös idegenvezetője.
Kicsit leült a Pargai fórum mostanában Senki nem jön haza, és ír nekünk élménybeszámolót? Bár így legalább van időm olvasni a régebbi hozzászólásokat.
Rina apartmanban nem volt véletlenül valaki? Milyen messze van a Valtostól, meg a városi strandtól, melyikre érdemesebb onnan menni?