Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 683 684 685 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Kepkypa | #179942 Üzenet | 2012-02-24 16:49:05 | Válasz a #179941. hsz-ra
Mediterraneo

A Makedón kapuknál fizethetsz euróval is, elfogadják. Elvileg kapunként 1 eurót szoktak adni, de volt már rá példa hogy a kapus többet kért. Ha kötözködik adsz még neki 50 centet vagy egy euróst aztán mehetsz is tovább...... icon_biggrin.gif
  Zolee84 | #179943 Üzenet | 2012-02-24 16:49:43 | Válasz a #179941. hsz-ra Előzmény #179941
Sziasztok!
Szerintem nem érdemes egyáltalán váltani, mert az autópályadíjakat és a benzint is lehet euróban fizetni és mind a két esetben normálisan számolnak! Régebben mi is váltani akartunk mindenáron, de nagyon minimális összeget lehet megtakarítani, aki autópálya díjat akar csak fizetni és egy teli tankot, persze aki nagyon sokat akar tankolni(kb.60liter felett),ott lehet,hogy érdemes már váltani. A Szerb-Macedón határ után jobb oldalon a bódéknál lehet váltani. Itthon nagyon nehézkes.
  Zolee84 | #179944 Üzenet | 2012-02-24 16:54:55 | Válasz a #179942. hsz-ra Előzmény #179942
1 euró még a legdrágább kapunál is több, mint a kiirt pénz macedón dénárban! icon_biggrin.gif Így az 1. és 2. kapunál még sokkal jobban is járnak az egy euróval, de a 3. kapunál is több az 1 euró,mint a kért pénz macedón dénárban. Szerintem jobban örülnek az eurónak! icon_biggrin.gif
  Pinga | #179945 Üzenet | 2012-02-24 17:09:00 | Válasz a #179941. hsz-ra Előzmény #179941
van pesten pénzválto ahol van macedon denár, a kis köruton a nyugatitol nem messze visszafelé a deák tér felé,tavaly én ott váltottam szerb dinárt is és denárt is, van nekik rubel is, szoval minden olyan pénz amit nem nagyon váltanak itthon sehol
teljesen megleptem a macedonokat amikor azzal fizettem mindenhol, még tankoltam is belöle, 3 ezret váltottam, ez elég volt az ottani pályadijakra, odafelé benzinre hogy ne kelljen a görögöknél tankolnom és visszafelé benzinre egészen belgrádig
  Timur | #179948 Üzenet | 2012-02-24 17:56:21 | Válasz a #179937. hsz-ra Előzmény #179937
Köszi a válaszokat! Figyelem tovább a fórumot, hátha valaki ír a macedon kártyás tankolásról. icon_rolleyes.gif
  Tapodyt | #179949 Üzenet | 2012-02-24 18:15:52 | Válasz a #179948. hsz-ra Előzmény #179948
Augusztusban a görög határ elötti kutnál oda-vissza probléma nélkül fizettem kártyával.
  Mediterraneo | #179952 Üzenet | 2012-02-24 19:15:22 | Válasz a #179949. hsz-ra Előzmény #179949
Köszönet mindenkinek!!!
Azt hittem, hogy pénzbedobós automaták vannak a kapuknál, de ha ember ül a fülkében, azzal lehet tárgyalni is icon_smile.gif persze főleg ha van euró az embernél icon_smile.gif
  Timur | #179965 Üzenet | 2012-02-25 08:23:09 | Válasz a #179949. hsz-ra Előzmény #179949
Köszi a válasz, még az érdekelne, hogy melyik cégé a kút és milyen messze van a görög határtól. Köszi előre is!
  Bofefe | #179969 Üzenet | 2012-02-25 09:27:26 |
Szia Timúr!

Szerintem kb. 300-400 méter, szóval közvetlen a határ előtt.

Valamikor már tettem fel képet róla, mindjárt utána nézek.

üdv
  Ian | #179970 Üzenet | 2012-02-25 09:27:30 | Válasz a #179948. hsz-ra Előzmény #179948
Szia!
Mi 2010-ben végig az E75-n bankkártyával fizettünk, kivéve a kapuknál, mert ott €-val. Két kútnál fordult elő, hogy állítólag nem működött a telekommunikacija icon_smile.gif . Az elsőnél még mivel teletankoltuk a motort, kénytelenek voltunk velük cirkuszolni, mert mindenáron azt akarták, hogy kp-vel fizessünk. Ami alapvetően nem lett volna baj, de dupláját számolták €-ban, mint ami ténylegesen belement a tankba. De aztán mégiscsak jó lett a rendszer és a levont összeg is megegyezett a beletankolt benzin árával.
A második esetben, mert ez után mindig megkérdeztük, hogy a bankkártya OK-e, állítólag ott sem működött a rendszer és így onnan továbbálltunk és a pár kilométerrel arrébb lévő kútnál tankoltunk.

Véleményem szerint a bankkártya végig megteszi, de pár alapszabályt érdemes betartani, hogy ne legyen gond:
- sms szolgáltatás legyen beállítva a kártyához, hogy rögtön le tudd ellenőrizni a levont összeget.
- addig ne fizess, míg nagyjából nem ellenőrizted le azt, hogy mennyit is akarnak kérni, illetve meg kell jegyezni a kúton mutatott összeget. Annyi idő van, hogy a mobilodban lévő számológéppel leellenőrzöd a kifizetni szánt összeget. Ehhez persze itthon meg kell nézni az árfolyamokat és a kinti üzemanyag árakat.
- kérdezz rá tankolás előtt, hogy a bankkártyádat elfogadják-e? Ugyanis mi Maestro kártyát használtunk, ami Szerbiában és Macedóniában jó volt, de a görögök nem fogadták el, csak pár helyen tudtuk használni.
- mivel kint Görögországban €-val fogsz fizetni, így a sztrádakapuknál is ezzel érdemes vagy mint esetleg mások javasolták (én ugyan nem próbáltam) bankkártyával.

Mi anno motorral mentünk végig így egészen Karpathosig és Rodoszig és semmi gond nem is volt, pedig nekünk ~200km-ként meg kellett állni teletölteni a pacit icon_smile.gif
Üdv icon_smile.gif
  Bofefe | #179971 Üzenet | 2012-02-25 09:48:27 |
Talán sikerül a képet feltenni!

https://picasaweb.google.com/bodorf70/2012Februar25#5712988918919811682

nem sikerült, de biztosan így is jó lesz.

üdv.
  Zolee84 | #179979 Üzenet | 2012-02-25 13:45:50 |
A Macedón-Görög határ előtt a Kaszinónál(eléggé nagy épület és látványos) jobb oldalon van egy kulturált benzinkút. Itt szoktunk tankolni,mert jó benyomást szereztünk,mivel jól számolják át euróba,így sokkal olcsóbb,mint pár száz méterre a görög oldalon. Egyébként Görögök is járnak át tankolni,mert náluk min. 100Ft-al drágább az üzemanyag(2011-es árak szerint). Van tapasztalat benzin és gázolajról is és a minőséggel elégedettek voltunk. Benzin minősége jobb volt,mint szerbiában egy Lukoil kúton(kis kút kb. 50km a szerb-mac. határ előtt odafele a jobb oldalon,nem a szokásos nagy lukoil). Biztos van aki megtud cáfolni,de Nekünk eddig az jött be üzemanyag minőség szempontjából,hogy mindig nagy kúton tankoltunk,aminek már a megjelenésén is látszik,hogy talán érdemes lehet betérni és itt nem csak omw,mol,shell....kutakra gondolok,hanem akár szerb benzinkutakra is. Magyarul én a kis "rozsdás" kutakat nem javaslom,ha nagyon szorul a hurok akkor is max. pár litert és tovább egy normális kútra.
  Mediterraneo | #179981 Üzenet | 2012-02-25 13:53:53 | Re:
Ian írta:
Szia!
Mi 2010-ben végig az E75-n bankkártyával fizettünk, kivéve a kapuknál, mert ott €-val. Két kútnál fordult elő, hogy állítólag nem működött a telekommunikacija icon_smile.gif . Az elsőnél még mivel teletankoltuk a motort, kénytelenek voltunk velük cirkuszolni, mert mindenáron azt akarták, hogy kp-vel fizessünk. Ami alapvetően nem lett volna baj, de dupláját számolták €-ban, mint ami ténylegesen belement a tankba. De aztán mégiscsak jó lett a rendszer és a levont összeg is megegyezett a beletankolt benzin árával.
A második esetben, mert ez után mindig megkérdeztük, hogy a bankkártya OK-e, állítólag ott sem működött a rendszer és így onnan továbbálltunk és a pár kilométerrel arrébb lévő kútnál tankoltunk.

Véleményem szerint a bankkártya végig megteszi, de pár alapszabályt érdemes betartani, hogy ne legyen gond:
- sms szolgáltatás legyen beállítva a kártyához, hogy rögtön le tudd ellenőrizni a levont összeget.
- addig ne fizess, míg nagyjából nem ellenőrizted le azt, hogy mennyit is akarnak kérni, illetve meg kell jegyezni a kúton mutatott összeget. Annyi idő van, hogy a mobilodban lévő számológéppel leellenőrzöd a kifizetni szánt összeget. Ehhez persze itthon meg kell nézni az árfolyamokat és a kinti üzemanyag árakat.
- kérdezz rá tankolás előtt, hogy a bankkártyádat elfogadják-e? Ugyanis mi Maestro kártyát használtunk, ami Szerbiában és Macedóniában jó volt, de a görögök nem fogadták el, csak pár helyen tudtuk használni.
- mivel kint Görögországban €-val fogsz fizetni, így a sztrádakapuknál is ezzel érdemes vagy mint esetleg mások javasolták (én ugyan nem próbáltam) bankkártyával.

Mi anno motorral mentünk végig így egészen Karpathosig és Rodoszig és semmi gond nem is volt, pedig nekünk ~200km-ként meg kellett állni teletölteni a pacit icon_smile.gif
Üdv icon_smile.gif

Szia!
Nekem írtad ezt a hosszú választ? Merthogy én csak a MACEDÓN pénznem és az ottani autópálya fizetőkapuk iránt érdeklődtem.
Évekig éltem és dolgoztam Európa különféle országaiban, pontosan tudom, hogyan kell egy kártyát használni-ellenőrizni.
De úgy látszik, nagyon gügyét kérdeztem, hogy ennyire a számba akarod rágni... Majd máskor nem leszek lusta és utánanézek a neten.
És köszi az aggódást icon_smile.gif
  MaciG | #179983 Üzenet | 2012-02-25 14:02:40 |
Most nézem, azért elég lehúzás ez az autópálya díj Szerbiában. icon_mad.gif
Majdnem 20 euro, ha Röszkénél lépsz be az országba. És ekkor csak egyszer mentél végig. Ennél kevesebbért itthon már 1 hónapos "matricát" kapsz.
  Ian | #179993 Üzenet | 2012-02-25 16:17:55 | Válasz a #179981. hsz-ra Előzmény #179981
Szia!
Elsőnek elbizonytalanodtam...de még1x megnéztem a hozzászólást és nem neked írtam...kicsit kapkodva olvastad el szerintem a hozzászólásokat...

Ha megnézed a bal felső sarokban lévő sörszámot icon_smile.gif akkor láthatod, hogy kinek írtam...Válasz a #179948. hozzászólásra
Ezt mindig nézd meg mielőtt valakinek válaszolsz icon_smile.gif
Üdv icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 683 684 685 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu